| נשלח ב-20/1/2013 08:34 |
|
| |
ראי לאיזה חברה זה?
לאיזה חברה משמש הפורום "בחדרי חרדים" כראי,?
הנושאים שם גורמים לי לבחילה, כאילו מה שיש בעולם זה רק מריבות בין זה לזה, ובין זה לזה, אין נושאים יותר על רמה בחברה שהפורום משמש כראי לה?.
מישהו מבחוץ שנכנס לפורום הזה ומנסה ללמוד על החברה שהפורום הזה מיצג, מה הוא חושב על החברה הזו?.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 09:08 |
|
| |
| קסת כתב: |  |
לאיזה חברה משמש הפורום "בחדרי חרדים" כראי,?
הנושאים שם גורמים לי לבחילה, כאילו מה שיש בעולם זה רק מריבות בין זה לזה, ובין זה לזה, אין נושאים יותר על רמה בחברה שהפורום משמש כראי לה?.
מישהו מבחוץ שנכנס לפורום הזה ומנסה ללמוד על החברה שהפורום הזה מיצג, מה הוא חושב על החברה הזו?.
|
|
את האמת!!!
מי שקורא ורואה את אשכולות "בחדרי", רואה את האמת של חברה שאינה כלל חברה אלא אוסף קבוצות ותתי קבוצות, חוגים ותתי חוגים, פלגים ותתי פלגים, שהמכנה המשותף היחיד לכולם, הוא, שלילה מוחלטת וביטול מוחלט של הזולת באשר הוא זולת!
הוא רואה את היישום המעשי של: "אני ואפסי עוד" "בשבילי נברא העולם" "לי הארץ ומלואה" ו"אני ואין בלתי"!!!
הוא רואה יישום של עקרון היסוד בדת החרדית, המנוגדת תכלית הניגוד והשוני מהדת היהודית!!!
במילים אחרות הוא אפי' לא מסתכל במראה, הוא מסתכל דרך חלון שקוף וצלול בבהירות מדהימה, לאמר, זו החברה, זה מה שיש, וכך נלך לאבדון.
למעשה, אנו כבר שם!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 09:28 |
|
| |
בכל חברה יש שוליים, הכותבים בפורום המרכזי הם השוליים של השוליים השחורים כשולי הקדירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 09:50 |
|
| |
יהודים
תודה!
נ.ב. נדמה לי שגם אתה כותב שם. אז מה זה אומר? עליך? על מה שכתבת כאן? או על מה שאתה כותב שם?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 00:27 |
|
| |
| יהודים כתב: |  | | בכל חברה יש שוליים, הכותבים בפורום המרכזי הם השוליים של השוליים השחורים כשולי הקדירה. |
|
אכן "שחורים" כשולי קדירה. שאלת השאלות היא רוחב השוליים, לעיתים נדמה שהמזל הוא ששוליים זה רבים, דהיינו בשני הצדדים, כי בצד אחד היה חשש שלא יהא ניכר מה הרוב ומה המיעוט.
בכל מקרה, כנראה אתר בחדרי חרדים משקף את רשות-הרבים החרדית שאינה לומדת, כפי שהיא נראית כאשר האנשים לובשים מסכות ויכולים להתפרק.
תתפלאו, אבל אצל חילונים כבר היו משתכרים ומעשנים משהו אם יכלו לעשות זאת. אצל החרדים יש יותר רצינות מצד אחד, כיאה לחברה שגדלו בה, אך מצד שני יש יותר שעמום וזה ניכר לעיתים תכופות בחפירות אדיוטיות על שטויות...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 10:04 |
|
| |
בית המקדש נחרב בגלל שנאת חינם, וידוע כי כל דור שלא נבנה בית המקדש בימיו כאילו נחרב בימיו, מה בעצם טמון באמירה הזאת, אני חושב, שכתוב כאן, שכדי שבית המקדש יבנה, לא צריך מצב שכל עם ישראל יהיו זכאים גמורים, כי זה מצב שמאוד קשה להשגה שכל עם ישראל יהיו שלמים בהכל,[ האמת, שאני לא בטוח בנקודה זאת, כי למעשה לקיים דינים דאורייתא זה לא קשה להיות מושלם בהכל, אז כמובן שדינים דרבנן הם גם חובה, אבל זה נושא בפני עצמו.] מספיק שעם ישראל יהיה במצב כזה שאילו ביהמ"ק היה בימיו הוא לא היה נחרב.
כי לכאורה, יש לשאול, מה זה כאילו נחרב בימיו, הרי ניתן להבין שכדי שיהיה מצב שה יחריב את בית מקדשו צריך מצב של עוון יותר גדול, מאשר מצב שהוא חרב, שכדי שנזכה שיקום שוב,צריך מצב יותר נעלה של בני ישראל, אלא, יתכן, שהתבאר כאן, שאי"ז ככה, לא צריך מצב כה אופטומלי כדי שבהמ"ק יבנה.
[עדיין אי"ז אומר שבמצב זה המשיח יכול לבוא, כי זה לא בהכרח תלוי אחד בשני.]
אנחנו נמצאים בגלות אלפי שנים, כי עדין השטן של שנאת חינם מרקד בינינו.
ידוע דברי אנשטיין, כי אי שפיות זה לעשות אותו פעולה ולצפות לתוצאות אחרות.
האם אחרי אלפי שנה שבני ישראל בגלות, אנחנו לא צריכים לחשוב מה לא עשינו טוב במשך כל השנים האלו..
האם מישהו חושב שבמהלך כל שנות הגלות לא היו דורות שהיו מופלגים בתורה ובמצוות?, בודאי שלא, ואעפ"כ לא נבנה ביהמ"ק, אז מה יועיל שהיום עיקר הדגש על תורה ומצות שבין אדם למקום, לדוגמא, על צניעות, האם במשך אלפי שנות גלות, היו בנות ישראל פרוצות ח"ו, ואעפ"כ לא נבנה בית מקדשנו.
אני חושב, שהכשל חוזר על עצמו שוב ושוב.
עם ישראל, הינו עם ששואף לשלמות, עם שמוכן להשקיע עבור שלמות, השאלה, מה החינוך שניתן לדור, מהו שלימות.
הכשל הוא, שדוקא הדתיות גורמת לשנאה וקנאה, ומריבות אינסופיות וכו'.
והכשל חוזר על עצמו שוב ושוב, הנה, יש כאלו שיחשבו ברוך ה', זכינו, הקמנו דור נפלא, חנכנו אותו ל"השקפה נכונה", וכו', וכו', אבל מה יצרנו "בגלל" זה, שנאה לאחר, עד כדי טירוף ממש.
אני חושב שדוקא בדור הזה יש נתונים שיכולים לגרום לשינוי המצב הזה.
יש כמה גורמים לזה, אחד מהם, זה דוקא סוג הדתיות הנוצרת היום, זה גם מתקשר לז'אנר חדש של חזרה בתשובה שמתרחשת היום, לא חזרה לחרדיות, חזרה ליהדות מסוג אחר, שאין כאן המקום להאריך בה.
הישועה לא תצמח מהחרדיות, כי שם אין מוכנות לשינוי, אין כלל דיונים איך היהדות, הדתיות, אמורה להראות, הישעוה היא דוקא מהציבורים האחרים היהודיים, מהדתיים לאומיים עד לחוזרים בתשובה מהסוג החדש הקיים כיום.
רק משהו ככה רגשי לסיום, תשמעו את הניגון המרטיט של עובדיה חממה ל"אנא בכוח", או של אהוד בנאי ל"ידיד נפש" ותבינו ששירים כאלו לא יכולים להיוצר על ידי חרדי, שירים כאלו מסוג של כמיהה וטוהר שלצערנו דוקא הסגירות והקיצוניות החרדיות גורמת לחלק הזה של הנפש להסתתר, וכמעט להתעלם.
ומילה אחרי הסיום, אני מרגיש סתירה כזו, אני מדבר על אהבה ולא לשנוא, ובעצם אני מתמלא בטרוניות נגד החברה החרדית, קשה לי לומר שהלב שלי נקי מרגשות שלילים בקטע כזה, אחרי שזה החברה שגדלתי בה, ועדיין אני שוהה בה, טבעי שיוצרו רגשות שכאלו, אבל, אני חושב שחשוב שאזכיר לעצמי, שהביקורת צריכה לבוא מלב אוהב, ולא עם רגשות של שנאה, כי האמת, שאין הגיון לשנוא שום אדם שבעולם על כל מעשה שהוא,[או, כמעט כל אדם.] רק את התופעות יש לבקר.
תוקן על ידי קסת ב- 21/01/2013 10:13:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 10:10 |
|
| |
דרך אגב, את השירים האלו כדאי לשיר בהברה ספרדית, ולא בהברה אשכנזית, אולי זה נשמע אמירה טפשית, אבל נראה לי שזאת אמירה נכונה.
יש מקום לחשוב על הנושא של הברה הרצויה בתפילה.
המצב הזה שההברה שאנו מתפללים בה היא לא ההברה שאנו מדברים בה, יש לה חיסרון, זה מוריד מהטבעיות שבתפילה, מההרגשה הכנה שאנו מדברים עם מישהו, עם הקב"ה, ואמנם לגבי תפילה יתכן שאף שאכן זה חיסרון, אבל מאידך יש מעלה שהתפילה דוקא תהיה בתבנית מוגדרת, בתבנית אחרת מתהליך טבעי של חיי היום יום, כן ליצור רשמיות מסוימת בתפילה.
אבל, בניגון בודאי אין ענין ליצור לזה תבנית מוגדרת ורשמית, שם בודאי דוקא לטבעיות, לצורה הישירה בלי מסכות, אלא משהו טבעי שנשפך מהלב, דוקא לסגנון זה יש מעלה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 10:55 |
|
| |
קסת הלא בכל בית כנסת חרדי קיים תקנון האוסר על מתפללי הברה ספרדית לגשת לעמוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 22:53 |
|
| |
קסת, ריגשת אותי בדבריך. דברים היוצאים מן הלב. דברים ראויים.
לגבי הברה "ספרדית", אני כאשכנזי מובהק נוהג להתפלל לפעמים קטעים מהתפילה בהברה ספרדית. אני מצליח להתחבר הרבה יותר, ומרגיש יותר טבעיות בשיחה עם אלוקים. גם כשאני לא עושה את זה, אני משתדל לפנות אליו בתוך התפילה במילים שלי, כמובן בעברית, ובשפה פתוחה וקלילה. אגב, יש איזה ראש ישיבה מכובד שלחש לי פעם שגם הוא נוהג לפעמים להתפלל בהברה ספרדית מאותו טעם...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2013 08:58 |
|
| |
חזקואמץ אותו ראש ישבה אינו חושב שתפילה היא 'דין'?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2013 10:25 |
|
| |
הוא כנראה חושב שיותר חשוב להתחבר לקב"ה דרך התפילה מאשר להתפלפל בהגדרות מגוחכות...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2013 10:30 |
|
| |
בעל
אותם בתי כנסיות הם במצב טוב, יש מקומות שאין בכלל הו"א שיתנו למישהו לגשת בהברה ספרדית, עד שאין צורך לכתוב את זה בתקנות.
בעל
חלק מדיני התפילה הם ליצור את הרגשת הלב, אמנם עדיין ניתן לטעון שיש דינים שנועדו ליצור את הרגשת הלב אצל כלל הציבור, ועדיין אין זה אומר שאדם יכול באופן פרטי ליצור לעצמו צורת תפילה מתאימה לליבו.
אבל האמת, שבנושא דידן אין בעיה דינית כלל ועיקר, הרי תפילה נאמרת בכל לשון, וא"כ הברה ספרדית לא גרועה מלשון אחרת שניתן להתפלל בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2013 15:12 |
|
| |
את הטיעון הזה על הברה ספרדית שמעתי מא"מ ז"ל בשם הרב עמיאל או ר' ראובן טרופ. יתירה מזו, הברה אשכנזית אינה לשון שהרי אין מי שמדבר בה. אבל אנחנו אחרי שרבותינו השרישו לנו שאיסור חמור להתפלל בשפת המדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2013 13:19 |
|
| |
אכן פורום בחדרי חרדים משקף את השוליים ואת הרע בחברה שלנו. אני ניסיתי לקבל אישור כתיבה אך עקב ההתכתבות לקבלת האישור החלטתי שזה לא בשבילי... חודשיים התעקשו שם לדעת מה כוונותיי (אולי אני סוכנת מוסד) ובעיקר לאיזה חוג אני משתייכת. החוג היה נושא כל כך קריטי וחשוב, שהחלטתי שאין מקומי שם. מעדיפה להתדיין עם חרדים שרואים את המכנה המשותף בין כולנו ולא מתקוטטים כמו בגן על השתייכות תת מגזרית. אחר כך ראיתי את ההודעה שיש שם למבקשי אישור כתיבה, ושמחתי שאני לא שם... והנה חלק מההודעה: 1מי שחפץ באישור כתיבה, ...ולהשיב בצורה ברורה על השאלות הבאות: א. לאיזה חוג הנך משתייך? לפרט כמה שניתן. ב. 1. האם הנך מקבל על עצמך לפעול לפי חוקת הפורום ?..... הנה החוקה: חוקת הפורום ג. אני מתעניין בפורום כדי: 1. להכיר את העולם החרדי. 2. להביע את דעותי. 3. להגן על כבוד הקבוצה שלי. ד. אחר (פרט). ד. אם תראה תגובה שמשמיצה רב פלוני, איך תגיב עליה? 1. מחאה נמרצת. 2. אין עם מי לדבר. 3. אנסה להסביר למה זה לא נכון. 4. אחר (פרט).
הבנתי שמבחינתם ההתקוטטות בין פלגים היא אחת ממטרות הפורום. ממש ברכה והצלחה.
|
|
|
|
|