בית פורומים שידוכי חרדים

ניק אנונימי מתייעץ: אחותי הגדולה נישאה למישו לא יהודי...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2013 16:04 לינק ישיר 

חוזר בתשובה שיתחתן עם חוזרת בתשובה ולהיפך.

אין סיבה לערבב חוזר בתשובה עם חרדית מבית.

בלי קשר לגאווה
אלא לשייכות ולעוד עניינם של חוזרים בתשובה
שלעולם לא יבינו את החברה החרדית
ואת כל הניואנסים.

(גילוי נאות אני חרדית שהיתה נשואה לחוזר בתשובה. )

לי לא היה מפריע מה האחים עושים אלא רק העניין של ההורים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2013 16:47 לינק ישיר 

אולי זה שהוא לא הבין את החברה החרדית ואת כל הניואנסים היה אחת הסיבות לגירושין, אבל מן הסתם היו עוד סיבות שלא פירטת. בהתאם לכך, נניח שיש קשר נפלא בין חרדי לבעלת תשובה, אפשר שאין צורך לחשוש מזה שהבעל תשובה לא יבין את כל הניואנסים. הרי יש מספיק בני זוג שחיים באושר ובשלוה, אפילו שהם אינם מבינים לגמרי את כל הניואסים של השני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2013 17:19 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2013 00:40 לינק ישיר 

שידוך משמים, את מאמינה בזה?! אז מה אכפת לך מה אנשים יגידו, סטיגמות, חרדים, חוזרים בתשובה, מה זה משנה?! השידוך שלך יגיע. את לא מאמינה בזה?! אז לא חזרת בתשובה מספיק, יש לך עוד על מה לעבוד. בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/11/2013 11:59 לינק ישיר 

א. אני לא חושב שזה משנה מה אנחנו חושבים או מה אנחנו נעשה, כי סו"ס את צריכה רק אחד שירצה אותך, ושזה לא יפריע לו, וכזה אחד תהיי בטוחה שקיים!! 

אבל אם בכל זאת את עושה סקר דעת קהל כדי לדעת עד כמה את יכולה להיות רגועה אז - 
דעתי האישית, שזה לא אמור להפריע בכלל, סו"ס אני לא מתחתן איתה אלא איתך! ולאור הסיפור שספרת אז בכלל אין מקום לחשוש להשפעה כזו או אחרת. 

ב. נדמה לי, שבד"כ בבירורים כבר יודעים את המצב/רקע משפחתי כך שהמשמעות לדבר על זה או לא, היא רק עניין של מוכנות רגשית של שני הצדדים. ובזה אין חוקים וכללים, אלא הכל לפי ההרגשה של שניכם. 

בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2013 12:55 לינק ישיר 

שטויעס כתב:
זה מאד קשה לגשר פערים בין חוזר בתשובה לבחורה חרדית מבית.

לאחרונה הוצע לי בחור חוזב"ת , בחור טוב, נראה חרדי סטנדרטי ונחמד. אמרו לי שנולד להורים ששמרו על מסורת, וחזר בתשובה מגיל 15 , עם הוריו. לא היו לו קשרי חברות עם חברות והוא די נטמע בציבור החרדי. (כך ספרו זה לא אומר שזה נכון אח"כ שמעתי מחברה שהכירה אותו שדווקא היו לו חברות..)

בפגישה הבנתי שמה שהצהרתי פה , עוד קודם, כ"כ נכון. 
הוא דבר המון על התעלות רוחנית, הוא כ"כ רוצה להיות חרדי , חרדי רגיל, כמו כולם, שהוא יעשה הכל בשביל זה, ויצפה מאשתו להבנה והתעלות כמוהו.. הוא לא יוותר על זה. בשבילו מה שהרב שלו אומר - זה קדוש, בלי חכמות.  הוא כ"כ התרחק מהחילוניות שמה שמזכיר לו את זה- גורם לו לתיעוב וריחוק. הוא גם ויתר על המון דברים (חברה, קריירה, עבודה..) שבשבילו לוותר על לצאת לקניון, לשמוע מוזיקה שמתקראת חרדית ויש בה גוון לועזי, על להלביש את הילדה גינס(הרב שלו אמר שזה בסדר, אז הוא מוכן :) ), שאשתו לא תנהג ה(כי רבנים אומרים שלא טוב..), ושלא לשמוע חלילה רדיו ולא מחשב, ולא לצאת לבתי מלון (רק לצימרים..) וכן הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ניק אנונימי מתייעץ: אחותי הגדולה נישאה למישו לא יהודי...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.