|
|
| נשלח ב-2/8/2015 16:13 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | | כשיש ביקורת ממוקדת פה ושם, אז אכן ראוי להיות קשוב, ולראות מה אפשר לתקן. אבל כששומעים שוב ושוב, שהציבור החרדי הוא שובניסטי, והציבור החרדי כזה וכזה, והציבור החרדי הוא לא בסדר, אז מתחילים להבין שיש פה אחת שלא כזה מסמפטת את הציבור הזה. |
|
אאאהם, לכתוב מה אני כן אוהבת? זה יעזור לך? ולעיניינו, אני מעירה על בדבר וחצי כל הזמן הזה. ואלו הערות נכונות. נסה טיפה להבין אותם ולראות מה לא בסדר, אחרת אין טעם לפינג פונג הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 16:16 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | חניחניחני כתבה: |  | לא הפכתי את הטרגדיה לתלונה על הציבור החרדי - הרחבתי את מה שחייכנית אמרה.וזה ממש אבל ממש לא הסתה עצמית! הרי העניין זה לא עניין שאמור להיות, זה עניין, שאנחנו כחברה צריכים לתקן!ואם כל דבר כזה, כל ביקורת, הערה והארה אתם מקבלים כך - פלא שהחברה לא משתנה. בן אדם חכם יודע לקבל ביקורת. מי שלא יודע - מגיב בהתקפה על עצם הביקורת. |
|
חני, לא פעם אנחנו לוקחים קשה מקרה יחיד שמישהו אמר, ולפי זה אנחנו בונים תאוריות פורחות באויר, אז קוראים למישהיא בת 30 בכינוי ; בחורה, יש פה איזו אמירה ?! הרי לרוב קוראים לה בשמה חני או פניני או שבי או קיקי או כרמית.. ודאי שמעריכים אותה  חשוב לי להוסיף, שיש הסתה עצמית פה ושם כי יש כאן גם שבבניקים וכל מיני כאלה שלא מחוברים לתורה, דווקא עושה רושם שהרוב הגדול של החרדים מחוברים ומזדהים עם התורה והחברה התורנית נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה שהרחבתי על הקטע של 'בחורה' לא אומר שאני בונה מגדלים - זו פשוט הדוגמא שהבאתי לעניין. וזה עניין נכון - אולי אתה לא מכיר אותו כלכך - עליך לא מסתכלים מוזר בגלל שאתה לא נשוי? וזה צריך להיות כך? אני בטוחה שגם בלי אישה אתה בנאדם שלם!
ובטוח שיש הסתה עצמית, אבל לא בדבריי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 22:29 |
|
| |
| חניחניחני כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | חניחניחני כתבה: |  | לא הפכתי את הטרגדיה לתלונה על הציבור החרדי - הרחבתי את מה שחייכנית אמרה.וזה ממש אבל ממש לא הסתה עצמית! הרי העניין זה לא עניין שאמור להיות, זה עניין, שאנחנו כחברה צריכים לתקן!ואם כל דבר כזה, כל ביקורת, הערה והארה אתם מקבלים כך - פלא שהחברה לא משתנה. בן אדם חכם יודע לקבל ביקורת. מי שלא יודע - מגיב בהתקפה על עצם הביקורת. |
|
חני, לא פעם אנחנו לוקחים קשה מקרה יחיד שמישהו אמר, ולפי זה אנחנו בונים תאוריות פורחות באויר, אז קוראים למישהיא בת 30 בכינוי ; בחורה, יש פה איזו אמירה ?! הרי לרוב קוראים לה בשמה חני או פניני או שבי או קיקי או כרמית.. ודאי שמעריכים אותה  חשוב לי להוסיף, שיש הסתה עצמית פה ושם כי יש כאן גם שבבניקים וכל מיני כאלה שלא מחוברים לתורה, דווקא עושה רושם שהרוב הגדול של החרדים מחוברים ומזדהים עם התורה והחברה התורנית נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה שהרחבתי על הקטע של 'בחורה' לא אומר שאני בונה מגדלים - זו פשוט הדוגמא שהבאתי לעניין. וזה עניין נכון - אולי אתה לא מכיר אותו כלכך - עליך לא מסתכלים מוזר בגלל שאתה לא נשוי? וזה צריך להיות כך? אני בטוחה שגם בלי אישה אתה בנאדם שלם!
ובטוח שיש הסתה עצמית, אבל לא בדבריי. |
|
לא מסתכלים עלי מוזר בזה שאני לא נשוי. הגיוני שיהיו כאלה לא חכמים גדולים שירימו גבה בתמיהה, וגם יגידו אי אילו הערות, היות וחרדים בדרך כלל רוצים להתחתן בהקדם , ויגידו לך בפרצוף : חני, איך זה, שאת עדיין לא נשואה ?? !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 23:26 |
|
| |
שלום לכם! אני נשואה כבר כמה שנים לפני בעלי גם לי ביטלו את השידוך זה היה משבר נורא קשה ואני לא יכולה להגיד שברגעים קשים אלו לא עברה לי מחשבה של למות ודי זה מכלול של תחושות קשות: בושה, נטישה,שנאה , הלקאה עצמית ועוד הרבה ולא כל אחד יכול להתמודד איתם הסיכום הוא שהצד המבטל ייקח על המצפון שלו את כל ההרס והצער שהוא משאיר אחריו ועם זה הוא יצטרך לתת דין וחשבון בשמים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 23:49 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2015 01:12 |
|
| |
אדם שמתאבד ברוב המוחץ של המקרים הוא אדם שהיה מעורער בנפשו קודם לכן וסיטואציה מסוימת יכולה לשבור אותו מהר ולהביא אותו למצב קיצון. (כמו שידוע לי על אנשים חרדים מסוימים שהתאבדו שקוברים אותם בחלקת ישראל ולא מחוץ לגדר כמו שאמורים לקבור אדם ששם קץ לחייו כיון שיוצאים מנקודת הנחה שזה לא היה בדעתם)
כמובן שאי אפשר לשפוט ולבוא ולומר לבחור יש חלק או אין חלק ואי אפשר לשפוט ולהחליט את הסיבות שהיא התאבדה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2015 10:40 |
|
| |
| IAF990 כתבה: |  |
אז עדיף שלא יבטלו שידוכים?
|
|
וודאי שרצוי מאוד מאוד לא לבטל, ולעמוד מאחורי ההחלטה שלנו. מבטלים רק במקרים חריגים, ובהוראה של רב פוסק. יושבים בין הצדדים, מתחייבים על סודיות מלאה, וזה אמור להרגיע את העוקץ של הפרידה, ומחליפים כתב מחילה. *ועוד משהו חשוב, אין לנו מושג כמה שביקורת בבית וחוסר אהבה - הורס את הילד ומעררת את שוויי המשקל שלו, הוא מרגיש כעלה נידף ברוח, הוא לא מעניין אף אחד, ולא מקבל תמיכה מאף אחד, הוא אפס אחד גדול. ולא שווה בכלל. מה שנותר זה להתאבד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2015 14:45 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | חניחניחני כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | חניחניחני כתבה: |  | | לא הפכתי את הטרגדיה לתלונה על הציבור החרדי - הרחבתי את מה שחייכנית אמרה.וזה ממש אבל ממש לא הסתה עצמית! הרי העניין זה לא עניין שאמור להיות, זה עניין, שאנחנו כחברה צריכים לתקן!ואם כל דבר כזה, כל ביקורת, הערה והארה אתם מקבלים כך - פלא שהחברה לא משתנה. בן אדם חכם יודע לקבל ביקורת. מי שלא יודע - מגיב בהתקפה על עצם הביקורת. |
|
חני,לא פעם אנחנו לוקחים קשה מקרה יחידשמישהו אמר, ולפי זה אנחנו בוניםתאוריות פורחות באויר,אז קוראים למישהיא בת 30 בכינוי ; בחורה,יש פה איזו אמירה ?!הרי לרוב קוראים לה בשמהחני או פניני או שבי או קיקי או כרמית..ודאי שמעריכים אותה  חשוב לי להוסיף,שיש הסתה עצמית פה ושםכי יש כאן גם שבבניקיםוכל מיני כאלה שלא מחוברים לתורה,דווקא עושה רושם שהרוב הגדול של החרדיםמחוברים ומזדהיםעם התורהוהחברה התורנית נשלח מהאנדרואיד שלי |
| זה שהרחבתי על הקטע של 'בחורה' לא אומר שאני בונה מגדלים - זו פשוט הדוגמא שהבאתי לעניין. וזה עניין נכון - אולי אתה לא מכיר אותו כלכך - עליך לא מסתכלים מוזר בגלל שאתה לא נשוי? וזה צריך להיות כך? אני בטוחה שגם בלי אישה אתה בנאדם שלם!ובטוח שיש הסתה עצמית, אבל לא בדבריי. |
|
לא מסתכלים עלי מוזר בזה שאני לא נשוי. הגיוני שיהיו כאלה לא חכמים גדולים שירימו גבה בתמיהה, וגם יגידו אי אילו הערות, היות וחרדים בדרך כלל רוצים להתחתן בהקדם , ויגידו לך בפרצוף : חני, איך זה, שאת עדיין לא נשואה ?? !! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אז כנראה אצל בחורות זה שונה... בכל מקרה אני רק בת 20 אז אף אחד לא מסתכל עלי כך
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2015 21:25 |
|
| |
| חניחניחני כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | חניחניחני כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | חניחניחני כתבה: |  | | לא הפכתי את הטרגדיה לתלונה על הציבור החרדי - הרחבתי את מה שחייכנית אמרה.וזה ממש אבל ממש לא הסתה עצמית! הרי העניין זה לא עניין שאמור להיות, זה עניין, שאנחנו כחברה צריכים לתקן!ואם כל דבר כזה, כל ביקורת, הערה והארה אתם מקבלים כך - פלא שהחברה לא משתנה. בן אדם חכם יודע לקבל ביקורת. מי שלא יודע - מגיב בהתקפה על עצם הביקורת. |
|
חני,לא פעם אנחנו לוקחים קשה מקרה יחידשמישהו אמר, ולפי זה אנחנו בוניםתאוריות פורחות באויר,אז קוראים למישהיא בת 30 בכינוי ; בחורה,יש פה איזו אמירה ?!הרי לרוב קוראים לה בשמהחני או פניני או שבי או קיקי או כרמית..ודאי שמעריכים אותה  חשוב לי להוסיף,שיש הסתה עצמית פה ושםכי יש כאן גם שבבניקיםוכל מיני כאלה שלא מחוברים לתורה,דווקא עושה רושם שהרוב הגדול של החרדיםמחוברים ומזדהיםעם התורהוהחברה התורנית נשלח מהאנדרואיד שלי |
| זה שהרחבתי על הקטע של 'בחורה' לא אומר שאני בונה מגדלים - זו פשוט הדוגמא שהבאתי לעניין. וזה עניין נכון - אולי אתה לא מכיר אותו כלכך - עליך לא מסתכלים מוזר בגלל שאתה לא נשוי? וזה צריך להיות כך? אני בטוחה שגם בלי אישה אתה בנאדם שלם!ובטוח שיש הסתה עצמית, אבל לא בדבריי. |
|
לא מסתכלים עלי מוזר בזה שאני לא נשוי. הגיוני שיהיו כאלה לא חכמים גדולים שירימו גבה בתמיהה, וגם יגידו אי אילו הערות, היות וחרדים בדרך כלל רוצים להתחתן בהקדם , ויגידו לך בפרצוף : חני, איך זה, שאת עדיין לא נשואה ?? !! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אז כנראה אצל בחורות זה שונה... בכל מקרה אני רק בת 20 אז אף אחד לא מסתכל עלי כך |
|
חני, אם נדבר גלויות, לא ממש הבנתי מה את מבקשת לשנות. נשמח אם תסבירי את זה יותר. תיראי קטע, עולה למשל אשכול על תשלום מופרז עבור חתן מושלם, או על בנות שלא קיבלו אותן לסמינר וכדומה, תיראי איך שבאמת זה איכפת לנו מאוד מאוד.. זה אומר שאנחנו חברה איכותית ואיכפתית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2015 12:21 |
|
| |
לצערינו יש כ"כ הרבה שידוכים שמתבטלים, וכולם ממשיכים הלאה בסופו של דבר. אף אחד לא יודע מה היו הסיבות של אותו בחור לבטל את השידוך, אז אולי כדאי שלא נשפוט אותו בענין. נראה לכם שלהיות גרושה זה יותר טוב מלבטל שידוך?! ואז כבר לא תאשימו את הבחור, כי גירושין זה דבר לגיטימי. אז למה לבטל לא? יש דברים שמתגלים גם אחרי הפגישות. בעיקר אצל כאלה שסוגרים וורט בלחץ המשפחה/חברים/וכו' ולא בדעה ברורה וצלולה של עצמם בלבד.
|
|
|
|
|