בית פורומים אגודה אחת

פני הדור כפני הכלב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/9/2013 20:34 לינק ישיר 
פני הדור כפני הכלב

לקיים את דברי בעל ספר חסידים, לפרסם חידושי תורה העולים כהברקה, ע"מ שלא לגזול את מי שגילה אותם.. אכתוב ביאור נחמד ואקטואלי שהתחדש לי כעת ברחובה של עיר.

במשנה מתואר דור הגאולה כדור שבו "פני הדור כפני הכלב". העולם מפרש את הרעיון בשם ר' אלחנן וסרמן כמשל בפני הדור – מנהיגי הדור, ידמו לפני הכלב – יעד פני הכלב ההולך לפני בעליו, שנראה כאילו הכלב מוביל את האדם, בניגוד לאמת.

על בסיס זה רציתי לפרש ע"פ טבעו של הכלב, שבד"כ הוא מביע עניין בבני האדם החולפים על פני מלונתו, לפעמים בנביחה ולפעמים בהליכה אחריהם – בד"כ בשילוב, אבל כשיחלוף האדם מעט ממקום מושבם הם וישובו על פניהם במעגל חדש שייצרו, כאילו יצאו לסיבוב סביב עצמם בלא כל קשר לאדם המהלך לצידם.

ישנה הרגשה כאילו לפעמים 'פני הדור' הם בעצם כלב שיושב במלונה, בד"כ מעשיהם במלונה אמורים להיות נעלים ויקרים, אבל אין השפעה הדדית אמיתית בין היושב במלונה לבין המהלך בחוץ. לצורך רענון או תעסוקה הכלב מסב תשומת לב להולכיך לצידו, אבל עד מהרה יתברר שבעצם הוא יצא לטיול סביב עצמו...

אולי זו הסיבה שה'גדולים' שלנו מלאים באיסורים וחרמות שאינם תמיד קיימים במציאות, ולאומת זאת כמעט ואינם נותנים יד לפתרון בעיות החברה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2013 14:28 לינק ישיר 

פני הדור זה העסקנים או הרבנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2013 14:51 לינק ישיר 

אני התכוונתי לרבנים.
כלומר, התואר 'מנהיג' מבחינתי היה ראוי לאלו ששותפים במשא הדת בדור, משום מה אני מרגיש שהרבנים צצים מידי פעם (יותר מדי?) לאיזשהו חרם מפחיד על שולי תת-נושא ספציפי ונעלמים לגמרתם הגדולה. אינני מזלזל בלימודם ובתורתם חלילה, אדרבה, אני מזלזל במנהיגות, אבל לימוד תורה אינו קשור למנהיגות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > פני הדור כפני הכלב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext