|
|
| נשלח ב-8/1/2013 08:33 |
|
| |
מביט האם אתה טוען שגם הגדולים שותפים לאותה הטעיה (מסתבר שבכוונה טובה).?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2013 09:26 |
|
| |
אני כתבתי עובדות, את המסקנות העולות מכך יעשה כל אחד לעצמו.
בעבר כתבתי לא אחת על מה שמתחולל סביב ועם גדולי ישראל, מי אומר מה, מי מנצל מה, מי מרוויח ממה, ומי מנהל את מה.
דבר אחד ברור, הבלופים הללו כבר לא עובדים על חלקים נרחבים מהציבור החרדי.
ולמרות שמצב זה קיים שנים רבות, וההצבעה למפלגות החרדיות לא עולה למרות הגידול הטבעי העצום, מעדיפות המפלגות החרדיות להמשיך ולהתנהל באותם דפוסי התנהלות שאבד עליהם הכלח, ואת המחיר כולנו משלמים.
הח"כים ממשיכים לשבת על כיסאותיהם ואינם נדרשים לתת דין וחשבון על כל המחדלים.
וביום פקודה שולפים מהמחסן עטור קורי העכביש את "קריאות הקדש" ו.......היידה לקלפי. (לפחות בזה הם מנסים להשלות את עצמם, את גדולי ישראל ואותנו).
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 10:20 |
|
| |
אותי אישית, הדבר שהכי מפחיד אותי, ושלכן אני חושב שיש להצביע ג', זה בגלל פרשיות הגיור.
אני רוצה מדינה יהודית, ששוכן בה עם יהודי, ולא גויים שיכנסו לכרם בית ישראל, ויטמאו את הארץ, אבל, לא צריכים להגיע לענין של שלמות הענין של ארץ ישראל שיפגם בכך, אלא עם ישראל יפגם מעירבוב של גויים בתוכו.
אגודת ישראל אינה פועלת מספיק לשמור על מדינת ישראל כמדינה יהודית, בחלק של בעית המסתננים הנכנסים לארץ, שגם זו בעיה גדולה, אבל בענין של שמירת עם ישראל שלא יתערבו בו גויים, אין מי שחזק ועיקש כמותם, ורק בשביל זה שווה להצביע להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2013 08:45 |
|
| |
עם היוודעו תוצאות הבחירות, ניתן לומר שהצלחה גדולה לאגודת ישראל, 7 מנדטים זה הישג גדול, זה פריצה קדימה, מי שקרא את הראיונות והתחזיות ערב הבחירות, יכל להתרשם שעל אף שדברו על אפשרות של 7 ראו את זה כאפשרות לא הכי ממשית, אבל זה קרה, והאמת זה לא שאלה איך זה קרה, השאלה היתה תמיד למה זה לא קרה, הרי הרבוי הטבעי של היהדות החרדית, ואחוזי ההצבעה הכי גבוהים בציבור הישראלי, היו אמורים להראות את אותותם, ואכן עכשיו, רואים את תוצאות הריבוי הטבעי של החרדים, הריבוי הטבעי שגדל בשנים האחרונות, הוא מתבטא בעיקר בדור הצעיר, וכשעברו 4 שנים, וציבור חרדי ענק נוסף לבעלי זכות ההצבעה ראו את זה בתוצאות הקלפי, וללא כל ספק, אם ג ישכילו להמשיך לנהוג באחדות, לנסות ב4 שנים הבאות, ללכד מחדש את הציבורים שהיה להם טענה על ג', אז בבחירות הבאות, ג תגדל בעוד 2-3 מנדטים.
גם ש"ס, על אף שציפו ליותר,אבל צריך לזכור שהיו להם מתחרים רצינים על מאגר הקולות שלהם, אמסלם, אמנון יצחק, הבית היהודי, וגם עוצמה לישראל, כמו כן מאגר הקולות שלהם בחלקו הגדול אינו מהציבור החרדי ששם יש ריבוי טבעי אלא מהציבור המסורתי, וזה שאעפ"כ הם הצליחו לשמור על כוחם מראה על היציבות שלהם.
הציבור החרדי שביחד מונה 18 מנדטים הוא לשון מאזניים בהקמת הממשלה, נתניהו לא יוכל לוותר עליהם,ולא להתעלם מהם, וזאת מסיבה פשוטה, מספר המנדטים המובטח של ביבי זה 50, שלו ושל הבית היהודי, עם זה הוא לא יכול להקים ממשלה, שאר המפלגות לא יהיו אלו שיתנו לו את הרוב הדרוש לו להקמת ממשלה, כי הם לא יוכלו להצטיייר כאלו שבלעדם ביבי יעלה לשלטון,אם כך, מרץ והמפלגות הערביות בודאי לא ימליצו על נתניהו, שאר המפלגות הם מרכז שמאל שהצהחרו על המטרה העליונה להחליף את נתניהו ומכיון שבלעדם אין לנתניהו רוב,הם לא יוכלו להיות אלו שיתנו לביבי את כס הממשלה, נתניהו "חייב" את החרדעים, בלעדם אין לו ממשלה ואשר על כן הוא בשום פנים ואופן לא יוכל ללכת על קיום החוק כפשוטו של חוק הגיוס, וגם לא על כל מהלך שיצור מכסות ללומדי התורה, מה שכנראה יהיה זה המשך הכיוון של חוק טל של יצירת מסלולים לחרדים שירצו להתגייס לצהל בקיצור המצ הקיים בעיקרו ימשיך,סר חרב האיום מעל עולם התורה,
וטוב שכך, גם מי שיגיד שמבחינת הציבור החרדי היה צריך שכן ילך על מהלך יותר רחב של גיוס זה לא טוב ללכת על כיוון של כפיה משתי סיבות א זה ישיג את המטרה ההפוכה הסתגרות הציבור החרדי דבר שני, זה מצב לא ראוי לכוף להכריח אנשים לעבור על דבר שהוא נוגד את מצפונם, חייבים לדאוג שלא יהיע מצב שהרוב כופה על המיעוט לעשות דבר שנמנוד להשקפותיו באופן מוחלט וזאת מבלי להכנס האם זה השקפה ראויה או לא.
בקיצור ניתן לומר לציבור החרדי לך אכול בשמחה לחמך.. כי רצה האלוקים את מעשיך, אין לביבי ממשלה בלי החרדים, הוא חייב אותם, הם יכולים להעמיד אותו על הרגליים, לדרוש את החשוב להם, בנושא הגיוס, בתמיכה בעולם התורה, באי קיצוץ עמוק בקצבאות הילדים, בנתינת התיקים שש"ס רצתה, הוא יצטרך לתת להם מה שהם רוצים , או תיק שווה ערך לו, אפילו את השיכון שכולם טרחו לומר שלא יתנו לש"ס, הן הליכוד הבית היהודי.
אני שמח, ועד כמה שבהרבה דברים התרחקתי בליבי מהסגנון החרדי, כידוע דברי הגמ' שגר לא להזכיר לו את גויותו עד עשרה דורות, אז גם אני שמח בהצלחתו של הציבור החרדי, בפרט שאני חושב שמה שרצו לגזור עליו "בכפייה" אינו ראוי כלל ועיקר.
והאמת, אחרי כל הטענות מגיע להם, כי מי שנותן למדינה את החמצן שלה, שהוא שמירה על הרוב היהודי זה הציבור החרדי, [ובעיקר הציבור החרדי היותר שמרן, כי בציבור החרדי הפחות שמרן נכנס קצת המושג של תכנון הילודה ברמה מסוימת.] אחרי הכל הציבור החרדי השמרן נותן את הנשמה שלו בתפקיד הקשה של ריבוי הילדוה, אחרי הכול זה החלק הכי קשה גם מבחינת הקושי, להביא עוד ילד לעולם, לגדל אותו, על כל הטירחא שיש בהבאת ילד לעולם, בגידולו, כידוע לכל, ואין צורך להאריך, זה יותר קשה מלהתגייס לצבא ומעוד דברים שהציבור החילוני אוהב לנפנף בו, להראות לציבור החרדי שאינו תורם ומשקיע למדינה, אחרי הכל הציבור שנותן את כל חייו פשוטו כמשמעו למען דבר שזה הקיום של המדינה, זה הציבור החרדי, גידול ילדים דורש מהאדם לתת את כל כולו לכך.
