|
|
| נשלח ב-19/12/2015 19:23 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | |
|
וואו תודה רבה אנשים ציניים זה ההובי שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2015 10:35 |
|
| |
וואו! איזה עליהום עשיתם לה.... הבחורה רוצה בחור צדיק... מה ירדתם לה לנשמה?! אני מנחשת שהקונוטציה של סרטים וחוסר ביראת שמיים מציקה לכם- כי רובכם רואים/ראיתם סרטים. (וסליחה אם אני חושדת באי אלו כשרים פה).
כשמישהו רואה סרטים- זה סטאטוס- זו אמירה. סרטים בציבור החרדי זה טאבו- זה משהו שקל לשמור עליו- ולהימנע ממנו- בניגוד ללשון הרע... (ושאר עבירות שהוזכרו פה- שאני מניחה שפותחת האשכול מעדיפה להימנע גם מהן). ואדם שבוחר לראות סרטים בעצם אומר- שהוא ברמה אחרת.
גם אני רואה סרטים, ואין לי שום בעיה לומר שזה חמור מכל וכל: עבודה זרה, גילוי עריות, שפיכות דמים, ולשון הרע כנגד כולם! אין דבר כזה סרט נקי, פשוט אין. ושלא נדבר על ביטול זמן ולימוד תורה לגברים...
אני מבינה שלא כולנו צדיקים- אבל צריכה להיות ההבנה הזו- שסרטים בציבור החרדי- לא אמורים להיות נורמה. למרות שרובינו חוטאים בזה... אני לא שופטת פה אף אחד, ולא מנסה להטיף. ולמרות שפותחת האשכול כבר תגלה בעצמה כמה הנגע הזה חמור בסביבה שלה, וכמה כבר נדיר למצוא היום בחור "שרף"- כי הוא באמת צריך להיות שרף כדי לא להיתקל ולהיות מושפע מכל הזוהמה שמסתובבת בציבור שלנו היום, אני באמת מאחלת לה למצוא אחד כזה. וברך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו....
בהצלחה לכולנו... חיוך מזוייף- 3 שנים לתוך הנישואים שלי- ועוד לא הצלחתי להפסיק לראות סרטים.... בע"ה בקרוב (:
ך
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2015 11:37 |
|
| |
| Fake_smile כתבה: |  | וואו! איזה עליהום עשיתם לה.... הבחורה רוצה בחור צדיק... מה ירדתם לה לנשמה?! אני מנחשת שהקונוטציה של סרטים וחוסר ביראת שמיים מציקה לכם- כי רובכם רואים/ראיתם סרטים. (וסליחה אם אני חושדת באי אלו כשרים פה).
כשמישהו רואה סרטים- זה סטאטוס- זו אמירה. סרטים בציבור החרדי זה טאבו- זה משהו שקל לשמור עליו- ולהימנע ממנו- בניגוד ללשון הרע... (ושאר עבירות שהוזכרו פה- שאני מניחה שפותחת האשכול מעדיפה להימנע גם מהן). ואדם שבוחר לראות סרטים בעצם אומר- שהוא ברמה אחרת.
גם אני רואה סרטים, ואין לי שום בעיה לומר שזה חמור מכל וכל: עבודה זרה, גילוי עריות, שפיכות דמים, ולשון הרע כנגד כולם! אין דבר כזה סרט נקי, פשוט אין. ושלא נדבר על ביטול זמן ולימוד תורה לגברים...
אני מבינה שלא כולנו צדיקים- אבל צריכה להיות ההבנה הזו- שסרטים בציבור החרדי- לא אמורים להיות נורמה. למרות שרובינו חוטאים בזה... אני לא שופטת פה אף אחד, ולא מנסה להטיף. ולמרות שפותחת האשכול כבר תגלה בעצמה כמה הנגע הזה חמור בסביבה שלה, וכמה כבר נדיר למצוא היום בחור "שרף"- כי הוא באמת צריך להיות שרף כדי לא להיתקל ולהיות מושפע מכל הזוהמה שמסתובבת בציבור שלנו היום, אני באמת מאחלת לה למצוא אחד כזה. וברך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו....
בהצלחה לכולנו... חיוך מזוייף- 3 שנים לתוך הנישואים שלי- ועוד לא הצלחתי להפסיק לראות סרטים.... בע"ה בקרוב (:
ך
|
|
את הגברים מסית היצר הרע לבטל תורה! ואת הנשים מסית היצר הרע ללכת בחוסר צניעות! כך קראתי בעבר! פה עיר הקודש אומן: נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2015 20:27 |
|
| |
| Fake_smile כתבה: |  | וואו! איזה עליהום עשיתם לה.... הבחורה רוצה בחור צדיק... מה ירדתם לה לנשמה?! אני מנחשת שהקונוטציה של סרטים וחוסר ביראת שמיים מציקה לכם- כי רובכם רואים/ראיתם סרטים. (וסליחה אם אני חושדת באי אלו כשרים פה).
ך
|
|
אני עדיין לא מבין מה זה נתפסתם על סרטים, כשידוע שמה לעשות , זה לא פשוט לשמור על קדושה בצוק העיתים, אז מה עם רואים סרט, זה חמור יותר מלהתבונן באשת איש ברחוב ?.. הרבה מהרואים סרטים התרגלו כבר לאי אילו מראות. אני לא ראיתי סרטים הרבה, וזה לא מעניין אותי. מעניין שהרב אבינר מתייחס לדבר כמובן מאליו שרואים לפעמים סרט, וזה לא אסור לדעתו, זה לא חיובי להסחף לדבר. ידעתי שהרב אבינר הוא לא הכי מקובל כרב, מכל מקום יש כאן איש נבון ויודע ספר שחושב אחרת. אגב, מי שרוצה להתחזק בעניין אז כמובן כל העוסק בתורה הרי הוא מתעלה, וגם לפעמים הרצאה וחוויה חזקה עשויה להרים אותנו לגבהים, וביננו, הגברים, - זה מתסכל - להסתכל, ואין יותר מדי מה לראות.. וזה גם מאמץ איפשהו לסרוק את השטח כל הזמן, ולפעמים רק ראית חצי שניה וההיא ברחה לה מהאופק.. לך תחפש אותה שתחיה  שומרים על העיניים ורגועים יותר. אולי בעתיד, כשתתקררו יותר, תבינו את כל מה שכתבתי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2015 18:07 |
|
| |
אין לי כוח להסתכל מה כבר הגיבו
אתייחס קצת לנושא אחרי שרפרפתי קלות בתוכן
*מי שרואה סרטים הוא לא חרדי
צפייה בתוכן שיש בסרטים הרבה יותר גרועה מאכילת חזיר
משום מה נתפס לאנשים בראש שחזיר זה דבר חמור ודברים אחרים יותר גרועים זה נורמלי
*איך יכול להיות שבחור ירא שמים בישיבה מובחרת עושה מעשים כאלו?
לפי מה החלטת שהוא ירא שמים?איפה כתוב בתורה שאם הוא לבוש שחור לבן ולומד בישיבה מובחרת אז הוא צדיק?
*ברור שתשאלי דברים בסיסים כאלו לפני אחרת תתקעי כל החיים עם בלעם הרשע שלובש שחור לבן וקורא לעצמו חרדי
*תתפלאי אבל הבחורים לא מתביישים לומר את האמת שהם רואים סרטים (עקבתא דמשיחא)
*לגבי האינטרנט שניסית להצדיק את עצמך בשביל למנוע תגובות כגון "אם את לא רואה סרטים אז למה את באינטרנט" אז זה בכלל לא דומה מה הקשר אינטנרט, מה לעשות הכל מנוהל דרך זה וזה כלי להשיג מטרות כמו רכב, גם עם רכב אפשר ללכת לעשות עבירות
אבל בחור/בחורה שרואים סרטים הם חיים תרבות של גוים ועוברים על כמויות של איסורים בדרך אלו אנשים שנמצאים בעבירה ולא משתמשים בכלי שאפשר להשתמש בו לטובה או לרעה איזה הצדקה תהיה לאדם שרואה סרטים
הסיבה שיש "חרדים" שרואים סרטים זה מכיוון שרוב החרדים זה חוזרים בתשובה שלא חזרו בתשובה וגם חלק גדול מהם זה חוצניקים שמעולם לא היו חרדים אבל מעוניינים להיות שייכים לזרם ועוד הרבה סיבות
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2016 14:21 |
|
| |
ך
|
|
תיכף בדקתי לראות אם בכרטיס שלך מצוין שאת נקיבה, ככה להתיחס בצורה ריגשית ובחומרה יתירה נגד סרטים ??.... נראה שזה אופייני יותר לבנות. ולא תקפנו את פרומערית, ניסינו להבין מה הקטע שלה . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|