|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:02 |
|
| |
| bebe17 כתב: |  | | איזה מידה/תכונה חשוב לך לבדוק? זה משתנה מענין לענייןטוב לב, נתינה, יחס לסביבה גם אם היא לא בהכרח החברה (חי"ת סגולה) היומיומית שלך.
הדברים שהדגשת הם מידות שלי אישית חשוב שבעז״ה יהיה בבעלי.. הן הבסיס כמעט לכל שאר המידות ואם אשמע/אראה (וזה דבר שממש קל לראות) ברור לי שלא אמשיך עם דבר כזה... |
|
את בטוחה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:03 |
|
| |
אותו אדם צדק, ברגע שאתה נפתח ומספר על משהו לא הכי טוב שקרה לך או שעבדת עליו, (וזה גרוע מאד להמציא משהו רק כדי לבחון, זה שקר, גסות ואנוכיות שאין לתאר.) זה כבר יראה על מידה טובה אצלך, שאתה מסוגל להודות בנפילה או במידה רעה שעבדת עליה, וחוץ מזה שזה באמת קרקע נוחה בשבילה לספר על עצמה, להרגיש נוח בסביבתך שאתה מספר לה כביכול שאתה לא מושלם, ואין לה צורך לנסות להרגיש מושלמת לידך... חוץ מזה, רק התגובה שלה לזה שאתה מספר לה, תראה לך הרבה על המידות שלה. בלי שתספר כלום..וזה הכי יפה, והכי עובד
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:04 |
|
| |
אם כי אני מודה שקרה לי עם חברות לדוג' שרק אחרי קצת הכרות יותר מעמיקה גיליתי מידות..:((
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:06 |
|
| |
פו, אני בטוחה משהו שהוא לא כזה בצורה קיצונית אפשר לראות את זה מיד... נעמה, צודקת בכל מילה..(ולא בגלל שאת חבייירה שלי;)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:28 |
|
| |
| פוהדוס123 כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  | אמרתי לשדכן, אני לא מתפשר מידות טובות.. (ז"א 90-.....) |
|
למה אתה עושה ליצנות מכל דבר? אתה ממש מראה לנו שהרשכבה"ג צדק במה שהוא אמר :)
|
|
לא ליצנות אלא רצינות.. P=
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:46 |
|
| |
היה בחור שהתגלגל שדיברנו על איך ביררנו , מה, וכמה... סיפרתי לו שביררתי בעיקר במידות על: (לא) מבולגן, כעסן, עקשן, שתלטן וכיוצ"ב אז הוא הגיב מייד: מבולגן- אני לא. עקשן- גם לא. כעסן- מי אמר לך שלא? (בשיא הרצינות) העברתי.. בסוף העמקתי לשאול ע"ז(בבירור נוסף) ומסתבר שיש לו מה לעבוד ע"ז... גם לדברים הקטנים כדאי לתת את הדעת. וגם המון תפילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:47 |
|
| |
זה מה שאני טוען המון המון תפילות!!
אבל לפעמים ישנם סיטואציות (ולא כאן המקום להאריך) שרוצים לברר משהו ספציפי במהלך הפגישות ולא תמיד יש מי שיגיד לך
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:51 |
|
| |
זאת כנראה הדרך של הקב״ה להגיד לך שזה לא בשבילך...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:54 |
|
| |
חולה על......................
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 01:54 |
|
| |
הרעיון שהוא נתן לך יכול להביא לחשיפה יותר.. כמובן שאם קיימת בעיה כזו אבל אם אתה משקר? איך תחזור אחורה שתגלה שלבחורה הכל תקין מבחינת מידות?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 10:03 |
|
| |
טוב פו..... אין לי עיצה בדוקה לומר לך, רק תפילות ותפילות ושוב תפילות.... העיצה שהעלית כאן, נכונה במידה, וצריך לומר את זה ממש בחוכמה בצורה שלא תגרום לה להוריד אותך, ומצד שני, תגרום לה להיפתח אליך (שזה לא בהכרח יקרה..) להעלות סיטואציות ומצבים ולשאול איך היית מגיבה (ושוב , השאלה איך..) לא יודעת כמה יעיל, כי לצערינו יש פער גדול בד"כ בין מה שאדם אומר (שואף..) לאיך שהוא מתנהג... ולענין הבדיקה בפגישה עצמה, לראות מצבים וכו וכו, צר לי לאכזב שיש גם אנשים מציגנים... אז חזרתי לתפילות... :) וזוהי העיצה הכי טובה שאני יכולה לתת.. בזה נמדדת ההשתדלות לענין שידוכים... בהצלחה לך ולכולנו....!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 12:46 |
|
| |
לעניות דעתי: מה שהוא ייעץ לך, אני לא חושב שזה נכון לעשות מ2 סיבות עיקריות. א. חז"ל כבר לימדו אותנו: "אשרי כסוי פשע נשוי חטאה" שאל לו לאדם לספר את חסרונותיו, חטאיו, או כל דבר שמצטייר לשני כשלילי. בין אם זה בגלל שזה חילול השם, בין כי זה רק הורס ולא בונה וכ"ש בזוגיות! ואם חז"ל ככה הורו לנו, מי אנו שנאמר אחרת?!
ב. באיזה שהוא מקום אתה לוקח סיכון, סיכון שהצד השני לא יקבל את זה בעין יפה, שהצד השני יתמקד במה שהיית גרוע ולא בזה שהשתנית, לפעמים זה גם מרתיע וסוגר יותר את השני מאשר לפתוח.. אני חושב שיש דרכים אחרות לגרום לשני להיפתח מאשר לספר על החולשות שלך..
לעצם שאלתך אם ישנה דרך לדעת. אז כך: יש דרך לדעת, אבל גם ידוע, שכמה שלא תדע עליה עכשיו, אף פעם זה לא יהווה שום אינדיקציה אמיתית לחיי הנישואין עצמם. ולא בגלל שא"א לדעת או כי היא משחקת אותה, אלא כי חיי הנישואין זה מציאות אחרת לגמרי! מציאות שאף פעם לא אתה ולא היא התנסית בהם, כך שגם אם היא עכשיו כלילת המידות, בפעל חיי הנישואין דורשים הרבה יותר אצילות נפש ומידות, שזה לא מחייב בכלל שמה שעכשיו היא טובה, שגם אז היא תהיה טובה. בדבר שהאדם עדיין לא התנסה בו אין לך שום אפשרות לדעת אם הוא באמת יצליח לעמוד בו.
כך, שחושבני ששאלתך יותר צריכה להיות איך אני מברר או בוחר דבר שבאמת יצליח לי גם בחיי הנישואין. ועל זה התשובה: אם תמצא את אותה אחת שמידותיה, פנימיותה, האישיות שלך גורמים לך לחשק.. לכימיה, לרצון להשקיע בנפש הזאת, אז תהיה בטוח שבע"ה יש לך את הפרטנר לבנות ולהצליח בפרויקט הזה ששמו - חיי נישואין.. וזה אתה יכול למצוא ע"י שאתה מספר סיטואציות מסויימות ואתה רואה איך שהיא מגיבה על זה, אתה מדבר איתה עם נושאים שמעניינים אותך, ואתה שם לב לתגובה שלה.. ואתן לך 2 דוגמאות.
א. מעניין אותך האם היא טיפוס שרגיש לשני.. טיפוס ששם לב לדקויות.. אז אתה מספר לה על הווי החברתי שלך, איך זה בין חברים, ושיש כאילו שלא מתחשבים ואתה מביא לה איזה סיפור שקרה לך עם חבר שלא מתחשב בעליל, ואז אתה רואה מה היא מגיבה.. אם היא מגיבה נכון.. יש כאילו וזה ממש לא בסדר.. ולא צריך לוותר ולהיות "פרייארים" וכו'.. או שהיא אומרת, אולי תבין אותו.. אולי הוא עבר משהו.. שעדיף לוותר ולהבליג מאשר להחזיר מנה אחת אפיים וכו' וכו'..
ב. אם למשל אתה חפץ בבית של תורה, ומעניין אותה לדעת כמה היא תשקיע בזה ובאמת תתן לך לחיות ככה, אז אתה יכול לשאול אותה מה דעתך אם הייתי נוסע לכמה ימים ללמוד תורה כל שבוע.. האם זה מתאים לך וכו'.. אם היא תגיד מה פתאום, הבעל צריך לעזור, להיות עם האשה וכו'.. אז אתה מבין לבד איפה היא עומדת.. אם היא עונה: ברור אני אתן לו את כל חיי.. אז אתה מבין שזה רק שאפתנות ומשחק.. אך אם היא עונה לך: לא יודעת איך/אם אני אעמוד בזה.. אבל ברור שאני אשתדל לעשות מה שאני יכולה שהוא יצליח בזה.. ואני ארצה לגרום לו לזה.. אז אתה מבין שיש פה מישהי רצינית...
הדברים הללו הם רק משל.. ותן לחכם ויחכם עוד...:)
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 13:13 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | לעצם שאלתך אם ישנה דרך לדעת. אז כך: יש דרך לדעת, אבל גם ידוע, שכמה שלא תדע עליה עכשיו, אף פעם זה לא יהווה שום אינדיקציה אמיתית לחיי הנישואין עצמם. ולא בגלל שא"א לדעת או כי היא משחקת אותה, אלא כי חיי הנישואין זה מציאות אחרת לגמרי! מציאות שאף פעם לא אתה ולא היא התנסית בהם, כך שגם אם היא עכשיו כלילת המידות, בפעל חיי הנישואין דורשים הרבה יותר אצילות נפש ומידות, שזה לא מחייב בכלל שמה שעכשיו היא טובה, שגם אז היא תהיה טובה. בדבר שהאדם עדיין לא התנסה בו אין לך שום אפשרות לדעת אם הוא באמת יצליח לעמוד בו.
|
|
שווה ציטוט :)
וגם ההמשך, דברי טעם...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 21:02 |
|
| |
תציג לה בעיה שיש לך (או שכביכול יש לך) ותראה אם התגובה שלה תואמת למה שציפית לשמוע. לדוגמה מישהו עשה לך משהו. איך היא מציעה לך להגיב. לפי התגובה שלה תבין אם היא נוטה לתגובה סלחנית או לתגובה נקמנית. אין לי דוגמאות נוספות. אתה מוזמן להפעיל את כוח הדימיון שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2012 11:48 |
|
| |
| Lorein כתב: |  | | תציג לה בעיה שיש לך (או שכביכול יש לך) ותראה אם התגובה שלה תואמת למה שציפית לשמוע. לדוגמה מישהו עשה לך משהו. איך היא מציעה לך להגיב. לפי התגובה שלה תבין אם היא נוטה לתגובה סלחנית או לתגובה נקמנית. אין לי דוגמאות נוספות. אתה מוזמן להפעיל את כוח הדימיון שלך. |
|
שיש לו כוח הדמיון הוא יודע, אבל הוא שאל על כוח הדמיון שלנו...
|
|
|
|
|