או למה אני נגד הישיבה או יותר מדויק נגד סוחרי הנדל"ן ושודדי הקרקעות שלה.
צר לי לאכזב את תלמידי הישיבה, שבמקום ללמוד תורה מתערבים בחיי התושבים ונמצאים באינטרנט, בהוצאות פשקווילים או בקיום מצוות עשה דאורייתא להגיע בשעה שש בערב ולהתערב בבחירות כדי שלא אכנס למועצה.
אתם אורחים כאן, באתם ללמוד כאן כשש שנים, אתם אמורים ללמוד תורה לשם כך אתם שוכנים בנכסי המדינה, כל עשייה שלכם שלא לשם שמים הופכת אתכם לגזלנים מהציבור.
רובכם הייתם ילדים כשהחליטה הממשלה ב 2004 על הגירוש ורובכם מעולם לא גרתם בגוש קטיף, אתם בס"ה משמשים כיום כעלה תאנה להחלטות נדל"ניות שאין לכם כל קשר אליהם, אין לי כל ויכוח אתכם ואני מבקש מכם חיזרו ללימודכם החשובים.
אני קניתי את המגרש שלי בסכום הכי יקר ששולם ביד בנימין למגרש, ללא טובות של אף אחד, במכרז הראשון והיחיד שנוהל ללא קומבינת, ניגשנו מספר מאוד מצומצם של אנשים על 11 מגרשים בלבד בלב השדות, ללא כביש 6 וכשכביש 3 היה בעל שני נתיבים בלבד, אף אחד עדיין לא חלם שמביאים לכאן מפונים מגוש קטיף והיה צריך המון דמיון כדי להבין איך יראה היישוב, אני הסתמכתי על תב"ע יפה שהציג לי המוכר, מינהל מקרקעי ישראל שהוא גם היה הקבלן המפתח.
אני הראשון שהגשתי תוכניות בניה ביד בנימין לפני שהשטח היה מוכן, וביום אחד כל הכלים הכבדים נעלמו ועברו להתעסק בגירוש במקום בבניה, לאחר שהתברר לי שהמועצה מכינה "פתרון לכל מפונה" ושהבניה מתבססת על ידו של אריק שרון שדפקה על מכסה מנוע ובניגוד לכל חוק, הגשתי עתירה בדרישה לעצור את הטירוף של הבניה על כל השטחים הציבוריים כולל על שטחי בתי הכנסת והגנים, הגענו להסכמה בבית המשפט שכל המגרשים לקראוילות יאושרו תחת חוק פינוי פיצוי ויפונו בעת מעבר המפונים לבתי הקבע, וב 26.7.05, חתמו כולם על ההיתרים הנדרשים כולל שר הפנים.
לאחר מכן נכנסנו למחול שדים או שודדים, שהגיעו לכאן מגבעת שמואל, כדי לגנוב קרקעות. התב"ע המקורית שונתה ותחת הכותרת "למען מפוני גוש קטיף", ניתן לישיבה לבנות 120 דירות, הומרו לטובת הישיבה מגרשים שמעולם לא היו שייכים למוסד החינוכי וניתן להם בית הארחה שעפ"י התב"ע המקורית היה אמור להיות בית מלון.
לישיבת תורת החיים לא היו מעולם נכסים בגוש קטיף והם לא הגישו ע"כ כל הוכחה. כשכל עם ישראל עמד המום בפני הגירוש ומסר את כספו ל"מאמין וזורע" והגיע להפגנות, הישיבה דאגה לספר לכולם שהם מומחים באלימות וכדאי ל"סגור" איתם. חודשים לפני הפינוי, כך זה נראה:
"מספר חודשים קודם לההתנתקות, פעל ראש מינהלת סל"ע דאז, מר יונתן בשיא, בעניין פינויה המוסכם של ישיבת תורת החיים בראשות הרב שמואל טל. באותם ימים סערה מדינת ישראל נוכח יישום התכנית הממשמש ובא, ובקרב גורמים רבים בישראל גבר החשש מפני פינוי אלים, אשר יגרור בעקבותיו פגיעות בגוף ובנפש, מה שהניע את הרשויות הרלבנטיות, ואת ממשלת ישראל ומינהלת סל"ע, להחיש עד כמה שאפשר פינוי מרצון של תושבים ומוסדות הנמצאים בתחום רצועת עזה. בעיני אנשי מינהלת סל"ע נודעה חשיבות מרובה לפינוי ברצון של ישיבת "תורת חיים", אשר היוותה, על פי מידע שהונח בפני הרשויות הרלבנטיות, גורם משפיע ביותר בקרב המתיישבים, ואשר תלמידיה עלולים לשבש באופן משמעותי את ביצוע הפינוי. במגעים החשאיים שנוהלו מטעם הישיבה עם אנשי מינהלת סל"ע, דרשה ישיבת תורת חיים להתפנות אל מתחם המוסד החינוכי" (תגובת רוה"מ לדו"ח מבקר המדינה).
במשא ומתן עם הישיבה טענה הישיבה שיש לה כ 130 משפחות ולכן הוכנו לה ביד בנימין כ 130 דירות לאחר הפינוי התברר שלישיבה יש בקושי 10 משפחות זכאיות והם בצורה מוזרה ביותר הפכו לוועדת הקבלה של המגורשים מגוש קטיף שהיו צריכים לקבל אישור מהישיבה שהיא מסכימה שהם יקבלו כאן מבנה זמני, שלא היה שייך לישיבה, ובהמשך אפילו עלתה החוצפה והישיבה דרשה לגרש מכאן יהודי שהגיע לכאן בכוחות עצמו, הרוע והרשע בהתגלמותו.
בהמשך נקרתה הזדמנות לפתרון למשפחות מפונות שלא מצאו מנוח, אלא שהמכרזים על 31 מגרשים ולאחר מכן על עוד 27 נתפרו למידותיהם של אברכי הישיבה או יותר נכון למידותיהם של שודדי הקרקעות וכך במקום לפתור בעיות שלשמן שונתה התב"ע (כביכול), הקרקעות סופסרו.
למזלם של 17 משפחות, אני נלחמתי עבורם והגעתי פעמיים לוועדת החקירה לפינוי גוש קטיף ודאגתי ש 17 המגרשים האחרונים יופנו ישירות למפונים ולא יסופסרו שוב.
כיום. לפני כחודשיים בהחלטה מוזרה ותמוהה ביותר של רשות מקרקעי ישראל בראשות בנצי ליברמן הועבר השטח שמול המועצה, שטח ציבורי ששייך לרשות מקרקעי ישראל ועליו נמצאים מבנים זמניים לרשותה של המועצה כאילו זה שטח ציבורי ולא שטח שעליו היו אמורים להיבנות מבניים ציבוריים מסחריים לטובת תושבי יד בנימין (כבנקים, קופות חולים וכו'), שוב נפגשים החברים.
אני חוזר שוב, ביד בנימין לא יישארו שום מבנים זמניים השייכים למדינה, אין לי שום רצון לראות כאן "פתרון לכל מפונה" ממגורשי ביבי – קרי.
אני לא רואה כאן ישיבה, אני רואה כאן אצבעות לבחירות ואצבעות לגניבת כספי לבתי ספר לקולנוע פרטיים, אני רואה כאן גנבי נדל"ן שגנבו את בית הארחה ומקווים לבנות כאן עוד 120 דירות על שטחי הציבור.