|
|
| נשלח ב-1/7/2012 15:19 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | הנה כמה הלכות שתדעי מה לעשות אחרי שתתחתני בקרוב בעז"ה:הלכות אישות פרק כאג וכן כל אישה רוחצת לבעלה פניו ידיו ורגליו, ומוזגת לו את הכוס, ומצעת לו את המיטה, ועומדת ומשמשת בפני בעלה, כגון שתיתן לו מים או כלי או תיטול מלפניו וכיוצא בדברים אלו; אבל אינה עומדת ומשמשת בפני אביו, או בפני בנו. [ד] ומלאכות אלו, עושה אותן היא בעצמה; ואפילו היו להן כמה שפחות, אין עושה מלאכות אלו לבעל אלא אשתו.
ז נמצאו כל המלאכות שכל אישה עושה אותן לבעלה, חמש מלאכות--טווה, ורוחצת פניו ידיו ורגליו, ומוזגת הכוס, ומצעת את המיטה, ועומדת לשמש בפניו; והמלאכות שמקצת הנשים עושות אותן ומקצתן אינן עושות, שש מלאכות--מטחנת, ואופה, ומבשלת, ומכבסת, ומניקה, ונותנת תבן לפני בהמתו.
י כל אישה שתימנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן--כופין אותה ועושה, ואפילו בשוט. טען הוא שאינה עושה, והיא אומרת שאיני נמנעת מלעשות--מושיבין אישה ביניהן או שכנים; ודבר זה, כמו שיראה הדיין שאפשר בדבר. (רמב"ם)
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 01/07/2012 14:20:46
|
|
בס"ד
ממ.. מעניין, אפעם לא שמעתי על ההלכות האלו..
בכולופן, אני מקווה שזה כך רק בתואריה..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2012 15:26 |
|
| |
לדעתי הבעיה מתחילה כשרואים את זה בצורה של זכויות וחובות זה חיים משותפים כל אחד תורם מה שיכול
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2012 16:05 |
|
| |
| טיע כתב: |  | ממ.. מעניין, אפעם לא שמעתי על ההלכות האלו..
בכולופן, אני מקווה שזה כך רק בתואריה.. |
|
בטח, בסמינר יציירו לכן את זה רק בוורוד.. אבל אני אגיד בפגישות לאשתי שאני מה"מחמירים" בהלכות... =)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2012 02:20 |
|
| |
לאשה יש מצווה בזה שהיא עוזרת לבעל לקיים את המצווה.
ואגב בנות.. באותה גמרא שכתוב שהאשה לא חייבת להינשא. כתוב שאשה רוצה להינשא יותר משהאיש רוצה להינשא.
|
|
|
|
|