בית פורומים שידוכי חרדים

מידות יש. משיכה אין. מה עושים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/2/2015 11:33 לינק ישיר 

ה_ספרדי כתב:

רציף נראה לי היא התחתנה מזמן..

חח מזל טוב

היה לי דבר חשוב להאיר.

חוץ מזה שזה אשכול נחמד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2015 14:57 לינק ישיר 

פעם היה הפורום הזה מאד פעיל ונחמד 

תוקן על ידי ה_ספרדי ב- 06/02/2015 14:57:09

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/4/2015 23:14 לינק ישיר 

miriforum כתב:
האם זה סיבה מוצדקת להוריד בחור אחרי 4 פגישות כאשר אין משיכה פיזית?כשאני איתו בפגישה נחמד לי אבל אני לא מחכה לראות אותו שוב מה שהביא אותי לעשות איתו עוד פגישות זה המידות הטובות שלו...מה לעשות?????

תוקן על ידי אסיק_good ב- 12/07/2012 16:35:51

עצם המשאלה שלך לוקה בחסר. משיכה פיזית?! לא הייתה ולא אמורה להיות.

ולעצם העניין:
כשבאים להפגש, מתוך מטרה להכיר אדם שחולקים איתו את החיים הגשמיים והרוחנים לטוב או לרע, צריך לדעת ולזכור שעל האדם לעשות את מה שהוא יכול לעשות ולהשאיר לקב"ה את השאר.
ומה בידיו של אדם?
כמובן וכידוע לפני בכלל שניגשים לשידוך נוהגים לברר את הפרטים על המוצע/ת, את טיב מידותיו, את התאמתו הפרטית ואת התאמת סביבתו לזה שעמו/ה יפגש/תפגש.
אך כמו שחלק זה הכרחי ונדרש, הכרחי לא פחות השלב השני והוא שלב הפגישות.
קשה למצוא הגדרה ברורה ל"איך צריכות להראות הפגישות", זה דבר מאוד אינדיבדואלי ונתון לשינוי ע"י הרבה גורמים (מתכונות אישיות, דרך מנהגי הקהילה ועד טיבו של מקום המפגש).

אך דבר אחד ברור, שצריכה להיות "נשיאת חן".

ויש להיזהר. נשיאת חן אין פירושה משיכה פיזית חלילה. אדם עשוי להמשך פיזית גם למי שאינו זיווגו (משיכה שהיא ריקה מתוכן). גם אין פירושה איזו הארה רוחנית משמים, אל תצפה לבת קול שתלחש לך באוזן שזה זיווגך.

אלא פירוש נשיאת החן היא כאשר הנפגש/ת מוצא/ת עניין בשני/ה, יש בו/בה כמין ציפייה להיפגש שנית. הציפייה להיפגש צריכה להיווצר אחרי שעובר שלב ההיכרות הראשונית שעשויה לקחת פגישה או שתיים. פעמים בא בארוכה ופעמים בקצרה.

וגם זה דבר עדין, כי יתכן ויהיו כאלה ש"יימצו" את הפגישות עד תום, עד שתופיע שחיקה ברמת העניין (שהיא טבעית ותהיה ממילא אח"כ...), באופן שתעיב על נשיאת החן.

העולה מן הדברים הוא שאכן יש לצפות לרמה מסויימת של "קליק", אבל לא בהכרח מהסוג שחושבים שמצפים לו...(וכל מקרה לגופו).
ומעל הכל, צריך להתייעץ! עם רב/מחנכת, אדם בוגר ונקי מנגיעות שיוכל לכוון ולהדריך (כמובן מתוך יראת שמים), ולא שהיועץ יחליט בשבילך, את/ה הוא/היא היחיד/ה שתצטרך/י לחויות עם ההחלטה למשך שנים, אלא לכוון ולהדריך את הנפגש/ת לזהות את התחושות האמיתיות שלהן צריך לתת משקל, ולדעת מה לחפש.

יהיה ה' עמכם.

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 19/04/2015 23:24:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2015 11:34 לינק ישיר 

בסד

ומה תגידו על משהי שיש לה משיכה פיזית אבל מבחינה שכלית משהו מפריע בדעות שלו/שאיפות...?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/4/2015 16:23 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בסד

ומה תגידו על משהי שיש לה משיכה פיזית אבל מבחינה שכלית משהו מפריע בדעות שלו/שאיפות...?

אז המצב הרבה יותר פשוט.

היא צריכה להחליט מה היא רוצה.

היא תוכל להתיעץ עם כל מיני גורמים, כדי להבין מה חשוב, ומה פחות חשוב.
מה אפשרי, ומה פחות אפשרי.

חשוב מאוד להדגיש
שהרבה פעמים
כשיש
קושי ריגשי
הכרחי להתיעץ עם איש מקצוע !!!

בדוגמה שחייכנית העלתה, אין צורך באיש מקצוע, כי אין כאן בעיה ריגשית, יש תהיה שהיא לא יודעת מה לעשות איתה, כן בחור ממגזר שונה או לא בחור ממגזר שונה, או תהיה מעין זה..

יתכן אפילו שאם היא תדבר עם אחותה
היא תאיר לה את העיניים, או שהיא תברר יותר על האיש ההוא והעניינים יתבהרו להם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2015 04:56 לינק ישיר 

תצלנה 2 האוזניים ותחרד הנפש לקרוא על חיפוש של "משיכה" בשידוכים. 
מה יהיה השלב הבא, יתחילו לפשפש במראה חיצוני ושאר הבלי עולם. 
איה הימים שמספיק היה ללכת לבאר המים ולמצוא אחת מהנערות השובבות, מה שהיה טוב לרבקה לבן ואליעזר ויצחק ומשה רבינו ובנות יתרו טוב גם לנו. במקום זה מתעסקים בדברים כמו "משיכה" ו"מידות טובות". 
אוי ויי זמיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2015 11:08 לינק ישיר 

ליטאי613 כתבה:

תצלנה 2 האוזניים ותחרד הנפש לקרוא על חיפוש של "משיכה" בשידוכים. 
מה יהיה השלב הבא, יתחילו לפשפש במראה חיצוני ושאר הבלי עולם. 
איה הימים שמספיק היה ללכת לבאר המים ולמצוא אחת מהנערות השובבות, מה שהיה טוב לרבקה לבן ואליעזר ויצחק ומשה רבינו ובנות יתרו טוב גם לנו. במקום זה מתעסקים בדברים כמו "משיכה" ו"מידות טובות". 
אוי ויי זמיל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מידות יש. משיכה אין. מה עושים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.