|
|
| נשלח ב-14/4/2013 22:29 |
|
| |
הסברים על בחירות, ישיבה, קראווילות ובגצ
נדמה לי שאני מכיר את העשייה של ראש המועצה אלי אסקוזידו, מקרוב מאוד ואין כמוני מעריך ומעריץ אותו על עשייתו, המחלוקת שלי אתו היא מחלוקת לשם שמיים שסופה להתקיים, ואני מקווה שלא יבוא מאן דהוא ויתרגם את דבריי בצורה לא נכונה. אלי בנה לנו את היישוב הכי יפה בארץ ואני מקווה שימשיך בתפקידו עד 120 או עד שימאס לו, אבל מקווה שיד בנימין יישאר היישוב היפה בארץ ולצערי לא כך אני רואה את הדברים בשלב הזה.
לכל מי שיש הערות או הארות מוזמן לפנות אלי באימייל [email protected] ואשמח להסביר או להתנצל אם טעיתי, אין צורך לדבר לשון הרע ולפרסם שקרים, את רוב דברי אני מפרסם בפורום / בלוג שלי www.yadb.info
הסיבות שאני מפרסם את הדברים עכשיו הם: 1. החלטת בג"צ בנושא הדיור מוגן והוצאת המוסדות מתמ"א 35 2. מנהלת תנופה נסגרת ולא יהיה לי את מי לתבוע. 3. בעוד כחצי שנה הבחירות שישפיעו עלינו בצורה מוחלטת. 4. שינויים שקרו בשורקות ונותנים תקווה.
במסגרת הסיבות, פניתי לשורקות, משרד הפנים, מנהלת תנופה, משרד השיכון ומבקר המדינה.
קצת הקדמה והבנה איך בונים עיר או יותר נכון איך בנו את יד בנימין.
ב 22.10.2001 הופקדה תב"ע (תוכנית בניין עיר) בר 256 אשר מטרתה "הרחבת יישוב קהילתי יד בנימין ע"י תוספת שכונת מגורים בת 500 יח"ד לאוכלוסייה דתית".
("רקע: יד בנימין הוא מוסד חינוכי קיים, הכולל מוסדות חינוך ומגורי סגל") בתשריט (מפת התוכנית) מסומן בחום עם פסים לבנים, אזור המוסד החינוכי, "ישמש את המוסד החינוכי, תותר הקמת מוסדות ציבור, פנימיות, שירותים ומינהלה, כמו כן תותר הקמת 30 יחידות דיור עבור צוות המוסד. (כמות זו כוללת גם את היחידות הקיימות)"
לתוכנית צורפו כחוק, תקנון התוכנית הכולל פרוגרמת מוסדות, נספח תשתיות ביוב, נספח אקוסטיקה ונספח בינוי.
בנספח המוסדות, נעשה חישוב כדלהלן:
"מספר יחידות דיור: 530 יח' (500 יחידות חדשות + 30 יחידות של סגל ההוראה במוסד). מגזר אוכלוסייה חרדי מס' נפשות למשפחה בממוצע : 5. סה"כ תושבים: 530*5=2650.
גידול שנתי 2650*3%=80."
במקום יוקמו "2 מעון יום ל 144 תלמידים, 5 כיתות גן ילדים טרום חובה ל 160 תלמידים, 3 כיתות גן חובה ל 80 תלמידים, 14 כיתות בית ספר יסודי ל 480 תלמידים, 7 כיתות חטיבת ביניים ל 240 תלמידים, 3 בתי כנסת, בית נוער מתנ"ס ומקווה"
בנספח הביוב, נעשה החישוב כדלהלן:
"אוכלוסייה וכמות שפכים: ביד בנימין כ 70 יח"ד קיימות ועוד כ 450 יח"ד מתוכננות. סה"כ האוכלוסיה הקיימת ביד בנימין כיום היא כ 350 נפש. ליד בנימין מתוכננת הרחבה של 450 יח"ד בבניה מסוגים שונים דהיינו גידול באוכלוסייה ביד בנימין עד 2600 תושבים. בשלב הסופי תהיה תרומת השפכים כולל היישוב הקיים עד 520 מ"ק ביממה או 189,800 מ"ק בשנה. בהנחה של כ 70 צח"ב לאדם ליממה תהיה תרומת הצח"ב הגולמית של יד בנימין כולל ההרחבה כ 182 ק"ג / צח"ב ליום." לכן קוטר צנרת הביוב.. וקוטר צנרת המים .. וכו'.
ב 20.9.2004 פורסם המכרז הראשון והיחיד שהיה פתוח לכלל תושבי מדינת ישראל, השתתפנו בס"ה כ 15 אנשים בלבד (כולם יכלו להגיש על מספר מגרשים וחלק זכו במספר מגרשים) על 11 מגרשים, ומתוכם רק שלושה ואני בתוכם הגענו כדי לבנות את בתינו במקום (ארץ ציה ללא מים, רק שדות ומוסד חינוכי שמחפש קונה ומבנה אחד חדש (המועצה) כביש 6 וכביש 7 עדיין לא היה קיימים וכביש 3 היה עם מסלול אחד לכל צד) אני שילמתי את הסכום הכי יקר על קרקע שנקנתה במכרז ביד בנימין (150,020 ₪ במכרז שלי השתתפו 7 מגישים וזה שמתחתי הציע 150,000 ש"ח), ב 26.12.04 חתמתי על החוזה וב 10.5.05 קיבלתי משורקות את אישורי הבניה, אני הראשון שהגשתי את תוכניות הבניה שלי ביד בנימין.
ליוויתי את כל הפיתוח והייתי מגיע מידי פעם למקום ומסריט את ההתקדמויות במגרש שלי.
התכוונתי לעלות על השטח כשמסביב היה מדבר, לא היו שום תוכניות גירוש ובטח שלא ליד בנימין, בניסן תשס"ה (מאי 2004) נכתב בדפי שורק שאם ח"ו יהיה פינוי יוקצו למגורשים 70 מגרשים לבניה ע"י מינהל מקרקעי ישראל, אף אחד לא חלם להקים במקום מחנה פליטים או מחנה עקורים.
ב 17.6.05 קיבלתי שיחת טלפון שכל הטרקטורים והכלים הכבדים עזבו את המגרשים של ההרחבה ועברו להכין מגרשים לבניית קראווילות, עשיתי בירורים והתברר לי שהעבודות נעשות ללא שום התרים והכל על "סמוך", ב 5.7.05 הגיע ראש הממשלה אריק שרון ודפק על הג'יפ המפורסם וצעק על הקבלנים מדוע לא מזדרזים. לאחר שכל מכתביי לא נענו, פניתי ב 20.7.05 לבית המשפט המינהלי בדרישה לעצור את כל החגיגה, ב 27.7.05 נחתמו כל ההסכמים והאישורים להצבת הקראווילות בפטור מהיתר בניה עפ"י חוק פינוי פיצוי ואני משכתי את עתירתי בהסכמה שביד בנימין לאחר שהמגורשים ימצאו את ביתם ומנוחתם, לא יישאר שום מבנה שקיבל היתר זמני עפ"י חוק הגירוש.
אני את בניית ביתי עצרתי בשלב הזה כדי לראות לאן מתפתחים הדברים.
מהר מאוד התברר לי שהרצון לעזור למפוני גוש קטיף הוא רצון לעשות קומבינות ופתאום צצו שמות מבת חפר וגבעת שמואל וב 24.12.06 הוגשה בקשה לשינוי התב"ע המקורית והמדהימה של יד בנימין, תב"ע בר 256 לתב"ע בר 256/7 שתחת הכותרת של "כל השינויים דלעיל לצורך קליטת מפוני גוש קטיף ביד בנימין" לא נוספה ליד בנימין אפילו יחידת דיור אחת, ורק האזור של ה"מוסד החינוכי" כך שרוב האלמורים והקראווילות ישארו בתוך מתחם ה"מוסד" ובמקום הפיסקה "בזכויות הבניה נכללות זכויות ל 30 יחידות דיור לסגל. שטח מקסימאלי של כל יחידה 120 מ"ר, כולל שטחי שירות" נכתב וזוייף בתב"ע החדשה "בזכויות הבניה נכללות גם זכויות עד ל 120 יחידות דיור לתלמידי המוסד בלבד".
באותה תקופה כבר חלק מתושבי דונה א קנו את ביתם והתארגנו להגיש התנגדויות, אני את התנגדותי הגשתי במקביל והסברתי בוועדה שמה שקורה כאן זה נוכלות לשמה וניסיון לשדוד את קרקעות הציבור ולהפוך אותם לבתים פרטיים, לצערי חברי הוועדה היו תחת הרושם שהם מצילים את מגורשי גוש קטיף ועוזרים להם.
המשך יבוא...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2013 18:33 |
|
| |
לאחר שהבנתי בוועדה המחוזית שמשם לא תבוא הישועה ולאחר שנחשפתי להקלטות הוועדה מלפני ומאחורי הקלעים ואיך בצחוק על "אברכים" מתקבלת החלטה על העברת זכויות בנייה ל 120 יחידות דיור נוספות ביד בנימין תוך קריצה שזה מיועד ל"אברכים" בלבד.
פניתי למבקר המדינה שבאותה תקופה החליט שאת הביקורת על הגירוש הוא יכתוב בתוך כדי מהלכי הגירוש וב 19.11.07 פורסם דוח 58א של מבקר המדינה על הגירוש ובו התייחסות מכובדת על "העתקת מוסד חינוכי ליד בנימין" וגם אני הופתעתי מהסיפור האמיתי של הגירוש.
צר לי מאוד שהתמימים כאן חוששים לקרוא את הדוח ועוד יותר צר לי שהתמימים כאן חולמים שהקימו כאן ישיבה ולא מבינים שישיבה שמגיעה להסכמים לפני הגירוש וכשבכיסה זיכרון דברים יוצאת לאמלל את תושבי הגוש ולשכנע אותם שלא לחתום עם המינהלת ואפילו מקימה את "זורע ומאמין", היא לא ישיבה, אלא חבורת נדלניסטים רשעים שבהזדמנות הראשונה ייקברו ויימכרו את כל תושבי יד בנימין כולל מעריציהם.
מהסיפור האמיתי שברובו לא פורסם מתברר שנציגי הישיבה (שלוחו של אדם כמותו ואין כמו התוצאה כדי ללמוד על השליחים) הגיעו לבשיא שלא היה לו שום מושג מה קורה באמת בגוש קטיף ואמרו לו שהישיבה היא הקבוצה המאורגנת הכי גדולה בגוש קטיף יותר מהישוב גני טל המאורגן שלהם בס"ה 73 משפחות ומכוון שבישיבה קיימים אלמנטים אלימים (בתקשורת פורסם אפילו על כלי נשק שיופנו נגד המפנים) כדאי מאוד להגיע איתם להסכם והם דורשים כ 120 בתים, את כל השטחים הציבוריים ביד בנימין ושהם יקבעו למי מהמפונים תהיה הזכות לגור ביד בנימין.
בשיא נדהם כשהגיעה הישיבה ליד בנימין והתחילו לחלק מפתחות והתברר לו שבס"ה ל 17 משפחות יש איזו זיקה לגוש קטיף ורובם עובדים או מקורבי הישיבה ולא תלמידיה ואפילו ראשיה לא זכאים לדיור חלופי עפ"י החוק, הישיבה התנתה את המעבר בקבלת הזכות לקבוע בנוסף אליהם למי תהיה זכות לעבור ליד בנימין וניסתה בכל כוחה לקבוע מי יהיו חברי הקהילה החדשה שבות קטיף שהתאספה מחלקי קהילות והגיעה ליד בנימין, כשהתברר לחבריה שלמינהלת יש עודף של קראווילות ובפרט של מבנים של 122 מ"ר שהתאימו למשפחות ברוכות ילדים, הישיבה השקיעה את רוב מאמציה כדי למנוע ממפונים למצוא מנוח לנפשם.
וכך כותב המבקר:
"המינהלה העמידה לרשות 73 אברכים הלומדים בישיבה דירות מגורים (בפנימיות לשעבר) ומבנים יבילים (מסוג אלמורים), אף שרוב האברכים לא היו זכאים כלל לפיצוי על בית מגורים על פי חוק יישום תכנית ההתנתקות, התשס"ה-2005; נוסף על כך ארבע קרווילות הועמדו לרשות ארבעה אברכים שלא היו זכאים לפיצוי עבור בית מגורים, ושניים מהם אף לא התגוררו כלל בגוש קטיף. העמדת מבני המגורים האמורים לרשות האברכים היא בבחינת מתן הטבה שלא על פי החוק והפליית אנשי הישיבה לטובה לעומת מפונים אחרים שאינם זכאים לכך על פי החוק ולעומת כלל האוכלוסייה."
וזוהי תשובת משרד רוה"מ:
"מספר חודשים קודם להתנתקות, פעל ראש מינהלת סל"ע דאז, מר יונתן בשיא, בעניין פינויה המוסכם של ישיבת תורת החיים בראשות הרב שמואל טל. באותם ימים סערה מדינת ישראל נוכח יישום התכנית הממשמש ובא, ובקרב גורמים רבים בישראל גבר החשש מפני פינוי אלים, אשר יגרור בעקבותיו פגיעות בגוף ובנפש, מה שהניע את הרשויות הרלבנטיות, ואת ממשלת ישראל ומינהלת סל"ע, להחיש עד כמה שאפשר פינוי מרצון של תושבים ומוסדות הנמצאים בתחום רצועת עזה. בעיני אנשי מינהלת סל"ע נודעה חשיבות מרובה לפינוי ברצון של ישיבת "תורת חיים", אשר היוותה, על פי מידע שהונח בפני הרשויות הרלבנטיות, גורם משפיע ביותר בקרב המתיישבים, ואשר תלמידיה עלולים לשבש באופן משמעותי את ביצוע הפינוי. במגעים החשאיים שנוהלו מטעם הישיבה עם אנשי מינהלת סל"ע, דרשה ישיבת תורת חיים להתפנות אל מתחם המוסד החינוכי, שהפסיק לפעול קודם לכן ביישוב יד בנימין, במועצה האזורית נחל שורק."
כשהתחילו המגורשים לעבור לביתם החדש ומינהלת תנופה (סלע) פינתה בתים אחרים ונתנה את האלמורים והקראווילות שמול המועצה, פניתי לאסקוזידו שידאג שיפנו כל בית מפונה, הוא הסביר לי שחלק מהקראווילות יושבים על שטחים שנמכרו והוא מעוניין לפנות אותם תחילה ובסוף אוכל לפנות לבית משפט או שייחתם הסכם עם הישיבה (עד היום לא נחתם ההסכם).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2013 22:22 |
|
| |
ב 18.1.05 יצא המכרז למכירת מגרש של 23 דונם להקמת דיור מוגן (בית אבות) (השטח בירידה לבית חלקיה ליד ישיבת צביה קטיף) למכרז ניגש מציע אחד בלבד (חברת אליודן חברה לבניין בע"מ של האחים תורגמן רואי חשבון מרחובות) שזכו במגרש בסכום של 2 מיליון ₪ בלבד (2,000,018 ₪).
ב 10.4.06 הוגשו תוכניות הבנייה ובהם בקשה לאשר 174 דירות בגדלים מ 46 מ"ר עד 95 מ"ר ב 11 מבנים.
ב 29.10.06 ישבה וועדת שורקות לישיבה הראשונה בנושא וכבר אז הבינה שנעשתה טעות תכנונית איומה מכוון שהמכרז יצא על שטח ללא כל מגבלות וחששה שדירות בגדלים ייחשבו לדירות רגילות לכל דבר לעניין תמ"א 35 (תוכנית מיתאר ארצית שקובעת כמה דירות יהיו בכל יישוב וביד בנימין מספר הדירות המותר הוא 450 דירות (יד בנימין היה מוסד חינוכי ולכן לא מופיע ברשימה אבל אלו רוח הדברים), לכן ניסתה הוועדה בישיבתה להציב הגבלות, 1. שטח הדירות יהיה 55 מ"ר בלבד 2. הדירות יהיו להשכרה בלבד כנהוג בבתי אבות 3. לא ניתן לאחד יח"ד 4. הנכס יהיה במבנה אחד או שניים.
אליודן הגישה ערר לוועדת הערר המחוזית וב 20.6.07 החליטה הוועדה לקבל את רוב הדרישות של אליודן כולל את הטענה שתמ"א 35 לא חלה על המוסדות ולאיזון החליטה הוועדה שהדירות יהיו בגודל של בין 55 מ"ר ל 83 מ"ר כאשר רוב הדירות יהיו בגודל 7. מ"ר, ההגבלות יהיו ברישום בטאבו שהדירות מיועדות לגילאים 55 ומעלה ולילדים אסור להתגורר במקום, על המקום יחולו החוקים והתקנות של דיור מוגן.
ב 23.3.10 החליטה הוועדה המקומית שורקות לאשר את ההחלטה של וועדת הערר ולקבל את תוכניות הבניה עפ"י ההגבלות שקבעה וועדת הערר.
ב 10.5.10 החליטה הוועדה המחוזית להתנגד להחלטת שורקות ולדחות את החלטתה של וועדת שורקות, הוועדה נימקה והסבירה שלא ייתכן שביד בנימין יוקמו כ"כ הרבה דירות ושזה בניגוד מוחלט לתמ"א 35, הוועדה הבינה שאנחנו נמצאים במצב מטורף בו היא בעצמה אישרה לישיבה 120 דירות ועוד 174 של הדיור מוגן ועוד 530 דירות של היישוב, סה"כ 824 דירות כשרוח הדברים בתמ"א 35 והתשתית ביד בנימין בנויה ל 450 דירות בלבד, זאת אומרת שהיישוב כמעט הכפיל את עצמו ללא שום טיפול בתשתיות, ללא שטחי ציבור ושטחים ירוקים מספיקים.
ב 6.10.11 החליט בית המשפט המינהלי בערער שהגישה אליודן שלוועדה המחוזית לא היה סמכות לעצור את הבניה ושהוועדה השעתה את הזמן יותר מידי והם היו צריכים לתת את החלטתם ב 2007 לאחר הערר בוועדה המחוזית ושתמ"א 35 נוגע רק לתושבים ולא למוסדות כי התושבים זה משפחה והמבוגרים זה רק שתיים שלא משפיעים כ"כ על הביוב (כך ממש כתוב בפסק הדין)(החלטה חמורה ביותר שתהרוס לדעתי את יד בנימין), ובסיכום קנס את הוועדה ב 40 אלף ₪.
גם הוועדה חשבה כמוני ורצה להגיש ערר על החלטת בית המשפט המינהלי בבג"צ, וב 4.2.13 החליט בגצ לאשר את החלטת המינהלי תוך התעלמות מתמ"א 35 ולדחות את ערער הוועדה וקנס את הוועדה בעוד 40 אלף ₪.
מה אפשר לעשות ומי אחראי
אין מה לעשות בעניין הדיור המוגן הנושא נבדק בכל הערכאות וזו הפסיקה הסופית, אבל יש הרבה מה לעשות בנושא הישיבה, אין שום ברירה ועל חברי וראש המועצה להוציא תב"ע חדשה וביטול 120 יח"ד שזוייפו בתב"ע 256/7 ולכאורה הובטחו לישיבה (כך עפ"י מבקר המדינה), אין ספק שגם לדעת בית המשפט המינהלי, 120 דירות נוספות למשפחות "רגילות" הם קטסטרופה ליישוב כיד בנימין שכבר נוספו לו 174 דירות לבית האבות.
דירות אלו נוספו בחטא ולכאורה בטעות וניתן לתקנם, על המועצה להגיש תב"ע חדשה ליד בנימין ובה יימחקו 120 הדירות, כבר בוועדת הערר במחוזית הציעה הוועדה למועצה להגיש תב"ע חדשה אלא שבמקרה ההוא הזהירה וועדת הערר שהמועצה תצטרך לפצות את הדיור המוגן, במקרה של הישיבה, הבעלים על הדירות שלכאורה מישהו ללא סמכות החליט לתת לישיבה, הם של המועצה ורק המועצה יכולה כיום להוכיח את נאמונתם לתושבים אל מול שודדי נדל"ן שמדמיינים להפוך את חיינו לגהינום, כבר כיום מספר הגנים ומוסדות הציבור הם ללא פרופורציה וכבר הוגשה בקשה להוספת עוד מעון יום, בעוד כ 10 שנים רוב המבנים יהיו מיותרים ויהיו שייכים (במצב הנתון כיום) לישיבה מכיוון שהיא תהיה היחידה ביישוב שדייריה יהיו זוגות צעירים, אין ספק שצנרת המים והביוב יקרסו בשלב מסויים על אף שאסקוזידו אמר לי שהם מראש התקינו צינורות מעל הנדרש.
למעשה
הגשתי בקשה דחופה לפגישה עם מנהלת המחוז במשרד הפנים ובה אדרוש הסברים, בלית ברירה ובמקרה הצורך אצטרך להגיש תביעה משפטית ואז אזדקק לתושבים.
שילמנו על הבתים מחירים יקרים ואנחנו (לדעתי) חיים בשלב הזה בגן עדן של שוטים והעתיד בידיים שלנו.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2013 11:03 |
|
| |
כנראה שנכשלתי. כנראה שכשכותבים הרבה, המסרים לא תמיד עוברים בצורה ברורה. הבחירות בטבת תשע"ד , עדיין לא החלטתי אם חסר לי כאב הראש הזה שנקרא שליח ציבור, נח לי הרבה יותר כשאני לא מחוייב לאיש ועד כמה שידוע לי אין לי קופת שרצים.... יש ב"ה ביד בנימין הרבה אנשים שחושבים רק חיובי ולפעמים אנשים רעים מנצלים את זה, לכן אני כותב, כדי שאותם אנשים רעים ידעו שיש אנשים שמבינים את התוכניות שלהם ולכן אני פונה לרשויות ומסביר את התוכניות הרעות. הסברתי, הישיבה על כל מעלותיה (למי שנדמה שהוקמה כאן ישיבה ולא מבין שהישיבה היא אמצעי ולא מטרה, המטרה היא לשדוד קרקעות ולמכור 120 דירות), מנצלת לרעה את כוחה ואת תמימותם של חלק מהאנשים. הרשויות המתכננות הבינו שקורה כאן קטסטרופה , והמקום הופך לצפוף בצורה בלתי נסבלת, הם הפסידו בבית משפט המינהלי וחשבו שהמצב וההחלטה הם בלתי נסבלים ליד בנימין והחליטו לערער על כך לבג"צ על אף שכבר בערכאה הראשונה נאלצו לשלם לקבלן של הדיור מוגן 40 אלף ש"ח, וגם שם הפסדנו. רק כדי שתבין דבר מאוד חשוב, הסיבה שליד הבית שלי ולי ולשכנים שלי אין בית כנסת ליד הבית, זה בגלל עודף הילדים בגנים שמגיע בגלל "עודף" ילדים שנוספו בגלל אברכי הישיבה, רק בשבוע שעבר הוגשה בקשה להוספת עוד מעון יום על שטח שמיועד לספורט ונופש ליד הבריכה והוועדה המחוזית מאוד מוטרדת מכך (דרך אגב, גם הסירחון מהמט"ש הוא בגלל עודף ביוב לא מתוכנן שמגיע למט"ש והמערכת שלו לא עומדת בכמות). לכן כתבתי את הדברים והכל מתחבר, הישיבה קיבלה (תיאורטית, עדיין לא נחתם הסכם) שטחים ומבנים שלא הגיעו לה (כך עפ"י מבקר המדינה), הישיבה השתלטה על קראווילות שעפ"י החוק ועפ"י ההסכמות שלי בבית משפט אמורים להיהרס ולהתפנות (כי הם היו מיועדים למגורשים בלבד ונבנו בהיתר זמני עפ"י חוקי הגירוש), המועצה והישיבה עשו קומבינה ושינו את התב"ע ברמאות מ 30 דירות של 120 מ"ר (שזה הבתים של וותיקי יד בנימין) לזכות לישיבה לבנות ביד בנימין עוד 120 דירות. במצב כזה אתה תגור בגהינום אעפ"י שכיום נדמה לך שאתה בגן עדן, אלי אסקוזידו הוא משכמו ומעלה ואין ספק שאני אצביע לו בכל מצב, אבל עכשיו זה המבחן שלו, האם הוא נבחר לייצג את הישיבה או את התושבים, הוא אמור לבקש שינוי תב"ע ולהחזיר את המצב לקדמותו. ועכשיו קצת לבחירות, גם אסקוזידו מבין את זה, במקרה שח"ו אסקוזידו יחליט שהוא לא מתמודד, הבחירות במצב כפי שהם כיום, הוכרעו, בית חלקיה ויסודות מצביעים עפ"י הוראה מהרב שלהם ואם גם לתושבים הזמניים של הישיבה תהיה זכות בחירה אז הם יכריעו את הבחירות. אני לא חולם להתמודד לראשות המועצה אבל אני רוצה שיהיו כאן בחירות דמוקרטיות שכל תושב שחושב שהוא מתאים להיות ראש מועצה יוכל להתמודד ולא יהיה נתון לסחיטה של הישיבה, (כמו שהיה לי בבחירות הקודמות. התמודדתי לחברות במועצה ובאתי לראשי הישיבה ודרשתי מהם שלא ייתערבו בבחירות, הם הציעו לי "עיסקה", אם אני אצהיר שאני אעזור להם לקבל את הקראווילות והשטחים של גני טל ביד בנימין אז כל ה"אברכים" יצביעו עבורי, כמובן שדחיתי בגועל נפש את ה"הצעה" והסוף היה שהם חילקו את ה"אברכים" בין המפלגות והיו אפילו אברכים שעזבו כבר את יד בנימין והגיעו במיוחד להצביע). המחוקק חשש מדברים כאלו וקבע שבמועצות האזוריות בלבד לא מספיק להיות בן 17 ולהיות רשום בתעודת זהוא כתושב, אלא צריך להוכיח "תושבות קבע", יש ויכוח ביני לבין משרד הפנים מה אומרת ההגדרה "תושב קבע" שתוכרע ככל הנראה בבג"צ, הם טוענים שמספיק הוכחה לתשלום ארנונה ושהילדים לומדים במקום ואני טוען שתלמיד שבא מלכתחילה ללמוד בישיבה בין ארבע לשש שנים הוא לא "תושב קבע". מקווה שקראת את הדברים והפנמת. בשלב הזה אני לא מתמודד לבחירות, ונושא הבחירות עולה עכשיו כי 180 יום לפני הבחירות נסגר פנקס הבוחרים הראשון (מי שעובר דירה אחרי, לא זכאי להצביע). נושא הבניה עולה עכשיו כי בג"צ נתן את החלטתו לפני כשבועיים, המועצה הצהירה בישיבתה שלא נשארו מגורשים בקראווילות והמועצה החליטה שהיא מבקשת ממינהל מקרקעי ישראל להעביר לידי המועצה את השטחים ה"חומים" (אני רועד מכך, כי זה מחבר את שלושת הקודקודים בנקודה קריטית ולחברי המועצה אין מושג על מה הם החליטו וכמה הם עוד ישלמו על כך).
בתאריך יום רביעי, 17 באפריל 2013 05:32:10 UTC+3, מאת eliavziv: <* style="border-left: #ccc 1px solid; margin: 0px 0px 0px 0.8ex; padding-left: 1ex">שלום לך, איני מכיר אותך, אבל נראה שהתעוררת לחיים לקראת הבחירות ושאתה בקיא בכל נבכי הביורוקרטיה. אולי אתה צודק, אבל לענ"ד אנחו חיים בגן עדן , אופס..סליחה ביד-בנימין שהינו מקום מעולה לגור. עברתי 11 דירות בחיי מהצפון הרחוק ועד ירוחם בדרום ואני לא מכיר מועצה שהיא כל-כך לטובת האזרח אם מישהו עושה "קופה על חשבונינו", יבוא איתו בורא בעולם בחשבון הכללי. בטוח שיש בעיות ובטוח שיש הרבה מה לשפר ובטוח שאולי ח"ו יש אפילו שחיתות. אבל כבר במקורות כתוב: לא מעמידים פרנס על הציבור שאין לו קופת שרצים על הגב בקיצור...קח עצה בחינם: תנסה לכתוב מייל חיובי אחד. ובטוח תרגיש יותר טוב. חג עצמאות שמח אליאב זיו *>
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול