בית פורומים אגודה אחת

מוטקה בלוי - בוש והיכלם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/5/2013 18:17 לינק ישיר 
מוטקה בלוי - בוש והיכלם

הרב יוסף ברוק, תושב בית שמש

כאברך תושב  בית שמש, וחבר בתנועת 'טוב', הזדעזעתי לשמוע אתמול את התקפותיו הגסות של הרב מוטי בלוי נגד אנשי תנועת 'טוב'.

איני מבין על סמך מה קבע בראש גלי האתר, כי "אנשי טוב רוצים לשנות את היהדות", "כי אנשי טוב מרדו ברבנים "וכי "אינם רוצים לחנך את בניהם מלהיות בני תורה".

שמא תאמר לי על סמך קבעת ברוב חוצפה קביעות אלה והוצאת לעז על אלפי איש ביניהם אותי.

האם אתה מכיר בכלל את האנשים הנפלאים, החל מראש התנועה הרב ורדיגר וכלה באחרון הפעילים בה אשר מסרו נפשם למען נידחי המחנה, למען בעלי התשובה, למען החרדים העובדים ולמען כל מי שלא מקושר לממסד המסואב והטמא שהנך אחד מראשיו?

מהיכן החוצפה לקבוע זאת מול אנשי התנועה שאת רובם אינך מכיר בכלל. האם הנך מכיר את ראש התנועה בביתר הרב ישראל פכטר? אדם תלמיד חכם וירא שמיים, אשר בניו לומדים בישיבות המובחרות ביותר. לא מזמן הוזמנתי להשתתף בסיום הש"ס של אחד מבניו הצעירים. האם גם אתה זכית לנחת כזו?

כיצד יש לך החוצפה לומר זאת מול נציג התנועה בבית שמש הרב אלי פרידמן, אשר בכל צעד מכריע שעשה התייעץ עם גדולי ישראל - עם הגרש"פ שיינברג זי"ע ואשר גם היום מתייעץ בכל עניין על אחד מגדולי פוסקי הדור?

האם יש לך בתוך מפלגתך המסואבת -  העושה את הרבנים קרדום לחפור בהם  - ולו אחד שהתמסר כמוהו לטפל בנוער ומוסר את נפשו ללא פרסום וללא קבלת פרס עבור עזרה לאנשים כמוהו?

האם יש לך דוגמא ולו  אחת בה עשו דבר שאינו עולה בקנה אחד עם רווחת עולם התורה? די לשקר ולדמגוגיה הזולה שלך, בוש והיכלם.

בעבר ערכה תנועת טוב יום שכולו תורה בבית שמש לבעלי בתים. כל רב שביקש לבוא קיבל איומים. אחד מגדולי פוסקי ההלכה שהגיע סבל מרורות עד היום הזה. אתה ושכמותך מהלכים אימים לא רק על הציבור כי אם גם על רבנים ותלמידי חכמים. אחר כך מגלגלים עיניים לשמיים ושואלים: "היכן הרבנים שלכם?".

בשכונתי שכונת "משכנות יעקב" בבית שמש הצביעו לטוב מאות אברכים בני תורה, וכן לפחות עשרה רבני קהילות חרדיות ברמת בית שמש. מדוע? הם יודעים להבדיל בין אנשי אמת לאנשי השקר, בין אנשי מדון לבין אוהבי שלום ורודפי שלום.

"הם משנים את החברה החרדית", קבעת. במה? בזה שהם אוהבי הבריות ונלחמים באפליה, בזה שהם מגדלים את ילדיהם לתורה, בזה שהם מתנגדים לאלימות באשר היא? בזה שנמאס להם משלטון עסקנים מושחתים ומאוסים.

כחבר תנועת טוב המגדל את בני לתורה ולמצוות אחנך אותם לאמת, יראת שמיים ומידות טובות. התורה שלך הגדושה בשנאה, רוע, גאווה והתנשאות אין לה דבר עם תורתנו.  

קשה לי להאמין שקיבלת היתר מרב כלשהו להוציא לעז ולהפיץ שקרים על יהודים כה רבים.  אם היה מי שנתן לך היתר כזה, אין הלה ראוי לכבוד, כבמקום בו יש חילול השם. ואם לא קיבלת היתר, אזי מי אתה שתדבר בשם ה'כפיפות לרבנים'?

אמרו חז"ל: היכי דמי חילול השם: שיהא שם שמים מתאהב על ידך, שיהא קורא ושונה ומשמש תלמידי חכמים, ויהא משאו ומתנו בנחת עם הבריות, מה הבריות אומרות עליו? אשרי אביו שלמדו תורה, אשרי רבו שלמדו תורה...

אבל מי שקורא ושונה ומשמש תלמידי חכמים ואין משאו ומתנו באמונה, ואין דבורו בנחת עם הבריות, מה הבריות אומרות עליו - אוי לו לפלוני שלמד תורה, ראו כמה מקולקלין מעשיו וכמה מכוערין דרכיו!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2013 20:56 לינק ישיר 

די, נו, חשבתם לשנות את החרדים? אז תמשיכו לחשוב...

השינוי יבוא רק ברגע בו תתחיל תופעת חילון נרחבת בשל חוסר יכולת לתת תשובות הגיוניות לבני אדם רעבים למה הם רעבים. עד אז תמשיכו לדמיין שאפשר לשנות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2013 22:38 לינק ישיר 

שרפ,
ואיזה שינוי יבוא אז?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2013 08:46 לינק ישיר 

שרפ
היו דברים מעולם
אולי צריך שרה שנירר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2013 11:16 לינק ישיר 

ראשית, אני מזדהה מאוד עם טענותיו של יוסף ברוק כנגד מוטקה בלוי, אבל לצערי אינני מבין מדוע הוא עצמו נזקק גם כן לביטויים מכלילים ופוגעניים. לדעתי, בדרך זו הלגיטימיות של הטענות שלו נחלשת מאוד.

הייתי מציע להשמיט את הביטויים הללו:

"לממסד המסואב והטמא שהנך אחד מראשיו"
"האם יש לך בתוך מפלגתך המסואבת -  העושה את הרבנים קרדום לחפור בהם  - ולו אחד שהתמסר כמוהו לטפל בנוער ומוסר את נפשו ללא פרסום וללא קבלת פרס עבור עזרה לאנשים כמוהו?"
"
הם יודעים להבדיל בין אנשי אמת לאנשי השקר, בין אנשי מדון לבין אוהבי שלום ורודפי שלום."
"
בזה שנמאס להם משלטון עסקנים מושחתים ומאוסים."

לידיעת יוסף ברוק, עם כל הצדק בהקמת תנועת "טוב", המפלגות החרדיות אינן מסואבות וטמאות, יש גם בהן אנשים רבים שמסרו נפשם לטיפול בנוער ללא קבלת פרס, לא כולם שם אנשי שקר ומדון, והם אינם ראויים להגדרה של מושחתים ומאוסים. אני חושב שמתוך המפלגות החרדיות הקיימות, יוכלו רבים להגיב כנגד יוסף ברוק באותה מטבע של חוסר צדק שבהכללה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2013 12:29 לינק ישיר 

בן ציון כהנא אתה צודק

אבל לא במקרה של מוטקה בלוי שמטיל את חיתתו ולא מאפשר שיעבירו עליו ביקורת אפי לא באתר בחדרי או כיכר השבת ואפילו לא ביקורת שנכתבת בנוסח ראוי יותר אשר על כן אם איש שמוכן להרוס פרנסה לאנשים אחרים ולא בוחל בשום צעד בצורת הדריסה בה הוא רגיל צריך להתנהל כנמגדו באותו אופן שיבין שגם הוא יכול לשלם מחיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2013 12:48 לינק ישיר 

ועוד בן ציון

נכון  שהמילה טמא אינה במקומה 

אבל מסואב בחלט נכון ולא רק מסואב גם מושחט ואל תתמם כולנו יודעים איזה "צדיקים" מייצגים את יהדות התורה אומנם לא כולם כאלה ואבל הרבה מעבר למשהו שאפשר להכיל אותו(אני לא רוצה לכתוב כאן ים של לשון הרע כי מי שגונב לעצמו ולא דורס אחרים אין לי עניין להעניש אותו )

"העושה את הרבנים קרדום לחפור בהם" בהחלט נכון לצערנו

בזה שנמאס להם משלטון עסקנים מושחתים ומאוסים גם נכון לצערי

אז אל תהיה פתאום מליץ יושר על אשנים ומעשים שאינם ראויים והכל בגלל שתנועת טוב זה לא כוס התה שלך וגם זהלגיטימי וזו זכותך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2013 13:39 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שרפ
היו דברים מעולם
אולי צריך שרה שנירר

זו בדיוק הנקודה.
שרה שנירר פעלה מול זה שבנים במשפחות דתיות בפולין היו הולכים לישיבה והבנות לגמנסיה (ואז לא מוציאם כלה והסוף ידוע).
כמובן שהחרדים רדפו אותה, כמו שהם רודפים היום ואח"כ אימצו אותה.
יש לשים לב לשינויים שקרו:
גרמניה - תורה עם דרך ארץ (פחות גדולים יותר שומרי תו"צ).
פולין - שילוב מה שהפך בארץ לחינוך העצמאי של פעם (פחות גדולים יותר יהודים טובים. מי שרצה להתקדם התחלן).
ליטא - המלחמה בכל שינוי (90% חילונים תוך שנאה לדת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 17:36 לינק ישיר 

הרב בלוי הוא שליחם של גדולי ישראל ועל כן כולנו מאחוריו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 21:21 לינק ישיר 

מוטקה בלוי, בדיוק כמו אהובך השני, שרוליק פרוש, הוא שליח של עצמו בלבד!

הוא לא מייצג אף רב, לא גדול ולא קטן! כנ"ל שרוליק פרוש.

וחוץ מהערצתך לשניהם, יש עוד מכנה משותף לשני ליצנים אלו, שניהם עילגי לשון ומעוותי מחשבה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2013 17:45 לינק ישיר 

שניהם עסוקים בלהיטיב לעמם בזמן שאתה משמיצם .

הם לא זקוקים לך כי הם שליחים נאמנים לשולחיהם .

גדולי ישראל והרבנים שמינו אותם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 01:35 לינק ישיר 

תגיד, אייזן

יש לך גם משהו לתרום לעצם הדיונים, איזו דעה, הבנה, משהו?

או שאתה מסוגל רק לדקלם קלישאות נבובות, שיצאו מקופסא ישנה שהיתה זרוקה בבויידם של איזה משגיח בישיבה קטנה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מוטקה בלוי - בוש והיכלם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext