|
|
| נשלח ב-7/9/2014 00:39 |
|
| |
זה אמיתי?
מלחמת עולם ב'חברון': היכל הישיבה התרוקן
|
צפו בווידאו: היכל ישיבת חברון גבעת מרדכי, היוקרתית בירושלים, התרוקן מתלמידיו, לטובת 'עצרת מחאה' נגד ההנהלה
|
| נחמן גור, בחדרי חרדים 22:00 05/03/2014 |
|
| היכלה הריק של ישיבת חברון הערב. צילום: נייעס אנ"ש |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מלחמת עולם בישיבת חברון-גבעת מרדכי בירושלים. הערב (רביעי) התרוקן היכל הישיבה היוקרתית מתלמידים.
תחילתו של הסיפור ביום שלישי השבוע, כאשר בבוקרו של יום התעוררו בחורי הישיבה לכתובות גרפיטי שרוססו כנגד הגאון רבי יוסף חברוני, מראשי הישיבה .
"יש לאחרונה צמצומים והרעה ביחס של ההנהלה אל בני הישיבה", מסביר את המתרחש אחד מבני הישיבה בשיחה עם 'בחדרי חרדים': "בתקופה האחרונה קוצצו מנות האוכל ואיכותן, קוצצו שעות זרימת המים החמים, תמונת המחזור הקבועה שעד כה נעשתה לכל 'ועד' (מחזור נ.ג.) במימון הישיבה, הותנתה הפעם בדרישות שונות ובסופו של דבר, בני הישיבה מימנו את ההוצאה מכיסם.
"במקרה מקומם אחר, לא הובאו די אוטובוסים להובלת התלמידים לווית חברינו יונתן מלר ז"ל. אבל", ממשיך בן הישיבה ומספר, "מה ששבר את קש הגמל, היה ביטול אירוע 'רב פורים' המסורתי".
אירוע 'רב פורים' מתקיים מידי חג הפורים, ובמסגרתו ה'רב' שהינו אחד מהתלמידים מציג הופעת סאטירה על הישיבה וראשיה. לפי דרישת ראשי הישיבה אשתקד, נעשו שינויים והמופע התייחס להווי הישיבה בלבד ולא לרבניה.
השנה בוטל האירוע לחלוטין מתוך נימוק רשמי, שעל הישיבה להתאבל על האסונות שהתרחשו בישיבה, כולל פטירתו של בן הישיבה יונתן מלר ז"ל.
אך תלמידי הישיבה טוענים שהביטול אינו אלא יוזמה של הגאון הרב יוסף חברוני, שכן ה'רב פורים' דאשתקד לגלג על תלמידים הקשורים לרב.
אלימות בישיבה
התסיסה פרצה אמש החוצה. בחורים פיזרו פשקווילים נגד הרב חברוני וציירו כתובות מחאה. עובד הישיבה שנכח באתר, התעמת באופן אלים עם המוחים ובסופו של דבר מצא את עצמו מחוץ לכותליה.
לטענת העובד הוא הותקף על ידי בני הישיבה, לטענתם הוא זה שתקף אותם.
הבוקר שוב צויירה כתובת גרפיטי ופוזרו פשקווילים והנהלת הישיבה החליטה לסלק משורותיה שמונה בחורים שזוהו על ידי אותו עובד כמעורבים בקטטה.
סילוק הבחורים רק החמיר את המצב, הללו קבלו על הרחקתם וסירבו לעזוב. מאות בני הישיבה הביעו בהם תמיכה והקיפו אותם בשירת 'עוצו עצה ותופר'.
ראשי הישיבה, הגאון רבי שלמה כץ, הגאון רבי דוד כהן והגאון רבי משה מרדכי פרבשטיין נפגשו עם נציגי המוחים בניסיון להביא להרגעת הרוחות, אך ללא תוצאות.
בשעה 19:00 בערב ערכו בני הישיבה עצרת מחאה ברחבה שמחוץ לבית המדרש. התלמידים התכנסו לאמירת תהילים ובית המדרש ננטש למחצית השעה.
בדף הסברה שהופץ לפני ה'עצרת', הציגו מנהיגי ההתקוממות את גירסתם והבהירו כי המחאה אינה מופנית נגד ראשי הישיבה אלא נגד העובד שהטעה את רבני הישיבה.
"אנו מאוד מקווים שהענינים לא יחמירו", אומר אחד מבני הישיבה, "אנחנו חס ושלום לא נגד ראשי הישיבה, אלא נגד ההשתלטות של משרד הישיבה על ראשיה. אם הגורמים המעורבים לא יתעשתו זה עלול לצאת מכלל שליטה".
מנהל הישיבה הרב שלמה קרלנשטיין, סירב להגיב.
. |
|
http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%93-%D7%91%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%93-%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2014 00:41 |
|
| |
גיסנו זה סיפור ישן ברוך ה היום כבר שקועים שוב בלימוד אפילו הנייעס על האלטער שסגר וורט שכך
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2014 00:42 |
|
| |
כנראה לא פעם ראשונה... 'חברון': הגראי"ל שטיינמן נגד המרד ומגבה את ראשי הישיבהלאחר מעשה הוונדליזם והאלימות בישיבת חברון גבעת מרדכי, בשל מרד בו פתחו חלק מבני הישיבה לאור "זריקתם" של שניים מתלמידי הישיבה, יוצאים כעת ראשי הישיבה במכתב חריף נגד האלימות והפגיעה באחד מהנהלת הישיבה. למכתב, המתפרסם בזאת לראשונה, צירף ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן את חתימתו וכתב: "הנני בזה לחזק ידי ראשי הישיבה ויהי רצון שמהישיבה יצאו גדולי תורה מאוד"| כ"ה באייר תשעב 09:33 17.05.12  מרן הגראי"ל שטיינמן (צילום: פלאש 90) התפתחות משמעותית בפרשת 'המרד' בישיבת חברון גבעת מרדכי: בשעות הערב של יום שלישי הגיעו ראשי הישיבה אל מעונו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי אהרון לייב שטיינמן שליט"א רח' חזון איש בבני-ברק והתייעצו עימו על המרד בו פתחו תלמידי הישיבה. ראשי הישיבה סיפרו לרב שטיינמן את חומרת הדברים ומעשי האלימות המתרחשים לדבריהם בישיבה הידועה במהלך החודשים האחרונים. ראשי הישיבה ביקשו ממרן ראש הישיבה לצרף את חתימתו למכתב חריף התוקף את הפגיעה החמורה במנהל הישיבה וכן את מעשי הוונדליזם. אמש, בשעות הערב התנוסס על לוח המודעות בישיבה המכתב שהעתק ממנו ותוכנו המלא מפורסם לראשונה ב"כיכר השבת". תחת הכותרת "אל בני הישיבה הק'" נכתב, "נזדעזענו ונחרדנו ועגמה נפשנו מהרעה הגדולה שפשטה לאחרונה בישיבתנו הק', שנפרצו בה כל הגדרים ונעשו מעשים אשר לא יעשו, של השחתה ובזיון, ובפרט הפגיעה באחד מהנהלת הישיבה שליט"א, שהיא פגיעה בכל ראשי הישיבה. • עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים "אמנם ברור לנו שרק מיעוט ידו במעל, אבל מן הראוי היה שהרוב הגדול מבני הישיבה, שהם יראים ושלמים, יביעו בגלוי את מחאתם על אלו שבידיים הורסים את הישיבה גם ברוחניות. "כבר גילינו את דעתנו בע"פ, ואנו חוזרים ומגלים אותה בכתב שלא יאמרו מדשתקו רבנן וכו', אנו חוזרים ומזכירים שעל הישיבה להיות בית מדרש גדול לתורה, למוסר ודרך ארץ". על החתום, ראשי הישיבה הגאון רבי משה מרדכי פרבשטיין והגאון רבי שלמה דוד כץ. מרן ראש הישבה הגראי"ל שטיינמן הוסיף בכתב ידו לפני חתימתו וכתב: "הנני בזה לחזק ידי ראשי הישיבה ויהי רצון שמהישיבה יצאו גדולי תורה מאוד". הרקע למכתב החריף, הינו המרד שהחל בישיבה בתחילת זמן קיץ הנוכחי וזאת בעקבות "זריקתם" של שני בחורים מהלימודים בישיבה, בשל מעשי הוונדליזם שנעשו בעקבות ביטולו של מעמד ה"פורים רב", כאשר בין היתר הושחת לוח זיכרון להנצחת התורם וכן נופצו חלונות והושחת רכוש, ובנוסף החרימו הבחורים את שיעורי ראשי הישיבה וכן נעלו את חדרי השיעורים. בשיחה עם "כיכר השבת", אומר א', אחד מבחורי הישיבה כי "יש להפריד בין מחאה מוצדקת לבין מעשי האלימות". לדבריו, "גם ראשי הישיבה תמכו בנו במאבק הצודק כנגד הנהלת הישיבה, אולם התנגדו למעשי הוונדליזם, ובצדק". "בנוסף", לדבריו, "יש לשים לב שמרן הגראי"ל שטיינמן לא חתם על המכתב כתוכנו אלא הוסיף את דבריו ועליהן חתם".
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2014 00:43 |
|
| |
לא הייתה שם אלימות זה כבר קשקוש מה שהיה זה ריקוד שרו עוצו עיצה נגד הנהלת הישיבה בתור מחאה וגם זה כבר פאסה כולם שכחו מזה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2014 00:49 |
|
| |
אתה חברונער? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2014 00:53 |
|
| |
מה זה משנה???
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2014 11:24 |
|
| |
מה הבעיה? גם אני אומרת את זה בפגישות. לא בהתלהבות יתרה, אבל בנימוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2014 11:52 |
|
| |
| riki_m כתבה: |  |
| שיגושיח כתב: |  | אני בפירוש לא התכוונתי למה שכתבת. בחברון בפירוש מטפחים מידות טובות, חברים שלי למדו שמה, וגם הסתובבתי שמה וראיתי את זה בעצמי. משום כך, הם מנסים להיות אדיבים במיוחד בכל מצב. אבל, מכיון שהם עדיין לא מודעים למורכבות החיים, לפעמים הם טועים. זה שהם טועים, לא עושה אותם פחות בעלי מידות. פשוט צריך לחכות עד שמישהו פותח להם את העינים. |
|
לא יודעת אם זה קשור אבל ניפגשתי עם חברון שבאת התנהג בצורה כזאת, מזל שלא רציתי כי זה באמת לא נעים בכלל.....
קרה לי מקרה אחד שהבחור הראה לי התחהבות כמו שצידוקנת אמרה ואפילו גלשנו מעל הזמו הנורמאלי לפגישה ראשונה ואז הוא אמר היא לא בסגנון שלי בחייאת אני לא מתאימה לך תהייה מספיק גבר לא לתת לבחורה לפתח ציפיות (לא לחתונה) אבל לפחות לא לפגישה שנייה..... שאני לא מעוניינת במישהו אני לא נותנת הרגשה טובה וגם לא הרגשה שח דחיה..... זה לא בוגר בעניי או משחק כמו שכתבת להתנהג בצורה כזאת
|
|
אם הבחור הגזים בהתלהבות אז הוא טעה במשו שאפילו לא שם לב אליה. יתכן שריקי היא הבחורה המקסימה הראשונה שפגש בחיים !. הכי הגיוני להתנהג כרגיל, כלומר, אם הבחורה היא מקסימה אז להשיב לה באותה מטבע. נראה שהבחורות פה טועות. התלהבות מהבחור/ה, לא בהכרח מובילה לפגישה שניה. ויתכן גם שזה די מצוי שהבחור ממש מגזים בהתלהבותו, ואז בצדק, הבחורות מצפות לעוד פגישה, ומתבאסות כשזה לא קורה, אולי הן חושבות שמשו בהן לא בסדר.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2014 16:44 |
|
| |
ריקי אני איתך!!
רציף..אין מה לעשות גבר ואישה זה לא אותו ראש ואם גבר כל הפגישה מראה סימני התלהבות ומשך הפגישה נמשך הרבה מעבר למצופה ובסוף מסיים איך שמסיים אז..כן,האישה חושבת שבטוח יש פגישה שניה!(לא לרוץ למחשובת של חתונה..)
אדם...וואווו שנים!!זה עבר מזמן כל הסיפור הזה וכמו שטום כתב באמת שאפחד כבר לוזוכר את זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2014 01:34 |
|
| |
אני משתדל רק להגיד תודה ולילה טוב בסוף הפגישה. ואם נהנתי אז אני יגיד גם שנהנתי. אבל אין שום קשר בין זה לבין להמשיך עוד פגישות.
היה פעם שכבר ידעתי אחרי חצי שעה של פגישה שאני לא ממשיך איתה והמשכנו לדבר עוד יותר משעתיים, באמת היה ממש נחמד לדבר איתה. אבל היינו ממש לא מתאימים מבחינה שידוכית.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2014 19:13 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2014 19:34 |
|
| |
הקפצת אשכול רק בשביל דש אני מלשין לאסיק 
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2014 21:27 |
|
| |
וואי כיפוש את גדולה!!! זה היה מזמן.... וגם אז היה לי מישו שעשה את זה....
איזה עולם איזה עולם...
|
|
|
|
|