| נשלח ב-10/4/2014 15:54 |
|
| |
חירות שידוכים ונישואין
חשבתם על זה שאין ממש חירות בעולם ?... יש הרגשה של חירות, ובנישואין אנחנו מקריבים את החירות שלנו כדי לזכות בחירות מסוג אחר, מסתבר שהעיסקה משתלמת.. וכבר אמר החכם ; מי שיודע להפסיד, יודע גם להרויח, בחיים צריך לדעת להפסיד לעמול ולהשקיע שוב ושוב, ואז עולמך תראה בחייך.
וגם בקבלת התורה, הקרבנו את חירות הגוף כדי לזכות בחירות הנפש, ואז החירות והמשמעות שבקיום המצוות אופפת הן את הנפש והן את הגוף.
ראוי להדגיש נקודה חשובה והיא, אשרי מי שבאמת זכה להבין את משמעות התורה והמצוות! ואז יקויים בנו האימרה איזהוא בן חורין ? מי שעוסק בתורה. ואם אפשר להוסיף נימה אישית, לאחרונה זכיתי להכיר ולהשתתף בשיעור שבועי בהשקפת היהדות של רב חשוב ורהוט, כל שבוע אני מתוודע לאוצרות חדשים בתורה, ומה בעצם בורא עולם רוצה מאתנו, ואני אומר לכם שאני זוכה לחוות אושר ותחושה מסוימת של חירות, להבין את התורה הקדושה ולזכות לעוד ועוד נתחים של מודעות ומשמעות בחיים.
שנזכה לאור באור החיים.
חג שמח וכשר
תוקן על ידי רציף ב- 10/04/2014 16:22:39
תוקן על ידי רציף ב- 10/04/2014 16:28:32
תוקן על ידי רציף ב- 10/04/2014 16:30:04
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2014 16:24 |
|
| |
תוקן על ידי רציף ב- 10/04/2014 16:40:55
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2014 16:47 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2014 16:58 |
|
| |
דברים כדורבנות :)
| זלמן808 כתב: |  | |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2014 22:59 |
|
| |
| רציף כתב: |  | חשבתם על זה שאין ממש חירות בעולם ?... יש הרגשה של חירות, ובנישואין אנחנו מקריבים את החירות שלנו כדי לזכות בחירות מסוג אחר, מסתבר שהעיסקה משתלמת.. וכבר אמר החכם ; מי שיודע להפסיד, יודע גם להרויח, בחיים צריך לדעת להפסיד לעמול ולהשקיע שוב ושוב, ואז עולמך תראה בחייך.
וגם בקבלת התורה, הקרבנו את חירות הגוף כדי לזכות בחירות הנפש, ואז החירות והמשמעות שבקיום המצוות אופפת הן את הנפש והן את הגוף.
ראוי להדגיש נקודה חשובה והיא, אשרי מי שבאמת זכה להבין את משמעות התורה והמצוות! ואז יקויים בנו האימרה איזהוא בן חורין ? מי שעוסק בתורה. ואם אפשר להוסיף נימה אישית, לאחרונה זכיתי להכיר ולהשתתף בשיעור שבועי בהשקפת היהדות של רב חשוב ורהוט, כל שבוע אני מתוודע לאוצרות חדשים בתורה, ומה בעצם בורא עולם רוצה מאתנו, ואני אומר לכם שאני זוכה לחוות אושר ותחושה מסוימת של חירות, להבין את התורה הקדושה ולזכות לעוד ועוד נתחים של מודעות ומשמעות בחיים.
שנזכה לאור באור החיים.
חג שמח וכשר
|
|
יהי רצון שכל חייך תמשיך לחוות ולהרגיש עונג זה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2014 08:53 |
|
| |
אני דווקא חושבת שנשואים זה חירות אמיתית. אם מסתכלים על זה נכון. כמו להסתכל על "בן חורין" זה עול/אחריות/ נתינה/מסירות. אבל אם אנחנו באמת "ביחד" אנחנו בחירות של "יחד/אחד".
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2014 11:52 |
|
| |
בס"ד
נישואין זה חרות נשמתית אך לא פיזית.... קליט,תודה על דברך...ניכר שעלית על דרך המלך(=
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2014 09:45 |
|
| |
מי זה קליט ?
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
נישואין זה חרות נשמתית אך לא פיזית.... קליט,תודה על דברך...ניכר שעלית על דרך המלך(= |
|
תודה תודה, נשמה, יהי רצון שנגאל בקרוב, גאולה כללית וגאולה פרטית, חג שמח לכולם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2014 15:36 |
|
| |
יישר כוח, וכן למר
| ה_ספרדי כתב: |  | חשבתם על זה שאין ממש חירות בעולם ?... יש הרגשה של חירות, ובנישואין אנחנו מקריבים את החירות שלנו כדי לזכות בחירות מסוג אחר, מסתבר שהעיסקה משתלמת.. וכבר אמר החכם ; מי שיודע להפסיד, יודע גם להרויח, בחיים צריך לדעת להפסיד לעמול ולהשקיע שוב ושוב, ואז עולמך תראה בחייך.
שנזכה לאור באור החיים.
חג שמח וכשר
יהי רצון שכל חייך תמשיך לחוות ולהרגיש עונג זה!!! |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2014 15:38 |
|
| |
והדברים מאירים ושמחים, חזקת אותי, חן חן
| שטויעס כתב: |  | אני דווקא חושבת שנשואים זה חירות אמיתית. אם מסתכלים על זה נכון. כמו להסתכל על "בן חורין" זה עול/אחריות/ נתינה/מסירות. אבל אם אנחנו באמת "ביחד" אנחנו בחירות של "יחד/אחד". |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2014 17:59 |
|
| |
רציף, כל המקבל על עצמו עול תורה מעבירין ממנו עול מלכות ועול דרך ארץ משמע בכל מצב לא משנה מה תמיד יהיה לנו עול כלומר אנחנו לעולם לא חופשיים אדם חופשי נחשב אדם שחופשי מן המצוות וזהו רק אדם מת אבל מה יש לך לפחות את האפשרות לבחור את סוג העול 
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2014 02:54 |
|
| |
|
|
|
|
|