|
|
| נשלח ב-19/2/2015 12:43 |
|
| |
בסד
ז"א שאין לך בעיה שהשדכנית תדע?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 12:49 |
|
| |
אני רוצה שהשדכנית (והבחור) ישפטו אותי לפי מה שאני ולא לפי סטיגמות על אירוע שעברתי במהלך חיי. אבל אילו היה מדובר בשדכנית ליברלית שמבינה שלא מדובר באירוע שהפך אותי למשוגעת או חולת נפש לא היתה לי שום בעיה לשתף בהכל. לצערי רוב השדכניות פוחדות להתעסק עם סיפורים לא שגרתיים כל כך (הן רוצות להגיע הכי מהר שאפשר ל2000$) ועל כן הייתי מעדיפה שבשלב הראשוני של שידוך לא ידעו. אך ברגע שבו יידעו משהו אשתף בהכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 12:55 |
|
| |
המקרה שלך לא נכלל כבעיה נפשית. בכלל בכלל לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 13:03 |
|
| |
בסד
אז את בחורה בוגרת.אבל יש אחרים שהיו אולי מעדיפים שאנשים שגילו מראש "יורידו" את השידוך... מאשר ש"כולם" ידעו את בעייתם... לכי תדעי מה הולך בלב כל אחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 13:08 |
|
| |
רוב סוגי הדכאונות רחוקים מלהיות מחלת נפש לדעתי (האמת שכולנו בסוג של דיכאון אם נשווה את עצמנו לילדות העליזה והחייכנית.. לא חייכנית שלנו..) מה שקרה לך אולי היה "הלם קרב" מסיטואציה שלא נחשפת אליה בהדרגה, גם ילד שפתאום מת לו החתול יקבל אולי סוג של דיכאון.
גם אחרי החתונה קורה ונכנסים לדיכאון (מי לא שמע על דיכאון אחרי לידה?) ומהבחינה הזאת אולי את אפילו מחוסנת יותר אחרי שעברת את זה פעם אחת.
לא נראה לי גניבת דעת לא לספר כזה דבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 13:18 |
|
| |
אפשר לךהסתיר את זה בהתחלה..אבל בפגישות מתקדמות שנבנה חיבור צריך לספר.. ברוב המקרים אם אין משהו ממש בעייתי , כמו שציין אדם,אזי הבחור כבר לא יפסול בגלל זה כי החיבור האמתי והטוב קיים.. וכמו שמרן הרב שך זצל ..אמר בשם החפץ חיים..לגבי מקרה דומה של העלמת מידע, שם המידע היה נחשף לפני הוורט,אז הבחור לא היה מוריד בגללו, כמו אם ישמע עליו בדייט הראשון, אמר החפץ חיים לאב שם{שם היה מדובר בהעלמת הגיל שהיה הפרש של כמה שנים}שקר אחד שנים והכל יסתדר..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 13:53 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | רוב סוגי הדכאונות רחוקים מלהיות מחלת נפש לדעתי (האמת שכולנו בסוג של דיכאון אם נשווה את עצמנו לילדות העליזה והחייכנית.. לא חייכנית שלנו..) מה שקרה לך אולי היה "הלם קרב" מסיטואציה שלא נחשפת אליה בהדרגה, גם ילד שפתאום מת לו החתול יקבל אולי סוג של דיכאון.
גם אחרי החתונה קורה ונכנסים לדיכאון (מי לא שמע על דיכאון אחרי לידה?) ומהבחינה הזאת אולי את אפילו מחוסנת יותר אחרי שעברת את זה פעם אחת.
לא נראה לי גניבת דעת לא לספר כזה דבר... |
|
בסד
חחח דברת עלי?! א
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 15:07 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | בסד
רציף,אתה היית רוצה להתחתן עם בחורה עם בעיה נפשית? |
|
הייתי מקשיב להצעה. כמדומני שבעיית חרדה למשל היא לא תורשתית. ואם היא מטופלת היטב אז אולי אולי.. וכנ"ל הפרעות של כפיתיות. טוב, אין מה להשוות, בעקבות הגיל המתקדם שלי יש לי נכונות להתגמש איפה שאפשר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 15:23 |
|
| |
אין לי דיעה איך להתייחס לדיכאון למיניו ולסוגיו. אולי זה תורשתי. מה שבאמת שייך להיסטוריה אין צורך לומר, ויש להתייעץ עם רב, ואז יש גם את החותמת של הרב למהלך. ובכל זאת כדאי לספר אם יש פתיחות מהצד השני, ולרוב - יש פתיחות, כדי להגיע לקשר בלי סודות, ובצורה בריאה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2015 21:10 |
|
| |
לא קראתי את כל התגובות בשרשור, סורי אם זה יורגש...
תקשיבי- קודם כל כשיש פגישה- תוודאי שהוא מספר הכלל פתוחח ואין שום סודות. אם יש שקר קטן, יכול להיות שיש גם שקר גדול והבעיה יותר מהותית.
אם הבן אדם אמין, אז אפשר להתחיל לבדוק האם זו בעיה מהותית או שאפשר להנות מכל הטוב של הבן אדם גם היא היא תתפרץ לפעמים. שזה מאוד תלוי גם בכוחות האישיים שלך. את צריכה לדעת שרוב הסיכויים שברים יתפרצו שוב ויהיו כל מיני תקופות. יכול להיות שזה שווה לך מרוב שהוא אחלה בן אדם. אבל תבררי טוב על הבעיה ותדעי לקראת מה את הולכת. זה הכל.
אני מדברת מניסיון בתחום... אמינות, דבר ראשון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 14:07 |
|
| |
בסד
טאנקס כוזרית
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 15:59 |
|
| |
עוד רלוונטי בכלל? 
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2015 11:26 |
|
| |
בסד
תמיד טוב לשמוע דעות של אחרים(=...זלא רלוונטי כרגע אבל יכול להיות רלוונטי בהצעה שאולי תבוא שוב בעתיד...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2015 21:11 |
|
| |
| כוזרית כתבה: |  | לא קראתי את כל התגובות בשרשור, סורי אם זה יורגש...
תקשיבי- קודם כל כשיש פגישה- תוודאי שהוא מספר הכלל פתוחח ואין שום סודות. אם יש שקר קטן, יכול להיות שיש גם שקר גדול והבעיה יותר מהותית.
אם הבן אדם אמין, אז אפשר להתחיל לבדוק האם זו בעיה מהותית או שאפשר להנות מכל הטוב של הבן אדם גם היא היא תתפרץ לפעמים. שזה מאוד תלוי גם בכוחות האישיים שלך. את צריכה לדעת שרוב הסיכויים שברים יתפרצו שוב ויהיו כל מיני תקופות. יכול להיות שזה שווה לך מרוב שהוא אחלה בן אדם. אבל תבררי טוב על הבעיה ותדעי לקראת מה את הולכת. זה הכל.
אני מדברת מניסיון בתחום... אמינות, דבר ראשון. |
|
אי אפשר להכליל ש "רוב הסיכויים שזה יתפרץ שוב". כל מקרה לגופו. ואם זה דיכאון קל אז בכלל אין כל כך מקום לחשוש, היות ודיכאון - קל לטפל בה . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|