| נשלח ב-30/11/2017 23:03 |
|
| |
ועוד פגישה..
מה תשאלו בפגישות מתקדמות יותר? ומה הייתם מצטערים אם לא הייתם שואלים?! ואולי לנשואים שבינינו מה אתם מצטערים שלא בדקתם לפני ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2017 12:19 |
|
| |
אני אישית לא מצטער על משו שלא שאלתי כי שאלתי. ובפגישות מתקדמות כל דבר שמפריע או חשוב לך את צריכה להעלות את זה לדון עלזה ולהחליט מה הלאה אסור לטאטאות שום דבר באמירה של "הוא בחור טוב יהיה בסדר" פשוט כל דבר ..ככל שמתקדמים בפגישות אז שואלים יותר ויותר על דברים שחשובים מהותית בהצלחה:) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2017 18:02 |
|
| |
קשה לחשוב על כל האפשרויות, ויש שאלות חשובות שלא שואלים כמו ; האם יש לך ריח בגרביים ?  וכל מה שקשור לחדר המיטות  אנחנו אמורים להתמקד בלהכיר את הבן אדם, האם הוא אחראי ? נדיב ? זריז ? גמיש ? עושה כושר ? יש לו פתיחות ? האם היו לו ויש לו חיים בריאים ונורמלים ? האם יש לו לב טוב ? לא לשכוח את כל התחום של "עין טובה" על החיים על רבנים על אנשים ועל תינוקות /שנשבו.. האם הוא נקי ומסודר ? האם הוא יודע לסלוח ? לתת ? לקבל ? מה העקרונות שלו ? השאיפות ? איפה המחסום שהוא לא עובר אותו ? האם הוא היה שולח את הילדים שלו לחינוך אחר קצת ? מה מעניין אותו ? שיעורים ? עיתונים ? ספרים ? רבנים ?... יש לו רב ? מה הוא שואל את הרב ? למי הוא מצביע בבחירות ? האם בבית שלו הוא צופה שיהיו אינטרנט טלויזיה עיתונים רדיו סמארטפון /כשר.. איפה בא לו לגור ?.... אולי בחו"ל ? הוא היה בחו"ל ? איפה נראה לו לבלות בתור זוג ? למה להתחתן ולהיות זוג בכלל ?... ההלכה מחייבת אותו או הוא מתחזק.. ?... כל הנ"ל ועוד בא ממילא תוך כדי היכרות, את פשוט באה במטרה להקשיב בידידות למה שמעניין אותו לדבר ולשאול, ומעניין לעניין - השיחה מתגלגלת לה. בהצלחה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2017 22:37 |
|
| |
תודה רבה טום! ואו רציף חחח אין עלייך !! בדיוק ככה כזה פירוט רציתי תודה 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2017 23:21 |
|
| |
| נקודתאור כתבה: |  | תודה רבה טום! ואו רציף חחח אין עלייך !! בדיוק ככה כזה פירוט רציתי תודה  |
|
תודה  נ. ב. עיקר השאלות הם יותר כדי להבין את מה שהוא מספר, פשוט, ויש גם שאלות הכרחיות שנחוץ לדעת, פשוט, כדי לדעת אם יש התאמה, אין מה להלחץ, התמונה תיהיה ברורה בסוף, בפגישות המתקדמות יהיה זרימה טובה, וגם, נהפוך את העולם בבירורים בחיים אנחנו לומדים להנות ממה שקורה - עכשיו, מהשיחה הנחמדה - עכשיו, וכוס התה - עכשיו, והלובי הנחמד - עכשיו, ואם לחוץ לנו אז אפשר לעשות סיבוב בחוץ, (רק איפה שמואר)
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 03/12/2017 23:26:15
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2017 10:47 |
|
| |
וכמובן תשאלי אותו מה השאיפות שלך בחיים ? איזה ערכים חשובים לך ? מה חשוב לך בחיי הנישואין ? מה הם התחביבים שלך בשעות הפנאי ? אתה אוהב ללמוד /תורה ? למדת מקצוע מסוים ? אתה מעדיף להיות בבית או מעדיף לטייל ? איפה טיילת ? היית בחו"ל ? איזה שפות אתה מדבר ? ספר לי על ההורים שלך ? איפה הם נולדו ומה המוצא שלהם ? מי הרב שלך והשיטה שלכם ? איזה ספר קראת לאחרונה ?  והעיקר, ספר לי על עצמך איפה נולדת וכו' ? מה אתה מחפש באשתך לעתיד ? השאלות לא אמורות לבוא בכמויות, לאט לאט,, יש גם הרבה שאלות קלילות שבהם אנחנו מתמקדים ושואלים חופשי כמו ; באיזה ישיבה אתה לומד ? מה הם הקוים שמנחים שמה ? באיזה שכונה אתם גרים ? באיזה חודש נולדת ? אתה מעדיף חורף ? ומתחילים בהתחלה בשאלות הכרות מה השם שלך ? על שם מי אתה נקרא ? כמה אחים ואחיות אתם ? איפה אתה ממוקם במשפחה ? איפה נולדת ? אה איך זה לחיות בחיפה ?... וכאלה, ותמיד מפתחים נושא, לא מדובר בראיון לעיתונות, עיקר השיחה זה שלוקחים נושא שמעניין את שניכם ומדברים על זה. ולא מאריכים מדי בנושא אחד. ועוד משהו ; הגעת להקשיב, ולספר בכיף על כל שאלה שנשאלת  מה שקורה שמשום מה אצל צעירים שואלים שאלות יותר ומדברים קליל, ואצל מבוגרים יותר זורמים עם נושאים העולים לדיון. די מהר אנחנו מפתחים מיומנות דיבור. וזה משימה של שניים. אה יש את התחלת המפגש שאז נגשים ואומרים ; ערב טוב את רותי גלעדי ?... ואז מתיישבים ומגיבים משהו כמו ; מצאת בקלות את המקום ? או ; חם כאן, אתה יכול אולי להוריד את המעיל, ולא נשכח את השני, יש להזמין שתיה, אולי המוזיקה ברקע מפריע לו ? אולי אנחנו מדברים מדי בשקט ? וכאלה. בהצלחה ! נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2017 19:18 |
|
| |
וואי רציף באמת אתה לא מבין כמה השאלות שלך מצליחות לכוון אותי תודה לך !!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2017 22:56 |
|
| |
| נקודתאור כתבה: |  | וואי רציף באמת אתה לא מבין כמה השאלות שלך מצליחות לכוון אותי תודה לך !! |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2017 13:40 |
|
| |
נ. ב. אור, תבהירי את עצמך שאת מכילה ומקבלת הרבה גוונים ביהדות, את לא באה בקטע של חיפוש בן זוג מאוד מסוים בדווקא, העיקר זה לא הכללים והמנהגים, מה שחשוב זה האופי והאיכות של הבן זוג, אלא שחשוב שנזהה בהקדם האם אנחנו באותו כיון ואותו ראש, הרי אין טעם לצאת סתם
לרוב, מבררים יותר מאחורי הקלעים איזה סיגנון הבחור, וגם לפי הישיבה שלו והמשפחה שלו מנסים להבין מה הסיגנון שלו
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 10/12/2017 13:50:51
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2017 23:59 |
|
| |
בדיוק היום נתקפתי בנוסטלגיה וקראתי משהו שכתבתי כשהייתי בזמן שידוכים, זה היה התלבטות עם עצמי על בחור שנפגשתי איתו והיה די נחמד, אבל... הרגשתי שהפגישות הן סוג של ראיון, שהבחור הגיע עם רשימת שאלות מכולת ושאל אותי בפגישה. זה התחושה שיצאתי איתה בפגישות, עובדה שרשמתי את זה לארך כל ההתלבטות שלי על הפגישות איתו..הרגשתי שמשהו שם מאולץ.
פגישות מתקדמות אמורות להיות ישירות , כנות, אם יש התלבטויות מעלים אותם. אבל זהו. בפגישות האלו אתה אמור לזרום, ולהרגיש קרוב אליה. כמובן וכמובן לא מכינים בשלב הזה רשימת מכולת.
|
|
|
|
|