|
|
| נשלח ב-5/8/2020 02:03 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
אבל הייתה גם אהבה ורגשות אחד כלפי השניה, לא נראה לי שהכל היה מנותק ו"מטרתי" בלבד... חוצמזה שצריך לראות שהיא מוצאת חן בעיניו לא?אז איך זה מסתדר?  דבר שני, נו נגיד בת מלך יש יתרונות...ואצל רבקה, איזה יתרון יש? 
|
|
תלוי, הרבה פעמים המטרות היו שונות והמראה לא היה חשוב, בעיקר שיכלו להתחתן עם כמה נשים. לדוגמא אצל דוד אחת מנשותיו היתה בת של מלך גוי מהסביבה - המטרה: שמירה על ברית בינהם וביטוח נגד התקפה מצידם. או מיכל שדיברנו עליה - כשדוד ברח משאול וארץ יהודה שאול לקח את מיכל (אשת דוד) ונתנה למישהו אחר בלא שהתגרשה. כשעלה דוד למלכות הוא דרש אותה מהאיש שלקח אותה, כנראה מכיוון ש"דם מלכותי" יחזק את מעמדו ולא בשביל מיכל באמת, שהיתה עם גבר אחר בשנים האלה. (יש אומרים שלכן כתוב בתנ"ך שלמיכל לא היה ילד עד יום מותה - לרמוז שדוד לא נגע בה מאז) אצל רבקה? שם היה את האילוץ שאברהם רצה כלה ממשפחתו דווקא ולא מגויי הארץ, ושיצחק לא ילך לחפש אותה בעצמו כי אז יכול להיות שיישאר לגור עם אשתו בחו"ל..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2020 02:05 |
|
| |
בס"ד לא...אבל נאמר ש"אדם לאדם זאב" ויש גם כלבי זאב  או שכתוב "פני הדור כפני הכלב" מכאן שהאדם לפעמים נחשב לכלב...ואם כך למה שכלב לא ייחשב לאדם לפעמים?  סתם אני צוחקת...  ברור שחמודה זה לא מספיק לאדם הראשון... אתה תרצה רק את הדבסט של הדבסט...וכשתמצא מתישהו? אז תשמח להתחתן בעז"ה   _________________
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/08/2020 02:11:11
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2020 02:15 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
אבל הייתה גם אהבה ורגשות אחד כלפי השניה, לא נראה לי שהכל היה מנותק ו"מטרתי" בלבד... חוצמזה שצריך לראות שהיא מוצאת חן בעיניו לא?אז איך זה מסתדר?  דבר שני, נו נגיד בת מלך יש יתרונות...ואצל רבקה, איזה יתרון יש? 
|
|
תלוי, הרבה פעמים המטרות היו שונות והמראה לא היה חשוב, בעיקר שיכלו להתחתן עם כמה נשים. לדוגמא אצל דוד אחת מנשותיו היתה בת של מלך גוי מהסביבה - המטרה: שמירה על ברית בינהם וביטוח נגד התקפה מצידם. או מיכל שדיברנו עליה - כשדוד ברח משאול וארץ יהודה שאול לקח את מיכל (אשת דוד) ונתנה למישהו אחר בלא שהתגרשה. כשעלה דוד למלכות הוא דרש אותה מהאיש שלקח אותה, כנראה מכיוון ש"דם מלכותי" יחזק את מעמדו ולא בשביל מיכל באמת, שהיתה עם גבר אחר בשנים האלה. (יש אומרים שלכן כתוב בתנ"ך שלמיכל לא היה ילד עד יום מותה - לרמוז שדוד לא נגע בה מאז) אצל רבקה? שם היה את האילוץ שאברהם רצה כלה ממשפחתו דווקא ולא מגויי הארץ, ושיצחק לא ילך לחפש אותה בעצמו כי אז יכול להיות שיישאר לגור עם אשתו בחו"ל..
|
|
בס"ד פשש איזה אקשן היה פעם  אבל מדהים איזה כיבוד הורים וקבלת עול היתה ליצחק אבינו, למרות שלא היה חייב לשמוע לאביו וכו'...  אז בעצם אם היית רוצה להתחתן אז היית מעדיף להתחתן בצורה קרירה כזו?בלי אהבה אלא יותר "מטרתי" כזה?  אתה חושש מעולם הרגשות?או שאתה לא מאמין באהבה? _________________
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/08/2020 02:24:53
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2020 02:17 |
|
| |
בס"ד נ.ב כתוספת לדבריך, זכור לי שנכתב שמיכל נענשה בכך שלא יהיו לה ילדים מכיוון שצחקה על דוד המלך, על כך שרקד בצורה "לא מכובדת" בפני הספר תורה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|