| נשלח ב-17/1/2013 11:08 |
|
| |
פרשת הרב אמנון יצחק.
מכל אירוע בחיים, בחיים שלנו הפרטיים, בחיים של הסובבים אותנו, ניתן ללמוד הרבה חכמה, הרבה לקח לחיים.
כמו כן, הדמות של הרב אמנון יצחק, ניתן הרבה ללמוד ממנה, מכל התחנות בחייו, אני חושב, שהחוקרים את כוח ההשפעה, השכינוע, רטוריקה, וכו', חוקרים גם את הצלחתו של אמנון יצחק בפעולות ההחזרה בתשובה שלו.
הוא בהחלט דמות מענינת ועישרה, שניתן להפיק הרבה לקחים מפרשת חייו.
כמו כן מהפרשיה האחרונה, [לעת עתה, אני מאמין שדמותו עוד תספק בהמשך הדרך כותרות נוספות.]ניתן הרבה ללמוד ממנה.
אני חושב שמהרעיונות שלו המוצעים במצע מפלגתו, ניתן לשמוע אותם באתר הבית של המפלגה, ניתן ללמוד על חשיבה מחוץ לקופסה, אינני יודע עד כמה כל הרעיונות שלו אכן תועלתיים במציאות, אבל ללא ספק, האיש ניחון בחשיבה מקורית, וזה מעלה גדולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 11:13 |
|
| |
אני רוצה לציין, שעדיין זה לא אומר שיש להצביע למפלגתו, זה נושא בפני עצמו, צריך לשקול גם את החשש שהוא לא יעבור את אחוז החסימה, וקולות רבים ילכו לאיבוד,[ אם כי אינני בטוח שמבחינת הסיכונים והכוח וההשפעה של כל קול על מערכת הבחירות, זה שיקול לא להצביע למפלגה שיש חשש שלא תעבור את אחוז החסימה, כי הרי גם מפלגות שאין חשש כזה, יש הרבה קולות שעודפים על מנדט, שבעצם הולכים לאיבוד, [אני מתכוין מה שנשאר אחרי הסכם עודפים.], מאידך, דוקא מפלגה שאמורה לסחוף הרבה קולות, כמפלגתו של אמנון יצחק, שללא ספק יהיו לה עשרות אלפי מצביעים, רק יתכן שלא תגיע לרף הנדרש, יתכן, שיותר חושב להצביע לה כדי שיעשרות אלפי קולות לא ילכו לאטבוד איני מתמטיקאי ואינני יודע איך מחשבים את זה.] עכ"פ, המעלה הזו של חשיבה מחוץ לקופסה, היא מעלה חשובה עד למאוד, לחברי כנסת שאמורים להתמודד עם פיתרון של בעיות מאוד לא פשוטות..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2013 01:41 |
|
| |
אחד הלקחים הגדולים של פרשה זו, כי בעיני רבנים רבים, הדבר הכי חשוב זה פוליטיקה, והקו האדום שעל כל מאן דהוא שלא מעונין שיצאו נגדו, זה לא לנסות לגנוב קולות מהמפלגה השלטת.
בדת החרדית החדשה, לא יוצאים למלחמה על קוצו של יו"ד של שינוי בהלכה וכדומה, אלא על קוצו של קול.
ויש עוד דוגמאות לכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2013 17:12 |
|
| |
הרב אמנון בודק איפה נכשל וילמד מזה להמשך .
|
|
|
|
|