|
|
| נשלח ב-25/6/2015 12:44 |
|
| |
| mademoisel כתב: |  | | טום888 כתבה: |  |
אם חייל מחיל הים
לא יאופשר לו לטוס במטוס קרב
הוא יטען לאי שוין זכויות???
הוא יהיה מטורף!! אם יטען כך
כך כל הברואים ,הם כחילות בצבאו של המלך.
וכל אחד ותפקידו ויעודו הרוחני
ומשהשלים את יעודו..
הוא יקבל את אותו הדבר, כמו השני שישלים..
|
|
אם הוא יהיה ברמה מקבילה לאחר שבתפקיד, כן.
אישה אינה ברמה מקבילה לגבר ולכן אין לי שום תלונות על כך שמעמדי נחות.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
הוא קצין והוא קצין
אותם דרגות..רק חילות שונים ותפקידים שונים..
הנמשל ברור
ומי שעדיין מתלונן..
שיילך להסתכלות..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2015 13:02 |
|
| |
| שטויעס כתב: |  | יופי טום, אז אתה מסכים איתי שאין שיויון זכויות לנשים , כמובן שאתה מסביר את זה בדרך מסוימת..
Made, אני לא מסיכמה איתך הפעם, ממש לא. גברים ונשים זה אמנם שתי עמים אבל א"א להשוות מי יותר טוב בדרגות..אני לא מסכימה שאנחנו נחותים גם מבחינת התורה. אלא אני מסכימה שיש חוסר שיויון וחוסר הגיון בו. זה הכל. מה שכן יש תקנות שחכמינו קבעו שמתקנות אותו כמו שתי נשים. (גם שרה אמנו אמרה "הבאתי צרתי לביתי.." זה לא תקין..)
אביה, נכון מאד, שתינו יוצרים שלמות מדהימה! אבל טענה זו (שרת חוץ ופנים) דמגוגית לחלוטין ולא נכונה בדורנו, אני אישה ברמת שס"ה גידי..בעלי יעיד, :) וכן אני אוהבת לעבוד..מאד מאד. לא יכולה לתאר את עצמי בלי זה, זה נותן לי חיות. בעלי לעומת זאת מצידו לא לעבוד. הוא מאד שמח שאני מביאה כסף הביתה לא משנה לו מי, העיקר שיהיה כסף בבית ובית טוב ושמח ושנוכל לתת לילדנו כל מה שאפשר וזוגיות מאושרת.
לא טענתי מלכתחילה לגבי שוויון!!!
אלא לגבי הפרשנות הכפרנית שאי השוויון בתורה הוא אומר שהאשה נחותה מהגבר..
השוויון המדומה בחלום הפמניסטי
מזכיר את אותה תקופה שבה כולם סגדון לשיווין הסוציאליסטי
כאן וכאן
מכח טענות צודקות
רק הדרך שלנסות להפוך סדרי בראשית
הוכחה כלא נכונה
על חשבון דמם של עשרות מליונים
כנל הפמניזם
מאה שנה ללידתו
וגם מאמיניו
טוענות שעדיין איננו
תוקן על ידי שטויעס ב- 25/06/2015 12:00:04
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2015 13:28 |
|
| |
| טום888 כתבה: |  |
| mademoisel כתב: |  | | טום888 כתבה: |  |
אם חייל מחיל הים לא יאופשר לו לטוס במטוס קרב הוא יטען לאי שוין זכויות??? הוא יהיה מטורף!! אם יטען כך כך כל הברואים ,הם כחילות בצבאו של המלך. וכל אחד ותפקידו ויעודו הרוחני ומשהשלים את יעודו.. הוא יקבל את אותו הדבר, כמו השני שישלים..
|
|
אם הוא יהיה ברמה מקבילה לאחר שבתפקיד, כן. אישה אינה ברמה מקבילה לגבר ולכן אין לי שום תלונות על כך שמעמדי נחות. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הוא קצין והוא קצין אותם דרגות..רק חילות שונים ותפקידים שונים.. הנמשל ברור ומי שעדיין מתלונן.. שיילך להסתכלות.. |
|
אה, אז לכן ערכו של נער מגיל חמש שנים עד עשרים שנה הוא עשרים שקלים לזכר ועשרה שקלים לנקבה. נכון? וסורי על הקושי בהבנה (טיפול יעזור) אבל לאורך כל הדרך לא התלוננתי על מעמדי , ולהפך, אני מכירה בו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2015 13:40 |
|
| |
מי אמר שטיפול הוא רק לגבי זה אדם צריך טיפול גם על קו חשיבה שהוא מביע דעה בנושא שהוא לא מבין בו כלום..חוץ מלצטט כותרות.. זו הבעייה !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2015 13:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2015 14:00 |
|
| |
בשביל לראות צריכים עינים.. כנראה המשקפי שמש מסתירים..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2015 14:22 |
|
| |
התחושה שלי היא שחסר פה המון חומר בנייה, להשקפה יציבה.
לא ברור לי איך. בעצם ברור, לא כל מורת סמינר יודעת להעביר השקפה כמו שצריך, ולפעמים יש להם דברים אחרים להתמודד איתם שההשקפה נזנחת:(
אני בעד ללמוד לפני שמדברים.
"נפש חיה" של הרב פינקוס- ספר חובה. שווה לקרוא לפני שמגיבים. זה א ב של השקפה.
וכן, הדור שלנו צריך לקרוא ספרי אחרונים... כדי להגיע להבנה ברורה של ההשקפה. אנו צריכים את הפישוט של תורת בראשית.
המשל עם הדרגות הצבאיות שטום הביא הוא משל ידוע ביהדות, טום לא המציא אותו. ויש בו הרבה עומק.
נראה לי שהצורה שדנים פה בדברים היא טיפה מלמעלה, ואני אנסה להסביר.
בחשבון יש משוואות פשוטות של 1+1=2, ויש מורכבות יותר כמו 2X+5Y=54 וכן הלאה המשוואות נעשות מורכבות יותר, וכן התשובות הולכות ונהיות מופשטות.
זה לא אומר שאין תשובות.
זה אומר שמי שיודע את התשובות הוא מתמטיקאי מוצלח שלמד המון שנים ופיתח את יכולת חשיבתו התאורטית- מופשטת. כך גם בתורה, ישנם עמקים עצומים. המבינים הם אלו שהוגים בה ומפתחים ראשם להבין את עמקיה.
אם מתמטיקה היא עומק, אז מה התורה?? ומה אני משווה בכלל:)
מה שאני באה לומר, זה שלטעמי יש שוויון. (אכן כך, בניגוד לכל הדעות כאן, כולל טום)
אך לא השוויון הפשוט והרדוד, וגם לא שוויון אחר טבעי, אלא שוויון עמוק כמה קומות של עולמות פנימה.
אם נוריד את רמת התורה לגובה קרסולינו, או נעלה אותה ל"תורה בגובה העיניים", כמו התרבות המזרחיסטית החדשה. אזי נמשיך לחיות בתרבות ברמה שלנו... זו לא יהדות. היהדות היא חובקת עולם, היא בנתה את העולם והיא תפרקו בבוא הזמן.
וזו לדעתי הנחיתות. אנו העם היהודי הנושא בתורת אמת צרופה שכתבה הקב"ה בכבודו ובעצמו. אם נחשוב שהיא כל כך פשוטה, ובקלות נוכל למדוד ולהגיע לחשבונות שבה, אזי ביטלנו את כל הערך העצום של מסוף העולם ועד סופו. גדלות שאין לנו בה ולא קצה פיסת פסיפס.
וואו, אני תמיד מתחילה בלומר רק כמה מילים... אבל פתאום זה צובר תאוצה:) מה שבעיקר רציתי לומר- זה המלצה לספר של הרב פינקוס. תיהנו:)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2015 09:32 |
|
| |
דברים כדורבנות. ריתקת אותי:) עכשיו התחלתי להכיר במכמני החסידות שבך.
כנראה עוד כמה רותקו, או שהלכו לקרוא את הרב פינקוס. הלוואי. שיהיה גוט-שאבעס, זמן לחשוב ולחדד השקפה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2015 11:07 |
|
| |
שבת זה זמן לחשבון נפש.. או ללימוד חשבון..:)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2015 13:02 |
|
| |
או שילוב של שניהם...:)
(אתה כזה טום, זה משהו.)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2015 13:54 |
|
| |
חן חן ליטאית...
טום, שבת וחשבון? נו או...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2015 15:15 |
|
| |
| ליטאית4 כתב: |  | או שילוב של שניהם...:)
(אתה כזה טום, זה משהו.) |
|
מה שילוב של טום וחשבון?
אני שבת שעברה השתדלתי לשלב בין השניים...:)
|
|
|
|
|