בית פורומים שידוכי חרדים

בקשת סליחה מהציבור החרדי ולומדי התורה היקרים,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/5/2025 03:17 לינק ישיר 
בקשת סליחה מהציבור החרדי ולומדי התורה היקרים,

בס"ד

שלום וברכה לכולם.
הרבה זמן לא כתבתי כאן, אני מקווה ששלומכם טוב...

במיוחד בתקופה זו בה הציבור החרדי ולומדי התורה מותקפים , ברצוני לבקש את סליחתכם
על כך שבעבר אולי התבטאתי כאן בטעות בזלול כלפי לומדי התורה בנושא של פרנסה או ילודה וכו'
כוונתי הייתה טובה, כדי לדאוג לזכויות האישה עפ"י היהדות.
אך לא הבנתי, כחבדניקית (שאחיה גויס בכפייה אחרי החתונה וסבל רבות בצבא...)
שאנחנו במלחמה רוחנית מקום המדינה עם השלטון המושחת, שלא אפשר לחרדים, לצאת לעבוד ולהתפרנס בכבוד
גם אם רצו בכך, רק בגלל שלא התגייסו.(רק לאחר שנים רבות, שבהן התעללו קשות בציבור החרדי, הורידו את גיל "חובת הגיוס"...אך זה כבר הפך למנהג...)
כמובן שהגברים והנשים החרדיות עשו זאת גם ובעיקר בגלל ערך לימוד התורה, אך לא ניתן להתכחש לעובדה שחלק גדול
מכך נגרם בגלל "חובת הגיוס", ומרצון הנשים להציל את הגברים ממצב של סכנה רוחנית(וגשמית) 
הנשים החרדיות במסירות נפשן הצילו את עולם התורה והציבור החרדי מקלקול והרס רב ב"ה...

כידוע, במלחמה כל אחד עושה ככל יכולתו כדי להצליח לשמור על שלימות ספינתו בגשמיות וברוחניות ו"מגדילים" ראש
כפי שבמצרים, הנשים הצדקניות הביאו ילדים לעולם למרות הגזירות ולמרות שעבדו בעבודות גבריות!
אף כיום נשים רבות "מגדילות ראש" למרות הקושי ומוסרות את נפשן למען מטרות נעלות, של הבאת ילדים לעולם למרות 
הקושי ולימוד התורה וכו' גם אם זה מתוך הדחק!
וכן רוב הגברים "מגדילים ראש" ועושים הכול כדי להקל על האישה בפרנסה וגידול הילדים וכו'...
מתוך אידיאל שזהו הדבר הנכון לעשות במצב של מלחמה רוחנית וגשמית על עמ"י!
ואני מבינה לגמרי את החשש מהסכנות ומעריכה את המאמץ וההקרבה מאד!

אני מתנצלת שוב אם פגעתי ברגשות של מישהו/ הבעתי בטעות זלזול בלומדי התורה/ בנושא אחר, שלא מכבד
/ תואם את דעת הרבנים/ התורה.
כוונותיי היו טובות, אך לפעמים טועים, מה שחשוב זה לדעת להתנצל ולהשתדל להבא לכבד את כולם בעז"ה...

אני מאחלת לכולם גאולה פרטית וכללית בחסד וברחמים בקרוב!
ושנהייה תמיד מאוחדים ושלווים בעז"ה!

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 25/05/2025 04:16:46

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/5/2025 07:52 לינק ישיר 

חייכנית, כיף לראות את הכתיבה שלך, בשיא המרץ וההשקעה . חן חן , בשנים האחרונות, היה אולי שינוי במי שקיבל דיחוי עקב מעמד "תורתו אומנתו" באפשרות של היתר לעבוד ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2025 20:54 לינק ישיר 

בקשת סליחה מלומדי התורה אני מקבל, כחלק משינוי תפיסה נכון ,שרואה בלומדי התורה ובאלה שממיתים עצמם באהלה של תורה ערך נעלה ויקר. הפניית הסליחה עקב שינוי התודעה החיובי הזה כלפי החברה החרדית בהכללה לא נכון. יש כיום החברה החרדית אחוז גדול שתורותו לא אומנותו . וזה שהוא לא נוטל חלק לא בעול תורה ולא בעול מלכות הוא מחלל שם שמיים ועובר על יסודות היהדות . מהאחוז הזה בוודאי שאין לך מה לבקש סליחה הוא זה שצריך לבקש .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בקשת סליחה מהציבור החרדי ולומדי התורה היקרים,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext