|
|
| נשלח ב-22/11/2012 12:58 |
|
| |
בס"ד ובכלל בגלל שהורי רצו אותו כ"כ אני עוד יותר התנגדתי... אני חושבת שגם אם היה לך משהו טוב בלב כלפיו
ההורים שלך הלחיצו אותך,וגרמו לך לפחד להגיד את הכן...
אני חושבת שהורים כאלה אסור לערב בשידוכים...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/11/2012 12:58:56
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2012 13:36 |
|
| |
| מתמזגת כתב: |  | | הם ממש כבויים הם רוצים לראות אותי כבר נשואה, אבא שלי כבר התחיל לכעוס עליי |
| אוי! זה לא טוב בכלל! הורים צריכים לתמוך בילד שלהם בתקופה הקשה הזאת ולא לייאש אותו ולהלחיץ אותו. אחרי הכל הם התחתנו כבר..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2012 14:10 |
|
| |
בס"ד
מה לעשות אי אפשר להחליף הורים.... או להגיד להם מה לעשות...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2012 15:38 |
|
| |
שלא נדע מטומאה מה אני שומעת????? הדבר המסוכן ביותר זה לסגור שידוך בגלל השפעת לחץ מכיוון ההורים\החברה\ומה יגידו.... קודם כל ה" מחליט מאיפה הוא ישלח לך את השידוך בין אם הוא למד במיר או לא.... את צריכה לתת לא צאנס לבחור ולראות אם הוא מתאים לך לפחות80%.... אבל לא להוריד בגלל המסגרת שלו....הכי חשוב זה המידות...אך אם אתמאמינה חזקה תאמיני שאפשר דרך תפילה לקבל 100% ....ואת עדיין צעירה ואין לאן למהר...אפחד לא קבע שצריך להתחתן בגיל 18.... 24 זה אחלה גיל שבעולם.... ודי נמאס לי לחפור אני חושבת שמיציתי.... הצלחה אחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2012 18:30 |
|
| |
כמה דברים: את בת 24. תירגעי. את עדיין צעירה וכל החיים לפניך. שחררי קצת... ואל תתחתני בגלל ההורים שלך, זה מתכון די מבטיח לחיים לא מאושרים. ועוד משהו - אל תתחתני עם בחור כדי לא להישאר לבד. זה לא הגון כלפיו, כי מגיעה לו מישהי שתאהב אותו באמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2012 18:37 |
|
| |
פשרה יכולה להגיע רק לאחר מחשבה, בחינה עצמית והבשלה.. לא מתוך יאוש, אף פעם!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2012 19:47 |
|
| |
לכל הבחורים שמתגאים לחפש בת תלמיד חכם רק בשבילכם הרמב"ם כתב את זה
"לפיכך צריך אדם להשתדל שישא בת ת"ח. כאן מפרש שראוי לישא בת ת"ח מפני שבזה הוא דבק בחמיו שהוא ת"ח, ומצוה רבה לידבק בחכמים, אבל בס"פ כ"א דאסורי ביאה מפרש הטעם שבת ת"ח מחנכת בניה כראוי ואם מת או גולה בניו ת"ח, ונ"מ כשאינו מקבל מחמיו תורה, מ"מ ראוי לישא בתו שמחנכת בניה כראוי.
ובמק"א הבאתי שנ"מ בזמן הזה בבת שקיבלה חינוך תורני, שתחנך בניה ברוח התורה במסירות, דינה כבת ת"ח אף שאין אביה ת"ח כלל, רק חסר המצוה לידבק בחמיו לבד, אבל הוא נשא "בת ת"ח" אף שאין אביה ת"ח, שהתואר "בת ת"ח" מגיע לכל בת שמשיגה מהות ת"ח עד שמוכנה להקריב שבעלה ילמד תורה, ואפילו בת של ת"ח אין לה עוד תואר "בת ת"ח" אלא כשהיא ראויה לכך, וצריך לבדוק אם היא "בת ת"ח" היינו אם יש לה מעלות שמשיגה ומקבלת בבית ת"ח והדברים נכונים וברורים."
תוקן על ידי מתמזגת ב- 22/11/2012 19:49:23
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2012 19:48 |
|
| |
ואיני באה להוכיח בחורים שהתחנכו בחינוך החרדי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2012 19:52 |
|
| |
אני חושב שאין כזה דבר שידוך מושלם. תמיד יהיו התפשרויות השאלה מה חשוב יותר ועל מה אפשר להתפשר...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2012 19:54 |
|
| |
אם היאוש יוביל לפשרה בדבר שיחסת לו בעבר חשיבות אמיתית, חרטות יתקפו אותך לאורך חייך! על דבר שטות, חבל שהשכל לא הוביל אלא היאוש, אבל למי שאין מוח שילמד בכוח...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2012 13:36 |
|
| |
אצלי הכלל הוא כזה: פשרה שמלווה בהרגשה טובה, כי רק בזכות הפשרה אני זוכה בבחורה הזו, זוהי פשרה טובה. אבל פשרה שאתה מרגיש רע, היא פשרה שלא אעשה.
ובעומק יותר, כל החיים הם פשרות, גם לקנות נעליים תמורת 100 שח זה בעצם להתפשר על 100 שח תמורת נעליים, אבל זה משמח אותך, כי זוהי קניה טובה. כך בשידוכים, אני מוכן לשלם מחיר תמורת המוצר, אבל רק אם ארגיש בכל רמח איברי שזוהי 'קניה טובה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2012 13:25 |
|
| |
בס"ד
תמיד הגברים משווים נעליים לנשים...ה' ישמור עליכם...זה לא קניה בשוק!
|
|
|
|
|