|
|
| נשלח ב-31/12/2014 07:26 |
|
| |
| אחרחוק כתב: |  | | לגופו של עניין (לגבי ישי), רעיון טוב להפגש איתו וכדו', השאלה אם לא ינה כל הזמן "לוכיח" שהוא "עדיין חרדי", כהתנהגותה הנצחית של ש"ס, וגם הוא לא יחפוץ להכנס לדיאלוג עם העובדים. |
|
אם הוא הביא עמו את יוני שטבון, אדם עם כיפה סרוגה, הוא ממש לא צריך להוכיח שהוא חרדי, מהזן שרואה באיש העובד באר לחליבת תרומות בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2015 15:26 |
|
| |
הלוואי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2015 15:29 |
|
| |
| קסת כתב: |  | אני מתחיל לחשוב שבאמת עדיף שהמפלגות החרדיות יעלמו, ובמקום זה יהיו נציגים חרדים במפלגות כמו הליכוד, הבית היהודי.
יש אמירה ידועה,ש חלק מהעניין של ההליכה לבחירות זה בעצם ההכרזה שיש ציבור גדול של יהודים שנאמן לה' ולתורתו, בלי קשר לתועלתיות שהנציגות תפעל בכנסת.
אני חושב שכיום יש פחות משקל לאמירה הזאת, בעבר, הציבור החרדי היה שולי מאוד, והיה עניין להראות שהנה על אף שכאילו כבר ספו ותמו יראי ה', בכל זאת יש ציבור גדול של יהודים שמכריז על אמונתו בתורת ה', אבל כיום, נראה לי שהמצב שונה, כולם יודעים שהציבור החרדי הוא ציבור גדול, ואשר גדל מיום ליום, היום כבר הגענו למצב שיש פחד אמיתי אצל החילוניים שהחרדים הולכים לגנוב להם את המדינה מהידיים שלהם, אני חושב שהיום אין צורך בעניין של להראות על ציבור גדול של חרדים לדבר ה'.
ויתרה מכך, אני חושב, שההיפך הוא הנכון, התוצאות של הבחירות דוקא לא משקפות את הגידול העצום של הציבור החרדי, אלא הפוך, השאלה תמיד נשאלת, אם אכן הציבור החרדי גדול כל כך, למה לא רואים את הגידול בנציגיו בכנסת.
אשר על כן, כבר אין את העניין במפלגה חרדית עצמאית, ויתכן מאוד שכבר עדיף להעמיד נציגים חרדים במפלגות הגדולות.
תוקן על ידי קסת ב- 29/12/2014 23:13:02
|
|
בדיוק מצאתי אתנחתא לקרוא מאמרים מענייני דיומא (מומלץ מאוד מבחינה מחשבתית), ספר דקיק הנקרא 'חמש דרשות' מאת הרב סולובייצ'יק (ירושלים תשל"ד). איפשהו לקראת סוף הפר הוא מסביר בטעם, שאמנם החילונים כנים בטענה שהם רוצים "גם" מסורת, אבל בד"כ קשה לסמוך עליהם שבמידה ויהיו קשיים הם ימשיכו לתחזק אותה מעצמם (סטייל שרון בהתנתקות)
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2015 08:34 |
|
| |
בעקבות מאמר שפרסם ח"כ יעקב אשר בנושא, פתחתי דיון באשכול בפורום "בחדרי חרדים".
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2015 16:43 |
|
| |
בנציון ראשית, המאמר שכתבת מצויין, נכון, ערוך בצורה מסודרת ונאה, אך לדעתי לא נפל על האוזן הקשובה. כפי שציין פותח האשכול, הקמפיין 'כולנו חרדים', הוא במובנים רבים תמצית החרדיות. הציבור החרדי, בדגש על הליטאי, ממעט לתרום לזולת ולא פעם הולך לכיוונים רעים. הם לא מוכנים לשרת בצה"ל בשום צורה שלא מעניקה להם הטבות מוגזמות (אם כי יצויין, שהצבא השכיל להעניק להם את ההטבות, באופן שהדור הבא יתגייס גם בלעדיהם). אנשי ציבור לא מתביישים לירוק פעם אחר פעם בפנים של החברה התומכת בהם, והדוגמה הקטנה מאמרו של אייכלר לצרפתים: "אל תבואו"; לא קראתיו, אבל חוצפה של אדם הטובע תקציב גבוהה ומשווה את המנמיך המחיר לגרוע מטרוריסט... וכי יש נבזות גדולה מזו? מאידך, נשאלת לא פעם השאלה, כיצד בכל זאת אנשים רבים מקריבים את כל חייהם - החל ממנהגי משפחה ומסורת וכלה בחוסר יציבות מחשבתית ואיסור מוחלט להשתמש בכלי המכונה 'מוח', דרך שינוי מבטא, הסתרת פעולות ומעשים וכו' - ובלבד שיקראו חרדים?! התשובה היא קמפיין 'כולנו חרדים'. ראשי המגזר מנסים בכל כוחם להסביר לנו שהחרדיות היא בסיס הטוהר האנושי, ובינתיים מסבירים שכל חיבור דק למה שעלול להפוך אותנו לעצמאיים, הוא בדיוק מה שלא 'חרדי'. אצילות! כפי שכתבתי פעמים רבות, ביום שיקומו ציבורים גדולים ויגידו בפה מלא: לא מדובשך ולא מעוקצך! יש לנו עמדה עצמאים, אם ירצו החרדים, שיצטרפו אלינו! רק אז תבוא הישועה. כפי שציין שרפ (עדיין קשה לי להסכים מ100%, בפרט שהרבה תלוי בתוצאות הבחירות), יש אפשרות להתחבר עם אלי ישי. הוא אמיץ ואינו רואה צורך להסתגר החרדיות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2015 08:39 |
|
| |
לגבי המאמר. אין לי מושג איזו הצדקה יש לאומר "אנחנו הנציגים שלכם, ותקפצו!". אם הוא לא רצוי, ולא משנה למה (לדעתי יש הרבה למה, כי החרדים העובדים ותומכיהם אמנם מחוברים ממסדית למגזר החרדי הקלאסי, אבל יש להם דרישות קשות ומשמעותיות ממנו), אף אחד לא חייב לקבל הסברים כאלו. יעקב אשר מוכן לחתום על מסמך המבטיח דאגה לזכויות החרדי העובד ודרישותיו????
|
|
|
|
|