|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:05 |
|
| |
| מתמזגת כתב: |  | בס"ד
למה את חושבת שמגיע לך יותר ממה שאת?
יותר???
מי דיבר על יותר ?
תקראי טוב ! |
|
קראתי טוב...את מציינת שאת רוצה בחור שיותר שנים ממך בתשובה....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:06 |
|
| |
או כמוני או יותר. תמיד ראוי שהבחור יהיה קצת יותר קדימה ברוחניות...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:26 |
|
| |
| מתמזגת כתב: |  | השאלה היא לא מה את רוצה, ולא מה מגיע לך, ולא מה ההורים רוצים, השאלה היא אחת ויחידה, האם הבחור הזה יעזור לך להגשים את היכולות שלך, וליצור ביחד איתך חיים מאושרים מלאים בסיפוק. אם התשובה היא כן, אז למען ה' תתחתני איתו, ואם התשובה היא לא, אז לא להתקרב.
אני מרגישה שבבחור הזה אין מספיק שמחה לתת לי,
יש לו לב טוב ומידות טובות
אבל חסרים בו דברים שעלולים לגרום לי לקנא בעולמה של בת אחרת.
ולכן התמונה איתו לא מושלמת.....
אני לא אהיה מלאת סיפוק .... אולי לא עצובה אבל לא נראה לי שמלאת סיפוק |
|
חסרים בו דברים שעלולים לגרום לך לקנא בבחורה אחרת... זו בדיוק הנקודה שתהרוס לך כל הצעה שהיא. כי אין בחור בעולם שיש לו את כל היתרונות, ולא משנה כמה טוב הבחור תמיד יהיו חסרים בו דברים שיגרמו לך לקנאות - אבל רק אם את בוחרת לקנאות - בבחורה אחרת.
אם את רוצה להצליח בשידוכים את אמורה להפסיק להסתכל מסביבך, ולבדוק רק בתוך עצמך פנימה, האם הבחור הזה עושה אותך מאושר. את מציינת שיש לו לב טוב ומידות טובות, אלו מצרכים די נדירים. חבל לפספס. ועוד דבר, את מציינת שאת רוצה מישהו שיותר שנים ממך בתשובה, תקחי בחשבון ששנים בתשובה הוא אכן מדד חשוב, אבל הכיוון שלו הוא גם נתון מאד חשוב. אם הוא באמת חוזר בתשובה והכיוון הכללי שלו זה להתחזק, הוא עדיף על בחור שהמון שנים בתשובה אבל מתחיל להיחלש.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:37 |
|
| |
אתה כמובן יודע, שהיו לי בחורים טובים שיצאתי איתם , ואני יודעת שהוא לא יותר מהם. כאילו , ה' עוד לא סגר לי את המעגל שבלב... איך אני יכולה להמשיך איתו??? כשאני יודעת בוודאות שיש כמה בחורים שפגשתי והם עשו לי בלב את מה שזה לא עושה לי?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 12:38 |
|
| |
וגם חוץ מזה . אני לא מרגישה שאני מתרגשת איתו. ואני חייבת להרגיש את זה אם לא אני מתה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 13:25 |
|
| |
אפשר להמשך פעם אחת או שתים, ואם אין משיכה, אז באמת לוותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 14:21 |
|
| |
אני צריכה להרגיש שהחתן שלי הוא מישהו שציפיתי לו. שחיכיתי לו. מישהו שגורם לי לשמוח,
מישהו שהוא יקר ומוערך בעיניי, ומצד שני - שאני יודעת שאני בעיניו - האחת שהוא חיפש.
מישהו שאני מתרגשת לראות, כל זמן שאני לא מרגישה את זה אני לא מסוגלת להכנס מתחת לחופה, פשוטטט הרגליים שלי יקחו אותי אחורה....ואני ירגיש שאני משוגעת.... אני מאמינה כמו שה' לקח ממני כמה הזדמנויות שבהם רציתי להיות מאושרת ( בחורים שבאמת התפעלתי מהם) ככה הקב"ה יחזיר לי את ההזדמנות להיות מאושרת. עם האחד שאני יתפעל ממנו והוא האחד שלי....
תוקן על ידי מתמזגת ב- 19/11/2012 14:21:29
תוקן על ידי מתמזגת ב- 19/11/2012 14:23:58
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 14:39 |
|
| |
את מעמידה לעצמך רף גבוה מאד בכדי להתחתן, יכול להיות שיתמזל מזלך, ותמצאי בחור כזה. ויכול להיות שלא יתמזל מזלך, ותוותרי על סדרה של בחורים שיכולים לעשות אותך מאושרת עם חיים מעולים, ותשארי רווקה לנצח, כמו עוד הרבה בחורים/בחורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 20:11 |
|
| |
| מתמזגת כתב: |  | אני מרגישה שבבחור הזה אין מספיק שמחה לתת לי,
יש לו לב טוב ומידות טובות
אבל חסרים בו דברים שעלולים לגרום לי לקנא בעולמה של בת אחרת.
ולכן התמונה איתו לא מושלמת.....
אני לא אהיה מלאת סיפוק .... אולי לא עצובה אבל לא נראה לי שמלאת סיפוק |
|
מתחתנים בשביל לתת לא בשביל לקבל. ידעת את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 20:12 |
|
| |
| מתמזגת כתב: |  | אתה כמובן יודע, שהיו לי בחורים טובים שיצאתי איתם , ואני יודעת שהוא לא יותר מהם.
כאילו , ה' עוד לא סגר לי את המעגל שבלב...
איך אני יכולה להמשיך איתו???
כשאני יודעת בוודאות שיש כמה בחורים שפגשתי והם עשו לי בלב את מה שזה לא עושה לי? |
|
מה איתם היום? מישהו מהם פנוי עדיין?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 20:15 |
|
| |
| מתמזגת כתב: |  | וגם חוץ מזה . אני לא מרגישה שאני מתרגשת איתו. ואני חייבת להרגיש את זה אם לא אני מתה |
|
בזה את צודקת, אבל אצל הרבה זה קרה רק אחרי הארוסין או אפילו אחרי החתונה.......
אפשר להמשיך כמה פגישות כדי לראות אם אחרי שמכירים טוב יותר ההערכה והמשיכה מתגברות או להיפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2012 20:26 |
|
| |
סליחה שהייתי נאכסית, אבל לדעתי הרף שלך גבוה מדי, ולא בטוח שזו הדרך הנכונה.
יתכן מאד ש"שמא יקדימנו אחר" הוא גם לכאלו שתקועים בכל מיני התלבטויות.
המציאות היא שיש המון זוגות מאושרים, שנפגשו פגישה אחת קצרה לפני שהחליטו להנשא, ואח"כ לא נפגשו בין הארוסין לחתונה כלל. לא שאני התחתנתי כך, ולא שאחתן כך את ילדי, אבל אני מכירה אנשים כאלו והם בהחלט נראים מאושרים. לענ"ד, העובדה שהבסיס שעליו עומדים נישואיהם הוא שכלי (בעיקר ברורים של ההורים שמכירים מצויין את התכונות של ילדיהם ורוצים יותר מכולם בטובתם) ולא רגשי, יחד עם החינוך לנתינה וויתור, הם הגורמים לאושר ויציבות בחיי הנישואין.
תוקן על ידי קלרהדהיתרא ב- 19/11/2012 20:29:07
|
|
|
|
|