|
|
| נשלח ב-25/6/2013 01:48 |
|
| |
| השיבני כתב: |  | | בתור "לא בוגרת בית יעקב", מישהו יכול להסביר לי מה כל כך פגום בבחורה צעירה שרוצה לקחת אוטו ולצאת לטיול בארץ ישראל עם חברותיה הרווקות? עם רכב כמובן שאחת מהן נוהגת עליו? מה כל כך נוראי ופגום שמחייב לסגור את האופציה הזאת, ומדוע רק צורך תעסוקתי מכשיר סוג כזה של עצמאות? |
|
הרגע אחותי השמינה חזרה מטיול כזה :)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 09:17 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | את יודעת טוב מאוד מה יכול לקרות במקרים כאלה, לא צריך לעשות לך ציור..
וגם קצת כי לא מעודדים עצמאות יתר אצל הבנות במגזר החרדי.. (אולי כי זה מאיים על הבנים ואולי סתם מהסיבה הראשונה שמניתי פה) |
|
האמת היא שלא כל כך ברור לי מה יכול לקרות במקרים כאלה, חבורה של בנות סמינר בוגרות חינוך פוריטני יוצאות לטיול בנחל בצפון נשמע לי יותר כמו פרק ב"דובוני 'כפת לי" מאשר כל דבר מאיים אחר. האם חופש תנועה זה עצמאות יתר? או רק פירצה קטנה בכלוב הזהב? החלק השני בדבריך נשמע לי יותר סביר, ציבור שבוחר להחזיק את נאמניו ברצועה מאד מאד קצרה ולשמר שליטה מירבית על חייהם כמעט בכל רובד.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 12:43 |
|
| |
גם בנות חילוניות שנוסעות לבד לשבוע כיף באילת זה קצת מפחיד את ההורים שלהם, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 13:09 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | גם בנות חילוניות שנוסעות לבד לשבוע כיף באילת זה קצת מפחיד את ההורים שלהם, לא? |
|
קודם כל בחורות חילוניות בנות שמונה עשרה בכלל יותר עצמאיות ועוד רגע אוחזות נשק. דבר שני אין מה להשוות בין: 1. שבוע באילת לטיול יומי או דו יומי בשמורת טבע. בעיני זה תמים לחלוטין. 2. כל אוכלוסיה מקבלת חינוך ערכי אחר לחלוטין. בחברה החילונית לא מחנכים כמעט כלל לצניעות וטהרה. אין להן את הכלים הרוחניים שיש לבחורות דתיות/חרדיות. וצריך גם לתת אמון בחינוך שמנחילים. הוריי חינכו אותי שסמים זה קו אדום שלא עוברים ומצד שני אמי איפשרה לי הרבה מאד מאד חופש. מעולם לא נגעתי בסמים על אף שרוב הצעירים החילונים מתנסים ברמות שונות. אם יש כזה חוסר אמון בבנות בנות 18 שחונכו על ערכי יהדות חזקים, זו בעיני תעודת עניות לחינוך החרדי ומעיד בעיקר על פחד מהתמודדות עם מורכבות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 13:25 |
|
| |
אצל החרדים אין אימון אפילו בבן 68 שרוצה לקנות אייפון. נקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 13:28 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | גם בנות חילוניות שנוסעות לבד לשבוע כיף באילת זה קצת מפחיד את ההורים שלהם, לא? |
|
ממש לא. בנות חילוניות יוצאות לעולם הגדול לבד כבר בגיל 20 לתקופה של חצי שנה ויותר וזה לא מפחיד את ההורים שלהן בגרוש! למה נראה לך שיפחדו מאילת??
תוקן על ידי טיע ב- 25/06/2013 13:29:37
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 14:30 |
|
| |
יודע צדיק נפש בהמתו.....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 14:35 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | אצל החרדים אין אימון אפילו בבן 68 שרוצה לקנות אייפון. נקודה. |
|
כמו שנאמר "אל יאמין האדם בעצמו,עד יום מותו"
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 16:25 |
|
| |
| השיבני כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  | | גם בנות חילוניות שנוסעות לבד לשבוע כיף באילת זה קצת מפחיד את ההורים שלהם, לא? |
|
קודם כל בחורות חילוניות בנות שמונה עשרה בכלל יותר עצמאיות ועוד רגע אוחזות נשק. דבר שני אין מה להשוות
בין:
1. שבוע באילת לטיול יומי או דו יומי בשמורת טבע. בעיני זה תמים לחלוטין.
2. כל אוכלוסיה מקבלת חינוך ערכי אחר לחלוטין. בחברה החילונית לא מחנכים כמעט כלל לצניעות וטהרה. אין להן את הכלים הרוחניים שיש לבחורות דתיות/חרדיות.
וצריך גם לתת אמון בחינוך שמנחילים. הוריי חינכו אותי שסמים זה קו אדום שלא עוברים ומצד שני אמי איפשרה לי הרבה מאד מאד חופש. מעולם לא נגעתי בסמים על אף שרוב הצעירים החילונים מתנסים ברמות שונות. אם יש כזה חוסר אמון בבנות בנות 18 שחונכו על ערכי יהדות חזקים, זו בעיני תעודת עניות לחינוך החרדי ומעיד בעיקר על פחד מהתמודדות עם מורכבות.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
את קצת סותרת את עצמך,
את לא היחידה שמחנכים אותך שסמים זה קו אדןם, נכון?
ובאות ההודעה את כותבת שרוב הנוער מתנסה ברמה כזו או אחרת בסמים.
מה שאומר שעצמאות יתר לפעמים פוגעת גם בקווים אדומים,שהציבו ההורים.
הציבור החרדי בכלל ובארץ בפרט,
מרגיש מאויים, ככל שהחברה הולכת ונפתחת,
כך הציבור החרדי הולך ומתבדל.חוסר הבנה מוחלט לצרכים ולאמונות שלו גורם לו גם להרגיש נרדף.
ברגע שחבורת בנות חרדית תסתובב עם רכבים ותטייל בארץ,לא בטוח שזהה יתר עצמאות בגיל 25 ,
אבל בגיל 19
ההורים דואגים כי הבנות רחוקות מהם והם עלולות להחישף לדברים לא רצויים מבחינת ההורים ומבחינת הבנות
לכן,הכי קל לאסור על רישיון..
זה תעודת עניות?
לא בטוח,
לא ראיתי שאמון מוחלט ואמונה בצדקת הדרך הועילו לכל ההורים.
בזה שאוסרים רישיון, לא לוקחים את העצמאות, רק מגבילים אותה..
והבנות החרדיות חונכו על הגבלות מגיל 0
ככה שזה לא ממש מקומם אותן עד גיל מסוים...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 17:17 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  | | גם בנות חילוניות שנוסעות לבד לשבוע כיף באילת זה קצת מפחיד את ההורים שלהם, לא? |
|
קודם כל בחורות חילוניות בנות שמונה עשרה בכלל יותר עצמאיות ועוד רגע אוחזות נשק. דבר שני אין מה להשוות
בין:
1. שבוע באילת לטיול יומי או דו יומי בשמורת טבע. בעיני זה תמים לחלוטין.
2. כל אוכלוסיה מקבלת חינוך ערכי אחר לחלוטין. בחברה החילונית לא מחנכים כמעט כלל לצניעות וטהרה. אין להן את הכלים הרוחניים שיש לבחורות דתיות/חרדיות.
וצריך גם לתת אמון בחינוך שמנחילים. הוריי חינכו אותי שסמים זה קו אדום שלא עוברים ומצד שני אמי איפשרה לי הרבה מאד מאד חופש. מעולם לא נגעתי בסמים על אף שרוב הצעירים החילונים מתנסים ברמות שונות. אם יש כזה חוסר אמון בבנות בנות 18 שחונכו על ערכי יהדות חזקים, זו בעיני תעודת עניות לחינוך החרדי ומעיד בעיקר על פחד מהתמודדות עם מורכבות.
נשלח מהאנדרואיד שלי
את קצת סותרת את עצמך,
את לא היחידה שמחנכים אותך שסמים זה קו אדןם, נכון?
ובאות ההודעה את כותבת שרוב הנוער מתנסה ברמה כזו או אחרת בסמים.
מה שאומר שעצמאות יתר לפעמים פוגעת גם בקווים אדומים,שהציבו ההורים.
הציבור החרדי בכלל ובארץ בפרט,
מרגיש מאויים, ככל שהחברה הולכת ונפתחת,
כך הציבור החרדי הולך ומתבדל.חוסר הבנה מוחלט לצרכים ולאמונות שלו גורם לו גם להרגיש נרדף.
ברגע שחבורת בנות חרדית תסתובב עם רכבים ותטייל בארץ,לא בטוח שזהה יתר עצמאות בגיל 25 ,
אבל בגיל 19
ההורים דואגים כי הבנות רחוקות מהם והם עלולות להחישף לדברים לא רצויים מבחינת ההורים ומבחינת הבנות
לכן,הכי קל לאסור על רישיון..
זה תעודת עניות?
לא בטוח,
לא ראיתי שאמון מוחלט ואמונה בצדקת הדרך הועילו לכל ההורים.
בזה שאוסרים רישיון, לא לוקחים את העצמאות, רק מגבילים אותה..
והבנות החרדיות חונכו על הגבלות מגיל 0
ככה שזה לא ממש מקומם אותן עד גיל מסוים...
|
| אני לא רואה איך זה סותר, בין להציב גבול ברור מסוים לגבי נושאים שהם טאבו לבין הבעת חוסר אמון קיצוני בבגירות עד כדי הצרת צעדיהן יש מרחק. ואם מצב החברה החילונית יחמיר אז צעירות חרדיות יסתובבו עם שבב? צמיד GPS? זה הכי בטוח לא? או פשוט לסיים הנהגות בסגנון הרמב"ם של יציאה פעם בחודש לשוק? בחורות חרדיות מפחדות להפסיד שידוך. על זה חצי מהאשכולות בנושא מדברים. וזה דרך די טובה לשכנע מישהו במשהו גם אם הוא לא בהכרח מאמין בו. ולגבי התנסות בסמים, לא כתבתי שרוב הנוער, כתבתי שצעירים מתנסים. כלומר, בעיקר בגירים בשנות ה-20 לחייהם. ואני חושבת שזה מגוחך שבחורה בת 18-19 יכולה להקים בית ולגדל בן אדם קטן אבל לא לצאת לטיול עם חברות. וכמו שאמרת, הכי קל לאסור רישיון, זה לא בהכרח הפתרון הטוב, החכם או ההוגן
תוקן על ידי השיבני ב- 25/06/2013 17:23:46
תוקן על ידי השיבני ב- 25/06/2013 17:21:51
|
|
|
|
|