| נשלח ב-30/1/2014 17:32 |
|
| |
לאלה שלא יודעות איך לברר
מסתבר שהכינו בשבילנו מדריך מיוחד (אגב,זה נכתב בלשון זכר, כי לא קיימות נקבות אלימות )
הנורות האדומות: כך תזהו גבר אלים
מהן הדרכים לזיהוי נטייה לאלימות? אלו תכונות אופי מעידות על גבר שבעת משבר הוא עלול להתפרץ על הסביבה? מה אפשר לשאול את החברים בנוסף לכל הבירורים הרגילים? בדקנו לתועלת הציבור מהן השאלות החשובות ביותר, אשר מהוות "נורות אדומות" לאופי בעייתי: האם הבחור שתלטן? טיפוס שהוא שתלטן ומחליט לבד הכל גם בחיי הנישואים יהיה כזה. יש אישה שמבחוץ נראית מפונקת ואפילו מעוררת קנאה, מהמתנות שהיא מקבלת וכו´ אבל הוא זה שבוחר הכול, החל מלבוש וכלה בריהוט לבית ועוד. האם יש לו יכולת התמודדות עם לחץ ? מי שמצבי לחץ מוציאים אותו משלווה, לא תמיד עומד במשברים. בסיטואציות מסוימות חוסר יכולת כזו עלול לגרום להתפרצות על הסביבה. האם הוא מסוגל לקיחת אחריות? הטלת כל האחריות על האחר, יכולה להיות סימן למי שגם על מעשיו לא ייקח אחריות. האם הוא טיפוס שיודע הכול ? או שהוא יודע להתייעץ. האם יש לו דמות שהוא סומך עליה? מי שנוהג להתייעץ במקרה הצורך, הדבר מראה על ההבנה שלו שהוא לא יודע הכל, שהוא גם יכול לעתים לטעות, וזוהי תכונה חיובית לזוגיות. כיצד הוא מתמודד במצבים קשים ? הדגש הוא התמודדות ולא בריחה. למשל, אם אבא שלו חלה וכל מה שהוא עשה זה להיות איתו כל הזמן, זה אומר שהוא לא מתמודד עם הלחץ אלא נכנס ´בכל הכוח´ ומנסה למצוא פתרון אחד. לעומת מי שמשלב כמה דרכים כמו להיות עם האב, להתפלל, ללכת ללמוד וכו´. אם ההתמודדות היא קיצונית, כך עלולות להיות גם התגובות שלו במערכת הזוגית. בין שתלטן לאימפולסיבי האם הוא מחצין בעיות ? מחצין מלשון חיצוניות, הכל חיצוני לו הוא לא אשם, השלכת כל האשמה על הסביבה ועל גורמים אחרים מעידה על בעייתיות. האם הוא ´יוצא דופן´? למשל, כשכולם מתפללים בישיבה, הוא יתפלל בשטיבל. זה אומר שכשיש סיטואציה בעייתית הוא יוצא ממנה. מי ש"מזיז גבולות" עלול לבקוע גבולות גם בתוך הקשר הזוגי. האם הוא יודע לקחת אחריות על מעשיו ? האם הוא יודע להגיד ´טעיתי´? בדרך כלל בחור כזה גם יקבל טעויות של אחרים וידע לסלוח. האם הוא מקשיב בשיחה? או שרק משמיע את דבריו ונותן תחושה שהצד השני לא מבין טוב כמוהו. הקשבה וקבלת דעות מהצד השני היא תכונה שחשובה בחיי הנישואים, בניגוד לבחור ש´תמיד צודק´. חשוב להדגיש, כי סימן אחד לא מעיד על גבר אלים, יש למשל אדם שהוא שתלטן, אבל אינו אימפולסיבי. אך כשקיימים מכלול של סימנים, זה יכול ליצור פרופיל של גבר אלים. לכן כשנדלקות מספר נורות ונוצר חשש, צריך לברר לעומק, להתקשר ולהתייעץ, על מנת לבדוק את המקרה לפרטיו ולמנוע אלימות בעתיד. האם אפשר לזהות את זה עוד בתקופה שלפני הנישואים? "בוודאי, בודקים איך הוא מתמודד עם לחץ, עם אנשים שלא מסכימים איתו, למשל, בפגישת שידוך בלובי של מלון, הבחור מזמין שתיה והמלצרית לא מהירה, איך הוא מגיב? איך הוא מגיב כשיש פקק מרגיז?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 17:51 |
|
| |
את בטוחה שלא קיימות נקבות אלימות?
דווקא אני שמעתי על הרבה מקרים שהאישה קרעה את הבחור במכות 
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 18:31 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  |
את בטוחה שלא קיימות נקבות אלימות?  דווקא אני שמעתי על הרבה מקרים שהאישה קרעה את הבחור במכות  |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 19:22 |
|
| |
צדיקאלוקי לימד אותי שהשלטים על כל פח וסלע "זכויות הגבר במשפחה" זה ארגון לגברים מוכים 
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 19:57 |
|
| |
ואת כל זה רוצים לגלות בפגישות ? רחוק הדבר מאוד.
התשובה לרוב השאלות שהוזכרו, אצל רוב בני האדם, אינה כן או לא. כלומר, זה לא שיש אדם שתלטן ויש לא שתלטן, אלא יש קשת רחבה של טיפוסים. כך שכל הבדיקות הללו אין בהן ממש, ואנשים מסתמכים יותר על ההרגשה הכללית כשהם יחד.
המזל הגדול הוא שרוב האנשים די נורמליים, ומשתדלים להיות טובים לסביבתם. כך שרוב המשתדכים לא יגלו אחרי החתונה מפצלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 21:38 |
|
| |
זה פחד שיש לי המון זמן, שמעתי סיפורים וקראתי סיפורים ויש גברים כאלה במציאות, לא המון אבל יש. איך בודקים את זה? לא הכל אפשר לראות בפגישות ולא אומרים דברים כאלה בברורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2014 22:28 |
|
| |
יש שאלה אחת עיקרית שאדם צריך לשאול את עצמו כשהוא נפגש, והוא: האם הפגישה עם האדם שמולי גורמת לי להיות אדם טוב יותר, היינו יותר רגוע, יותר מעניק, יותר מתחשב, או שהיא גורמת לי להיות אדם פחות טוב, היינו לחשוש, לפחד, להסתגר וכיוצא. אם האדם שמולך בפירוש גורם לך להיות אדם יותר טוב, אז ברוב המוחלט של המקרים, מדובר באדם טוב שמתאים לך, ולא צריך לחשוש ממנו כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2014 01:25 |
|
| |
אפשר לראות אתזה בפגישות! אולי לא בראשונה..אבל בהמשך בטח שאפשר, רואים סגנון מתלהם,מתלהב,משתלט,ורואים גם התחשבות והקשבה. ושיג ושיח, קבל
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2014 12:02 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | יש שאלה אחת עיקרית שאדם צריך לשאול את עצמו כשהוא נפגש, והוא: האם הפגישה עם האדם שמולי גורמת לי להיות אדם טוב יותר, היינו יותר רגוע, יותר מעניק, יותר מתחשב, או שהיא גורמת לי להיות אדם פחות טוב, היינו לחשוש, לפחד, להסתגר וכיוצא. אם האדם שמולך בפירוש גורם לך להיות אדם יותר טוב, אז ברוב המוחלט של המקרים, מדובר באדם טוב שמתאים לך, ולא צריך לחשוש ממנו כלל. |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2014 19:43 |
|
| |
שיגושיח,לא מחייב. לצערי ,לא כולם מראים את עצמם בפגישה.כך שלא מחייב שזה מה שהוא ישרה. ואגב,זאת לא השאלה היחידה שצריך לשאול,אלא אחת מיני כמה וכמה...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2014 14:34 |
|
| |
| והרוח_תשוב כתב: |  | ואת כל זה רוצים לגלות בפגישות ? רחוק הדבר מאוד.
התשובה לרוב השאלות שהוזכרו, אצל רוב בני האדם, אינה כן או לא. כלומר, זה לא שיש אדם שתלטן ויש לא שתלטן, אלא יש קשת רחבה של טיפוסים. כך שכל הבדיקות הללו אין בהן ממש, ואנשים מסתמכים יותר על ההרגשה הכללית כשהם יחד.
המזל הגדול הוא שרוב האנשים די נורמליים, ומשתדלים להיות טובים לסביבתם. כך שרוב המשתדכים לא יגלו אחרי החתונה מפצלת. |
|
אני לא יודעת למה...אבל זה נראה שאנשים פשוט הופכים את השפה שלהם לשפה של יועצים...האם זה בסדר?מה אתם אומרים?מה יהיה אם כולם יהיו מיני יועצים וידברו כך כל הזמן אתכם?
|
|
|
|
|