בית פורומים בחדרי צפת

דעת תורה?! - לא תמיד...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/9/2013 10:32 לינק ישיר 
דעת תורה?! - לא תמיד...

בתקופה האחרונה טוענים רבות תומכיו של שלמה חדד על כך שכביכול תמיכת הקהילות הגדולות באילן שוחט הינה בניגוד לדעת תורה. לטענתם, העסקנים הם אלו שתומכים באילן, והרבנים, כביכול, פועלים על פיהם.

ברצוני בשורות הבאות לדון קצת במושג "דעת תורה".

דעת תורה הינה ציות לגדולי ישראל בעניינים שהם לאו דווקא הלכתיים/תורניים. על חובת ציות זה נאמר "לֹא תָסוּר מִן הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ יָמִין וּשְׂמֹאל", ופירש רש"י "אפילו יגידו לך על ימין שהוא שמאל וכו'". משמע הציות לרב הוא גם בנושאים שלא נהירים לנו, ואף בנושאים שנראים לנו תמוהים.

מאחר ובצפת ישנם קהילות רבות, ולכל אחת מהן יש רב שעומד בראשה, ברשות מי אתם טוענים שדעת תורה היא לבחור במועמד מסוים? האם דעת תורתם של הרב קעניג, הרב שמואל אליהו, הרב עזרא שיינברג, הרב ביסטריצקי ועוד רבנים התומכים בשוחט, אינה "דעת תורה"???

כאן מגיעה הטענה על כך שרבנים פועלים ע"פ העסקנים וכו' וכו', והלא אותה טענה ניתן לטעון בחזרה: מדוע דעת הרבנים שתומכים בחדד, כאשר הם מחווים דעה, האם הם לא מושפעים מהעסקנים הסובבים אותם???

ואודות ל"תמיכת" ר' חיים קנייבסקי בשלמה חדד, גם אילן שוחט, לו היו לו הקשרים המתאימים היה יכול לבוא לר' חיים, להתברך (על ילדים, פרנסה, וכו') ולטעון לאחר מכן עת תמיכה (כמובן בעזרתו של צלם זריז שינציח את המעמד)...

לסיום: אנחנו לא בוחרים ראש עיר, אנחנו מצייתים ל"דעת תורה". לפיכך: כל אחד ישמע להוראות רבותיו, ואם יש למישהו טענות על מועמד כלשהוא, אדרבא, הוא מוזמן לטעון אותן בפני רבני העיר.

תוקן על ידי מגהברסלב ב- 23/09/2013 10:33:45

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/9/2013 10:33 לינק ישיר 

תוקן על ידי מגהברסלב ב- 23/09/2013 10:33:20

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/9/2013 10:33 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/9/2013 10:56 לינק ישיר 

שוחט המתחזה. דעת תורה היא הדעת האמיתית. כל הרבנים הורו לתמוך ברב חדד. הרב חדד הוא ידיד של כל הרבנים. היחידים שמורים אחרת הם העסקנים, ולנו אין אנחנו שומעים. פה זו לא השערה, זו מציאות. ואני שמעתי את הגאון הרב ראובן אלבז שליט"א שאמר לעיני מאות שהרב חדד זה אדם יקר שפעל רבות למען הציבור. ואני שמעתי במפורש שהרב בניהו שמואלי בירך אותו בבית הכנסת אבוהב שיהיה ראש העיר הבא. ואני שמעתי וגם אתה שמעת בטח בבית הכנסת 'ברוך שאמר' שהרב צמח מזאוז כינה אותו ראש העיר הבא של צפת וקרא לכל הציבור הדתי והחרדי להתאחד מסביבו. אז שוחט, לך תחפש פורום אחר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2013 16:36 לינק ישיר 

סליחה מכבודך אבישי היקר, או שלא קראת מה שכתבתי, או שלא הבנת, או שפשוט אתה מתעלם מהמציאות.

אף אחד לא מכחיש ששלמה חדד זוכה לתמיכת רבנים רבים, חלקם אף תושבי צפת. אולם כשאתה קובע ש"כל הרבנים הורו לבחור בשלמה חדד" ו"היחידים שמורים אחרת הם העסקנים" אתה מסלף! הרב קעניג תומך בשוחט כמו כן גם הרב עזרא שיינברג ועוד רבנים תושבי העיר שתומכים בשוחט.
עם כל הכבוד, ויש הרבה! - למרות כל מה שאתם טוענים נגד אילן, הם עדיין תומכים בו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/9/2013 00:41 לינק ישיר 

נייס. רק שאבישי לא רגוע. הוא חושב שאם הוא יצעק בפורום זה יתן קולות לחדד.
הוא לא אוחז שכאן רק מסתלבטים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2013 21:38 לינק ישיר 

שוחט שנכנס בשני חשבונות (צפתי148 ומגה ברסלב), הרב עזרא שיינברג לא תומך בשוחט. מאיפה הבאתם את הקשקוש הזה? הרב קעניג תומך בגלל הבן שלו, שתומך בגלל עסקנות. אז זה עונה להגדרה 'עסקנות'. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2013 23:44 לינק ישיר 

אבישי6136 כתב:
שוחט שנכנס בשני חשבונות (צפתי148 ומגה ברסלב)

אחחחח. איך עלית על זה כ"כ מהר?! אני אכן אילן שוחט... אבל עכשיו אחרי שחשפת אותי אני פותח חשבון חדש. ביי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > בחדרי צפת > דעת תורה?! - לא תמיד...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext