בית פורומים יד בנימין

נחסמתי וכל התגובות שלי צריכות להיות פומביות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2014 08:56 לינק ישיר 
נחסמתי וכל התגובות שלי צריכות להיות פומביות

זה מה שכתב החפץ בעילום שמו בפורום הפנימי ביד בנימין, בכותרת "סיפור אישי ועוד הגיגים - תגובה לטענות בלוי"

נתבקשתי לפרסם את הרשימה הבאה ע"י אדם החפץ בעילום שמו. שבת שלום.

1. רציתי לספר סיפור אישי. 
כשהתחתנתי וחיפשתי מקום מגורים, התקבלתי לגור במושב שהיה מוכן לתת לזוגות צעירים ולאברכים שנה של שכירות בחינם. מדוע הישוב רצה בזאת? מכיוון שלרוב רובם של המשפחות כבר לא היו ילדים קטנים בגילאי גן וכאב להם לראות את הגנים של הישוב שוממים. חומר למחשבה...

2. ב"ה שיש בישוב ילדים רבים ורוב רובם של גני המשחקים משמשים באופן קבוע את ילדי הישוב, כך שלא נראה לי שהם מיותרים ומשמשים בעיקר את קרית מלאכי וגדרה... בשם הורי הילדים בישוב, אני מבקש את סליחת בלוי שטוען שריבוי הגנים גורם לו לבחילות. 
דרך אגב, אם אכן לא יהיה צורך בעתיד הכל כך הרבה גני שעשועים וכד' המועצה תוכל לשנות את יעודם של שטחים אלו (אבל לא הבנתי מדוע יצטרכו תוספת של בתי כנסת ומועדונים בנוסף לקיימים אם בלוי רוצה להעיף מפה מאות משפחות?)

3. נראה לי שהבעיה העיקרית של בלוי היא, שמי שמכר לו את הקרקע, לא סיפר לו שישנה אפשרות חוקית של שינוי תב"ע, ושלא שיתפו אותו בהחלטת המועצה לקלוט כאן משפחות מגוש קטיף (ושאר החלטות נלוות). זכותה של המועצה לפעול לפי החלטת חביריה הנבחרים ולא לפי גחמות של פלוני או אלמוני. (דרך אגב, בלוי מתעלם מקיומם של עוד משפחות שקדמו לו, שהם חברי הישוב הותיקים בישוב. )

4. בעניין 'נכסי הישיבה', אני לא רוצה לדבר בשם הישיבה, אבל ככל הידוע לי, לישיבה הועמדו מבנים ציבוריים בגוש קטיף ולא היו לה נכסי נדל"ן מצד עצמה וגם כיום אין לישיבה נכסים והיא גרה במבנים ציבוריים השייכים למועצה ולכן היא גם אינה יכולה למכור אותם לאף אחד (בניגוד למה שטוען בלוי). דרך אגב, הישיבה לא שונה מבי"ס ברויאר או מישיבת צביה קטיף ומבתיה"ס של יסודות שכולם משתכנים במבנים השייכים למועצה בלבד. 

5. בעניין 'הכספים הסקטוריאלים' שניתנו למבנה ע"ש צבי מיתר, כפי שמציג את זה בלוי, בואו נעשה חשבון: 
מדובר שם באחוז אחד מתוך כלל התקציב שנכתב שם (תקציב של כ50 מליון ₪). בנתוני הבחירות שהתפרסמו לאחרונה כתוב שביד בנימין ובני ראם יש ב2300 בעלי זכות בחירה, ואפשר להעריך שבשאר הישובים (בית חלקיה, יסודות, נצר חזני, גני טל, חפץ חיים) יש לכל היותר כ1500 בעלי זכות בחירה. ס"ה קרוב כ3500-4000 בעלי זכות בחירה. אחוז אחד מתוך הנ"ל הם כ40 תושבים, כלומר כ20 משפחות. האמנם אין בישוב כ20 משפחות קבועות השייכות לקהילת הישיבה? 
ואם צודק בלוי שניתנו לנו כספים בגלל כוחנו הרב בבחירות, אז היינו צריכים לדרוש 5 מליון ₪ לפחות (והישיבה היתה יכולה לזכות בכיתות ומבנים חדשים במקום להשתכן במבנה ישן ורעוע...)!

והאמת היא, שהמבנה ע"ש צבי מיתר נועד לאפשר לימודים אקדמאים ומקצועיים לכלל התושבים ברחבי המועצה ובארץ בכלל, רק באוירה תורנית יותר מהמצוי ברוב המקומות. 

6. בעניין תקציב החינוך, אני לא רואה שילדי הישוב נאלצים ללמוד במוסדות חינוך כושלים בגלל חוסר תקציב, וב"ה יש ביד בנימין מוסדות חינוך מצויינים לרוב, ואפילו העשרות שאינן קיימות במקומות אחרים (כמו הגן המדעי וכד').

7. הגישה הכללית של תלונות אינסופיות צורמת לדעתי לתושבים רבים ולי בתוכם. בעבר היו לי תלונות על ראש המועצה ועם השנים שיניתי את דעתי לחלוטין מכיוון שראיתי שהוא באמת עושה הרבה (ובהחלט לא רק פעם כ5 שנים כפי שמצוי במקומות אחרים) והוא רגיש ומוכן לשמוע בחיוב כל יוזמה וכל הערה בונה בין במישור הפרטי ובין במישור הציבורי. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2014 08:57 לינק ישיר 
וזו תגובה שניסיתי לפרסם

המון פעמים אני מתבלט בין הפסוקים אַל תַּעַן כְּסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ // פֶּן תִּשְׁוֶה לּוֹ גַם אָתָּה. עֲנֵה כְסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ // פֶּן יִהְיֶה חָכָם בְּעֵינָיו (משלי כ"ו ד ה) והרבה פעמים אני מגעיל את עצמי ויורד לרמה הנמוכה הזו בגלל הפסוק השני.

אני עובר עשרות פעמים על הפוסטים שלי ומחפש על איזה לשון הרע מדברים אלו שמילאו את רחובות יד בנימין בעשרות פשקווילים נגדי בבחירות, ועברו מאחד לשני לספר לשון הרע ושקרים עלי, ובכל זאת החלטתי הפעם להגיב, כי באמת עלול אותו חפץ בעילום שמו להיות חכם בעניו, אני מקווה שזו הפעם האחרונה שאגיב בע"ה ומי שממש קשה לו להתאפק ורוצה לראות "לשון הרע" יוכל לפנות לפורום שלי הפתוח www.yadb.info

1. באותו יישוב לא הצבעת בבחירות ולא החלטת מה יהיה עתיד התושבים.

אין צורך שתדאג לנו, היישוב אמור להיות מאוזן ובעוד כ 25 שנים אמורים להבנות כאן עוד 200 דירות שישלימו את המעגל ואמורים לתקן את את אותה תופעה שיישוב שלם מזקין במכה (תמא 35 מתעסק בזה ודואג שבכל כ 35 יחדשו יישובים).

2. ב"ה רוב המשפחות כאן כיום צעירות, יד בנימין נבנתה בצורה כזאת שכל בתי הכנסת בנויים בצד אחד של היישוב ולאנשים זקנים לא פשוטה הליכה של 15 דקות לבית כנסת, לכן בעתיד יצטרכו בתי כנסת קרובים לבית או מועדוני זקנים וקהילה מתחדשת תמנע את זה, אם הישיבה תישאר כאן במתכונת של היום.

3. לאפשרות הזו קוראים קומבינה, בד"כ זה בא עם שוחד, כאן קראו לזה "כל השינוי מיועד למפוני גוש קטיף" ולצערי בשינוי זכו קומבינטורים, אף מפונה מגוש קטיף לא זכה בשני המכרזים האחרונים של 63 מגרשים ואף מפונה גם לא יכל לגשת למכרזים כי הם היו תפורים (דרך אגב, התושבים הותיקים לא היו תושבי יד בנימין אלא עובדי המוסד החינוכי).

4. בגוש קטיף לא הועמדו לישיבה מבנים, הישיבה שכרה מבנים מעמותה אחרת. במקום שיש איזון בין מועצה לישיבה כמו בגוש קטיף אולי הייתי מסכים לכך בשטח מוגבל, לא כאן שראש המועצה מגיב בשם הישיבה ומשמיץ תושב. הישיבה מאוד שונה מברויאר וצביה קטיף שמשרתים את תושבי המועצה (המחירים לתושבים הם מחירים שונים מלתושבי חוץ), גם ת"ת ותורת חיים בנות משרתים את התושבים ואין לי בעיה איתם והם ראויים לאותם תנאים בדיוק.

5. הסיבה שאני מגיב היא בעיקר בגלל הסעיף הזה, אתה ממש לא מבין תקציב רשותי. מעל 90% מהתקציב הם כספים "צבועים" הכסף שמגיע ממשרד החינוך או הרווחה, אי אפשר לשנות אותו, הוא מיועד למטרות אלו בלבד ומקבל השלמות מכספי הארנונה, בכסף הקטן שנשאר קובעים את האג'נדה של המקום, מועצה שבראש מעייניה נמצא החינוך, רוב הכסף הולך לחינוך ומועצה שרוב מעייניה בבניה, רוב הכסף הולך לבניה וכיכרות, החישוב שלך לא במקום ואפילו מטופש.

המועצה יכולה להיות שותפה בבית ספר לקולנוע או בישיבת בעלז אם זו האג'נדה שלה ואם תושבי המקום מקבלים מחיר נמוך או הטבה אחרת שמראה שהם שותפים.

6. תשאל את אלו שהתמודדו למועצה מכיוון שהילדים שלהם מצטיינים.

7. אין כאן תלונות אין סופיות, יש תלונות שחוזרות על עצמם, אורחים לשש שנים מחליטים לתושבי קבע (שוכרי דירות מחליטים לבעל הבית בכמה כסף הוא ישכיר את הדירות). ביישוב אין תחזוקה הולמת ואין ניקיון. ומכיוון שהאורחים קוראים לזה "לשון הרע" אני נאלץ לפרסם תמונות באתר אינטרנט שהוא פתוח וכך כל העולם רואה שכדי לצאת מהבית שלי, אני צריך להיכנס לשש בורות, כשאני הולך לבית הכנסת אני צריך להתמלא בבוץ או באבק וכשהנכדים שלי מגיעים הם צריכים לשחק בגן משחקים הרוס לחלוטין http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=22&topic_id=3037705&forum_id=18001  

תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 19/01/2014 12:25:54

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > יד בנימין > נחסמתי וכל התגובות שלי צריכות להיות פומביות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext