תפילה בוודאי אבל זה לא רק.
כשם שהציבור שלנו ידע להצמיח את ארגוני החסד הגדולים בעקבות זיהוי הצרכים וכיום הארגונים הללו מעניקים סיוע מקצועי ביותר, כך גם כאן ניתן לנסות לסייע בכל מיני דרכים.
העובדה של ריבוי מעוכבי השידוך לא היתה קיימת בדורות עברו, עובדה שביהי רצון שלאחר אמירת תהילים ובתפילות אחרות אפילו לא הזכירו את הנושא...
הלוואי וימצא השליח המתאים לעזור לכל כך הרבה אנשים.
נשלח ב-30/4/2013 02:06
מי אמר שלא יתחתנו? יבדקו אותם פעמיים.זה כן. אולי יצטרכו להתגמש על סגנון שדרשו בעבר. אבל עד לשלול מהם כל תקווה? (אני מדבר על אלה שהשתקמו כבר. אלה שעודם בעיצומו צריכים פי 2 סבלנות ופי 12 אמונה...)
נשלח ב-1/5/2013 13:11
מנחמיים - אני מסכים עם עצם העיקרון הזה, שאל לו לבן אדם להכניס את עצמו למיטה חולה, שאל לו לאדם להכניס את עצמו לניסיון, אבל על זה בדיוק הייתה הערתי - שלא כל מקרה זה מיטה חולה, לא כל אחד/ת שעברו משבר נפשי הם בהכרח כבר תחת הקטגוריה של מיטה חולה, ופשוט צריך לבדוק כל מקרה ומקרה לגופו. ובוודאי לא לפסול רק בגלל חשבונות של חברה או סטיגמות..
אחת - למה מרגיש לי שלא באמת ניסית להבין את מה שכתבתי, או שבכלל קראת רק חצאי משפטים שלי?! אני מציע שתקראי את האשכול מההתחלה, ואז תראי שאין מקום לתגובתך.
רציף - אתה ערבבת שני נושאים שלא קשורים אחד לשני כלל וכלל. אבל על עצם טענתך התשובה היא אחת - טענתך העיקרית היא: שלא ייתכן שחולי נפש/מבוגרים יעבור דרך חתחתים עד למציאת זיווגם וכשהיעד הוא גיל העשרים לפי השו"ע... התשובה היא פשוטה: את שוכח את העיקר - השו"ע לקח את פסקו מדברי המשנה שבן 18 לחופה, אבל מה לעשות שגם התנאים כפופים לרצונו של הקב"ה, ואז מה לעשות שרצונו של רציף סותר לרצונו של הקב"ה?! מה לדעתך עושים אז?! אז זה יפה מאד שרציף עם טוב לבו כואב לו על המצב של כל אותם נפשות, אבל ב"ה שלא אתה הקב"ה, ועם כל הכבוד לטוב לבך, הקב"ה עדיין אוהב אותם לאין ערוך ממה שאתה אוהב אותם, והוא עושה את ה-הכי טוב בשבילם.. אז אולי אתה רואה את זה כדרך חתחתים למציאת הזיווג, אבל האמת היא, שכמה שקשה היא הדרך, אבל עדיין היא הדרך ה-טובה ביותר.. מכאן והלאה, זה כבר בחירה שלך ובעיקר שלהם איך להתמודד עם הקושי והכאב הזה..
בחורה נט - כמו רציף, במקום לחפש את הפתרונות אצל אחרים, נמצא את הפתרונות אצל עצמינו, תאמיני לי זה עוזר ויעזור הרבה יותר.. לא חסר שלוחים למקום, וזה לא משנה מה כמות השדכנים שמתעסקים בנושא. כשיגיע הרגע - הוא יגיע גם אם היה שדכן אחד בכל העולם! ואם לא יגיע הרגע, אז גם אם יקימו אין סוף גמחי"ם, ומשרדי שידוך, וייעוץ וכו'.. זה פשוט לא ילך!!
נשלח ב-1/5/2013 14:24
קראתי שוב, ושוב... ואח"כ עוד פעם את התגובה שלי, ממשיכה לדבוק בדעתי, אין פה שום ענין אישי, זו דעתי. אתה כותב הרבה שאתה מבין ויודע, וכביכול רציף לא, אין לי מושג מה מצב הידיעות שלו, ומה המצב אצלך, אבל ברור לי לחלוטין, שכל מקרה יש לדון אותו לגופו, ולא ניתן להשליך מהאחד לאחר. רציף הלך לקיצון אחד, אתה משליך ממקרים שאתה מכיר לקיצון אחר. ואין בדוגמאות ספציפיות אלה כדי להשליך אור לענין השאלה, כי אם כל מקרה ומצבו והשלכותיו הוא.
בכל מקרה, סליחה אם ח"ו פגעתי בצורה כלשהי. אין, ולא היתה זו הכוונה... זה דיון פתוח שכל אחד זכאי לומר את דעתו הוא. אשמח אם תקרא שוב את תגובתי לעיל.
נשלח ב-2/5/2013 00:55
אחת_חדשה כתב:
קראתי שוב, ושוב... ואח"כ עוד פעם את התגובה שלי, ממשיכה לדבוק בדעתי, אין פה שום ענין אישי, זו דעתי. אתה כותב הרבה שאתה מבין ויודע, וכביכול רציף לא, אין לי מושג מה מצב הידיעות שלו, ומה המצב אצלך, אבל ברור לי לחלוטין, שכל מקרה יש לדון אותו לגופו, ולא ניתן להשליך מהאחד לאחר. רציף הלך לקיצון אחד, אתה משליך ממקרים שאתה מכיר לקיצון אחר. ואין בדוגמאות ספציפיות אלה כדי להשליך אור לענין השאלה, כי אם כל מקרה ומצבו והשלכותיו הוא.
בכל מקרה, סליחה אם ח"ו פגעתי בצורה כלשהי. אין, ולא היתה זו הכוונה... זה דיון פתוח שכל אחד זכאי לומר את דעתו הוא. אשמח אם תקרא שוב את תגובתי לעיל.
שוב, לא ירדת לפשטות דבריי וכוונתי.
המוטו שלי בכל השרשור הזה היה - להפקיע את ההסתכלות המעוותת הזאת, שהם חולים, מסכנים, חסרי תקנה, ואין להם שום תקומה ועצה...!! להבהיר, שבכל מטבע יש שני צדדים.. ואל לנו להיכנע לסטיגמות והמסוכמות החברתיות.. ולכך הבאתי כמה דוגמאות כדי להוכיח שיש גם צד שני בכל הנושא הזה..
חזרתי גם שוב ושוב.. שברור הדבר שכל מקרה לגופו, וברור הדבר שצריך לבדוק היטב, ולא באתי בשורות אילו להחליט מה לעשות ואיך לעשות.. אלא זהו דבר שנתון לשיקול דעתם של גדולי ישראל. אבל לפחות אל לנו לפסול על הסף בגלל שמועה/ידיעה כזאת או אחרת.. ובפרט, אל לנו להסתכל עליהם כמיטה חולה או כסוג ב.. וכו' וכו'...
זה הכל..!
נ.ב: אין לך על מה לבקש סליחה.. לא נפגעתי, וגם ניסיתי לחפש אם יש ממה להיפגע, אך לא מצאתי.
נשלח ב-5/5/2013 16:16
'נקודה למחשבה', אתה טועה
אם אנחנו לא נדאג לעזור לעניים אז אף אחד לא יעזור להם, גם הקב"ה יעזור להם הרבה פחות. העולם בנוי ככה שאם זורעים אז קוצרים, אם לא זורעים אז קוצרים בעיקר קוצים. *נראה שאין חולק שהפרעות נפשיות זה תורשתי, ויש סיכוי סביר שזה יחזור בעתיד, נכון ?
נשלח ב-5/5/2013 17:09
נקודה-הזדהייתי עם גישתך , אבל, אתה לא מסתכל על אנשים שעברו משבר כעל אופצייה פחות מועדפת לנישואין? עם כל ההערכה למלחמה היום יומית שלהם להשתקמות המדהימה, עדיין כולנו חוששים ממצב כזה להציג את הדברים כאילו הכל בסדר,ואין פה איזה כתם, זה הכחשה גורפת למציאות.
רציף-מחלות נפש הם מחלות בדיוק כמו שפעת, יש להם בהחלט גורם גנטי משפיע אבל כל אחד יכול להיות תחילה של שולשלת,וגם אתה לא מחוסן! יש מגוון רחב של הפרעות נפשיות שאין להם הוכחה או רקע תורשתי ויש עוד יותר מגוון רחב ל הפרעות הניתנות לריפוי מוחלט!!! אתה ניזון ממעט מאד ידע והרבה מאד הכללות וחבל!!
נשלח ב-7/5/2013 12:39
רציף כתב:
אם אנחנו לא נדאג לעזור לעניים אז אף אחד לא יעזור להם, גם הקב"ה יעזור להם הרבה פחות. העולם בנוי ככה שאם זורעים אז קוצרים, אם לא זורעים אז קוצרים בעיקר קוצים. *נראה שאין חולק שהפרעות נפשיות זה תורשתי, ויש סיכוי סביר שזה יחזור בעתיד, נכון ?
יכול להיות שאני טועה, ואני גם שמח לטעות.. אבל במקרה הזה ידידי, אתה חושב לרגע שהקב"ה עוזר לעניים לפי איך שאנחנו מתנהגים אליהם..?! אתה חושב לרגע שמה שמגיע לאדם תלוי באיך הסובבים מתייחסים אליו?! צר לי, אבל שכחת כמה וכמה ממאמרי חז"ל. הבולטים שבהם: "אין אדם נוגע במוכן לחבירו כמלוא נימה"!!! "אין אדם נוקף אצבעו מלמטה אא"כ מכריזין עליו מלמעלה".. ועוד ועוד ועוד... או בתמצות - וכי היד השם תקצר..?!
וטענתך, שאם לא זורעים אז לא קוצרים, אתה צודק מאד אבל זה תקף לגבי חובת ההשתדלות של האדם, ברגע שהאדם עשה את חובת השתדלותו, אין לו קשר לכל תוצאה שלא תקרה!! והכל ביד השם...!!
ובהחלט יש חולק, וזה לא אני שחולק אלא המציאות חולקת!!! יצא לך פעם להתעסק בהפרעות נפשיות שבאופן כה גורף אתה מסיק שזה תורשתי?! ובהכרח יחזור..?! אז נכון שיש מקרים שזה תורשתי, אך רוב המקרים זה לא מחמת תורשתיות, אלא בעקבות מאורעות ודברים שגרמו לכך שזה יקרה. ואל תסמוך עלי.. תעשה סיבוב בגוגל ותראה לבד מה התוצאות.
נשלח ב-7/5/2013 12:45
tamar8 כתב:
נקודה-הזדהייתי עם גישתך , אבל, אתה לא מסתכל על אנשים שעברו משבר כעל אופצייה פחות מועדפת לנישואין? עם כל ההערכה למלחמה היום יומית שלהם להשתקמות המדהימה, עדיין כולנו חוששים ממצב כזה להציג את הדברים כאילו הכל בסדר,ואין פה איזה כתם, זה הכחשה גורפת למציאות.
רציף-מחלות נפש הם מחלות בדיוק כמו שפעת, יש להם בהחלט גורם גנטי משפיע אבל כל אחד יכול להיות תחילה של שולשלת,וגם אתה לא מחוסן! יש מגוון רחב של הפרעות נפשיות שאין להם הוכחה או רקע תורשתי ויש עוד יותר מגוון רחב ל הפרעות הניתנות לריפוי מוחלט!!! אתה ניזון ממעט מאד ידע והרבה מאד הכללות וחבל!!
אני כנראה לא הבהרתי את עצמי כראוי. כתבתי כמה וכמה פעמים, שאני לא מתעלם מזה שזה בעיה, שזה דורש התמודדות, שיש לחשוב בשיקול דעת על כל הצעה והצעה.. אבל פשוט הפריע לי הגישה הממתגת הזאת.. הגישה שהם מיד סוג ב וג עוד לפני שבודקים את זה בכלל.. ההיכנעות לסטיגמתיות והעדריות שבחברה שהם דפוקים ואין להם סיכוי... וכו'.. בפרט שזה ממש לא נכון!
נשלח ב-7/5/2013 13:52
הכל סובב סביב זה שמצב השידוכים קשה, ובמיוחד אצל ה'חוליות החלשות', ויש לי רעיון
בחורהנט כתב:
כשאתה מדבר על חולי נפש אז זאת בעיה אחת ושונה לחלוטין מבעיית המבוגרים במגזר.
ת׳אמת שנראה שניסו לעשות רבות בתחום אך עדיין לא נמצא פתרון פורץ דרך. אולי יש לך רעיון?
יש למנות אנשים רציניים שיטפלו במצב הקשה והנורא הזה !
נשלח ב-7/5/2013 13:55
רציף כתב:
כשאתה מדבר על חולי נפש אז זאת בעיה אחת ושונה לחלוטין מבעיית המבוגרים במגזר. ת׳אמת שנראה שניסו לעשות רבות בתחום אך עדיין לא נמצא פתרון פורץ דרך. אולי יש לך רעיון? יש למנות אנשים רציניים שיטפלו במצב הקשה והנורא הזה !
מה הם יעשו? יכריחו להיפגש, או שגם יכריחו להתחתן?
נשלח ב-7/5/2013 14:02
אל תשכחי שיש לעשות הרבה כדי להגיע למצב סביר של התקדמות ופגישות