| נשלח ב-30/5/2016 22:30 |
|
| |
גורל אנקדוטי..
שהתחלתי את הסיבוב בחיים שנקרא "שדוכים" המילה גורל תמיד עלתה לה וקפצה, אם זה מההזמנות לחתונה של החבר מתפרח שכתב בינו לבינה:עב"ג, ובין כל מועצת חכמי הנשואים למינהם, שבכל שמועסון תחבו את הגורל פנימה , אל לקסיקון "ההדרכה לרווק". בין כך ובין כך הסיפור ששמעתי מפי ניצולת הדייט הגורלי גילה לי רובד בגורל שלא חלמתי עליו.. מדובר בעוד ערב סתמי סגרירי וירושלמי הבחורה יוצאת לדייט עם בחור שחברה מהעבודה "הציעה" (הצעה שבמדדי הטעויות הטראגיות בשדוכים נחשבת בין המככבות) בכולופן כנראה בדייט כלשהו בבית קפה במרכז העיר שם היאוש הרבה יותר נוח. הבחורה מגיעה על הדקה לשם שינוי..כך רצה הגורל. מחכה ..ואין סימן או זכר לבחור.. אחרי רבע שעת המתנה הבחור מתקשר:אני לא מוצא את המקום.. טווב היא קמה ויצאה עם רכבה ,כדי למצוא את זה שאינו מוצא.. כשהגיעה אליו הציעה לו הבית קפה עמוס לעייפה אין כיסא אשר אין בו דייט.. בא נמצא מקום אחר,הצעה הגיונית לא? וכאן הבחור אומר לה....לא! הולכים לשם! מה ההתעקשות? הרי ממילא לא אתה בחרת את המקום אז?? פה הבחור הביא סברא שאמות הסיפין בביתו של ר חיים גם בפורים לא היו מחייכים ממנה.. הגורל הוביל אותך לשם ,אז שם צריך להפגש זה הגורל! הבחורה כבר החלה לקלוט מה עלה בגורלה ,ומה יעלה בגורל הדייט הלאה. אך שחקה את המשחק הגורלי ואמרה טוב לשם?שיהיה יושבים והדייט מתחיל הבחור:בת כמה את? הבחורה:30 הבחור:אה הגיל שלך מבוגר .. ופה הוא החל להרצות על פיוזולוגיה ,ועל כך שהגיל הוא דבר מדיד ועוד רצף מלל ממוחו המוגרל ופתאום. בטח עברת הרבה בחורים אה? תוכלי לספר לי על מה היה ואיך? תביאי איזו אנקדוטה.? היא:לא בדיוק מבינה לאן אתה חותר..תתחיל עם דוגמא ממך שאקבל כיוון.. הוא:הייתי בשמחה מביא אבל אני רוצה לשמור על הפרטיות שלי ושל אלה שיצאתי איתן... זהו.!!.. נפל הפור הוא הגורל... אנקדוטות אתה רוצה? זה לא מה שאני רוצה..אז כל טווב.. הדייט הסתיים מיותר לומר שהבחור הזוי.. כנראה התאכזר עליו גורלו.. אך מה דעתכם בכל המושג הזה שנקרא גורל. בשדוכים .מה כמה איך ואיפה..ולמה? ערב טוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2016 22:36 |
|
| |
|
| נשלח ב-30/5/2016 23:34 |
|
| |
דעתי היא שבאמת תימצתת בדיוק את ההגדרה למושג גורל... הרי פגישה בין שניהם זה לא התאמה, ולא כלום, גורל טהור. (ולגורל אין מחויבות להיות דווקא טוב ולא רע) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2016 10:30 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2016 10:59 |
|
| |
אפשר להגריל את הבחור של הסיפור הזה עם הבחורה שבסיפור שעבר  בקשר לגורל, יש מחלוקת האם יתכנו שינויים במיועד/ת. יש אומרים, שמה' אישה לאיש, זה חוק פלדה בלי שינויים ותיקונים, ויש אומרים, שניתן לשנות את הגורל על ידי תפילה ומצוות, וגם על ידי בחירה לא נכונה, וכן על זה הדרך. בכל מקרה, המיועד/ת יגיע, או שלא, כי זה בעיה עם שידוכים, ההצעות לא רבות, רובן לא מתאימות, והאנשים בררנים, הזמן קצר, והשנים עוברות, והעניינים תקועים. שנזכה לגאולה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 31/05/2016 11:05:40
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2016 23:23 |
|
| |
| mademoisel כתב: |  | |
|
את לא כותבת בהזמנה עב"ג
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2016 21:06 |
|
| |
גוגל מציין שיש 2 אפשרויות ל.. עב''ג: 1. עם בת גילו. 2. עם בחירת גורלו. מעניין במה אני אשתמש כשאתחתן. .. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2016 21:20 |
|
| |
האמת,לדעתי חוץ מהעובדה שלבחור הזה חסר בורג... חסרה לו גם יראת שמים...ממתי משתמשים אצלנו במונח "גורל" ולא ב"השגחה פרטית"???
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2016 15:34 |
|
| |
| פרומערית כתב: |  | האמת,לדעתי חוץ מהעובדה שלבחור הזה חסר בורג... חסרה לו גם יראת שמים...ממתי משתמשים אצלנו במונח "גורל" ולא ב"השגחה פרטית"??? |
|
ביום כיפור שהיו שתי שעירים שהיה עליהם גורלות אחד לה, ואחד לעזאזאל..לא זכור לי שם שהזכירו השגחה פרטית:) והבחור אגרויסע דפעקטע בזה מסכים בהחלט..:)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2016 16:00 |
|
| |
סיפור מוזר... הגיוני לי שזה קורה רק לזוגות משונים, אולי ענבי הקקטוס בענבי הקקטוס?
תותי מאחלת לך מכל הלב ש2 הפירושים יתקיימו אצלך במהרה וביחד
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2016 23:27 |
|
| |
| פרומערית כתבה: |  | האמת,לדעתי חוץ מהעובדה שלבחור הזה חסר בורג... חסרה לו גם יראת שמים...ממתי משתמשים אצלנו במונח "גורל" ולא ב"השגחה פרטית"??? |
|
|
| נשלח ב-10/7/2016 22:47 |
|
| |
שאלת המיליון..האם יש גורל בשידוכים.. לא שיש לי ניסיון רב, אבל לעת עתה, נראה לי שאין שום גורל. יש יותר ממישהו אחד שיכול להתאים לי. מי בסוף יהיה האחד? מי שאפגוש אותו בתקופה שמתאימה גם לי וגם לו, (לא אחרי סדרת דייטים כושלים) ושהשיחה איתו פתאום תזרום טוב (נגיד כי בדיוק שנינו השבוע ישנו טוב) ושמליון ואחת פרמטרים אחרים יתנו יד ל'מזל' ויחליטו לתת לנו את התחושה שזה 'בדיוק' זה..
כמובן, שלכל אדם נקבע בשמיים וכו' וכו'..אבל לדעתי, זה לא סותר. אין לי כוח להסביר למה 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2016 10:36 |
|
| |
| Debie כתבה: |  | שאלת המיליון..האם יש גורל בשידוכים.. לא שיש לי ניסיון רב, אבל לעת עתה, נראה לי שאין שום גורל. יש יותר ממישהו אחד שיכול להתאים לי. מי בסוף יהיה האחד? מי שאפגוש אותו בתקופה שמתאימה גם לי וגם לו, (לא אחרי סדרת דייטים כושלים) ושהשיחה איתו פתאום תזרום טוב (נגיד כי בדיוק שנינו השבוע ישנו טוב) ושמליון ואחת פרמטרים אחרים יתנו יד ל'מזל' ויחליטו לתת לנו את התחושה שזה 'בדיוק' זה..
כמובן, שלכל אדם נקבע בשמיים וכו' וכו'..אבל לדעתי, זה לא סותר. אין לי כוח להסביר למה 
|
|
ה' קבע את המזל. ובדרך כלל, כל אחד יכול להצליח, וה' מפרנס ומכין מזון לכל בריותיו אשר ברא, וה' מזווג בעיתו ובזמנו, רק שלא נכשל באמונות תפילות ש"אין לי מזל",,, ובחוסר השקעה ראויה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|