| נשלח ב-22/9/2014 22:44 |
|
| |
שמע קולנו
אתם מכירים את התקופות שאתם כל כך חלשים בביטחון, שאתם מעדיפים כבר להתרכז בכל דבר אחר בחיים: טיפוח עצמי, עבודה, חסד, לשמח חברות וכו', רק לברוח מהמקום הזה של לעמוד בתפילת 18, ולבקש מהשם עזרה במציאת הזיווג, ושיקל ושיושיע? לבקש על כולם רק לא על עצמי? כי כשאני מבקשת על עצמי אני כבר מכוונת את עצמי למקום הזה, ובאופן חצי רצוני מפתחת ציפיות, ופותחת את הלב בתפילה ובבקשה ואז יום אחרי יום, דייט אחרי דייט ובסוף חלישות הדעת, מפח נפש והלב שנפתח מתכווץ לו חזרה ומתפנה לעיסוקים רבים אחרים. ואז המחשבות שאולי לא מגיע לי כזה טוב? או אולי השם מתכנן לי משהו אחר, להיות כמו הרבנית ברג ולטפל בהרבה יתומים? ניגשת ל-18 והדמעות זולגות להן, כי אוזרת את הכח לבקש על התפילה, והכוונה, והתשובה, והגאולה, והאחות והשכנה, והחברה מהצבא ועל החברה מהמדרשה. ואז בשארית השאריות מבקשת גם על הזיווג שלי והדמעות מתגברות כי הזיוף צורב, כי אני תופסת את עצמי במקום כל כך קטן אמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2014 01:33 |
|
| |
השיבני..
 נגעת בלבי עכשיו כ"כ אהבתי מה שכתבת.. אבל, את מסכימה להלוות לי קצת מהאמונה שלך קצת מגדלות הנפש לך?
לכל אחד מותר ליפול ולקום... לכל אחד יכול להיות קשה ולהתגבר לכל אחד יש יום חלש ויש טוב יותר
ומתור שיהיה לנו רגעי חולשה ורק מתוך רגעי חולשה נוכל ללמוד, להסיק מסקנות לדעת מה לתקן, על מה לעבוד מה אנחנו מרגישים ממה אנחנו מתעייפים ומה אנחנו באמת רוצים
ומתוך רגעי חולשה כאלה מלאיי מודעות,מכווני מטרה צומחים אנשים חזקים וטובים כמוך...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2014 01:40 |
|
| |
מכיר את התקופות האלה.
אני מקווה שהאמונה התמימה של פעם תחזור מתישהו לקדמת הבמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2014 09:21 |
|
| |
כי יש ימים יפים הכל פורח ויש שעות קשות הכל בורח תחזיקי חזק
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2014 11:38 |
|
| |
יש ימים שאנחנו עייפים, זה נושא אחד. יש כאלה שיש להם את התחושה המגעילה הזאת של יאוש, ושאר תחושות רעות שאופפות אותנו, ומטרידות אותנו. זה נושא שני. בקשר לאמונה, הידיעה שיש בורא עולם, ושהכל הכי טוב שאפשר, לא תמיד מעודדת אותנו, או מנחמת אותנו. אמונה וביטחון זו תחושה שנולדים איתה, או מקבלים מההורים, או זה בא אחרי עבודה בעניין. יש אתאיסטים שעמוק בלב יש להם אמונה ותחושה שיש שליט לעסק, עכשיו טוב, ויהיה טוב. ויש הרבה אנשים מאמינים, שהאמונה לא מעודדת אותם, אז יש בורא עולם שרחמיו רבים, אז מה ? רע לי, עצוב לי, נראה שככה זה ימשך, לאף אחד לא איכפת ממני, התפילות לא עוזרות, בסוף אצטרך להתפשר ולקחת הצעה עלובה, אמות זקן ומסכן :( וכו' וכו' העיצה הפשוטה לכל זה, זה חבר טוב, גם עם החבר נשוי, שומרים על קשר, מגיעים לפעמים לסעודות שבת.. והעיקר לא להסתגר, לעסוק בעשיה ובהתנדבות. זה מגביר איפשהוא את האמונה ואת החיוניות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2014 14:23 |
|
| |
בס"ד
יפה רציף גאה בך..........
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2014 17:21 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
יפה רציף גאה בך.......... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2014 18:22 |
|
| |
זה לא מגביר את האמונה, זה רק משכיח קצת את הצרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2014 18:57 |
|
| |
השיבני נגעת בנקודה רגישה....ובמיוחד לפני ר"ה מרגישים את זה בעוצמה חזקה..
רציף..חבר טוב עוזר הרבה אבל לא תמיד...יש תקופות ומצבים שרוצים להעיף גם חברים טובים ..לא יכולים להסתכל ולדבר עם אפחד...
לגבי הלהסתגר צודק לגמרי אבל לא הבנתי איך זה קשור לאמונה....זה משכיח ומדחיק את המצב אבל לא מכניס אמונה..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2014 19:55 |
|
| |
רציף..חבר טוב עוזר הרבה אבל לא תמיד...יש תקופות ומצבים שרוצים להעיף גם חברים טובים ..לא יכולים להסתכל ולדבר עם אפחד...
מסכים עם כל מילה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2014 00:32 |
|
| |
בחיים יש עליות ויש ירידות, יש פעמים שאנחנו יותר מרגישים את הקירבה להקב"ה ויש פעמים שבהיפך. אני מניח שהפוסט הזה נכתב בימים קשים יותר, נקוה שבקרוב הכל יתהפך לטובה, ותרגישי חזקה יותר ושליוה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2014 10:32 |
|
| |
אמונה, זה לא רק אמונה בה', אמונה (מבחינתי לפחות) זה שורה ארוכה של אמונות חיוביות, כמו אמונה ואימון בעצמינו, אמונה שאני אסתדר בכל מצב, וכו' חברים ונתינה לזולת זה רפואה וחיזוק לנפש, זה לא סותר שלפעמים אנחנו זקוקים לשקט, וחייבים שקט. מה שקורה לנו בשבתות ובחגים שהשקט והשלווה הם כמו מעיין מרפא עבורינו, אנחנו מעכלים דברים, ונהיה סדר במחשבות, ויש חוויות שלוות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2014 15:19 |
|
| |
| רציף כתב: |  | אמונה, זה לא רק אמונה בה',
אמונה (מבחינתי לפחות)
זה שורה ארוכה של אמונות חיוביות,
כמו אמונה ואימון בעצמינו, אמונה שאני אסתדר בכל מצב, וכו'
חברים ונתינה לזולת זה רפואה וחיזוק לנפש,