בית פורומים שידוכי חרדים

שידוכים, אהבה ומה שבינהם..

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/8/2012 17:58 לינק ישיר 

צדיקאלוקי כתב:
שיט תענוגות הינו מקום אשר אפילו חלק מהחילונים מתביישים להיות בו. המקום מלא פריצות ותועבה!!!

נתי: 1. אם אני לא טועה הרבה זמן לא היית פה. נכון?
      2. מותר לי לחלוק עליך?

הרי  א. כל מה שההורים בוחרים זה נטו לטובתינו.
      ב. עובדה שיש פחות גירושין אצלנו.
      ג. אני לא רואה שזוגות חרדיים פחות האושרים ואוהבים... 

1. הייתי אך על תקן רואה ואינו נראה...
וכשהיה לי ממש משעמם בשיעורים אז הייתי גם על תקן נראה...
2. וודאי שמותר.

א. אין ספק שההורים מחפשים רק את הטוב ביותר עבורנו. אבל, כולנו בני אדם ולא לכולנו יש את אותן דעות/השקפות/מחשבות/רצונות/שאיפות/רגשות ולכן אני חושב שבכזו בחירה, שהיא הבחירה הכי חשובה בחיינו (לפחות לדעתי) יתנו לנו (המדוייטים) לבחון יותר לעומק ולקבל החלטה אחרי מיצוי מקסימלי.

ב. באחת התגובות באשכול העלו את הנקודה הזו וגם על זה אנשים הביעו את דעתם תעיין שם ותראה את התגובות.

ג. מעולם לא חשבתי שהזוגות החרדיים פחות מאושרים...
גם לא נראה לי שמישהו יבוא ויספר לך שהוא לא מאושר.
הסיבה שהדשא של השכן ירוק יותר הוא לא בגלל שבאמת הוא יותר טוב אלא בגלל שמתחת יש יותר זבל אז לא בטוח שמה שנראה כלפי חוץ ורוד הוא באמת כזה. הנקודה היא מה האמת הפנימית ולא החיצונית ואת זה לא אתה ולא אני יכולים לראות על הזוגות מבחוץ ולעולם גם לא נדע מה באמת מתחולל אצלם בתוך הבית... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2012 18:18 לינק ישיר 

nati1989 כתב:

צדיקאלוקי כתב:
שיט תענוגות הינו מקום אשר אפילו חלק מהחילונים מתביישים להיות בו. המקום מלא פריצות ותועבה!!!

נתי: 1. אם אני לא טועה הרבה זמן לא היית פה. נכון?
      2. מותר לי לחלוק עליך?

הרי  א. כל מה שההורים בוחרים זה נטו לטובתינו.
      ב. עובדה שיש פחות גירושין אצלנו.
      ג. אני לא רואה שזוגות חרדיים פחות האושרים ואוהבים... 

1. הייתי אך על תקן רואה ואינו נראה...
וכשהיה לי ממש משעמם בשיעורים אז הייתי גם על תקן נראה...
2. וודאי שמותר.

א. אין ספק שההורים מחפשים רק את הטוב ביותר עבורנו. אבל, כולנו בני אדם ולא לכולנו יש את אותן דעות/השקפות/מחשבות/רצונות/שאיפות/רגשות ולכן אני חושב שבכזו בחירה, שהיא הבחירה הכי חשובה בחיינו (לפחות לדעתי) יתנו לנו (המדוייטים) לבחון יותר לעומק ולקבל החלטה אחרי מיצוי מקסימלי.

ב. באחת התגובות באשכול העלו את הנקודה הזו וגם על זה אנשים הביעו את דעתם תעיין שם ותראה את התגובות.

ג. מעולם לא חשבתי שהזוגות החרדיים פחות מאושרים...
גם לא נראה לי שמישהו יבוא ויספר לך שהוא לא מאושר.
הסיבה שהדשא של השכן ירוק יותר הוא לא בגלל שבאמת הוא יותר טוב אלא בגלל שמתחת יש יותר זבל אז לא בטוח שמה שנראה כלפי חוץ ורוד הוא באמת כזה. הנקודה היא מה האמת הפנימית ולא החיצונית ואת זה לא אתה ולא אני יכולים לראות על הזוגות מבחוץ ולעולם גם לא נדע מה באמת מתחולל אצלם בתוך הבית... 

וואו כמה צודק..!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/8/2012 18:21 לינק ישיר 

1. לפחות על משהו אחד אנחנו מסכימים (שלא היית פה הרבה זמן...)

2. א. וזה מאמת כך. קודם ההורים בוחנים האם יש התאמה ואז אתה יוצא אתה כדי לראות אם יש התאמה (פעם ההורים שלך הכריחו אותך להיפגש או להתחתן עם מישהי?

ב. אני אבדוק.

ג. לפי דבריך בכל מקום שהדשא של השני ירוק יותר זה אומר שיש שם יותר זבל. (מטאפורית)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/8/2012 21:10 לינק ישיר 

אני חושב שזה לא רק עניין של ציפיה, אלא גם צורך בסיסי בקשר. 
א"א לבנות קשר ועוד קשר של נישואין על בסיס של שכל או הערכה, קשר חייב להיות מושתת על כימיה, על חיבור, על מוטיבציה, והרגש הוא מנוע ומניע חזק לכך.. 

רק שיש להבדיל בין רגש לרגש, בין רגש של פרפרים והתרגשות שנוצרים בגלל ההבדל בין המינים, בגלל התלהבות והתרגשות של משהו חדש, וכו'.. לבין רגש שמבוסס על הערכה.. על חיבור, התקשרות בנפש וכו'.. 
אם זה מבוסס על הרגש הראשון, הרי זה לוקה בחסר משום שטבעו של רגש כזה להיעלם עם הזמן ואז חסר את הבסיס לבניית הקשר. לכן צריך לחפש את הרגש השני, הרגש האמיתי, הרגש שרק מתפתח והופך לאש להבה שלא יורדת.. 

רק שאיני מבין, מדוע זה כ"כ מציק לך..?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2012 22:57 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
א"א לבנות קשר ועוד קשר של נישואין על בסיס של שכל או הערכה, קשר חייב להיות מושתת על כימיה, על חיבור, על מוטיבציה, והרגש הוא מנוע ומניע חזק לכך.. 

רק שיש להבדיל בין רגש לרגש, בין רגש של פרפרים והתרגשות שנוצרים בגלל ההבדל בין המינים, בגלל התלהבות והתרגשות של משהו חדש, וכו'.. לבין רגש שמבוסס על הערכה.. על חיבור, התקשרות בנפש וכו'.. 
אם זה מבוסס על הרגש הראשון, הרי זה לוקה בחסר משום שטבעו של רגש כזה להיעלם עם הזמן ואז חסר את הבסיס לבניית הקשר. לכן צריך לחפש את הרגש השני, הרגש האמיתי, הרגש שרק מתפתח והופך לאש להבה שלא יורדת.. 

האם קשר כזה יכול להווצר בפגישות??
זה מציק לי כי זה חסר לי..אני לא יודעת מה אני אמורה להרגיש? זה אמור להיות חשוב מספיק כדי להחליט???
ו..הרגש שמתפתח  בד"כ זה הפרפרים..לא??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2012 23:16 לינק ישיר 

מתוקיתתתתת כתב:

האם קשר כזה יכול להווצר בפגישות??
זה מציק לי כי זה חסר לי..אני לא יודעת מה אני אמורה להרגיש? זה אמור להיות חשוב מספיק כדי להחליט???
ו..הרגש שמתפתח  בד"כ זה הפרפרים..לא??

בהחלט, אם מדברים על נושאים מהותיים... אם מדברים על דברים אישיים.. אם (ובעיקר) מקשיבים ומבינים את השני.. אז זה יותר חיבור.. כימיה.. איזה שהוא קשר וכו'.. ברור שזה לא רגשות אהבה..אבל חיבור זה יוצא.. וזה המון...

איזה רגש בדיוק חסר לך?! והאם את חושבת שאותו רגש שאת מדברת עליו אפשר לקבל אותו ע"י כמה פגישות?

כנ"ל.. תלוי איך את נפגשת ומה את עושה בפגישות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2012 13:52 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
בהחלט, אם מדברים על נושאים מהותיים... אם מדברים על דברים אישיים.. אם (ובעיקר) מקשיבים ומבינים את השני.. אז זה יותר חיבור.. כימיה.. איזה שהוא קשר וכו'.. ברור שזה לא רגשות אהבה..אבל חיבור זה יוצא.. וזה המון...איזה רגש בדיוק חסר לך?! והאם את חושבת שאותו רגש שאת מדברת עליו אפשר לקבל אותו ע"י כמה פגישות?כנ"ל.. תלוי איך את נפגשת ומה את עושה בפגישות...

לא יודעת למה אבל זניראה לי חסר סיכוי להתאהב (פרפרים ועניינים, לא אהבה!) בשידוך..
ברור שמדברים על דברים אישיים..אני מקפידה להפתח אחרת לא נוצר קשר רגשי עבורי..

הרגש שחסר לי זה הרגש של ההשלמות- איתו אני רוצה להתחתן..
קשלי להסביר תצמי..אבל יסתדר לי..=\ אני מאמינה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2012 16:01 לינק ישיר 

מתוקיתתתתת כתב:
בהחלט, אם מדברים על נושאים מהותיים... אם מדברים על דברים אישיים.. אם (ובעיקר) מקשיבים ומבינים את השני.. אז זה יותר חיבור.. כימיה.. איזה שהוא קשר וכו'.. ברור שזה לא רגשות אהבה..אבל חיבור זה יוצא.. וזה המון...איזה רגש בדיוק חסר לך?! והאם את חושבת שאותו רגש שאת מדברת עליו אפשר לקבל אותו ע"י כמה פגישות?כנ"ל.. תלוי איך את נפגשת ומה את עושה בפגישות...

לא יודעת למה אבל זניראה לי חסר סיכוי להתאהב (פרפרים ועניינים, לא אהבה!) בשידוך..
ברור שמדברים על דברים אישיים..אני מקפידה להפתח אחרת לא נוצר קשר רגשי עבורי..

הרגש שחסר לי זה הרגש של ההשלמות- איתו אני רוצה להתחתן..
קשלי להסביר תצמי..אבל יסתדר לי..=\ אני מאמינה..

א. למה את בכלל מצפה לרגש מסוג כזה..?
ב. אם את נפתחת אז למה את חושבת שזה חסר סיכוי שיגיע הרגש מסוג הזה..?

ואת מתכוונת שחסר לך את הרגשת הבטחון שזה הוא..? את התחושה של "ההדלקות" והכמיהה המטורפת אליו... שהוא "האחד" שלך..?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2012 17:39 לינק ישיר 

צדיקאלוקי כתב:
1. לפחות על משהו אחד אנחנו מסכימים (שלא היית פה הרבה זמן...)

2. א. וזה מאמת כך. קודם ההורים בוחנים האם יש התאמה ואז אתה יוצא אתה כדי לראות אם יש התאמה (פעם ההורים שלך הכריחו אותך להיפגש או להתחתן עם מישהי?

ב. אני אבדוק.

ג. לפי דבריך בכל מקום שהדשא של השני ירוק יותר זה אומר שיש שם יותר זבל. (מטאפורית)

1. מי אמר שרק על משהו אחד אנו מסכימים? מזה שאני חולק עליך בנושא אחד זה כבר לא יכול לבוא ולהכליל שבכל נושא אני אחלוק עליך...

2. א. מעולם הוריי לא הכריחו אותי בשום דבר הם אולי מייעצים ואין לי ספק שניסיון החיים שלך עשיר יותר משלי והם רואים דברים שלי קשה לראות מה גם שבסיטואציות מסויימות אני פחות אובייקטבי וריאלי כי אני נוגע בדבר כך שאני תמיד נעזר בניסיונם ובוודאי בעצותיהם... אך אתה טיפה סטית מהנושא ולא לזה התכוונתי ואם אתה התכוונת לזה אז אני מחזיר את מילותיי...
כשאני הזכרתי את התערבות ההורים לא התכוונתי לעצותיהם התכוונתי שלפעמים הם קצת מעבר למייעצים בלשון המעטה ואם נדייק הם מקבלים החלטות עבור ילדיהם שלא תמיד עולות בקנה אחד עם דעות ורצונות ילדיהם... ואני בטוח שאתה מבין למה אני מתכוון...

3. אני לא אוהב להכליל ואל תוציאי את דבריי מהכשרם... אני לא אמרתי שכל דשא שהוא ירוק יותר זה מוכיח שיש מתחת יותר זבל אבל במקרים מסויימים הסיבה שהדשא ירוק יותר הוא בגלל הזבל שמתחת ולכן אל תסתכל על החיצוניות כי אתה לא באמת יודע מה קורה מתחת וגם בגזרת האהבה שאתה רואה כלפי חוץ על בני זוג היא איננה באמת אהבה אמיתית אלא שידור חיצוני...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שידוכים, אהבה ומה שבינהם..
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.