|
|
| נשלח ב-7/4/2014 21:37 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 21:39 |
|
| |
| זלמן808 כתב: |  |
(אדם מסתמא היא נשארת בדירה ורק מפנה את סלון ביתה לשם כך....)
|
|
ואיך זה בדיוק פותר את הבעיה ההלכתית?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 21:41 |
|
| |
מה שעוד יותר מעניין, זה שהיא אישה אלמנה, ככה שזה עוד יותר בעיית ייחוד; לא? מעניין. מוכנה לשאול את בת- דודה שלי שניפגשת שם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 21:44 |
|
| |
זה לא "עוד יותר", אם היא היתה נשואה זה לא היה ייחוד בכלל...
(לכי תדעי אם היא לא מקליטה את השיחות בסלון )
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 21:45 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| זלמן808 כתב: |  |
(אדם מסתמא היא נשארת בדירה ורק מפנה את סלון ביתה לשם כך....)
|
|
ואיך זה בדיוק פותר את הבעיה ההלכתית?
|
|
מביאה גם תנכד שלה לשם  דרך אגב להלכה דעת הרמ'א היא: ויש מתירין איש א' עם נשים הרבה אם אין עסקו עם הנשים (טור בשם רש"י) וגם למחבר שמחמיר אם הדלת אינה נעולה מותר... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 21:46 |
|
| |
נשים הרבה זה לא 2 נשים.
ודלת לא נעולה לא עוזר בבית פרטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 21:57 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | נשים הרבה זה לא 2 נשים.
ודלת לא נעולה לא עוזר בבית פרטי. |
|
כך למדתי באבן העזר סימן כב סעיף ה ברמ'א עיי'ש ודלת שאינה נעולה כן עוזרת בבית פרטי אם יכולים להכנס.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 22:03 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | זה לא "עוד יותר", אם היא היתה נשואה זה לא היה ייחוד בכלל...
(לכי תדעי אם היא לא מקליטה את השיחות בסלון ) |
|
זה כן "עוד יותר", אלא א"כ יצאתם מנקודת הנחה שהיא אלמנה/ גרושה/ פרודה/ עגונה. חח כי בהודעה שלי לא כתבתי כלום על סטטוסה האישי של הגברת. חחח. ושומעת אותם בשעות הפנאי הרבות שלה להנאתה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 22:23 |
|
| |
| זלמן808 כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  | נשים הרבה זה לא 2 נשים.
|
כך למדתי באבן העזר סימן כב סעיף ה ברמ'א עיי'ש ודלת שאינה נעולה כן עוזרת בבית פרטי אם יכולים להכנס.... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
שוב, לא בטוח ש-2 נשים נכלל ב"נשים הרבה" מה עוד שזה לא תופס להיום.
דלת של בית לא מצילה מייחוד, אם אביא בחורה לבית שלי ואסגור את הדלת אבל בלי מפתח לא יהיה ייחוד? מה פתאום...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 22:24 |
|
| |
| עופה_מוזרה כתב: |  |
זה כן "עוד יותר", אלא א"כ יצאתם מנקודת הנחה שהיא אלמנה/ גרושה/ פרודה/ עגונה. חח כי בהודעה שלי לא כתבתי כלום על סטטוסה האישי של הגברת. חחח. ושומעת אותם בשעות הפנאי הרבות שלה להנאתה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כשאת אומרת "אישה מבוגרת" די מובן שהיא חיה בגפה... (ולא צריכה רשות של בעלה "להשאיל" את הבית שלה) (או שהיא משמיעה עם חברות מבוגרות שלה ומרכלות ביחד.. P= )
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 22:48 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
|
כך למדתי באבן העזר סימן כב סעיף ה ברמ'א עיי'ש ודלת שאינה נעולה כן עוזרת בבית פרטי אם יכולים להכנס.... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
דלת של בית לא מצילה מייחוד, אם אביא בחורה לבית שלי ואסגור את הדלת אבל בלי מפתח לא יהיה ייחוד? מה פתאום...
|
|
יקירי לפני שאתה מגיב תלמד את ההלכות בפנים בבקשה ממך... זה ש'לא בטוח' לך ש 2 נשים זה לא נקרא הרבה, זה לא משנה את ההלכה הכתובה... ודלת שאינה נעולה ו יכולים להכנס לבית כן מציל מאיסור ייחוד... כמובן בהנחה שעומדים בשאר התנאים (אינם פרוצים וכו') נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 22:56 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | זה כן "עוד יותר", אלא א"כ יצאתם מנקודת הנחה שהיא אלמנה/ גרושה/ פרודה/ עגונה. חח כי בהודעה שלי לא כתבתי כלום על סטטוסה האישי של הגברת.חחח. ושומעת אותם בשעות הפנאי הרבות שלה להנאתה. נשלח מהאנדרואיד שלי כשאת אומרת "אישה מבוגרת" די מובן שהיא חיה בגפה... (ולא צריכה רשות של בעלה "להשאיל" את הבית שלה) (או שהיא משמיעה עם חברות מבוגרות שלה ומרכלות ביחד.. P= ) |
|
אוי, לא חשבתי ע"ז. זה כבר יותר מדיי פילפול בשבילי.. אבל לא בריא להניח הנחות, אמר כבר הד"ר המפורסם האוס. (לא הבנתי את עניין הרשות.)
חחח. מריצות עלינו צחוקים. 
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 23:10 |
|
| |
| זלמן808 כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  |
|
|
|
|
יקירי לפני שאתה מגיב תלמד את ההלכות בפנים בבקשה ממך... זה ש'לא בטוח' לך ש 2 נשים זה לא נקרא הרבה, זה לא משנה את ההלכה הכתובה... ודלת שאינה נעולה ו יכולים להכנס לבית כן מציל מאיסור ייחוד... כמובן בהנחה שעומדים בשאר התנאים (אינם פרוצים וכו') נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
תלמד אתה בעצמך  תבדוק במקום ותראה שכל המפרשים מסתפקים האם 2 נשים נקרא "הרבה" או לפחות 3. זה ש"בטוח לך" זה יפה אבל לא מספיק... 
עניין של פרוצים לא קשור בכלל לנושא, זה עוזר רק במקרה של אישה אחת עם הרבה אנשים אבל לא גבר אחד עם כמה נשים.
ומי נכנס לבית שאינו נעול חוץ מגנב? אנחנו מדברים פה על אישה שחיה לבד, תעקוב. אם אף אחד לא אמור להיכנס לבית (לפחות לא בלי לדפוק או לצלצל קודם) זה לא מציל מייחוד ...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 12:29 |
|
| |
בס"ד אלא אם כן אומרים לשכנים שהם יכולים להיכנס מתי שהם רוצים...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2014 08:45 |
|
| |
יש הרבה פתרונות לזה. מספיק שאני מודיעה שאני נפגשת אצלה+ משאירה את הדלת חצי פתוחה, והבעיה נפתרת.
|
|
|
|
|