| נשלח ב-5/10/2013 23:35 |
|
| |
איך מרגיש חרדי עם אייפון?
בשנה האחרונה אנו עדים להתקפות קשות על החרדים שמחזיקים ברשותם אייפון (או כל סמארטפון הנכלל ב"ודומיו"). התקפות שמתבטאות בפרסומות רבות ועקביות (ללא גוף מוכר העומד מאחוריהן באופן רשמי) המציגות את בעלי האייפונים ככאלו שהורסים את המגזר החרדי מבפנים. כמו"כ חלוקת שלטים "אין כניסה לבעלי אייפון" וכדומה. גם ביומונים המפלגתיים יש כתבות ונאומים - חלקם בשם גדולי ישראל - שיוצאים חוצץ נגד חרדים שמשתמשים באייפון.
העובדה היא שיש חרדים - אינני יודע כמה - שיש להם אייפון, והם גם משתמשים בו בגלוי. ביום שישי האחרון ראיתי במכולת השכונתית אישה חרדית - לא נראית חריגה בשום דבר לכיוון מודרני יותר מהממוצע - ששוחחה באייפון. חשבתי לעצמי: איך היא מרגישה לאור מסע הדה-לגיטימציה הרחב שנעשה לה? האם היא - בתחושתה - חלק מהחברה החרדית או לא? האם היא מרגישה דחויה חברתית? יודגש, שמדובר בשכונה חרדית קלאסית, שרוב תושביה החרדים הינם אברכים, ואפילו סלולרי לא כשר (לא אייפון) הוא מחזה לא נפוץ כ"כ בשכונה. האם יש כאן כאלו שחווים את המציאות הזו מקרוב ויוכלו לכתוב על תחושתם?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2013 00:52 |
|
| |
לאחרונה אני משתמש במכשיר "דומיו" מושאל, ובמקביל יצא לי ליסוע כמה פעמים ב402.
היו לי בתחילה פעימות לב כשהוצאתי את המכשיר, על פי סיפורי האינטרנט חששתי שיבוא הקנאי התורן לנפץ לי אותו, אבל מלבד פעם אחת שבחור חסידי שישב לידי עבר מקום, יצא לי גם להשאיל אותו לשיחת טלפון שאחריה המשוחח ביקש לשלם על השיחה (אגורות...) ובשאר הפעמים לא שמתי לב לשום יחס שונה.
בחג האחרון באו בני משפחתי המורחבת להתארח בסוכה, והראתי שם מנפלאותיו - לאחיינים הקטנים, לאחר מכן גיסי העיר לי שאחיו שמגיע אליו לפעמים יש לו גם אייפון אך הוא מקפיד לא להוציא את זה ליד הילדים - שלא לסבך להם את החיים עם שאלות מסוג "הרי הגדולים אמרו שאסור ואיך הוא משתמש בזה?"
השבתי לו שכל המלחמה הזו היא שטות מוחלטת כיון שהצעירים ישתמשו בסופו של דבר במכשירים האלה, וכל השאלה היא אם יקבלו חינוך טוב שיאפשר להם שימוש מושכל או שיגידו להם שזה "טרייף", ואז כשהם יגלו שהטרייף הזה הוא מכשיר נחמד עם הרבה משחקים ואפשרויות - הם יתירו לעצמם להיות "טרייף" בשאר ארחות החיים.
הוא הרהר רגע וטען שלמעשה אני צודק. כמה ימים לפני כן אדם שאל את בנו - אחיין שלי (בן 10) על התקהלות שהיתה באזור, האחיין - שכבר קלט מהסביבה שבאינטרנט יש הכל - השיב לו בתמימות: תסתכל באינטרנט בטח כתוב שם.
בקיצור, סרבתי להכניס את המכשיר לכיס, ונתתי להם לצלם בו ולגלות רחובות מוכרים להם בתצוגת הרחובות של גוגל מפות.
או כשדוד שלי - ממאה שערים - שאל אותי על האיסור וכו' - הוצאתי לו את המכשיר והתחלתי להראות לו את כל הפונקציונליות המופיעה לי על המסך הראשי:
ביצוע שיחות, ניהול אנשי קשר, שעון מעורר, לוח שנה, יומן, שעון עולמי, ניהול דוא"ל, עדכון מידע מתח"צ, מזג אויר, חדשות, מפות, מצפן, מחשבון, ניהול קבצים, מוזיקה, מצלמה, ניהול חשבון בנק, הודעות SMS, שיתוף מידע, ועוד ועוד ועוד,
ואז שאלתי אותו: האם אפשר לקרוא למכשיר כזה "טמא" רק כי יש אנשים שעושים בו שימוש כזה?
אני מתנגד למשחקי מחשב ולכן אין לי כאלה, ומבחינת שימוש באינטרנט - אני לא רואה הבדל בין זה למחשב רגיל בשניהם רצוי סינון (גם לאדם שאינו שומר תורה ומצוות...).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2013 21:46 |
|
| |
יהודים, תודה על התגובה. אם אני מבין נכון, לדעתך אין בעיה כ"כ גדולה בשימוש באייפון (לפחות כאשר מדובר באדם מבוגר), ומול הסביבה שרואה בזה דבר פסול אתה משתמש בנשק ההסברה. אתה מדברר את דעתך בענין וע"י כך מתמודד עם תחושת אי הנוחות מול הסביבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2013 22:36 |
|
| |
בהמשך לדברי חזק ואמץ
הבעיה עם האייפון וכל מה שדומה לו, ולא רק בתחום התקשורת, היא שמי שהתרגל להחשיב משהו לאיסור, אינו טורח להקשיב. מאמין שאסור להקשיב כי הרבנים כבר אמרו.
מי שמוכן לשמוע, זו התחלה. אבל ההתחלה הזו הרבה פעמים אי אפשר להגיע אליה.
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2013 23:03 |
|
| |
אבל השאלה שלי היא בעיקר בתחום הזהות החברתית-מגזרית. האם חרדי שיש לו אייפון, ומודע ליחס החרדי המקובל אל בעל אייפון, מרגיש פחות "חרדי"?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2013 07:21 |
|
| |
חזק ואמץ
מה זה "להרגיש חרדי"?
מבחינת עצמו? מבחינת יחס הסביבה?
לשאלה השניה, אולי זה תלוי בקהילה שלו.
לשאלה הראשונה, זה תלוי באיזה אדם הוא. האם הוא חי לפי הפירסומים בעיתונות ובמודעות או לפי עצמו. ואיך הוא מפרש לעצמו את התנהגותו האישית שאינה מתייחסת.
אולי השאלה המרכזית היא איך האחרונה. יש כמה תשובות אפשריות.
א. יש לו רב ש"מתיר" את המכשיר.
כל מה שנעשה לפי רב משאיר את האדם בתור חרדי.
ב. הוא סבור שהוא עושה לא נכון, אבל יש לו איזו תואנה.
גם זה משאיר אותו חרדי. אדם יכול להיות חרדי ועדיין להיכשל בדברים מסויימים אבל לראות את עצמו כמי שנכשל כי יש יצר הרע.
ג. הוא חרדי אבל יש לו ביקורת על דברים מסויימים.
ד. דומה לסעיף הקודם: הוא סבור שיש חומרות שמפרסמים עבור הציבור שעלול להיכשל והוא יוצא דופן.
ה. הוא חרדי מודרני.
ו. הוא חרדי של אגודה אחת, או של עצור חושבים.
ז. הוא חרדי ישן, מהתקופה שבה לא היו חומרות מוקצנות.
ח. הוא רואה את עצמו כחרדי אנוס.
כתבתי בתור אנתרופולוג של כורסה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2013 10:10 |
|
| |
אני חושב שאדם שמרגיש שלא רוצים אותו בחברה מסוימת, עלול להתרחק ממנה בתחושת השייכות, גם אם הוא סבור שהחברה היתה אמורה לקבל אותו, והדחיה שהיא דוחה אותו אינה מוצדקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2013 00:25 |
|
| |
חזק ואמץ
האם זו לא בעיה אחרת? לאו דווקא קשורה למכשיר?
מלבד כל זאת, אדם צריך להיות בר דעת כדי להבין שגם אם הוא צודק ולא העסקנים, ואין שום בעיה במכשיר זה או אחר, עדיין יש כללים חברתיים ואם הוא חורג מהם, יש מחיר.
