|
|
| נשלח ב-27/3/2013 13:47 |
|
| |
עצמאות מההורים. לפעמים יש תחושה שברגע שנתחתן, הכל יהיה מושלם. ונוכל לנהל את החיים הזוהרים שלנו כרצוננו, בלי שאבא ואמא רוכבים עלינו ואומרים לנו מה לעשות, ומעורבים בכל דבר כמעט נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2013 13:53 |
|
| |
ודי ברור שזה דמיון...
ויחד עם זה, אין לי ספק שיש דברים שהם לא דמיוניים..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2013 20:23 |
|
| |
דימייון לחשוב שחיי נישואין פותרים בעיות,הם רק מכפילים את עצמם לשניים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2013 22:14 |
|
| |
אני לא חושב שנישואין פותרים את הבעיות, אבל הם עושים את האדם שלם להתמודד איתן.
|
|
| נשלח ב-28/3/2013 10:07 |
|
| |
ניאוין...חשבתי אדם על תרופות...
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2013 14:23 |
|
| |
| עררנסטער כתב: |  | אני רגיל לשמוע אלו שאומרים כשאני אתחתן כל הבעיות ייפתרו
לדוג: יהיה לי פינה משלי בלי חבר חדר מעצבן או נוכל לצאת לכייף וכו וכו
אנחנו צריכים לזכור תכלית הנישואין היא להשלמה רוחנית .
אולי פיזיולוגית וחברתית נוכל לפתור בעיות (חולק על זה)
זה שייך היום לאמר כשאתחתן יפתרו כל הבעיות זאת אומרת נגיע להנאה רוחנית מושלמת ? |
|
טעות רווחת אצל בנים ובנות בגיל שידוכין (וגם זמן לא מועט לפני) שאם הם יתחתנו ייפתרו להם כל הבעיות.
יש שגדלו במשפחה שהתנאים הכלכליים שלה היו נמוכים ומחפשים למלאות את מה שחסר להם בילדותם, ויש שהיתה חסרה להם בכלל תמונה של משפחה נורמלית, יש מי שהיה מסוכסך עם הוריו, ויש מי שסתם לא הסתדר בישיבה.
יש מי שרוצה את השקט הפרטי שלו, את הפינה ששם אף אחד לא יפריע לו, יש מי שרוצה לברוח מטווח הראיה של המשגיח, ויש מי שסתם "מחפש אהבה".
יש מי שחושב שעם הנישואין יסתיימו נסיונותיו בענייני צניעות, ויש מי שמחפש מי שתשמע להגיגיו ותעריך אותו ואת מעשיו.
ומה מכל זה הנישואין נותנים?
בגדול אדם אכן מתחיל חיים חדשים, הרבה מהעבר הוא מניח מאחור, אך דברים שהם בבסיס האישיות שלו הולכים איתו לחיי הנישואין, גם הרקע המשפחתי משפיע (אם לטוב ואם למוטב), וגם עמדת הפתיחה הכלכלית.
אך מכל משפיע המהלך בו האדם נמצא. מי שנמצא בתהליך של בניה עצמית, של התקדמות, ורואה את הנישואין כנדבך נוסך (שמא לומר החשוב והמשמעותי ביותר) בבניין ה"אדם שבו", אז הוא האדם שיוכל להפיק את המירב מחיי הנישואין המשותפים, הוא ורעייתו אם שאיפתם דומה.
רגילים לומר שהנסיונות לא נעשים קלים יותר עם הנישואין, הם פשוט משתנים, סוג אחר של התמודדיות. זה דבר שיכול לשמש כמקפצה לחיים טובים יותר אם יודעים "לקפוץ על העגלה" ולנצל את ההזדמנות לפתוח חיים חדשים בלי הרגלים ישנים ובלי מטען (שמשפיע גם בתת מודע).
לכם התשובה על השאלה: אם אני אתחתן יהיה יותר טוב" תלויה מאוד בגישה של השואל לחיי הנישואין.
נישואין אינם גלולת פלא מתוקה או מרה שבולעים ובבת אחת החיים משתנים לחיי חלום עלי אדמות. נישואין הן תהליך של עבודה (שלפעמים נסתרת מעיננו) שברצון טוב והבתמדה מעלה את האדם דרגה אחר דרגה בשאיפה להיות "אדם"!
אפשר לקרוא עוד קצת כאן המשך פכו"ש.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2013 01:07 |
|
| |
ברור שנישואין פותרים חלק מהבעיות, אך לא רק שלא פותרים הכל אלא מתווספים בעיות ששייכות רק באדם נשוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2013 13:15 |
|
| |
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/04/2013 13:35:51
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2013 13:39 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | | אני לא חושב שנישואין פותרים את הבעיות, אבל הם עושים את האדם שלם להתמודד איתן.
אהבתי וגם את מה שמשגיח כתב
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/04/2013 13:38:18
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2013 13:44 |
|
| |
רק אם הוא מתחתן עם מישהי שמשלימה אותו.
|
|