המטרות שלי בכל התגובות שלי הם מאוד פשוטות
לא נראה לי הגיוני ששוכרי דירות ינהלו את חיי בעלי הבתים.
המועצה לוקחת ממני כסף כדי לנהל את הסביבה הציבורית שלי וראש המועצה מקבל ממני שכר לשם כך (הוא לא מתנדב) מותר לבקר אותם.
אני מעוניין לגרום למועצה לעשות את תפקידה הבסיסי.
אם יש מובילי מים באמצע הכביש שמתפרקים, המועצה אמורה לתקן.
המועצה צריכה לדאוג לניקיון, אין כאן עובדי ניקיון ואין בשום מקום ציבורי פחי אשפה.
כשאני הולך בשבת לבית הכנסת, אני לא אמור ללכת בבוץ כי זה נוח לקבלן, המועצה חייבת לדאוג שהקבלן ינקה (לפחות לכבוד שבת).
כשהמועצה מתכננת את התקציב שלה, אני מעוניין להשפיע שהכסף שלי ילך בראש וראשונה לחינוך של ילדי בעלי הבתים (ולא לבתי ספר לקולנוע או לישיבת בעלז).
המועצה צריכה לדאוג ולתקצב בתקציב עודף את כל הילדים המיוחדים, המצטיינים והחלשים (היא לא עושה את זה).
אם מועצה אזורית שפיר משקיעה בחינוך פי שניים מאתנו, סימן שנכשלנו (מספיק בבקשה להסיט את הוויכוח בנושא, מצורף קובץ הנתונים של מדינת ישראל למי שמחפש השוואות).
מותר לחלוק עלי, אבל אני לא חושב שהמועצה נבחרה לייצג את הישיבה ולדעתי הישיבה צריכה להיות מאזנת ולא שלטת ביישוב (מי שמחפש תורה שלא ימצא את התלמידים בבקשה, מנהלים בחירות או מוסקים זיתים, שישבו וילמדו ויתנו לנו להתווכח בנינו לבין עצמינו מה טוב לנו, תלמידי הישיבה מתחלפים בכל 6 שנים והם לא יכולים ולא אמורים לקבוע את עתידנו).
אני מתכוון לבקר את המועצה בכל 5 השנים הקרובות (רציתי לעשות זאת מבפנים, אבל הישיבה החליטה שהיא מעדיפה שאעשה זאת מבחוץ), במועצה יש 11 חברים לפחות עד היום הסכימו לכל דבר בצורה אוטומטית ולצערי לפעמים בצורה שסותרת לחלוטין את אינטרס התושבים (למשל השעה באלם החתונה נסיה של כ 10 מיליון ₪) או אפילו החלטה להקים את הגן החדש במרכז היישוב עם הפרעה לתושבים במקום להקים אותו ליד בית גנזים.
לדעתי פורום יישובי פנימי הוא הבמה הראויה לדיונים פנימיים, ענייניים, בנושא החיים השותפים והשיתופיים שלנו (יש לי פורום פתוח
www.yadb.info ולא תמיד אני חושב שכדאי להשתמש בו בגלל פתיחותו), אפשר להגיב כאן עניינית, מספיק עם צבעי המשקפיים והטענות שאני מעכיר את האווירה, הטיעונים שלי עניינים ואפשר לענות עניינית (אם יש משהו שטוב לו הלכלוך).