בית פורומים יד בנימין

הגשתי התנגדות נגד תוספת הקומה לדיור המוגן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2015 17:43 לינק ישיר 
הגשתי התנגדות נגד תוספת הקומה לדיור המוגן

תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 11/06/2015 18:00:06

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2015 16:22 לינק ישיר 
הזמנה לדיון ועדה מקומית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2015 18:31 לינק ישיר 

תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 16/06/2015 18:32:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2015 16:14 לינק ישיר 
ישיבת ועדת שורקות

הקדמה והבהרה
לאחר ישיבת המועצה נפגשתי עם היזם ושוחחתי איתו ארוכות, לדעתו הגשתי התנגדות סרק ולדעתו אני מחפש להרע ואני מזיק לו.
אמרתי לו שאם הוא נפגע בכל דבר שכתבתי, אני מתנצל בפניו ולא זו היתה כוונתי ח"ו.
הבהרתי בצורה ברורה שכשם שהוא רואה את הצלחת העסק שלו כך אני רואה את רצוני לחיות במקום מסודר.
לא יתכן שיישוב שתוכנן ל 450 - 530 משפחות יתקיים עם 1100 משפחות, אין שום מקום כזה בארץ ולשמחתי גם הוועדה המחוזית הבינה זאת.
אינני מבין מדוע הרשויות רודפות (לדעתו) את הדיור המוגן במשך 9 שנים ומגיעים עד בג"צ ולעומת זאת משתפים פעולה בשינוי התב"ע בהוספת 120 יח"ד שאין כל ספק שמשפיעים על יד בנימין ומנוגדים לתמ"א 35 ומשאירים מבנים לא חוקיים (קראווילות) ואינם עושים דבר.

ישיבת הוועדה (עדיין אין החלטה ואין פרוטוקולים)
אני הצגתי את טענותיי:

1. הבהרתי שאומנם עפ"י התקנות היום צריך חניה לכל 4 חדרי שינה, בירושלים מחייבים חניה לכל דירה בדיור מוגן ולדעתי אם מוסיפים יח"ד צריך גם לדאוג למספר חניות מתאים ובפרט כשביד בנימין אין מקומות חניה

2. טענתי שמבני הציבור לא יספיקו לדירות המאושרות ובטח שלא באם יוסיפו עוד.

3. טענתי שמספר יחידות הדיור הם מעל ומעבר לאפשרויות יד בנימין וזה המספר שנמסר לבג"צ ולדעתי אין להוסיף יחידות דיור.
4
. טענתי שמכיוון שאין את מספר המ"ר עפ"י השינוי בהוספת הקומה, אני דורש מהוועדה לבדוק ולדאוג שהדיור המוגן לא יחרוג מהמ"ר המותר עפ"י התב"ע (23,351 כפול 70% או 75%).
5
. טענתי שהטעו במדבקות בין צהוב "היתר מוצע" לירוק "היתר מאושר"
6
. טענתי שבערר שעל פיו נטענו כל הטענות בבתי המשפט השונים, ביקש היזם להוסיף קומה, ועדת הערר טענה שזה לא בסמכותה אבל המליצה "אגב אורחא נעיר כי לטעמנו, הפריסה המוצעת הינה אופטימלית ואיננו רואים לשנות ממנה ו/או לחרוג מהתב"ע".

7. טענתי שאם מחליטים להוסיף קומה יש לבדוק באם קומה זו ובית גנזים לא יגרמו לרעש או לריח (בהיותם קיר דרומי ליד בנימין)

דברי נציג היזם

1. הדיור מוגן עומד בתקן החניות המותר

2. לטענתו מבני הציבור מספיקים ויש שם שני אולמות (אני לא רואה זאת בתוכניות)

3. אין בתב"ע הגבלת מספר דירות אלא רק מ"ר ומכיוון שהוא עומד במספר המ"ר וביטל בניין אחד, הוא יכול להוסיף קומה.
לטענתו הכוונה היא להוסיף רק עוד 25 דירות ולא 41

4. לטענת הוועדה הדברים נבדקו

5. לטענת הנציג הכוונה היא לאלו בניינים כבר ניתנו אישורי בניה בפועל (לשלוש קומות), (אם זו אכן הכוונה, אני מתנצל).

6. לא קיבלתי תשובה על כך.

אין לי דבר וחצי דבר נגד היזם, זכותו המלאה לעשות כל שינוי שעומד בתנאים החוקיים.

אני יאבק ויעמוד על זכותי לחיות במקום שמתנהל כחוק ושיפונו כל המבנים שניתנו להם אישור זמני עפ"י חוק פינוי פיצוי והוסכם על כך איתי במשפטי נגד הקמת מבנים אלו.

תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 28/06/2015 16:25:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2015 22:24 לינק ישיר 
קצת הסטוריה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > יד בנימין > הגשתי התנגדות נגד תוספת הקומה לדיור המוגן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext