בית פורומים שידוכי חרדים

נקiדה_רגישה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/7/2013 03:35 לינק ישיר 

מחוץ לנידון איך צריך לנהוג למעשה,שמתי לב אצל אנשים שאני מכיר שלפעמים דווקא מי שיש לו אח מעליו יותר מרגיש את הרצון להתחתן מוקדם מה שאין כן מי שאין לו מרגיש שיש לו זמן ואינו לחוץ מחמת המושג הפסיכולוגי הידוע שנקרא "פת בסלו" אז אולי כדאי אם את מחליטה לחכות לעבוד על הדבר הזה להרגיש שאין לך שום דבר שמעכב אותך באמת אלא רק בנתיים את מעדיפה לדחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2013 12:11 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מחוץ לנידון איך צריך לנהוג למעשה,שמתי לב אצל אנשים שאני מכיר שלפעמים דווקא מי שיש לו אח מעליו יותר מרגיש את הרצון להתחתן מוקדם מה שאין כן מי שאין לו מרגיש שיש לו זמן ואינו לחוץ מחמת המושג הפסיכולוגי הידוע שנקרא "בנתייפת בסלו" אז אולי כדאי אם את מחליטה לחכות לעבוד על הדבר הזה להרגיש שאין לך שום דבר שמעכב אותך באמת אלא רק ם את מעדיפה לדחות.

פת סבל נאמר על אחד שיש לו בחורה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2013 13:00 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
מחוץ לנידון איך צריך לנהוג למעשה,שמתי לב אצל אנשים שאני מכיר שלפעמים דווקא מי שיש לו אח מעליו יותר מרגיש את הרצון להתחתן מוקדם מה שאין כן מי שאין לו מרגיש שיש לו זמן ואינו לחוץ מחמת המושג הפסיכולוגי הידוע שנקרא "בנתייפת בסלו" אז אולי כדאי אם את מחליטה לחכות לעבוד על הדבר הזה להרגיש שאין לך שום דבר שמעכב אותך באמת אלא רק ם את מעדיפה לדחות.פת סבל נאמר על אחד שיש לו בחורה!

כו.. מ"מ הוא התכוון להגיד שכשאדם יודע שההחלטה תלויה בו, הוא יותר רגוע. אבל כשמשהו חיצוני מעכב אותו, יש לו יותר דחף לעשות מעשה. איך אומרים, זה כמו שאתה אומר לילד אל תשחק באש... אין ילד שנולד עם דחף לשחק באש(חוץ מפירומנים.....) פשוט מכיוון שזה "אסור" או לא אפשרי, אז הוא רוצה לעשות את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2013 15:55 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מחוץ לנידון איך צריך לנהוג למעשה,שמתי לב אצל אנשים שאני מכיר שלפעמים דווקא מי שיש לו אח מעליו יותר מרגיש את הרצון להתחתן מוקדם מה שאין כן מי שאין לו מרגיש שיש לו זמן ואינו לחוץ מחמת המושג הפסיכולוגי הידוע שנקרא "פת בסלו" אז אולי כדאי אם את מחליטה לחכות לעבוד על הדבר הזה להרגיש שאין לך שום דבר שמעכב אותך באמת אלא רק בנתיים את מעדיפה לדחות.

אני לא יכולה לעבוד על עצמי ובטח לא על הרצונות שלי ואני לא חושבת שהרצון המוקדם להתחתן מגיעה מהמקום הזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2013 22:05 לינק ישיר 

glvs כתב:

סתם שתדעי שאדם שמקפיד על אדם אחר ההקפדה פוגעת בו לפני האדם שאת מקפידה עליו ! ברגע שתסלחי באמת אבל באמת ותפרגני לה גם שזה קשה את תראי ישועות

תוקן על ידי glvs ב- 08/07/2013 21:40:32

ככה מנגנים על המצפון של אנשים.. ...............
תברר לפני שאתה מדבר.

בררתי  וזו התשובה: מן הדין מותר  לא לסלוח ואין לחשוש, אם אתגבר ואסלח באמת ה' יחשב לי לטובה. אך איני צריכה לחשוש שהקפידה תפגע בי וכו

ואם אתה מתעקש אז פרוט למתקשים:
יש מידה לסליחה בבין  אדם לחברו
כתוב "אל יהא אכזר מלסלוח" שאם הוא רואה שהשני סובל והוא מבקש סליחה והוא לא סולח הוא נקרא אכזר, והקפידה תפגע במקפיד עצמו. אין לי כוונה להיות רעה ולא לסלוח אבל כשפגעו במזיד , לא בקשו סליחה, התנהגו בהתעלמות ,הפגיעה בצדק. . יש הבדל..זה לא שאני מאחלת שיהיה לה רע אני פשוט פגועה  ממנה ולא שוכחת לה את זה ובמקרה כזה מותר לי להיות פגועה ולהקפיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 10:45 לינק ישיר 

שטויעס כתב:

ככה מנגנים על המצפון של אנשים.. ...............תברר לפני שאתה מדבר.בררתי  וזו התשובה: מן הדין מותר  לא לסלוח ואין לחשוש, אם אתגבר ואסלח באמת ה' יחשב לי לטובה. אך איני צריכה לחשוש שהקפידה תפגע בי וכוואם אתה מתעקש אז פרוט למתקשים:יש מידה לסליחה בבין  אדם לחברוכתוב "אל יהא אכזר מלסלוח" שאם הוא רואה שהשני סובל והוא מבקש סליחה והוא לא סולח הוא נקרא אכזר, והקפידה תפגע במקפיד עצמו. אין לי כוונה להיות רעה ולא לסלוח אבל כשפגעו במזיד , לא בקשו סליחה, התנהגו בהתעלמות ,הפגיעה בצדק. . יש הבדל..זה לא שאני מאחלת שיהיה לה רע אני פשוט פגועה  ממנה ולא שוכחת לה את זה ובמקרה כזה מותר לי להיות פגועה ולהקפיד

קשה לשמוע על המקרה שלך, אני חושב שאת לגמרי צודקת. אני לא מבין איך אחותך לא עשתה לפחות כאילו שהיא באמת מבקשת את אישורך. ואת זה אני אומר כאחד שלא אכפת לו שאחיו יעקוף אותו ובלבד שישאל כפי שהוא באמת עשה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נקiדה_רגישה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.