|
|
| נשלח ב-23/2/2016 15:14 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | לאף אדם אין את הצורך להיות כבול ולהרגיש רע בתוך מערכת היחסים, הבעיה שלנו בדור הזה..שאנחנו מוותרים נורא מהר... אין לנו כוחות להתמודד .. במקום לשבת ולהדביק את שנישבר מעדיפים לקנות חדש . אבל זה הדור,ולא לא שופטת אפאחד. שלא נעמוד חלילה בניסיון, אגב רואה את הקישורים ומרגישה סלב;) ערב טוב פורים בקטנה שמח.
הבעיה המרכזית היא שיש אנשים שחושבים שאחרי מערכה אחת עדיין יש להם את היכולת לקנות חדש...
הם שוכחים שפעמים רבות אין להם כבר 'אמצעים' ל'חדש' (תרתי משמע), (סטיגמות כבר אמרתי?)...
תרגישי סלב... לא במובן הרחובי של העניין... אבל גם העלתי קישור לדבריי שלי... וכן, שם היה המקום המתאים ביותר לכותבם כל עוד הם לא באשכול נפרד.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 23/02/2016 08:33:29 אני מאמינה שכל אחד יכול לקבל מה שהוא רוצה עם תפילה,אמ-מה? לפעמים אנחנו מכתיבים להשם ולא יודעים שזה בעצם בול ההיפך ממה שאנחנו צריכים.. סטיגמות? מתי אמרנו? לא זכור לי...;) סלב? נו שוין אבל אני הייתי המוזה.. זה גם לקחת אחוזים;) ובהקשר לתרתי משמע..נו נו (בהברה אשכנזית כביידע) |
|
לכן צריך להתפלל שיהיה מה שטוב...
צודקת. לא אמרנו :)
אחוזים, מה שמגיע מגיע. בהחלט :)
אשכנזית ירושלמית או אשכנזית חסידית? (לא קריטי)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 15:56 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  |
| נועם_ושלום כתב: |  | לאף אדם אין את הצורך להיות כבול ולהרגיש רע בתוך מערכת היחסים, הבעיה שלנו בדור הזה..שאנחנו מוותרים נורא מהר... אין לנו כוחות להתמודד .. במקום לשבת ולהדביק את שנישבר מעדיפים לקנות חדש . אבל זה הדור,ולא לא שופטת אפאחד. שלא נעמוד חלילה בניסיון, אגב רואה את הקישורים ומרגישה סלב;) ערב טוב פורים בקטנה שמח.
הבעיה המרכזית היא שיש אנשים שחושבים שאחרי מערכה אחת עדיין יש להם את היכולת לקנות חדש... הם שוכחים שפעמים רבות אין להם כבר 'אמצעים' ל'חדש' (תרתי משמע), (סטיגמות כבר אמרתי?)...
תרגישי סלב... לא במובן הרחובי של העניין... אבל גם העלתי קישור לדבריי שלי... וכן, שם היה המקום המתאים ביותר לכותבם כל עוד הם לא באשכול נפרד.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 23/02/2016 08:33:29 |
| אני מאמינה שכל אחד יכול לקבל מה שהוא רוצה עם תפילה,אמ-מה? לפעמים אנחנו מכתיבים להשם ולא יודעים שזה בעצם בול ההיפך ממה שאנחנו צריכים.. סטיגמות? מתי אמרנו? לא זכור לי...;) סלב? נו שוין אבל אני הייתי המוזה.. זה גם לקחת אחוזים;) ובהקשר לתרתי משמע..נו נו (בהברה אשכנזית כביידע) |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 17:02 |
|
| |
נועם.אשכנזית בוכרית... רציף. רבי נתן אמר אם ביקשת משהו ולא קיבלת.. או שלא התפלת עליו בכלל או שלא התפללת עליו מספיק.. והכל חוסר אמונה זו בעיה אצליך.. לא חכמה לחפש אשמים
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 17:04 |
|
| |
אני חושב שכמה שגרושים גרושות מתמודדים עם סטיגמה רווקים ורווקות מתבגרים יש עליהם סטיגמות הרבה יותר חזקות וכאבות.
אני אתן לכם דוגמא לפני תקופה היה איזה שידוך שעלה וירד לאחר תקופה שלחתי לשאול מישהו דיסקרטי מה הסיבה שזה ירד?
אתם רוצים לשמוע מה אנו לי? שמענו שלבחור יש בעייה להביא ילדים ולכן הוא לא התארס עד עכשיו.
כמובן שלא היה ולא נברא ואפילו לא בדמיון אבל ככה להרוס ולכלכך הכי קל והכי קליט לבדוק את האמת לאמיתה הכי קשה.
לגבי הגרושים והגרושות לצערי אני יגיד שוב יש מספר לא קטן של גרושים גרושות עושים נזק רב לגרושים והגרושות הטובים והאיכותים.
במגזר החרדי סטיגמות זה הדבר הכי קל בחסידי זה עוד יותר קשה מהכללי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 17:07 |
|
| |
התבלבלת באשכול.. אשכול הסטיגמות זה ברמזור שמאלה קומה אחת למטה.. ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 17:10 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | התבלבלת באשכול.. אשכול הסטיגמות זה ברמזור שמאלה קומה אחת למטה.. ;) |
|
צודקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 19:51 |
|
| |
| בחור_חסידי כתב: |  | אני חושב שכמה שגרושים גרושות מתמודדים עם סטיגמה רווקים ורווקות מתבגרים יש עליהם סטיגמות הרבה יותר חזקות וכאבות.
אני אתן לכם דוגמא לפני תקופה היה איזה שידוך שעלה וירד לאחר תקופה שלחתי לשאול מישהו דיסקרטי מה הסיבה שזה ירד?
אתם רוצים לשמוע מה אנו לי? שמענו שלבחור יש בעייה להביא ילדים ולכן הוא לא התארס עד עכשיו.
כמובן שלא היה ולא נברא ואפילו לא בדמיון אבל ככה להרוס ולכלכך הכי קל והכי קליט לבדוק את האמת לאמיתה הכי קשה.
לגבי הגרושים והגרושות לצערי אני יגיד שוב יש מספר לא קטן של גרושים גרושות עושים נזק רב לגרושים והגרושות הטובים והאיכותים.
במגזר החרדי סטיגמות זה הדבר הכי קל בחסידי זה עוד יותר קשה מהכללי. |
|
מסכים איתך .. אין לי אלא לומר מאותה ספינת הרווקים המטלטלת מול גלי הסטיגמות הסועריים.. א מה שאמר לי אחד מגדולי הדור שלי"טא בעניין הסטיגמות. וכי לרבש"ע יש בעייה למצוא לך כלה בגלל הסטיגמות של אותן בריות בצורת אדם? נשטר לנו רק להשען על אבינו שבשמיים. ומכל הלב מאחל לך שבקרוב תבנה בית נאמן בישראל!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2016 02:55 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | נועם.אשכנזית בוכרית... רציף. רבי נתן אמר אם ביקשת משהו ולא קיבלת.. או שלא התפלת עליו בכלל או שלא התפללת עליו מספיק.. והכל חוסר אמונה זו בעיה אצליך.. לא חכמה לחפש אשמים |
|
נשמע מעניין בהחלט...:)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2016 11:06 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  | נועם.אשכנזית בוכרית... רציף. רבי נתן אמר אם ביקשת משהו ולא קיבלת.. או שלא התפלת עליו בכלל או שלא התפללת עליו מספיק.. והכל חוסר אמונה זו בעיה אצליך.. לא חכמה לחפש אשמים |
|
גם לפי רבי נתן תפילה לא בהכרח עוזרת לעכשיו, זה מה שאמרתי, ולא פרטתי עד תום. את יכולה להאמין מכאן ועד באר שבע עילית, החיים הם לא מופע קסמים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2016 11:10 |
|
| |
| בחור_חסידי כתבה: |  | אני חושב שכמה שגרושים גרושות מתמודדים עם סטיגמה רווקים ורווקות מתבגרים יש עליהם סטיגמות הרבה יותר חזקות וכאבות.
במגזר החרדי סטיגמות זה הדבר הכי קל בחסידי זה עוד יותר קשה מהכללי. |
|
אז אתה טוען שהחרדים הם טפשים שמאמינים לכל שמועה ?... ! ידידי, אתה טועה, אני מציע לך לא להאמין לתירוץ שספרו לך, למה הורידו אותך . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2016 14:46 |
|
| |
אמירה כפרנית שאני מזועזע ממנה גם לאחר פרשנותך.
בתחילה לא חשבתי להתייחס כי זה היה נראה בולט לעין, ואולי טעית וכו, אבל כשאתה ממשיך לעמוד על דבריך אז...
עזוב את דברי 'רבינו' שאין יאוש בעולם כלל... אני מתייחס לעצם דברים ולכן אביא לך מספר מובאות.
רבינו הרמח"ל כתב ב"דרך השם": "עניין התפילה הוא כי מן הסדרים שסדרה החכמה העליונה הוא שלהיות הנבראים מקבלים שפע ממנו יתברך צריך שיתעוררו הם אליו ויתקרבו לו ויבקשו פניו, וכפי התעוררותם לו כן ימשך אליהם שפע, ואם לא יתעוררו לא ימשך". עכ"ל.
"אמר רבי חמא בר חנינא: אם ראה אדם שהתפלל ולא נענה - יחזור ויתפלל. שנאמר: קוה אל השם חזק ויאמץ ליבך - וקוה אל השם" (ברכות ל"ב).
"אמר רבי חייא רבה, הוי מתפלל וחוזר ומתפלל, ויש שעה שיתנו לך".(דב"ר פ"ב, י"ב)
(ועי"ש עוד הרבה על תפילה בעניין "ואתחנן" של משה רבינו)
שורה תחתונה?
אני מתבייש בכלל לכתוב את זה... אבל... אין אדם שאין לו נסיונות. אין אדם שאין לו קשיים.
לא באתי לייאש ולומר שיש אדם שנגזרו עליו קשיים יותר מאחרים.. אבל בהחלט שיש רמות שונות של קשיים, וכל אחד מקבל לפי יכולת ההתמודדות שלו, אחרת זה לא היה מאוזן או מוגדר נסיון.
אבל אין תפילה ששבה ריקם. גם אם לא מיד, וגם אם לא לגבי הדבר שהתפללו (ע"פ הספרים).
וכן, שומע שוועה, יצמיח ישועה, בדרך שועה, במהרה בעגלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2016 10:24 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
אמירה כפרנית שאני מזועזע ממנה גם לאחר פרשנותך. בתחילה לא חשבתי להתייחס כי זה היה נראה בולט לעין, ואולי טעית וכו, אבל כשאתה ממשיך לעמוד על דבריך אז... עזוב את דברי 'רבינו' שאין יאוש בעולם כלל... אני מתייחס לעצם דברים ולכן אביא לך מספר מובאות.
רבינו הרמח"ל כתב ב"דרך השם": "עניין התפילה הוא כי מן הסדרים שסדרה החכמה העליונה הוא שלהיות הנבראים מקבלים שפע ממנו יתברך צריך שיתעוררו הם אליו ויתקרבו לו ויבקשו פניו, וכפי התעוררותם לו כן ימשך אליהם שפע, ואם לא יתעוררו לא ימשך". עכ"ל. "אמר רבי חמא בר חנינא: אם ראה אדם שהתפלל ולא נענה - יחזור ויתפלל. שנאמר: קוה אל השם חזק ויאמץ ליבך - וקוה אל השם" (ברכות ל"ב). "אמר רבי חייא רבה, הוי מתפלל וחוזר ומתפלל, ויש שעה שיתנו לך".(דב"ר פ"ב, י"ב) (ועי"ש עוד הרבה על תפילה בעניין "ואתחנן" של משה רבינו)
שורה תחתונה? אני מתבייש בכלל לכתוב את זה... אבל... אין אדם שאין לו נסיונות. אין אדם שאין לו קשיים. לא באתי לייאש ולומר שיש אדם שנגזרו עליו קשיים יותר מאחרים.. אבל בהחלט שיש רמות שונות של קשיים, וכל אחד מקבל לפי יכולת ההתמודדות שלו, אחרת זה לא היה מאוזן או מוגדר נסיון. אבל אין תפילה ששבה ריקם. גם אם לא מיד, וגם אם לא לגבי הדבר שהתפללו (ע"פ הספרים).
וכן, שומע שוועה, יצמיח ישועה, בדרך שועה, במהרה בעגלה. |
|
להגדיר שתפילה עוזרת (כשהכוונה = עוזרת לעכשיו) זה טעות, ולכן עניתי ; תפלה לא עוזרת, וכמובן שהתכוונתי שתפלה לא עוזרת לעכשיו, וזה מה שקורה כמעט תמיד שתפילה לא עוזרת לעכשיו. מה לעשות שלא תמיד אנשים יורדים לסוף דעתי . יש עוד חלקים בעקבות התפילה שעשוים לעזור אפילו יותר מתפילה, כמו ; אמונה, הודיה, השלמה, הכנעה, שמחה, שינוי עצמי, צדקה, וכמובן - תפילה מעומק הלב, שאולי אפשר שנזכה לזה, אמן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2016 00:27 |
|
| |
הדבר הכי עצוב בעולם הוא, כשאנשים מתחתנים והם מפסיקים להיות מאורסים. זה אומר שהם חיים בעולם הזה והם מאבדים את הקשר שחל ביניהם מלמעלה. (מקודשת) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2016 00:15 |
|
| |
לפעמים גרושים קורים כי התחתנו מלחץ של להתחתן!!! לאחרונה שמעתי שתי סיפורים של גירושים, כששאלתי את הגרושה "אז למה התחתנת איתו?" הא אמרה לי שזה היה כי היא היתה לחוצה להתחתן וזה מה שהיה נראה לה בשעתו כהכי מתאים בהצעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2016 01:11 |
|
| |
| שטויעס כתבה: |  | לפעמים גרושים קורים כי התחתנו מלחץ של להתחתן!!! לאחרונה שמעתי שתי סיפורים של גירושים, כששאלתי את הגרושה "אז למה התחתנת איתו?" הא אמרה לי שזה היה כי היא היתה לחוצה להתחתן וזה מה שהיה נראה לה בשעתו כהכי מתאים בהצעות. |
|
|
|
|
|
|