האם יש ציבור שכל היום שלו משועבד ממש, ניתן לומר אף עובדות עבודת פרך, כציבור הנשים החרדיות, אז אחרי כל הטענות הציבור שהכי עובד קשה זה הציבור החרדי,ומגיע לו ביושר לדרוש לעמוד על זכיותיו.
תוקן על ידי קסת ב- 23/01/2013 09:01:21
תוקן על ידי קסת ב- 23/01/2013 09:02:44
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2013 22:12 |
|
| |
קסת המיזרוחניקעס החרד"לים לא חושבים משום מה שילודה פוטרת מצבא. לא כולם אוהבים את הבדיחה של אותו משגיח ששאל קצין בכיר כמה ילדים יש לו, וכשהוא ענה שנים, ענה לו המשגיח שלו גם כן יש שנים, מתוך תריסר, ששרתו בצבא. מעניין אם המשגיח היה מקבל טיעון דומה להנחת תפילין.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 23/01/2013 22:24:08
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2013 11:26 |
|
| |
| מביטמהצד כתב: |  | | מתכתב
אין שום מצוה בימינו של "ככל אשר יורוך"!!! זה בלוף עתיק יומין של המפלגות החרדיות, וחלק מהשחיתות המובנה המלווה אותם מזה שנים!!! "ככל אשר יורוך" נוגע אך ורק לציות לסנהדרין הגדולה, היושבת בלשכת הגזית, ובנוגע לעניינים הלכתיים מובהקים!!! ואין לכך שום קשר, אפי' קשר קלוש לענייני בחירות, קהילה ותקנתה, הנהגות כלשהן וכדומה.
אבל הציבור החרדי, משך שנים אולף לא לחשוב ולא לבדוק כל בלוף שמגישים לו בעטיפה של גדולי ישראל, והוא נוהג בכך ובנושאים אחרים כעדר מטומטם, ולכן יכולות המפלגות החרדיות לנהוג כפי שהן נוהגות, לזלזל בציבור ואפי' לא לנסות לשכנע אותו להצביע להן, שהרי הם קהל "שבוי" (כפי שכתב בןציון כהנא) ומספיק "קול קורא" ו"קריאת קדש" ע"מ להוציאו בהמוניו לקלפי. הם רק לא שמים לב שהרבה דברים השתנו והשטות הזו כבר לא תעבוד. והמכה בקלפי בוא תבוא! |
|
לא נראה שהמכה באה בקלפי, הציבור שלנו מקובע, או ממושמע לדעת רבותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2013 11:50 |
|
| |
מנחמחיים
המכה בקלפי לא באה, כי כל מה שכתבתי מדויק, למעט תשעת המילים האחרונות, שכנראה הקדימו את זמנן.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2013 13:28 |
|
| |
ומתי לדעתך יבוא הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2013 17:45 |
|
| |
הסתבר כבר שבתור נביא, אני חלש מאד.
אני מחפש כרגע מקצוע אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2013 11:42 |
|
| |
אולי השאלה הכי חשובה לעתיד החברה החרדית היא טכנית לחלוטין לכאורה - אחוז החסימה בבחירות לכנסת. באחוז חסימה נמוך, יש סיכוי שהעולם החרדי יתפצל חזרה לחלוקה בין פא"י (כיום ככל הנראה יקראו להם "טוב") לבין אגודת ישראל, ויהיה יצוג בכנסת למפלגה של החרדים העובדים, ציבור שילך ויגדל, והאינטרסים שלו שונים מאוד מציבור האברכים החרדי. פא"י החדשה תהיה מתונה יותר מאגודת ישראל בשאלות דתיות ותהיה קיצונית ממנה בשאלות של שטחים וימין-שמאל, היא בעצם תהיה מפלגה אחות אמיתית של ש"ס. כשחושבים על זה שלש"ס עצמה אין קיום כגוף אחד, אחרי המאה ועשרים של הרב עובדיה, מבינים שייתכן מאוד שפא"י החדשה ואחד הפלגים שיצאו מש"ס ישלבו ידיים. הסיכוי יותר מ-50% לדעתי. יהיו שם דמויות כמו אנשי טוב, אריה דרעי, הרבנית עדינה בר שלום ועוד.
תוקן על ידי יוםחביב ב- 03/03/2013 11:42:36
|
|
|
|
|