בית פורומים שידוכי חרדים

ממה אתם נרתעים יותר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/7/2012 18:16 לינק ישיר 

נראה לי ההלכות הבאות הן במיוחד בשבילך:

היה לה ולו ממון הרבה, אפילו היו להן כמה שפחות--אינה יושבת להבטלה בלא מלאכה כלל, שהבטלה מביאה לידי זימה; אבל אין כופין אותה לעשות מלאכה כל היום כולו, אלא לפי רוב הממון ממעטת במלאכה.  [ג] והמדיר את אשתו שלא תעשה מלאכה כלל--יוציא וייתן כתובה, שהבטלה מביאה לידי זימה.

וכן כל אישה רוחצת לבעלה פניו ידיו ורגליו, ומוזגת לו את הכוס, ומצעת לו את המיטה, ועומדת ומשמשת בפני בעלה, כגון שתיתן לו מים או כלי או תיטול מלפניו וכיוצא בדברים אלו; אבל אינה עומדת ומשמשת בפני אביו, או בפני בנו.  [ד] ומלאכות אלו, עושה אותן היא בעצמה; ואפילו היו להן כמה שפחות, אין עושה מלאכות אלו לבעל אלא אשתו.

נמצאו כל המלאכות שכל אישה עושה אותן לבעלה, חמש מלאכות--טווה, ורוחצת פניו ידיו ורגליו, ומוזגת הכוס, ומצעת את המיטה, ועומדת לשמש בפניו; והמלאכות שמקצת הנשים עושות אותן ומקצתן אינן עושות, שש מלאכות--מטחנת, ואופה, ומבשלת, ומכבסת, ומניקה, ונותנת תבן לפני בהמתו.

י  כל אישה שתימנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן--כופין אותה ועושה, ואפילו בשוט. טען הוא שאינה עושה, והיא אומרת שאיני נמנעת מלעשות--מושיבין אישה ביניהן או שכנים; ודבר זה, כמו שיראה הדיין שאפשר בדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2012 18:39 לינק ישיר 

ומה הכי מרגש בריגטש שלך ליטאי, שהעלמה השורשית, דוגלת בשובניזם, מחוברת להלכות ומצטטן היא האמא של בעלות הדעה בפורום זה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 18:49 לינק ישיר 

נערתהבזק כתב:
ומה הכי מרגש בריגטש שלך ליטאי, שהעלמה השורשית, דוגלת בשובניזם, מחוברת להלכות ומצטטן היא האמא של בעלות הדעה בפורום זה....

מרוגש עד שורשי לשד עצמותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2012 18:51 לינק ישיר 

העלמה השורשית? נערתהבזק, הבנתי שכוונתך הייתה לבעלת המטריה החומה אבל בכל-זאת, להבא ....
(מדברייך משתמע כאילו בי האשמה)

תוקן על ידי העלמה ב- 13/07/2012 18:54:35

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2012 19:06 לינק ישיר 

נערתהבזק כתב:
אשמח אם תדרגו מהגורם המבעית יותר אל הנסבל בעינכם:
  1. בחורה שנהנית מהחיים (תרבות בילוי)
  2. בחורה דעתנית
  3. בחורה ישירה....
תשובה:
  1. בחורה מקובעת וסתומה, שאין לה דעה מלבד מה שאמרו לה בסמינר
  2. בחורה לא מובנת, שמדברת ברמזים, ולא מסבירה את עצמה בצורה ישרה (חוסר טקט לא מפריע לי)
  3. בחורה פרושה, שאינה מבינה מה זה הנאות (לא כ"כ נורא, אם מבינה שאחרים שונים ממנה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2012 20:53 לינק ישיר 

הו, משב רוח מרענן בפורום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 13:59 לינק ישיר 

uri1234uri כתב:

תאמין לי ,זה לא יאומן מה שעושים להן בסמינר . האמת לקח לי זמן לקלוט מה התכוונת תפלות והאמת שאם יש הסבר לגמרא הזאת אז זה ההסבר . מה שמענין הוא מה יקרה אם בן יכתוב את מה שהיא כתבה...

סמינר? אני חוזרת ומדגישה כי מדובר במקורותינו השורשיים ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2012 14:05 לינק ישיר 

פינגווינאי כתב:
  • ..
  • תשובה:
    1. בחורה מקובעת וסתומה, שאין לה דעה מלבד מה שאמרו לה בסמינר
    2. בחורה לא מובנת, שמדברת ברמזים, ולא מסבירה את עצמה בצורה ישרה (חוסר טקט לא מפריע לי)
    3. בחורה פרושה, שאינה מבינה מה זה הנאות (לא כ"כ נורא, אם מבינה שאחרים שונים ממנה)
    מילים קשות... חחח

כשה' סוגר חלון הוא פותח דלת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 16:27 לינק ישיר 

דבר אחד שכחו לקחת פה בחשבון......
    אתם לא מבינים איזה הבדל יש בין בחורה לאישה.....
    מישהי שמתחתנת משתנה ברמה שלא תתואר בד"כ....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
    נשלח ב-15/7/2012 16:43 לינק ישיר 

אנשים לא משתנים, הם מתבגרים ובאים לידי ביטוי מתוקף הנסיבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 17:17 לינק ישיר 

נערה, כשבחורה מתחתנת , חלקים אחרים שבה באים לידי ביטוי, ובלשון הרחוב היא השתנתה...
    תקני אותי אם בין החברות לא יצא לך לשמוע את המשפט : "יוהו, איך שהיא השתנתה אחרי החתונה..."
    ואגב, גם בדברים שהם הכי היא, כדוגמת הדעתנות, אישה ליד בעלה איננה אותו דבר כבחורה/אישה בין חברותיה...
    זה המצב.. אני מכירה דוג' לאינספור...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
    נשלח ב-15/7/2012 18:05 לינק ישיר 

אם מבדילים את האופי הבסיסי שלה מההתהגויות השונות בנסיבות החיים הרי שהיא משתמשת באותם כשרונות או קווי אופי איץם נולדה. הי א לא השתנתה. הנסיבות השתנו....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2012 18:18 לינק ישיר 

נערה, אהבתי את הדיוק :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
    נשלח ב-15/7/2012 18:26 לינק ישיר 

חשבתי שהתגובה הבאה שלך תהיה משו בסגנון ״חפרת!״ :)

תוקן על ידי נערתהבזק ב- 15/07/2012 18:26:33

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ממה אתם נרתעים יותר?
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
    לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
    2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.