|
|
| נשלח ב-17/6/2014 18:53 |
|
| |
שאלה ; מה הפשט, אהבה התלויה בדבר, בטלה הדבר, בטלה האהבה ?
תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2014 20:55 |
|
| |
ראשית ההדרכה של חז"ל לאהוב אהבה שאינה תלויה בדבר נוגעת לא רק לאהבת אשה אלא לכל מושא האהבה. בעולם.
כוונת חז"ל בדבריהם היא שאהבה אמיתית היא אהבה הנובעת לא מאגואיזים וחיפוש טובת הנאה אלא מקשר עצמי ומהתחברות לדבר שאינו נועד לתועלת זמנית של האדם, אלא משום שהדבר שאנו אוהבים הוא דבר שאנו אוהבים אותו מפני שאנו מרגישים שהוא חלק מאיתנו.
השורש של כל האהבות זו האמונה שיש בורא אחד לעולם, יש מקור אחד לעולם שהוא ברא את הכל. בכל דבר מתגלה משהו מהנוכחות האלוקית. בכל דבר יש משהו מן הטוב האלוקי.
מעבר למה שיצר הקב"ה את כל העולם הקב"ה גם יצר את העולם בצורה שיש חלקים בעולם שהם יכולים להיות קשורים ומרגישים חיבור בצורה מיוחדת. למשל הקב"ה יצר עולם שבו לא רק הוא שותף בבריאת האדם [כמו שהיה באדם הראשון] אלא יש שותפות של האדם בלידת האדם. מציאות אלקית זו גורמת לכך שהחיבה והאהבה שיש בין אמא לבנה יכולה להתגלות במערכת היחסים שיש בין אמא לבנה. כשאמא אהבת את בנה בגלל שהוא בנה אזי זאת אהבה שאינה תלויה בדבר. זו המציאת האלקית שהקב"ה עשה בעולם שנועדה כדי שנוציא לפועל את האהבה בדרך של אהבת אמא לבנה.
כך גם אהבת איש לאשתו. איש פוגש אשה ומעורר אצלו תחושת שייכות וסימטיה גדולה לאשה מסוימת. הוא איש טוב והסימטיה נולדה כתוצאה מכך שהוא אדם טוב עם מידות מיחדות, האשה היא אשה טובה עם מידות מיוחדות, ונוצר חיבור בין הטוב של האיש לטוב של האשה, יש הרגשה אמיתית של חיבור והתאמה. מכך התחזק הקשר עד כדי רצון להתחתן ולהיות מחוברים בכל כוחות החיים גם בצדדים הכי טבעיים. התפיסה שלנו היא שהקב"ה יצר יצירה מיוחדת שנקראת איש ואשה. הקב"ה יצר זאת בדרך שהחיבור יוכל להתגלות בתחומים רבים. הקשר הוא יוצר הרגשה של השלמה והתאמה. זוהי אהבה שאינה תלויה בדבר. לא מדובר על כך שאדם עסוק בעצמו ומתוך דאגה ואינטרס זמני האדם מנצל מישהו. מדובר על אהבת אמת, כלומר על אהבה שבה האדם מוצא מרגוע ומרחב לנפש בחיבור עם מי שהוא אוהב. המרגוע נובע מכך שיש אחדות פנימית מופלאה בכל ההויה. האחדות הזו מתנוצצת המקומות שבהם האהבה צפה ועולה. ככל שנאהב כך יתגלה יותר הקב"ה בעולם שברא
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2014 05:41 |
|
| |
בקיצור,אם האהבה תלויה באיזשהו אמצעי חולף,עובר,כגון שהגבר הוא עשיר/הבחורה יפה-בטל הדבר=הגבר פשט רגל/הבחורה קמה בבוקר בהיר עם חצ'קונים מכף רגל ועד ראש=בטלה אהבה...אהבה נכזבת.
אני משתמש חדש בפורום אז קבלו אותי בסבר פנים יפות אה...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2014 13:07 |
|
| |
בס"ד
אהבתי את ההסבר של ריקי ..... אגב,יחד עם כל האהבה...מה תגידי על זה שבתכלס רב הפעולות אחרי חתונה הם סביב הפעולות הטכניות יחד עם צורף שוטף בכסף נזיל...אם כך...איך אפשר מצד אחד לחפש אחד באהבת אמת ומאידך לא לוודא שיש בו כישורים שנראים שאת מחפשת בו בגלל "אגואיסטיות וחשיבה על עצמך" אך בלעדי הכישורים האלה החיים לא פשוטים... איך פותרים את הקונפליקט?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 18/06/2014 13:08:54
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2014 00:41 |
|
| |
אהבה שאינה תלויה בדבר אין הכוונה שאתה אוהב את מושא אהבתך ללא סיבה, שהרי אין כזה דבר בעולם. אנחנו אוהבים את ראובן בגלל שהוא צדיק ובעל מידות נפלאות, אז אהבה שלנו את ראובן תלוי בזה שהוא בעל מידות טובות, ואם היה מפסיק להיות צדיק והיה הופך לאדם אכזר כבר לא היינו אוהבים אותו. גבר אוהב את אשתו מפני שהיא טובה אליו, ואם היא תפסיק להיות טובה אליו למשך תקופה ארוכה, הרי הוא כבר לא יאהב אותה. אבא אוהב את אפרים, כי הוא בנו, ואם הוא לא היה בנו, סביר להניח שלא היה אוהב אותו כל כך. וכן כל כיוצא בזה.
אהבה התלויה בדבר הכוונה שאתה לא אוהב את הדבר עצמו, אלא הדבר שתלוי בו. למשל, אתה אוהב את ראובן, לא בגלל שהוא ראובן, אלא בגלל שהוא עשיר. אתה אוהב אשה מסויימת לא בגלל שהיא מי שהיא, אלא בגלל שהיא יפה. זו לא אהבה אמיתית, כי ברגע שהכסף הולך, אתה כבר לא תאהב את הבן אדם, וברגע שהאשה כבר לא תהיה יפיפיה, אתה כבר לא תאהב אותה.
אכן נכון, שאם הצדיק מפסיק להיות צדיק, אתה תפסיק לאהוב אותו, אבל במקרה כזה, הבן אדם כבר לא אותו בן אדם. אבל אדם עשיר ברגע שכספו הולך, הוא נשאר אותו אדם. ובמילים אחרות אהבה התלויה בדבר הכוונה שהיא תלויה בדבר שאינו מהותי להבן אדם עצמו, וזו לא אהבה אמיתית. אהבה שאינו תלויה בדבר, הכוונה שאהבה הזאת תלויה רק בדברים שהם מהותיים לאדם עצמו, ואהבה כזו היא אהבה אמיתית.
תוקן על ידי שיגושיח ב- 23/06/2014 00:42:43
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2014 14:53 |
|
| |
בס"ד
שיגושיח,מה תגיד על זה שלבחורה למשל חשוב בחור עם מידות טובות והכל..ומאידך חשוב לה גבר מפרנס וגם עוזר בהרגשה של שותפות בבית...האם זה נקרא גם אהבה שתלויה בדבר?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 25/06/2014 15:02:11
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2014 17:24 |
|
| |
כל אהבה היא תלויה בדבר, השאלה אם זה דבר חשוב או לא וזה כבר אינדיווידואלי... :)
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 25/06/2014 17:23:42
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2014 18:27 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
שיגושיח,מה תגיד על זה שלבחורה למשל חשוב בחור עם מידות טובות והכל..ומאידך חשוב לה גבר מפרנס וגם עוזר בהרגשה של שותפות בבית...האם זה נקרא גם אהבה שתלויה בדבר?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 25/06/2014 15:02:11 |
|
אני לא רואה איך שני הדברים קשורים. אשה יכולה לאהוב בחור, ולהחליט שהיא לא מתחתנת איתו כי הוא לא סגנון שעוזר בבית. אבל אם היא אוהבת אותו רק בגלל שהוא עוזר לה כל יום בבית נניח שעתיים וחצי, זו ממש אהבה התלויה בדבר. יכול להיות גם שהיא מאד אוהבת אותו, וזה שהוא עוזר לה כל יום מוסיף על האהבה. אבל התוספת הזאת זה משהו שולי ולא הבסיס לאהבה שלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2014 12:41 |
|
| |
בס"ד
שיגושיח,אם באמת אוהבים אז לא אמורים לפסול בגלל משהו שקשור לדבר פיזי/כספי לא?זה אהבה אמתית... אמממ מה הכוונה יותר מוסיף באהבה?ומשהו שולי?זה לא שולי בלבד...אני יודעת את אמת שזה לא שולי אצלי ואם הוא לא יעזור ולא ייתן הרגשה שהוא חלק בלתי נפרד מהעשייה בבית/יחליט שהוא לא רוצה לעבוד ולהביא כסף.. אני פחות יעריך אותו...וכשאישה לא מעריכה גבר זה ישר פוגע באהבה....זה נשמע אהבה שתלויה בדבר למרות שאי אפשר לוותר על זה בחיי נישואין תקינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2014 14:20 |
|
| |
לי יש דעה קצת שונה מכל מה שאמרו פה.. יש כזה דבר אהבה שאינה תלויה בדבר.. זה באמת נדיר.. כשאתה אוהב בנאדם גם אחרי שהוא פתאום משתנה... אתה אוהב בלי סיבה.. וגם אם יש דברים שמציקים או מפריעים עדיין אוהבים ומצליחים לחיות ביחד למרות זאת... זאת אהבה שאינה תלויה בדבר.. והיא קיימת.. חייכנית. אני חושבת שאפשר להסתדר עם כל טיפוס אם מספיק אוהבים אותו אהבה שאינה תלויה במשו...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 12:46 |
|
| |
בס"ד
אני לא מחפשת "להסתדר איתו" אל "ליהנות מהשהות איתו".... -זה הבדל גדול באיכות החיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 14:28 |
|
| |
צודקת... אבל כשאת לומדת להסתדר עם בנאדן את מתחילה להנות.. תנסי את זה על אחת החברות המעצבנות שלך...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2014 11:27 |
|
| |
בס"ד
נסתי... זה יותר קשר אינטרסנטי של "מי תצא איתי הערב" ולא ממש קשר עמוק כלפיה... ההיפך ברצון הפנימי שלי זה למצוא חברת אמת אחרת ולשכוח שהיא בכלל קיימת על פני היקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2014 12:10 |
|
| |
לא צריך לצאת בכוח... אבל כן כשכבר יש קשר.. לחשוב חיובי..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2014 12:13 |
|
| |
בס"ד
לא יוצאת בכוח.אבל מרגישה שהיא לא חברת אמת.אבל ברור שתמיד כדאי לחשוב חיובי
|
|
|