בית פורומים בואו להתייעץ

תחת איזו קטגוריה אני נכנס? חרדי מודרני? חרדי פורק עול? ענו בגדר "חושך שבטו"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2022 03:47 לינק ישיר 
תחת איזו קטגוריה אני נכנס? חרדי מודרני? חרדי פורק עול? ענו בגדר "חושך שבטו"

אני שואל שאלה זו בכדי להבין כיצד הציבור הכללי הדתי (חרדי ודתי) יראו אותי כי אני מתכנן בקרוב להתחיל להיפגש.

ביוגרפיה: למדתי בתלמוד תורה בכיתות  א'-ז'. בכיתות ח'-י' הייתי בישיבה קטנה חרדית. אע"פ שתכננתי להמשיך לישיבה גדולה הבנתי כי אני הייתי רוצה בעתיד להיות בעל מקצוע (כמו רבים מהקהילה החרדית בארה"ב ממנה הגעתי). לכן בין כיתות י"א-י"ב הייתי בבית ספר חילוני (לצערי) בו השלמתי השכלה (לאחר שלא מקום אחר ללמוד בו ברם, נבדלתי מן החילונים ואורחותיהם כפי שדניאל עשה זאת בבל). המרתי את השירות הצבאי שלי בשנתיים של שירות לאומי בתחום בו אני מתכנן לעסוק בעתיד. כיום אני לומד תואר יוקרתי באוניברסיטה כללית (לא יכולתי ללמוד במוסד חרדי כי התואר הוא רק באוניברסיטאות כלליות ולא בבר אילן).

מבחינה של יראת שמיים: אני עם סינון בטלפון חכם ובמחשב שמאושר ע"י וועד רבנים שאני משתמש בם לצורך לימודיים אקדמיים; אני קובע עיתים לתורה ויש לי כמיהה מאוד חזקה למדרשים ולגמרא (בפרט למדרש רבא, מדרש תנחומא ופרקי דרבי אליעזר); אע"פ שלא הייתי במוסד חרדי מגיל 16 יש לי ידע טוב ברוך ה' בתורה ובהלכה ואני תמיד מרחיב אותו; אני כותב מאמרים ושירים לעיתים תכופות על התורה ובעבר הייתי נותן וורטים והרצאות לחילונים במסגרות שונות. במהלך השנים שלי עם החילונים לא "התקלקלתי" אך התחברתי  במשורה עם חלק מהם . אך לא חלילה עד לרמה שהפכנו לחברים ונפגשנו ודיברנו יותר ממה שמכרים מדברים, וכן הרחקתי את עצמו מאנשים שדיברו על דברים פרוצים או דברים שאינם עומדים ברומו של עולם. ללא חשבנות "רשתות חברתיים" ושאר דברים מסוג זה אשר מאוסים עלי.

מבחינה של שמירת נגיעה: אני שומר על דבר זה בגדר "יקוב הדין את ההר". הזמן היחידי בו לא אעשה זאת הינו כאשר אישה חילוניה תושיט לי יד ללחיצת יד. אני לא אסרב בשל חילול ה' ואלחץ לה את היד, אך עם מדובר באישה שיש לה גחלה של יהדות בקרבה ואני יודע שהיא לא תיפגע אסביר לה שאני שומר נגיעה.

מבחינה של שמירת שפתיים: אני לא משתמש במילים גסות ואני לעולם לא מדבר על פריצות. לאור כך שאני בסביבה של חילונים בשל התואר ה"יוקרתי" שאני לומד, אני מרגיש שאני בניסיון בו אני מהווה "אור לגויים" ושאני נותן חשיפה לחילונים על החרדים. אפוא, אני תמיד משתדל לפעול בדרך ארץ, כדי להראות לחילונים כי "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום".

מבחינה של כשרות: אני אוכל רק בד"צ או מקביל לו בבשר/עוף. בחלב ופרווה אני אוכל לכל הפחות מהדרין. שומר 6 שעות ומקפיד על הברכות.

מבחינה של תפילות: אני משתדל להתפלל במניין אבל כאשר אני לא יכול אני עושה תפילת יחיד, ואני משתדל בכל יום ללכת למקווה כפי שהייתי עושה בישיבה (בשבת ובחגים אני מתפלל בבית כנסת).

מבחינה של לבוש: אני לבוש כמו בחור ישיבה ממוצע (קרי עם חולצה לבנה מכופתרת שבתוך מכנס שחור ועם חגורה) אך ללא כובע וחליפה (אותם אני שם רק לשבת וחגים ואירועים של אנ"ש). אני עם פאות ותספורת חרדית אך מגלח את הזקן.

הבית של ההורים: הוא בית של עולים מארה"ב. לצערי הוא אינו עולה בקנה אחד עם החברה החרדית בישראל ויש בחדרי ההורים טלוויזיה, בחדר של אחי הקטן יש סוני ויש בבית חיות מחמד טמאות ר"ל. אבל זה בית שומר תורה ומצוות ובשאר ההיבטים הוא כבית חרדי.

מבחינה של חברים: לצערי חלק נכבד מן החברים בישיבה איתם הייתי בקשר אני כבר לא בקשר איתם. אני בקשר טוב עם מס' נערים חרדים שאני מכיר אבל הם לא חרדים מהמיינסטרים, אלא גם מדובר בכאלו "שנשרו" מהמערכת. יש לי מספר מכרים חילונים (וחילוניות) אבל מעולם לא הרחקתי לכת עד כדי שנפגשתי איתם וכולי (בזמן השירות לאומי מס' בנות שירות הזמינו אותי לצאת "ליציאות" ומסתמא שסירבתי...)

אני עומד מעט אתחיל להיפגש, מה שגורם לי לחשש הוא שבניגוד למיינסטרים החרדי:

1.      לא עשיתי ישיבה גבוהה.

2.      הבית שלי לא הולך בקנה אחד עם בית חרדי.

3.      אני מגלח את הזקן.

4.      אני בלי כובע וחליפה.

5.      למדתי בבית ספר חילוני בשביל שאוכל ללכת לאקדמיה.

6.       עשיתי שירות לאומי.

7.      החברים שלי הם חרדים "נושרים".

אני כן מעוניין לפגוש בחורה עם יראת שמיים שהיא "חרדית מודרנית", אבל בשל החששות שלי, רציתי לדעת אם תוכלו לאשש האם מבחינת המיינסטרים אני פורק עול, או שאני איפשהו בספקטרום הרחב של "חרדי מודרני". לזכותי אוכל לציין את:

1.      התואר שאני עושה ואת הקריירה שזה יביא לי.

2.      יראת השמיים.

3.      הקביעה של עיתים לתורה והידע והרצון שלי להרחיב את אופקי בתורה הקדושה.

4.      המנהגים החרדיים שעדיין נשארו איתי (לבוש, תפילות, צניעות ושמירת נגיעה, כשרות).

5.      ההיבדלות שלי מ"לא חרדים".

היית רוצה להיפגש עם מישהו  מהמגזר החרדי אבל שכן תלמד באקדמיה ותעשה תואר, אבל אני ממש חושש שאני לא "מספיק חרדי". אני לא בכיוון של להיפגש עם דתייה לאומיה כי מניסיון שלי הן לא עם יראת השמיים שיש לבחורת חרדיות. לולא דמסתפינא, ממה שזפו עיני תחת השמש:

1.      חלק לא מבוטל מהן לא צנועות (מכנסיים, שמלה מאוד צמודה).

2.       לרוב עם טלפון לא מסונן.

3.      יש להן חברות ואף חברים(!) חילוניים איתם הן נפגשות.

4.       הן עם חשבונות של אינסטגרם, פייסבוק וטוייטר ושאר מרעין בישין בם יש פריצות רבה ר"ל.

5.      עם דעות ציוניות ולדעתי דעות אלו פחות שכיחות בקרב אנ"ש (אני בטווח בין "אנטי-ציוני" ל"נטרלי").

6.       חלק מהן עם "חבר" ולא שומרות נגיעה (היתה לי קולגה בשירות לאומי עם "חבר", שאיכשהו קיבלה פטור משירות צבאי בשל היותה דתיה).

מאידך בארה"ב בקרב החרדים הייתי נחשב כחרדי מן המניין ברוב הקהילות, אך פה זה יותר מסובך ולכן פניתי לציבור הרחב. אז לסכם את האמור ברישא ובסיפא:

1. אני חרדי פורק עול? חרדי נושר? חרדי מודרני?

2. לדעתכם חרדית מודרנית שהתחנכה במוסדות חרדים בן קיבלה בבד בד חינוך חרדי ובגרויות, שעושה תואר תסכים להיפגש איתי (מבחינה של התאמה רוחנית אני שואל)?

גילוי נאות: אני מאמין כי כל העדה כולם קדושים וכל מי שבעל דרך ארץ ושמאמין בי"ג עיקרים הינו אדם יקר מפז (וגם אלו שלא וגם שאר בריותיו של הקדוש ברוך הוא שהם אנשים טובים). אני העליתי פה ביקורת על אוכלוסיות מסוימות לא בשל איבה עליהן, אלא בשל הרצון שלי בכדי שתבינו את ההתאמה הרוחנית שלי אליה אני מצפה לקבל עם השידוך.

שנדע רק בשורות טובות גבירותיי ורבותיי,

זי געזונט.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2022 03:57 לינק ישיר 

למרות שאתה טועה בזה שאתה נותן יד לאישה במקום למצוא פיתרונות,
אתה נחשב חרדי חוצניק, או חרדי מורדני.
אשריך שיש לך יראת שמים,
מותר לך לדבר על חילוני, זה לא מדבק

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2022 11:32 לינק ישיר 

תודה על התגובה. תהיתי על קנקנו של הדבר והגעתי למסקנה שאתה צודק בדבר הלחיצת יד לנשים. אתייעץ עם הרב שלי בסוגייה דנן מה גם שהחילוניות היחידות שלחצתי להן יד היו מראיינות באונברסיטה... לשאר הסברתי שאני שומר נגיעה. אבל רק בשביל הבהרה, אוכל להיחשב חוצניק/מודרני חרף שיש בבית הורי כלב וטלוויזיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2022 17:26 לינק ישיר 

כן, אתה חרדי חוצניק ירא שמיים.
חרדי מודרני נשמע פחות טוב, ואתה לא כזה.
אמנם אצל הליטאים עברת גדר
בזה שאתה עובד ולומד לתואר.
אצל החסידים ואצל התורה הקדושה
אשריך וטוב לך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2022 21:44 לינק ישיר 

תודה רבה על ההבהרה. מעכשיו אשתמש ב"חרדי חוצניק" כטרמנלוגיה שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2022 22:49 לינק ישיר 

הויזבוחער כתב:

תודה רבה על ההבהרה. מעכשיו אשתמש ב"חרדי חוצניק" כטרמנלוגיה שלי

תוסיף ; ירא שמיים, היות ואתה עם סינון למחשב.
הבנתי שאתה ירא שמיים.
בהצלחה !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > בואו להתייעץ > תחת איזו קטגוריה אני נכנס? חרדי מודרני? חרדי פורק עול? ענו בגדר "חושך שבטו"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext