דווקא אנשי תורת החיים שזכו בזכות הגירוש לממלכה אדירה, שמחים.
אולי הם שמחים על העד שנעלם.
בטח ככה זה יראה אחרי כל מי שיעלם לאחר שעזר להם....
תזכורת למי שלא יודע שישיבת הרב טל חתמה על הסכם עם המגרשים כחודשיים לפני הגירוש (בזמן שפראיירים השקיעו ב"זורע ומאמין" ובאו להפגין)
למי שלא יודע מה היה להם בגוש קטיף ומה קיבלו כאן כדאי מאוד לקרוא את דוח 58א של מבקר המדינה על ישיבת תורת החיים
אילן כהן:
הבעיה הקשה ביותר היא המגורים הזמניים וגם נושא הקבע. אני לוקח את מה שאמר חבר הכנסת הנדל - צריך להסתכל גם על פתרון הקבע. כי הזמני נראה אחרת אם יש פתרון לקבע ואם יש חזון או אופק, והוא נראה אחרת אם הוא זמני בקרווילה או בדירה שכורה כשאין אופק. אני אתייחס לכל הדברים.
מצב הפתרונות הזמניים. אם תרצו, יש פירוט בטבלה. בדיווח שנתנו לכם לפני כחודש וחצי, התחייבנו שאנחנו מכינים כ-640 מבנים זמניים. בפועל אנחנו מגיעים ל-908, מוכנים כיום מעל 600. למה הוספנו? מכיוון שגני טל הודיעו לנו שהם רוצים ללכת ליד בנימין, וישיבה של הרב טל הודיעה שהיא רוצה ללכת ליד בנימין. ראינו בזה חשיבות, למרות שזה היה חודש או חודש וחצי לפני הפינוי. נערכנו מיידית, אנחנו בונים שם מעל 200 פתרונות דיור לשני הגופים האלה. כל גוף שדיבר איתנו, ניסינו לתת לו תשובות, כמו פאת שדה שהלכו למבקיעים. הוספנו עוד כ-200 פתרונות ביד בנימין, חשבנו שזה חשוב, היום הם יושבים בחפץ חיים. רכשנו את יד בנימין כמוסד - זה היה בעצם מקום ריק - בהרבה כסף עבור הישיבה. שמנו שם קרווילות.
יוסי רוסו:
250 יחד עם הדירות.
אילן כהן:
250 פתרונות. אנחנו משפצים שם. יושב פה ראש המועצה , הוא יודע איזה מאמץ אדיר נעשה גם על ידו. אנחנו משפצים את הישיבה שם, אנחנו משפצים בתי קומות שיש שם כדי לאפשר לאברכים מקום לגור, אנחנו משפצים 40 דירות כאלה. הוספנו 30 מבנים יבילים שהוצאנו מהגוש ואנחנו משפצים אותם בימים אלה, אלמורים מי שמכיר. שמנו הרבה מאוד עשרות קרווילות באפס זמן, זה התחיל לפני חודש וחצי וזה יהיה מוכן תוך כארבעה שבועות.
יולי תמיר:
מי עובר לשם?
אילן כהן:
גני טל וישיבת תורת חיים, הישיבה של הרב טל.
יולי תמיר:
גני טל עוברים כיישוב?
אילן כהן:
גני טל נמצאים כרגע בחפץ חיים, מסודרים פחות או יותר.
צבי הנדל:
בבית ההארחה.
אילן כהן:
הם יעברו ליד בנימין. עוד פעם, זה לא פתרון אופטימלי. אני ביקרתי אותם, זה לא אופטימלי, אבל אני חושב שכשיודעים היכן פתרון הקבע - הם רוצים להישאר כנראה בחפץ חיים - זה מעודד.
לגבי הרב טל, הוא יודע בדיוק איפה הוא יהיה.