|
|
| נשלח ב-6/7/2014 00:36 |
|
| |
יש משהו מיוחד בהודעה מהאנדרואיד...? ותמיד, בשמחה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 01:08 |
|
| |
| a_prayer כתב: |  |
בס"ד
האמת היא שידעתי את הדברים האלה. ז"א, יש כמובן הבדל בין ידיעה שכלית לבינת הלב - כמו שאנו אומרים בעלינו לשבח - "וידעת היום והשבת אל-לבבך" - ידיעה בלבד אינה מספיקה. צריך שזה יכנס ללב (שמעתי בדרשה של ר' דניאל זר שליט"א).
באמת, זה עזר לשתף אתכן במה שעובר עליי אע"פ שציפיתי לקבל תגובות כאלה. תודה רבה. בזמן האחרון, לאט לאט, מחלחלת בי מחשבה ש... מה יהיה איתי בהמשך? נניח ואני הולך על לימודי החול האלה. כמובן, לא לדבר על שמירת עיניים, מחשבה, תפילות, לימוד... אפילו לשמור על מצב נוכחי יהיה כמעט בלתי אפשרי, והכי גרוע, הדבר שהכי הפריע לי בזמן האחרון, ושוב, זה קרה באיטיות... איזו דוגמא זו תהיה לילדים שלי בע"ה?
השאיפה של כל אדם עם ערך, אפילו קטן לתורה, היא שבניו יהיו תלמידי חכמים. ידוע שכלל ראשון בחינוך הוא דוגמא אישית - ולכן איזו דוגמא אישית זו תהיה? "מעשה אבות - סימן לבנים"...
בינתיים אלה רק דיבורים, אבל באמת אני חושב לותר על הלימודים האלה, למרות שעבדתי בשביל זה משהו כמו שנתיים. בתור מקצוע צדדי אפשר ללמד מתמטיקה, פיסיקה... אולי פסיכומטרי... לפחות במקרה שלי.
שוב, תודה רבה, הלואי שה' יתן לי לדעת לקבל את ההחלטה הזו, ושזה יקרה בקרוב ובלב שלם. יה"ר שהקב"ה יפתח לי באורייתא.
עריכה: תודה טום888. כבר ציינתי שיש לי את כל הנתונים (בגרות, פסיכומטרי). בכל מקרה, אני מקוה לקבל את ההחלטה הנכונה בקרוב, ושה' יהיה בעזרי, ובכל מקרה, אפשר גם בעתיד ללכת על זה, זה לא בוער בשבילי. שוב תודה.
תוקן על ידי a_prayer ב- 04/07/2014 16:17:26
תוקן על ידי a_prayer ב- 04/07/2014 16:17:42
תוקן על ידי a_prayer ב- 04/07/2014 16:18:16 |
|
בדרך שאדם רוצה... תצליח ותזכור שאין כמו התורה תורת חיים ומי שמשליך יהבו על ה' ה' לוקח אחריות עליו.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 09:55 |
|
| |
לכן כתבתי בפשטות..
| a_prayer כתב: |  | בס"ד
רציף - הדברים לאו דווקא כפשוטם, וגם אם כן... קשה לי לראות את זה מתקיים בדורנו, וודאי וודאי שגדולי דור לא מורים כך. אם היה כך, המון גדולי גדור לא היו צומחים וגדלים. בכל מקרה, כפי שאמרתי, מבחינתי התורה היא במקום הראשון ואני לא מתכוון לשנות את זה, רק אם יהיה מקרה - בע"ה נצליח להסתדר וגם יש לי ביד משהו, ואפשר עוד ללמוד מקצועות תורניים.
השיבני - גם אם כן, לעניות דעתי זה עדיף מאשר לתת דוגמא הפוכה ממה שאני שואף שילדיי יהיו - כלומר, תלמידי חכמים כשאני בעצמי לא השתדלתי, לפחות בהתחלה, עבור כך. ועוד, הדבר לא מוכרח.
תודה רבה לשניכם על התגובות מה-Android. |
|
מי שרוצה לצאת לעבוד, עדיף שילמד מקצוע שמפרנס יפה, ומקצוע שממצא את כישוריו. הרי הרוב הגדול יוצא לעבוד מתי שיש לאישה כמה ילדים והיא לא יכולה לפרנס. את החובה לגבר ללמוד בכל מחיר בזמנינו זהו דעת מיעוט זעיר וקיצוני, אמנם יש הוראה ללמוד כמה שאפשר, ושזה חיובי וזכות לאישה לפרנס כמה שרק אפשר, ותוך כדי לימוד בכולל/בישיבה האברך מחליט אם להמשיך בלימוד. או במקצוע תורני, או בלימוד מקצוע. יש כאלה שמתייעצים עם רבותיהם להיכן להמשיך הלאה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 10:05 |
|
| |
אינני מצוי בפרטים
עד כמה יש כאלה במיעוט הקיצוני הזעיר שילמדו בכל מחיר, והם משתמטים מחובתם לפרנס. בדרך כלל האיש ו/או האישה עובדים איזושהיא עבודה או עבודת קודש. ובדרך כלל ידועה דעת ההלכה שעל הגבר לפרנס, וכמו שהתחייב בכתובה.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 06/07/2014 10:06:24
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 10:38 |
|
| |
נראה לי שפרייר מצא כבר עם עצמו תשובה ואין עניין לשכנע/לשנות/להתווכח/ולתת דעות שיכולות לתת לו לא להיות בטוח בעצמו..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 12:39 |
|
| |
בס"ד
לדעתי כדאי לא לעזוב את לימודי התורה,אלא לשלב....ללמוד בכולל ופעמיים בשבוע בערב ללמוד מקצוע... לדעתי כדאי ללמוד במרכז,יש הרבה מקמות איכותיים שאף מותאמים למגזר החרדי ללמוד את המקצוע הזה , ואף במימון המדינה/קרנות...
|
|
|
|
|