בבחירות במועצות האזוריות בוחרים :
1. ראש מועצה.
2. נציגי היישובים במועצה.
3. וועד מקומי.
ביד בנימין לא יתקיימו בחירות לראשות המועצה, כי רק ראש המועצה המכהן אלי אסקוזידו הגיש את מועמדות והוא יוכרז ביום הבחירות כראש המועצה גם בחמש שנים הבאות.
ביד בנימין לא יתקיימו גם בחירות לוועד המקומי כי הוגשה רשימה מוסכמת ואלו שבעת החברים:
1. יעקב ישראל כהן, דרך האבות 276
2. אליסף תובל, הראל 9
3. אפרת ג'יבלי, הושע 5
4. אמנון טרבלסי, הראל 27
5. סער משה שמר, הנחלים 4
6. ידידיה הרוש, עצמון 4
7. יניב לוי, השלו 34
בהצלחה להם במילוי תפקידם.
עפ"י החוק תפקידם של חברי הוועד לא ברורים וראש המועצה הוא זה שאמור להעביר להם סמכויות, בקדנציה הקודמת לא הועברו שום סמכויות מהמועצה לוועד המקומי ותפקידם היחיד היה לאשר הצבת קולטים סולריים לחשמל .
עפ"י צו הארנונה של נחל שורק ביישובים שבהם יש וועד, אפשר להוסיף לארנונה גביה של עוד 17.07 ₪ בנוסף לארנונה הרגילה שכיום היא 32.02 ₪ למטר מרובע לשנה
http://www.ma-soreq.org.il/adm/uplaod/document/26525%20(26524).pdf (הארנונה מחושבת לפי מטר מרובע לשנה ואנחנו משלמים אותה ב 12 תשלומים), תוספת כזו היא הרבה מאוד כסף כל חודש (לדוגמא בית של 200 מ"ר יצטרך לשלם עוד 284 ₪ כל חודש בנוסף ל 534 ₪ שהם משלמים כיום.
בפגישה שהיתה לי עם ראש המועצה אלי אסקוזידו לפני כמה שנים, טענתי שיד בנימין לא יכולה להיחשב מבחינה חוקית לעניין צו המיסים כיישוב שיש בו וועד, מכיוון שמעולם לא הוכרז ככזה עפ"י החוק לעניין גביית מס וועד, אלי אמר לי שזה לא משנה כרגע מכיוון שהוא לא מתכוון לגבות מס וועד ביד בנימין ולדעתו מס הוועד הוא רק ביישובים שהמרחק בין הבתים גבוה ועלות פינוי האשפה, התאורה וכו' הם יותר גבוהים ומס הוועד אמור לכסות חלק מהעלות הזו.
אני מקווה ומאמין שראש המועצה אלי אסקוזידו ימשיך להחזיק בדעה זו גם בקדנציה הבאה.