אם באמת גובים כזה מחיר או לא, זה כבר תלוי באדם, בחברה, במידה שהוא חושף את האייפון שלו לרבים, ועוד ועוד.
ומעבר לכל זאת, האם המקרה שאליו אתה מתייחס, אם זה אכן מקרה מסויים, האם יש שם רק בעיה של אייפון, או גם בעיות נוספות? בדרך כלל חריגות באות יחד. אייפון עם עוד משהו. אחרת, היחס יותר סלחני.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2013 08:43 |
|
| |
לאחרונה אני מקבל הודעות ספאם מאדם שקורא לעצמו "עתידנו - למען עתיד נקי יותר", ולראשונה הבנתי מה הכוונה "יחס של הציבור החרדי לבעלי אייפון":
החשוד
חשיפה איומה
"שהרב יראה בעצמו, זה לא מה שמספרים". האויר הירושלמי הצלול של אחר חצות ליל לא הצליח להפיג את האוירה הטעונה. רב השכונה חזר זה עתה מכינוס רבני הקהילות בבית מרן הגר"ח קניבסקי. הוא יוצא מבית הכנסת השכונתי ולצידו יוצא אחד מהאמידים שבשכונה. הרב פוסע לצידו, ומנסה לפתוח בשיחה. "חזרתי עכשיו מכינוס הרבנים בענין פגעי הטכנולוגיה ו..." "סליחה, הרב, אני מבין לאן הרב חותר, אבל הרב יודע אני חייב את הגלקסי לפרנסה, אין לי כח להשתגע ולחכות עד שאני אגיע למחשב במשרד. בסך הכל אני לא בחור צעיר שנגרר בקלות, וחוץ מזה, זה בכלל לא מה שמספרים, הנה שהרב יראה בעצמו, זה לא מה שמספרים", הוא שולף את המכשיר ומציג אותו לעיני הרב. מבלי לצפות לתגובה הוא מעביר באצבע לכאן ולשם, עובר מתפריט אחד לשני, ולפתע... פניו של הרב מחוירות... ולמולו עומד אדם עם גלקסי רועד ופניו מאדימות... לחייו בוערות כאש... הוא לקח סיכון שיתגלה שהמכשיר שהוא מחזיק מלוכלך אבל הוא לא חלם שייחשף שהוא עצמו מלוכלך... מרידה בגדולי הדור "בעלי האייפון". מושג שהפך מכבר בקרב הציבור לשם נרדף לאנשים מסוימים שמתעקשים בכל מחיר להתבזות קבל עם ועדה. המילים הללו - שכוללות כמובן גם את בעלי הגלקסי, הבלקברי ודומיהם - נעשו ביטוי לאנשים שמורדים בגלוי בכל גדולי הדור. יכול מרן הגר"ש ואזנר לזעוק בדרשתו שאם לא יעזבו את זה אין להם חלק לעולם הבא, ולפסול באמצע חופה עדים שמחזיקים מכשירים כאלו, ולמחרת נראה באיצקוביץ את אותו חיוך רדוד אל תוך המכשיר כאילו כלום לא קרה. יכול מרן הגר"ח קניבסקי להודיע שמחזיקי המכשירים וכל משתמשי האינטרנט הפרוץ מסתכנים ביום הדין בצרות רבות ורעות רח"ל, והם בשלהם, טומנים את ראשם בחול. יכולים אנו לראות את אותו אדם מתעניין בדאגה בבריאותו של מרן הגר"ע יוסף, ולא להתייחס כשהוא אומר שמי שמחזיק מכשיר כזה מביא לו עגמת נפש עצומה. כל גדולי הדור הכריזו מלחמה על המכשירים הללו, מרן הגראי"ל מתריע שזה מביא את המחלה הנוראה, מרן הגר"ש אוייערבאך זועק שהם מחריבים את ביתם ואת הדור, מרן הגר"נ קרליץ יוצא במכתב וכותב על אותם אנשים "להתרחק מהשפעתם", והם מזלזלים, לא מעיפים מבט, עומדים בפרהסיא בלא בושה וממשיכים לחייך אל המכשיר... הם יודעים שזה מקומם את הציבור לראות אותם מורדים בכזו עזות מצח בכל גדולי הדור, בשביל הפרנסה כמובן, אבל זה לא כל כך מטריד אותם, כי הם כבר מזמן לא מרגישים את עצמם כחלק מהציבור שמנהיגיו הם גדולי הדור. דבר אחד הם לא מבינים... סוד גלוי הם לא מבינים שהציבור יודע עליהם הרבה יותר ממה שהם חושבים. נדמה להם שהסוד הנורא נשמר בינם לבין עצמם והם לא תופסים שכבר מזמן זהו "סוד גלוי". הם חושבים שלכל היותר אנו מביטים עליהם ככאלו שנכשלים לפעמים בראיה אסורה, כאדם שנאלץ לעבור ברחוב חילוני. הם סבורים שאנחנו תמימים, הם מנותקים מהמבט הרווח בציבור. המכשיר הזה הרי מלא וגדוש במקומות טמאים מכל סוגי הזוהמה והעבירות החמורות הקיימות בתבל, ובהם המוני מקומות שבנויים במכוון כמלכודת דבש נוראית ומושכים אליהם מליוני בני אדם, וכולם מבינים שאדם שמחובר למכשיר האיום הזה בכל שעות היום (והלילה), הוא חשוד... אנחנו לא תמימים... הוא כמובן ירקע ברגליים ויתרגז ויתעלם ויצעק ולא יתייחס, אבל את האות קין שצמודה למצחו, הוא בבחירתו זה שפועל להנציח עם המכשיר הצמוד לראשו המחוייך... מי שללא הרף מעורר על עצמו חשדות נוראיים אינו יכול לרטון על כך שחושדים בו... כשהוא יפלבל בעיניו וישאל בתמימות מעושה "מדוע אתם משחירים את פניו של יהודי יקר כמוני", אף אנו נאמר לו, עמוד רגע קט למול המראה וראה מי השחיר את פניך, אם אנו או שמא אתה. אף לו היית "צדיק בסדום" אמיתי, לא היה מוטל עלינו לשמר את כבודך האבוד ולפרסם קבל עם שעליך לא מדובר, כי למרוד בגדולי הדור ודאי מרדת, אבל הלא יודע הנך היטב את גודל "ריחוקך" מכל אותם "אביזרייהו". ושמא שקעת כל כך בחבית הזפת האיומה שכבר אינך חש שפניך שחורות. אבל דע לך, שהציבור כולו שמביט בך מבחוץ, רואה ומבחין בשחור הנוראי ויודע עליך את הכל... מחאה ציבורית אנחנו נכנסים למנחה שגרתית ב"זכרון משה" ולפתע מגיע אדם שבידיו קרטון סגור ונעמד ליד הבימה. הצצה חטופה בכיתוב שעל הארגז מגלה שמדובר ב.. טלוויזיה... מתעוררת מהומה שקטה, אחד רוצה לפתוח בצעקות, אחר מחליט לנסות קודם בשקט, הוא ניגש אל התמהוני, ולוחש בפליאה, "טלוויזיה??, בבית הכנסת??!" נשמע הזוי?! ומה נעשה שהאיש הזה נכנס גם אלינו לפעמים לתוך בית הכנסת, ורק שבמקום טלוויזיה גדולה ומגושמת, כזו של פעם, הוא מחזיק טלוויזיה קטנה ומתקדמת, ולא רק טלוויזיה יש לו במכשיר שבידו אלא גם דברים חמורים ממנה פי אלף, כל תועבות העולם המזויעות ביותר. הוא מכניס לתוכינו חיבור אוירי לכל העבירות החמורות שיש בעולם, הוא נמצא בתוכינו עם בור ניקוז של כל הזוהמה המצטברת מכל רחבי תבל, וכל זאת מתוך מרידה וזלזול בגדולי הדור. הנוכל לשתוק, האם אפשר להתעלם?? נכון, לא תמיד קל להעיר, אבל אם יכנס אדם לתוך ביתנו ויעמוד ויזלזל בהורינו, לבטח נמצא את הדרך כיצד להראות לו את הדרך... המצב חמור מאד. בעלי האייפון מתעקשים, ועתיד כולנו בסכנה. הם ממשיכים להחדיר את המכשירים לתוכינו, ואין לנו ביטוח שמחמתם לא יפול חלילה מי מצאצאינו. כל אחד שהולך עם מכשיר כזה מכניס לסיכון גבוה את בנינו. בכל משך הדורות נתבעו גם צדיקים על העבירות של הרשעים מפני שלא קיימו כלפיהם את חיוב הדאורייתא של תוכחה. אם אנו נישב בשלווה, הם יוכלו להמשיך להתעסק בחמורי חמורות ולהפגין אדישות ועזות. אבל אנחנו לא נשתוק, אנחנו נעמוד על נפשינו. לא יהיו בתחומינו מכשירים טמאים. לא ניתן שימנעו מאיתנו לגדל את ילדינו באיזורים נקיים ומוגנים מכל הזוהמה שבחוץ. כל מחאה ב"חשוד", מצטרפת למחאה הציבורית האדירה שמבעבעת מתחת לפני השטח. וכשבקרוב תתבער הטומאה מן הארץ וכל מכשירי הרשעה כעשן יכלו, יעמוד לפניו ית' ספר הזיכרון עם השמות של כל החרדים לדבר ד' שנדברו לעצור את הנגף ולשמר את מחנינו בקדושתו. ולואי ילמדו תועים בינה ויקבלו עול מלכותו עליהם... ויזנחו את עצביהם... וניעשה כולנו אגודה אחת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2013 23:29 |
|
| |
ואיך ההרגשה שלך עכשיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2013 19:03 |
|
| |
האמת היא שלא ברור לי מה אני מרגיש, אני חש יותר מידי סוגי רגשות שיקח לי יותר מידי זמן לתאר אותם, רק זאת אני יכול לומר שכבר מזמן מזמן - דגש הזהות שלי הוא על ה"יהודי" שבי (ומכאן פשר הניק) כך שבכל מקרה אני לא בטוח שהרגשותי הן תחת ההגדרה "חרדי עם אייפון"...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2013 22:46 |
|
| |
באותו ענין - הצעד האחרן של 'ועדת הרבנים לעניני תקשורת' הפתיע אותי מאוד. בשבועות האחרונים למי שלא יודע יצא סמארטפון כשר "בהשגחת" נתיב. אין בו אינטרנט ורוב האפליקציות ב'אנדרואיד מרקט' הוסרו ממנו. אבל הוא נראה כמו סמארטפון רגיל , מלבן שחור, טבלה של אפליקציות, ותנועות אצבע נמרצות של המשתמש...
צעד זה משמעותי מאוד מבחינת הנראות הציבורית החרדית. הרי עד עתה ל""אברך שמכבד את עצמו"" היתה בעיה ציבורית אמיתית להסתובב עם סמארטפון בציבור. והרי נודה על האמת, "כללי האוירה הציבורית" הם השיניים האמיתיות והיחידות של חוקי הועדות למיניהם. ללא אכיפת העיניים של מתפללי בית הכנסת, מנהל החיידר, והגננת של הבת, אין משמעות לאיסורים ולתקנות המתחדשות לבקרים וללילות...
כרגע שימוש בסמארטפון כשלעצמו בציבוריות החרדית לא יהיה פסול, הרי לא יבדוק כל אחד בגב מכשירו של חברו אם ישנו שם הסמל המאושר.
ואם כן, תמיהני, הא כיצד ויתרה הועדה יראת השמים על הנשק הכי חזק שלה. הנראות הציבורית?3
דוברי "הועדה" לכאן!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2013 03:18 |
|
| |
אני מוציאה את האייפון רק ליד אנשים שמכירים אותי. אני משתדלת לא להכעיס את הציבור ולא להחליש את האיסור, ולכן אני משתדלת לא להוציא את האייפון במקום ציבורי חרדי. להחליש - כי לדעתי מסוכן שיהיה לצעירים אייפון, וטוב שהמודעות בנושא עלתה. ולהכעיס - כי מנסיון זה מה שקורה לפעמים. ולא מתחשק לי לעמוד ולהסביר את עצמי בציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2013 14:25 |
|
| |
מכיון שראיתי לאחרונה במספר בתי כנסיות בשכונתי את ה'מאמר' שהביא יהודים, ובעיניי הוא מחלל שם שמים, מחריב לפחות חמישה מעשרת הדברות - וכמובן כוונתי לאותן של בן אדם לחבירו ומעודד לאלימות, הציגה נא מספר הדגשים:
{סידרתי את המאמר לפי קטעים, כמו המקור, שיהיה נוח לקריאה. הערותיי בצבע אדום, הדגשים בצבע ירוק}
החשוד חשיפה איומה "שהרב יראה בעצמו, זה לא מה שמספרים".
האויר הירושלמי הצלול של אחר חצות ליל לא הצליח להפיג את האוירה הטעונה.
רב השכונה חזר זה עתה מכינוס רבני הקהילות בבית מרן הגר"ח קניבסקי. הוא יוצא מבית הכנסת השכונתי ולצידו יוצא אחד מהאמידים שבשכונה. הרב פוסע לצידו, ומנסה לפתוח בשיחה. "חזרתי עכשיו מכינוס הרבנים בענין פגעי הטכנולוגיה ו..."
"סליחה, הרב, אני מבין לאן הרב חותר, אבל הרב יודע אני חייב את הגלקסי לפרנסה, אין לי כח להשתגע ולחכות עד שאני אגיע למחשב במשרד. בסך הכל אני לא בחור צעיר שנגרר בקלות, וחוץ מזה, זה בכלל לא מה שמספרים, הנה שהרב יראה בעצמו, זה לא מה שמספרים", הוא שולף את המכשיר ומציג אותו לעיני הרב. מבלי לצפות לתגובה הוא מעביר באצבע לכאן ולשם, עובר מתפריט אחד לשני, ולפתע...
פניו של הרב מחוירות...
ולמולו עומד אדם עם גלקסי רועד ופניו מאדימות...
לחייו בוערות כאש... הוא לקח סיכון שיתגלה שהמכשיר שהוא מחזיק מלוכלך אבל הוא לא חלם שייחשף שהוא עצמו מלוכלך... או במילים אחרות: סיפור היפותטי מוכיח שכל בעלי האייפונים [ודומיהם, של האנשים או של האייפונים, כמובן!] בהכרח מסתירים בתוכם צפייה באתרי פו'! והם כל כך מטומטמים, שהם חייבים להוכיח את זה בכדי להוכיח ההיפך (ה'עסקן', שמשום מה הוא כנראה ה'גביר' היחיד שהציבור החרדי לא מעניק תועדת כשרות לכל מה שלא יעשה.., לא יכל להטות את אצבעו לצד השני? הוא באמת לא יודע איך משתמשים במכשיר???) מרידה בגדולי הדור
"בעלי האייפון". מושג שהפך מכבר בקרב הציבור לשם נרדף לאנשים מסוימים שמתעקשים בכל מחיר להתבזות קבל עם ועדה1.
המילים הללו - שכוללות כמובן גם את בעלי הגלקסי, הבלקברי ודומיהם - נעשו ביטוי לאנשים שמורדים בגלוי בכל גדולי הדור2.
יכול מרן הגר"ש ואזנר לזעוק בדרשתו שאם לא יעזבו את זה אין להם חלק לעולם הבא, ולפסול באמצע חופה עדים שמחזיקים מכשירים כאלו, ולמחרת נראה באיצקוביץ את אותו חיוך רדוד אל תוך המכשיר כאילו כלום לא קרה.
יכול מרן הגר"ח קניבסקי להודיע שמחזיקי המכשירים וכל משתמשי האינטרנט הפרוץ מסתכנים ביום הדין בצרות רבות ורעות רח"ל, והם בשלהם, טומנים את ראשם בחול.
יכולים אנו לראות את אותו אדם מתעניין בדאגה בבריאותו של מרן הגר"ע יוסף, ולא להתייחס כשהוא אומר שמי שמחזיק מכשיר כזה מביא לו עגמת נפש עצומה.
כל גדולי הדור הכריזו מלחמה על המכשירים הללו, מרן הגראי"ל מתריע שזה מביא את המחלה הנוראה, מרן הגר"ש אוייערבאך זועק שהם מחריבים את ביתם ואת הדור, מרן הגר"נ קרליץ יוצא במכתב וכותב על אותם אנשים "להתרחק מהשפעתם", והם מזלזלים, לא מעיפים מבט, עומדים בפרהסיא בלא בושה וממשיכים לחייך אל המכשיר...3
הם יודעים שזה מקומם את הציבור לראות אותם מורדים בכזו עזות מצח בכל גדולי הדור, בשביל הפרנסה כמובן, אבל זה לא כל כך מטריד אותם, כי הם כבר מזמן לא מרגישים את עצמם כחלק מהציבור שמנהיגיו הם גדולי הדור4.
דבר אחד הם לא מבינים... 1. לא הבנתי מה הקשר לבזיון, ואני גם מוכרח לשאול מי החליט שלהתבוז זה רע? עד כמה שידוע לי בן עזאי התכבד בהיותו מתבזה על לימוד תורה! 2. מי אמר שאסור 'למרוד' בגדולי הדור? או יותר מדוייק, מי התיר לגדולי הדור למלוך על מישהו ישירות? הספרדים, שמפרטים בוידוי, אומרים: 'מרדנו במלכות שמים, מרדנו בבית המקדש' וכו', ולא שמעתי עדיין על הנוסחה 'מרדנו בגדולי הדור'... 3. צר לי, אנחנו גם לא עובדים אצלהם. 4. בציבור נורמאלי הדבר היחיד שאמור לקומם אותי זה מה שקשור אליי, אם מפריע לך מה עושה השכן ואתה מרגיש אפוטרופוס על מצוותיו, לך תחזיר בתשובה אנשים! – וככלל, לא ידוע לי מניין שהתורה נתנה לציבור בלבד, עד כמה שידוע לי אפילו יחיד שעוסק בתורה הקב"ה נותן לו שכר, כמ"ש באבות. סוד גלוי
הם לא מבינים שהציבור יודע עליהם הרבה יותר ממה שהם חושבים. נדמה להם שהסוד הנורא נשמר בינם לבין עצמם והם לא תופסים שכבר מזמן זהו "סוד גלוי".
הם חושבים שלכל היותר אנו מביטים עליהם ככאלו שנכשלים לפעמים בראיה אסורה, כאדם שנאלץ לעבור ברחוב חילוני.
הם סבורים שאנחנו תמימים, הם מנותקים מהמבט הרווח בציבור.
המכשיר הזה הרי מלא וגדוש במקומות טמאים מכל סוגי הזוהמה והעבירות החמורות הקיימות בתבל, ובהם המוני מקומות שבנויים במכוון כמלכודת דבש נוראית ומושכים אליהם מליוני בני אדם, וכולם מבינים שאדם שמחובר למכשיר האיום הזה בכל שעות היום (והלילה),
הוא חשוד...
אנחנו לא תמימים...
הוא כמובן ירקע ברגליים ויתרגז ויתעלם ויצעק ולא יתייחס, אבל את האות קין שצמודה למצחו, הוא בבחירתו זה שפועל להנציח עם המכשיר הצמוד לראשו המחוייך...
מי שללא הרף מעורר על עצמו חשדות נוראיים אינו יכול לרטון על כך שחושדים בו...
כשהוא יפלבל בעיניו וישאל בתמימות מעושה "מדוע אתם משחירים את פניו של יהודי יקר כמוני", אף אנו נאמר לו, עמוד רגע קט למול המראה וראה מי השחיר את פניך, אם אנו או שמא אתה. אף לו היית "צדיק בסדום" אמיתי, לא היה מוטל עלינו לשמר את כבודך האבוד ולפרסם קבל עם שעליך לא מדובר, כי למרוד בגדולי הדור ודאי מרדת, אבל הלא יודע הנך היטב את גודל "ריחוקך" מכל אותם "אביזרייהו". ושמא שקעת כל כך בחבית הזפת האיומה שכבר אינך חש שפניך שחורות. אבל דע לך, שהציבור כולו שמביט בך מבחוץ, רואה ומבחין בשחור הנוראי ויודע עליך את הכל... סטטיסטיקה בבקשה! מחאה ציבורית = הסתה לאלימות
אנחנו נכנסים למנחה שגרתית ב"זכרון משה" ולפתע מגיע אדם שבידיו קרטון סגור ונעמד ליד הבימה.
הצצה חטופה בכיתוב שעל הארגז מגלה שמדובר ב.. טלוויזיה... מתעוררת מהומה שקטה, אחד רוצה לפתוח בצעקות, אחר מחליט לנסות קודם בשקט, הוא ניגש אל התמהוני, ולוחש בפליאה, "טלוויזיה??, בבית הכנסת??!"
נשמע הזוי?! ומה נעשה שהאיש הזה נכנס גם אלינו לפעמים לתוך בית הכנסת, ורק שבמקום טלוויזיה גדולה ומגושמת, כזו של פעם, הוא מחזיק טלוויזיה קטנה ומתקדמת, ולא רק טלוויזיה יש לו במכשיר שבידו אלא גם דברים חמורים ממנה פי אלף (מעניין מאיפה הכותב יודע לשער), כל תועבות העולם המזויעות ביותר.
הוא מכניס לתוכינו חיבור אוירי לכל העבירות החמורות שיש בעולם, הוא נמצא בתוכינו עם בור ניקוז של כל הזוהמה המצטברת מכל רחבי תבל, וכל זאת מתוך מרידה וזלזול בגדולי הדור.
הנוכל לשתוק, האם אפשר להתעלם??1
נכון, לא תמיד קל להעיר, אבל אם יכנס אדם לתוך ביתנו ויעמוד ויזלזל בהורינו, לבטח נמצא את הדרך כיצד להראות לו את הדרך...2
המצב חמור מאד. בעלי האייפון מתעקשים, ועתיד כולנו בסכנה. הם ממשיכים להחדיר את המכשירים לתוכינו, ואין לנו ביטוח שמחמתם לא יפול חלילה מי מצאצאינו. כל אחד שהולך עם מכשיר כזה מכניס לסיכון גבוה את בנינו3.
בכל משך הדורות נתבעו גם צדיקים על העבירות של הרשעים מפני שלא קיימו כלפיהם את חיוב הדאורייתא של תוכחה4.
אם אנו נישב בשלווה, הם יוכלו להמשיך להתעסק בחמורי חמורות ולהפגין אדישות ועזות.
אבל אנחנו לא נשתוק, אנחנו נעמוד על נפשינו. לא יהיו בתחומינו מכשירים טמאים.
לא ניתן שימנעו מאיתנו לגדל את ילדינו באיזורים נקיים ומוגנים מכל הזוהמה שבחוץ.
כל מחאה ב"חשוד", מצטרפת למחאה הציבורית האדירה שמבעבעת מתחת לפני השטח.
וכשבקרוב תתבער הטומאה מן הארץ וכל מכשירי הרשעה כעשן יכלו, יעמוד לפניו ית' ספר הזיכרון עם השמות של כל החרדים לדבר ד' שנדברו לעצור את הנגף ולשמר את מחנינו בקדושתו.
ולואי ילמדו תועים בינה ויקבלו עול מלכותו עליהם...
ויזנחו את עצביהם...
וניעשה כולנו אגודה אחת. 1. יש רק הבדל אחד קטן ומשמעותי מאוד: אם לא בא לי לראות טלוויזיה, אני לא רוצה שישימו לי אותה מול הפנים; מה שיש לך בכיס לא אמור לעניין אותי! 2. במילים אחרות, יש דברים שאתה מרשה לעצמך לא להעיר לזולת, ונראה לך שזה אחד מהם, אז לא! – וכאן נשאלת השאלה מהו קנה המידה של מה להעיר ומה לא, ומי החליט, אם כן, שכאן כן??? 3. ההדגשים בירוק נועדו להבחנה כיצד מאמר מוסרי נוקב לכאורה, הופך אט אט את עורו למתלהם, בלתי מוסבר ומעודד אלימות. 4. אז לך להחזיר אנשים בתשובה. להחזיק אייפון, ואפילו לצפות בפו' – הרבה פחות גרוע מלהדליק אור בשבת!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 14:58 |
|
| |
תעזבו אתכם אין מצב לשלוט על האייפון ואני לא קיצוני בכלל אבל מה לעשות עם מציאות
|
|
|