| נשלח ב-20/11/2012 20:04 |
|
| |
גיוס חרדים בשבת.
בשבת האחרונה גויסו חרדים בעצם יום השבת.
אני לא חושב שהיה בדבר משום פיקוח נפש, וא"כ השאלה האם זה היה מותר מבחינה הלכתית?.
אולי נאמר שבשעת מלחמה הכל מותר, כל מה שצורך המלחמה מותר בשבת, ולא מסתכלים על כל פרט במשקפיים של פיקוח נפש.
וגם אם כך, השאלה עד כמה היתר זה רחב, והאם אין לו גבולות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2012 06:46 |
|
| |
מלחמה בעצימות נמוכה (היא מלחמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2012 18:59 |
|
| |
לכאורה כן.
ולמה זה בעצימות נמוכה? הרי הנזק שעשו לאוייב הוא נזק עצום.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 09:03 |
|
| |
הנזק קובע את רמת המלחמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 10:50 |
|
| |
קסת, שלום רב
למה ועל סמך מה אתה מניח שלא היה בדבר משום פיקוח נפש? אם היו נכנסים קרקעית ביום שני בערב, למשל, האם לא היה פיקוח נפש לגייס בשבת כדי להספיק יום וחצי של אימונים?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 00:30 |
|
| |
השאלה האם זה היה פיקוח נפש להכנס ביום שני בערב ולא ביום שלישי בערב?.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 07:46 |
|
| |
שלום לרב קסת, נראה לי שהגישה של חברי הכנסת מיהדות התורה נכונה יותר בנושא זה:
"אנחנו לא חלק ממערך הלחימה אין לנו זכות דיבור".
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 18:02 |
|
| |
לגבי המשפט של חכ"י יהדות התורה, אני לא חושב שהוא משפט צודק באמת, אולי רק כדי שלא יגידו, אולי בתקשורת זה לא ישמע טוב ויהיה מי שינסה לנגח בזה את החרדים, ואם כן, הוא לא שייך לגבי דיון בפורום.
אני לא חושב שהעיתונאים החילוניים מציצים בפורום שלנו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 20:55 |
|
| |
השיקולים מתי להיכנס הם מורכבים מכדי שתהיה יכולת לאיש המילואים המגוייס בשבת להיות החלטי בעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2012 20:13 |
|
| |
השאלה היא גם על המפקד עצמו, לא רק על מי שנקרא להתייצב.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2012 11:13 |
|
| |
| יהודים כתב: |  | |
שלום לרב קסת, נראה לי שהגישה של חברי הכנסת מיהדות התורה נכונה יותר בנושא זה:
"אנחנו לא חלק ממערך הלחימה אין לנו זכות דיבור".
|
|
להערכתי חלק לא מבוטל מבאי הפורום שרתו בצבא, ולכן יש להם זכות שאלה בנידון.
באשר לשאלה עצמה, זה בהחלט מוגדר פיקוח נפש, ולפחות ספק פיקוח נפש, ולכן אין בעיה בגיוס.
הרי גם על עסקי קש ותבן מחללים שבת בישובי הספר
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2012 18:19 |
|
| |
לגבי הנושא ההלכתי.
אם מי שמחליט את ההחלטה אין לו ערך לשמירת השבת, איך ניתן לסמוך על ההחלטה שלו?.
למעשה כאן אני עובר לנקודה נוספת, שגם אליה התכוונתי בפתיחת האשכול, ולכן הכותרת היתה גיוס חרדים בשבת, ולא גיוס דתיים בשבת, על אף ששמירת שבת היא לא "נכס חרדי",.
האם הצבא מעוניין בגיוס החרדים? לא ההנהגה הפוליטית, הצבא?.
אם הצבא מעוניין שהחרדים יתגייסו, למה הוא לא עושה צעדים בוני אימון , שיגרמו לחרדים להאמין כי הם יוכלו להתגייס בלי לשנות את אורח חייהם?.
אתם רוצים שחרדי יתגייס לצבא כשהוא יודע שהוא יקלע למצבים שיכריחו אותו לעשות דברים שהוא לא בטוח שהם מותרים ע"פ ההלכה?.
האם כל החיים שלו החרדי הזה צריך לאכול את הלב שלו שאולי הוא חילל שבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2012 10:34 |
|
| |
מי שעשה את מה שהיה צריך על פי מה שהיה ידוע לו, לא חילל שבת, גם אם עובדתית הוא הוטעה. אם יש רק רופא שאינו חושש למצות עינוי ביום כיפור, והוא מחייב את החולה לאכול, החולה חייב מדאורייתא לאכול. גם אם יתברר שהרופא החמיר יותר מידי, החולה קיים מצוה מן התורה ולא עבר חלילה עבירה.
הקושי המנטלי של חרדי לסמוך על מישהו שאינו חרדי הוא ברור ולעמים גם צודק, אבל זה חלק מהעיסקה. קל יותר לא ליטול שום חלק בכל מה שאינו חרדי המאה אחוז. האם ניתן לצפות מהצבא להיות חרדי כדי לאפשר לחרדי להתגייס ולהישאר מנותק?
האם אתה מצפה שהרמטכ"ל ישנה את עיתוי המבצע, משום שלא גויסו אנשי זיהוי חללים, כדי שהחרדים יישארו רגועים? אני מאוד מקווה שלא יהיה לעולם רמטכ"ל שאלו יהיו שיקוליו.
|
|
|
|
|