|
|
| נשלח ב-9/9/2015 16:25 |
|
| |
| רועית כתב: |  | במציאות של היום,
טווח ההגדרה של "מודרני" קצת היטשטש.
ונמצאת באופק בין חרדי שמרני עד דתי.
כלומר,כל אחד שמגדיר את עצמו כאינו חרדי שמרני,
ומאידך אינו דתי,
ממקם את עצמו תחת אותה הגדרה.
ולכן,נועם שלום,
יש את מושג "חפירות בבירורים".
כך בודקים מהו הגבול,ואם בכלל קיים.
וכך מסיקים ,ע"ס הנתונים,אם יש טעם בכלל להיפגש.
גם בחור שמתלבש צבעוני ,יכול לקטלג את עצמו כמודרני,
וגם בחור ישיבה שקצת מתלבש,
יגדיר את עצמו כמודרני.
ועלינו לברר מה המיקום שלו ביחס לטווח.
וכן,זה אפשרי בהחלט,הרבה לפני הפגישה....
|
|
מה שכתבת הוא מאד נכון. אבל הוא לא עצם נושא האשכול לכאורה :)
השאלה הבסיסית היא מי קרוב יותר להדרדרות והתרחקות מדרך התורה המסורה לנו מדור דור.
את דעתי הבעתי באופן מסויים בפתיחת האשכול.
שיערתי מראש - וכתבתי זאת למעלה - שיש שיחלקו עלי. ואין לי בעיה עם זה. מטרתי העלאת הנושא והמודעות. ומספיק לי מישהו או מישהי אחת שישנו את דעתם והרווחתי דורות ארוכים בעלי סיכון מופחת לירידה מהדרך, ומקיימי מצוות בהידור רב יותר.
בנתיים נראה שהצלחתי אם לפחות תמר מזדהה איתי בשורה התחתונה ברמת הגישה. לייק לך תמר על האומץ.
את רעיון השוואת תוצאת הפתיחות / מודרניות למסטיק, ממש אהבתי. היא משקפת בעצם במשל זה את הגישה בצורה ממש ברורה.
בהחלט שיש בכל מקום ובכל זרם / חוג / גישה - מה לתקן, השאלה מה הגישה הבסיסית במקור. האם הגישה היא להדר ולשמור כמה שיותר, או לחפש 'קולות' ולנסות למצוא את הפינות וכו'. (זה עוד זווית שהארת בנוסף לזוויות שכבר כתבתי)
רציף, הודעתך מ-6/9/2015 10:41 דרושה שיפוץ בשתי שורותיה האחרונות לאור השינוי :P
לגבי הודעת מאותו תאריך בשעה 10:52, בהחלט שהשפה מסוגננת בצורה מסויימת. המטרה בהחלט חידודית, אם כי היא מובנת בצורה ברורה וברוכה :)
באופן כללי אהבתי את תגובותיך (לא בגלל שהן מזדהות עם עמדתי, אלא כי) הן משקפות בהחלט את המצב העצוב שבגישה הפתוחה.
חני חני, אם תעברי על כל תגובתיי למעלה אני משער שתביני שיש בדבריי תגובה למה שכתבת.
גם על זווית ההכללה כביכול.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 09/09/2015 16:29:15
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 18:22 |
|
| |
נקודה מענינת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 12:14 |
|
| |
| טום888 כתבה: |  |
| tamar8 כתב: |  | רציף, הסר דאגה מלבך,
לא חושבת שיש משיהוא שנפל ברשתי האימתנית..
בכל מקרה, אחרי מחשבה שניה, שלישית ורבעית . אני חוזרת בי, ומסכימה עם הנקודה של פותח האשכול לאדם מודרני יש יותר סיכוי ליפול. מכיון שהוא מתרגל להתפשר, ולשמוע יותר בקול עצמו אזי ההלכה נעשית מעט פרווה וזה מקום מסוכן. כמובן שיש יוצאים מן הכלל. ולא כתבתי להטיף לאף אחד, אי אני צריכה קודם כל להטיף לעצמי. |
|
השאלה כמו שרועית אמרה.. מה מוגדר כמודרני.. אין שחור ולבן בזה..הכל יחסי ..בהתאם לתנאי הסביבה ועוד. ולכן לקבוע שמודרני זה א שמרני זה ב..זה אי דיוק בלשון המעטה. מה גם שלכל אופי וסוגנון יש את היצרים משלו.. אם לבחור מודרני יש יצר ללכת להופעה של שלמה ארצי. אצל השמרני יש יצר ללכלך על גדולי ישראל. ודווקא אצל השמרני..לחזור בתשובה יהיה קשה.. כי הוא בטוח בעצמו..שהוא על הדרך הנכונה..ומצדיק את הכל בשם ההשקופה וכו. אז בכל צורת חיים וסגנון יש פלוס ומינוס. השאלה אם אדם ער לעצמו.. אם יהיה ער לעצמו..גם כמודרני יוכל להיותצ ירא שמים. ואם לא יהיה ער לעצמו..גם כפרומער הכי הכי...הוא יהיה המושחת הכי הכי.. זה המדד.השאר..הבל הבלים..
|
|
שוב אתה מכליל כבוד הרב, אדם קרוב לעצמו. מי שהוא שמרן אשרי לו ואשרי חלקו כי הוא צועד בדרך שהתוו לנו החכמים שבל דור ודור, שיש לעשות גדרים וסייגים, המציאות מראה לנו שהשירות הצבאי למשל - רבים חללים הפילה, וכן שאר כלי משחית כמו הנט. מי שהוא חרדי שמרן אז הוא קובע עיתים לתורה, וגם קובע עיתים למוסר וספרי חיזוק והרצאות, והוא מתעלה ! ויש לו סיכויים רבים לשוב בתשובה, אז אל נא תהפוך את כל החרדים השמרנים כאל כאלה שלא ישובו בתשובה ! ואל המודרנים ששבוים במדיה כאל צדיקים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 12:20 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | הכל אינדודאלי וכל אחד צריך לעשות עם עצמו חשבון נפש הרעיון המרכזי הוא כזה מודרניות היא סוג ש ל חדשנות, לא תמיד החדשנות הזו, היא סותרת את ההלכה. אבל היא בודקת את גבולות ההלכה. ברגע שבודקים, ומנסים למתוח גבולות, ןעושים חשבנות, ממילא ההלכה נהפכת למסטיק, ולמשהוא גמיש,שנתון לשיקול דעתו האינדודאלית. ובקשר למה שכתבת, כן, זוהיא נקודה כואבת, השאלה כמה אמת יש בשמרנות של אותו ניסען. יש אנשים מזויפם, לעשרות ויש אנשים אמיתיים שמדקדקים במצוות, על אמת, אבל...הם נופלים ונכשלים כמו כולנו לא חושבת שלפרועמר יהיה קשה יותר לחזור בתושבה כי ברגע שהוא באמת מקפיד על הלכה, הוא ירצה לחדול ממעשיו, כי ההלכה חשובה לו ולגבי מושחתים הם קיימים ב2 הצדדים, יש כאלו שיזלזו בבן אדם למקום מתוך מחשבה שהעיקר שהם בסדר בבן אדם לחברו ולהפך, את אלו שיזלזו בבן אדם לחברו העיקר שהם מדמיינים שהם בסדר בבן אדם למקום ואין לנו אפשרות לתקן את העולם רק באמת לבדוק כמה אנחנו כנים עם עצמינו לגבי מעשינו ז
|
| את שוב נוגעת במרכז הבעייתיות שיש במודרניות.אני מסכים.אך גם בפרומקייט יש מרכז בעייתי..עייני בעלי שור דברי הרב וולבה נגד הפרומקייט.וכמו שסכמנו.אדם שער לכוחות הנפש שפועלים בו..יילך נכון גם בתור מודרני וגם בתור פרומער.הוא ינתב את הסגנון לאופי..ויכוונן אותו על פי אמות מידה של תורה.כי זה כל האדם.. |
|
גם חרדי שמרני עם השכלה ישיבתית יודע ש : אל תהי צדיק הרבה. מדובר בגדרים שאפשר לעמוד בהם, ובעיקר מדובר בהלכות מפורשות ובמצוות מפורשות שניתנו לנו מפי הגבורה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 12:34 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
| רועית כתב: |  | במציאות של היום, טווח ההגדרה של "מודרני" קצת היטשטש. ונמצאת באופק בין חרדי שמרני עד דתי.
כלומר,כל אחד שמגדיר את עצמו כאינו חרדי שמרני, ומאידך אינו דתי, ממקם את עצמו תחת אותה הגדרה.
ולכן,נועם שלום, יש את מושג "חפירות בבירורים". כך בודקים מהו הגבול,ואם בכלל קיים. וכך מסיקים ,ע"ס הנתונים,אם יש טעם בכלל להיפגש.
גם בחור שמתלבש צבעוני ,יכול לקטלג את עצמו כמודרני, וגם בחור ישיבה שקצת מתלבש, יגדיר את עצמו כמודרני.
ועלינו לברר מה המיקום שלו ביחס לטווח. וכן,זה אפשרי בהחלט,הרבה לפני הפגישה....
|
|
מה שכתבת הוא מאד נכון. אבל הוא לא עצם נושא האשכול לכאורה :) השאלה הבסיסית היא מי קרוב יותר להדרדרות והתרחקות מדרך התורה המסורה לנו מדור דור. את דעתי הבעתי באופן מסויים בפתיחת האשכול.
שיערתי מראש - וכתבתי זאת למעלה - שיש שיחלקו עלי. ואין לי בעיה עם זה. מטרתי העלאת הנושא והמודעות. ומספיק לי מישהו או מישהי אחת שישנו את דעתם והרווחתי דורות ארוכים בעלי סיכון מופחת לירידה מהדרך, ומקיימי מצוות בהידור רב יותר.
בנתיים נראה שהצלחתי אם לפחות תמר מזדהה איתי בשורה התחתונה ברמת הגישה. לייק לך תמר על האומץ. את רעיון השוואת תוצאת הפתיחות / מודרניות למסטיק, ממש אהבתי. היא משקפת בעצם במשל זה את הגישה בצורה ממש ברורה. בהחלט שיש בכל מקום ובכל זרם / חוג / גישה - מה לתקן, השאלה מה הגישה הבסיסית במקור. האם הגישה היא להדר ולשמור כמה שיותר, או לחפש 'קולות' ולנסות למצוא את הפינות וכו'. (זה עוד זווית שהארת בנוסף לזוויות שכבר כתבתי)
רציף, הודעתך מ-6/9/2015 10:41 דרושה שיפוץ בשתי שורותיה האחרונות לאור השינוי :P לגבי הודעת מאותו תאריך בשעה 10:52, בהחלט שהשפה מסוגננת בצורה מסויימת. המטרה בהחלט חידודית, אם כי היא מובנת בצורה ברורה וברוכה :) באופן כללי אהבתי את תגובותיך (לא בגלל שהן מזדהות עם עמדתי, אלא כי) הן משקפות בהחלט את המצב העצוב שבגישה הפתוחה.
חני חני, אם תעברי על כל תגובתיי למעלה אני משער שתביני שיש בדבריי תגובה למה שכתבת. גם על זווית ההכללה כביכול.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 09/09/2015 16:29:15 |
|
חן חן. איני נוהג לתהות על הראשונות - ולבדוק מה שכתבתי. רציתי להוסיף שגם על פי תורה, יש לצעוד בדרך המלך, לא להחמיר מדי, ולא להקל יותר מדי. ויש גם משקל רב לאישיות של הבן אדם, ולא עליך המלאכה לגמור וכו' וביותר יש להקפיד לא להפר את המסגרת ולעשות נגד החכמים בפהרסיה, כי זוהיא פגיעה בתורה המסורה לנו מדור דור. המסגרת החרדית בנויה ביד אמן, ולא תמיד מחמירים. בענייני צניעות לדוגמה : ההנחיה ההלכתית היא הגיונית ולא קיצונית אין חובה ללכת עם שאלים כמו פעם וכולי הנשים הצעירות מתלבשות יפה יפה, ממש חמוד,, וזה בסדר ראוי ונכון על פי ההלכה שלא מחפשת להחמיר ולטרטר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 14:29 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | נועם_ושלום כתבה: |  |
ומאידך אינו דתי,
ולכן,נועם שלום,
יגדיר את עצמו כמודרני.
|
|
השאלה הבסיסית היא מי קרוב יותר להדרדרות והתרחקות מדרך התורה המסורה לנו מדור דור.
בנתיים נראה שהצלחתי אם לפחות תמר מזדהה איתי בשורה התחתונה ברמת הגישה. לייק לך תמר על האומץ.
את רעיון השוואת תוצאת הפתיחות / מודרניות למסטיק, ממש אהבתי. היא משקפת בעצם במשל זה את הגישה בצורה ממש ברורה.
בהחלט שיש בכל מקום ובכל זרם / חוג / גישה - מה לתקן, השאלה מה הגישה הבסיסית במקור. האם הגישה היא להדר ולשמור כמה שיותר, או לחפש 'קולות' ולנסות למצוא את הפינות וכו'. (זה עוד זווית שהארת בנוסף לזוויות שכבר כתבתי)
לגבי הודעת מאותו תאריך בשעה 10:52, בהחלט שהשפה מסוגננת בצורה מסויימת. המטרה בהחלט חידודית, אם כי היא מובנת בצורה ברורה וברוכה :)
באופן כללי אהבתי את תגובותיך (לא בגלל שהן מזדהות עם עמדתי, אלא כי) הן משקפות בהחלט את המצב העצוב שבגישה הפתוחה.
חני חני, אם תעברי על כל תגובתיי למעלה אני משער שתביני שיש בדבריי תגובה למה שכתבת.
|
חן חן.
איני נוהג לתהות על הראשונות -
ולבדוק מה שכתבתי.
רציתי להוסיף
שגם על פי תורה,
יש לצעוד בדרך המלך,
לא להחמיר מדי,
ולא להקל יותר מדי.
ויש גם משקל רב לאישיות של הבן אדם,
ולא עליך המלאכה לגמור וכו'
וביותר יש להקפיד לא להפר את המסגרת
ולעשות נגד החכמים בפהרסיה,
כי זוהיא פגיעה בתורה
המסורה לנו מדור דור.
המסגרת החרדית בנויה ביד אמן,
ולא תמיד מחמירים.
בענייני צניעות לדוגמה :
ההנחיה ההלכתית היא הגיונית ולא קיצונית
אין חובה ללכת עם שאלים כמו פעם וכולי
הנשים הצעירות מתלבשות יפה יפה,
ממש חמוד,,
וזה בסדר ראוי ונכון על פי ההלכה
שלא מחפשת להחמיר ולטרטר.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
בהחלט צודק שאין שום עניין להחמיר גם ייתר על ההלכה...
וכתבתי כבר את הדברים שיש "פרומקייט" ויש "קרומקייט".
פה הנושא הוא החוט הדק שבין הדברים, שברוב המקרים הוא נחצה, ולא לצד הפרומקייט... והפתיחות יתר גורמת באמת לטשטוש מהי הלכה ומהי חומרא וכו'.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 14:35 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | | נועם_ושלום כתבה: |  |
ומאידך אינו דתי,
ולכן,נועם שלום,
יגדיר את עצמו כמודרני.
|
|
|
חן חן.
איני נוהג לתהות על הראשונות -
ולבדוק מה שכתבתי.
רציתי להוסיף
שגם על פי תורה,
יש לצעוד בדרך המלך,
לא להחמיר מדי,
ולא להקל יותר מדי.
ויש גם משקל רב לאישיות של הבן אדם,
ולא עליך המלאכה לגמור וכו'
וביותר יש להקפיד לא להפר את המסגרת
ולעשות נגד החכמים בפהרסיה,
כי זוהיא פגיעה בתורה
המסורה לנו מדור דור.
המסגרת החרדית בנויה ביד אמן,
ולא תמיד מחמירים.
בענייני צניעות לדוגמה :
ההנחיה ההלכתית היא הגיונית ולא קיצונית
אין חובה ללכת עם שאלים כמו פעם וכולי
הנשים הצעירות מתלבשות יפה יפה,
ממש חמוד,,
וזה בסדר ראוי ונכון על פי ההלכה
שלא מחפשת להחמיר ולטרטר.
נשלח מהאנדרואיד שלי
בהחלט צודק שאין שום עניין להחמיר גם ייתר על ההלכה...
וכתבתי כבר את הדברים שיש "פרומקייט" ויש "קרומקייט".
פה הנושא הוא החוט הדק שבין הדברים, שברוב המקרים הוא נחצה, ולא לצד הפרומקייט... והפתיחות יתר גורמת באמת לטשטוש מהי הלכה ומהי חומרא וכו'. |
|
לא חסר כאלה שמסגירות יתר..מבלבלים בין הלכה לחומרא.
וכל מי שלא מחמיר כמותם..כאילו עבר על עקרי התורה..
כשעל הדרך הם רומסים וכו וכו..
היצר נמצא בכל מקום..והפרומקייט זה המגרש האהוב עליו..ככה אמר המשגיח הרב וולבה..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 14:40 |
|
| |
טום, כבר כתבת את זה בעבר.... בכל מקום יש שוליים, ועליהם כלל לא דיברנו, לא על שולי המודרניות הגובלת בחילוניות (וזה קיים בהחלט), ולא על שולי הפרומקייט הגובלת בחולניות (שגם זה קיים). דברנו על דרך האמצע. ועל זה התייחסתי, וזו דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 14:42 |
|
| |
הפתיחות יתר היא בעייתית..והסגירות יתר היא בעייתית עליהם דברתי.ובעיני כל דבר שחורג מהדרך הנכונה יורד לשול..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 16:19 |
|
| |
בהרחבה, כבר הסברתי למעלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2015 18:04 |
|
| |
הפתיחות יתר היא בעייתית..והסגירות יתר היא בעייתית עליהם דברתי.ובעיני כל דבר שחורג מהדרך הנכונה יורד לשול.. |
|
|
|
|
|
|