| נשלח ב-15/10/2013 21:35 |
|
| |
עולם הפוך ראיתי
יש משהו מעניין במחלוקת הפנים ליטאית שמתחוללת בימים אלו.
הקבוצה הקיצונית, שמפלגתה נקראת בני תורה, באה בטענה כי כבודם של גדולי ישראל במקומם מונח, להם יש את הרבנים שלהם, וזכותם לשמוע בקולו של הגר"ש אועירבך שליט"א, ואילו טענת אנשי מפלגת דגל התורה, כי אין זכות לגדול אחד להחליט שהוא הולך בדרך נפרדת, ומכיון שרוב גדולי ישראל הולכים בדרך אחרת, חובה על כל אחד מבני הציבור הליטאי ללכת בדרך זה.
המפליא הוא, כי הקבוצה הקיצונית היא תמיד זאת שדגלה בכך שאין לכל אחד זכות להביע את דעתו, ויש מושג "גדול הדור", שכולם כפופים לו, וזה הגיע עד כדי זלזול בגדולים שלא הלכו בתלם שהלכו בו הגדולים שלהם, פתאום, עכשיו, הם נזכרים שיש דרך אחרת, פתאום הראש שלהם נפתח לחשיבה שונה, ואילו הקבוצה הנקראת יותר מתונה,שתמיד דגלה בשיטה של לכבד את כולם, ולא הסכימה לקו הזלזול בגדולים שלהם דעה אחרת, והיה איכפת להם על סתימת פיות הגדולים שלהם, פתאום הם מנפנפים בטענה שיש גדול אחד, שכולם חייבים להיות כפופים לו.
ללמדך, שלא תורה ולא אמת יש כאן, אלא הכל שקר ונגיעות, אינטרסים קטנים.
ככה זה כשאין חשיבה פתוחה ואמיתית, אלא הכל עם סיסמאות נבובות של דעת תורה, ניתן לשנות כל פעם את האמת לפי רצון המשתמש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 21:52 |
|
| |
אף אחת מהקבוצות אינה מתונה. בשתי הקבוצות, העסקנים והרבנים המובילים (ואין כוונתי לאלו שבראש הפירמידה, אלא לאלו שסביבם) הם פנאטים צרי מחשבה ובעלי תפיסת עולם חשוכה. לכן אין מהפך בטענות של אנשי הרב שטינמן. הם תמיד היו בעלי "השקפה" קיצונית המכירה בזכות קיום של "גדול" אחד בלבד. לעומת זאת, בטענות של אנשי הרב אויערבאך יש צביעות ענקית. הם אלו שכל השנים סתמו את פיהם של כל מי שאמר משהו שונה ממה שהם או ה"גדול" שלהם חושב (הרב שך, הרב אלישיב זכר צדיקים לברכה ויבדל לחיים טובים הרב אויערבאך, כל אחד בתקופתו), ואילו כעת הם נהיו פלורליסטים ופתוחים הטוענים שלכל קבוצה ולכל מנהיג קבוצה יש זכות מלאה להביע דעה בכל תחום. זו צביעות מכוערת שאני לא מבין איך הם לא מתביישים להראות אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2013 22:35 |
|
| |
זה מעורר הרהורים נוגים אודות מצב החרדיות, ולהיכן פניה עומדים ללכת, מצד אחד יש תופעות של פתיחות, מצד שני, יש תופעות שאדם בשכל ישר לא מסוגל לעכל את זה, אני מניח שאדם שיגיע מבחוץ, עם חשיבה ישרה ללא נגיעות, ישאל את עצמו, על מה המריבה כאן, מה כל אחד אוכל את השני, מה רמת הטענות שמועלות אחד כלפי השני.
משהו בכל הסיפור הזה של לגיטימציה לדעת השני צריך לעבור מהפך, זה פשוט לא שייך להמשיך ככה, האמת, תופעה זו לא רק בציבור הליטאי, היא קיימת גם בציבור החסידי, ביחס למחלוקת בין חצרות של אדמורי"ם.
צריך להחליט כי זכותו של כל גדול להביע את דעתו, וזכותו של כל אחד ללכת לפי הרב שבוחר בו, ואף אחד לא מכתיב לשני מה לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2013 07:01 |
|
| |
קסת
האמנם הפוליטיקה היא תופעה מייצגת או מאפיינת?
אני מעז לקוות כי אילולא הייתי מסתכל גם בפורומים כמו בחח (ואפילו אצל שאולזון, מסקרנות תחילה והיום מחמת הרגל רע) לא הייתי מודע כלל לויכוחים, מחלוקות, מריבות.
נכון הוא שאצל ילדינו אנו משלמים מחיר כבד על הפוליטיזציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2013 07:56 |
|
| |
שתי הערות
א
1. זהו תהליך שבו הגולם קם עלי וצרו לאט לאט. בהתחלה המציאו שמי שיותר ת"ח יש לו דעת תורה באיזשהו תהליך מיסטי.
2. משהגדולים אינם ממש גדולי התורה המציאו את עניין ההנהגה
3. ועתה קמים גם על ההנהגה.
כי לשקר אין רגלים
ב
קשה להסביר לילד שלא ברעש ה' ולא באש ה'?
|
|
|
|
|