בית פורומים השכרת רכב

גם המנכ"ל הגדול היה פעם רק נהג

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/4/2010 10:17 לינק ישיר 
גם המנכ"ל הגדול היה פעם רק נהג

*--[endif]*

כדי להצליח בחיים לא חייבים להיוולד למשפחה עשירה ומרובת קשרים. שמוליק קליין, מנכ"ל חברת השכרת הרכב קל-אוטו, שנולד למשפחה ענייה מבאר שבע, התחיל את דרכו כעובד זוטר במוסך. בזכות תושייה, עקשנות, רצון וכישרון הוא הצליח להעפיל לפסגה * ראיון

"אף פעם לא חיכיתי שדברים יקרו לי, תמיד יזמתי דברים; אף פעם לא בזבזתי כסף, תמיד ניסיתי לחשוב רק איך אני יכול להרוויח יותר", מספר שמוליק קליין, בן 46 שמשמש כיום כבעלים של חברת קל-אוטו להשכרת רכב וליסינג – חברת הליסינג החמישית בגודלה בישראל.

אתם בטח חושבים לעצמכם, 'נו בטח, מנכל חברה כל כך גדולה, הוא בטח נולד עם הכישרון והקשרים הנכונים'. גם אנחנו חשבנו כך כשנפגשנו עם קליין לראשונה. אבל האמת שונה לגמרי: נקודת הפתיחה שלו לא היתה טובה כלל. קליין, כיום נשוי ואב לשניים, נולד וגדל בשכונה א', בבאר שבע. הוא בן להורים ניצולי שואה והבית בו גדל סבל ממצוקה כלכלית קשה  ("הדאגה הייתה אם יהיה אוכל במקרר"). לכן הוא יצא לעבוד כבר בגיל 6. עבודתו הראשונה הייתה כמוכר סברס ברחובות - ובהמשך עבד בסבלות ובניקיון.

נקודת המפנה החשובה הגיעה כשהתחיל לעבוד בגיל צעיר במוסך, כנהג, וכך נחשף לעולם הרכב. בהיותו נהג למד את המסחר במכוניות והחל לעבוד בחברה להשכרת הרכב "אוויס". שם קרה לו מה שהוא מגדיר כנס קטן: "זמן קצר לאחר שהתחלתי לעבוד ב"אוויס" מנהל הסניף יצא למילואים ולכן מנהל התפעול ביקש ממני להחליפו בתפקיד. הייתי חדש ולא באמת ידעתי את התפקיד אך מכיוון שקיבלתי הזדמנות לקחתי אותה בשתי הידיים.  הייתי מנהל סניף מבלי להבין איך עושים זאת, אך רציתי להוכיח את עצמי ומשם כבר המשכתי את דרכי למעלה. וכשמנהל הסניף חזר - מוניתי לסגנו."

קליין: "לימודים בבית הספר זה הבסיס הראשוני לחיים. דמיינו שכשאתם מגיעים לגיל 18 אתם כמו מכוניות בכביש החיים, כל מי שסיים בית ספר נוסע במהירות של 120 קמ"ש ומי שלא, נוסע במהירות 10 קמ"ש"

גם הקפיצה הבאה בקריירההכניסה לתחום השכרת הרכב והליסינג - הגיעה בזכות התושייה של קליין והיכולת שלו לזהות הזדמנויות בלי לפחד. הכל התחיל כשקליין ישב להנאתו בסאונה אחרי אימון במכון הכושק. למקום נכנס במקרה גם מנכ"ל של חברה גדולה במשק והשניים החלו לדבר. "המנכ"ל שאל אותי מה אני חושב על ליסינג. אמרתי לו שזה מצוין - מבלי שהבנתי דבר בנושא. הוא אמר שהוא רוצה לקחת מכוניות בליסינג בשביל החברה שלו ושאל אותי אם אני מעוניין להשכיר לו את המכוניות. מיד לאחר הפגישה החלטתי להיכנס לשוק הליסינג."

את תחום הליסינג - שיטה למימון אחזקת רכב בתשלומים חודשיים - למד קליין לעומק תוך כדי העבודה. "בכל שלב בחיי לא חשבתי בקטן אלא בגדול וראיתי את המטרה. תמיד הסתכלתי על השוק אחרת משאר האנשים בתחום, חשבתי מה חסר ולשם הלכתי".

כיום קליין עומד בראש חברת ליסינג שמעסיקה כ- 300 עובדים ונחשבת לחמישית בגודלה בארץ. לדבריו, הוא נשאר אותו שמוליק מבאר שבע ומתייחס לעובדיו בכבוד.

קליין כבר חושב על השלב הבא: "אני מאמין שבשנים הקרובות שיטת הליסינג תצבור תאוצה בישראל. המטרה שלנו היא שהישראלים יפנימו את התפישה הרווחת בארה"ב ואירופה- שמכונית אינה רכוש ואין צורך לקנות רכב בצורה פרטית אלא להשכירה מחברת הליסינג ולשלם תשלום חודשי. כך כל כמה שנים אפשר יהיה לשדרג את הרכב, ממש כמו שאנחנו רגילים לעשות היום עם פלאפונים. השיטה הזאת מעניקה ללקוח שקט בכל מה שקשור לטיפול ברכב ולאפשרות לקחת רכב בהלוואה ולהחזירו במידה והלקוח אינו מעוניין בו עוד, דבר שלא ניתן לעשות כאשר מלווים כסף למכונית מהבנק".

לפני שנתיים פתח קליין מכללה שעיקרה ללמד את מקצועות הרכב העסקיים.
"
שוק המכוניות משתנה כל יום וכדי להדביק את השינויים יש צורך בהכשרה לימודית של ענף הרכב. חלק מהחזון הוא שבישראל יגיע יום שכדי לעסוק בענף הרכב העסקי יצטרכו לקבל תעודת הכשרה.

נראה שאצל שמוליק מילת המפתח היא לימודים. בסיום הפגישה איתנו הוא חזר והדגיש "לימודים בבית הספר זה הבסיס הראשוני לחיים. דמיינו שכשאתם מגיעים לגיל 18 אתם כמו מכוניות בכביש החיים, כל מי שסיים בית ספר נוסע במהירות של 120 קמ"ש ומי שלא, נוסע במהירות 10 קמ"ש. צריך ללמוד, ללמוד וללמוד, חבל לבזבז שנים מהחיים". ולמי שרוצה להתקדם בענף הרכב הוא נותן טיפ: "היום חסרות בארץ ידיים עובדות הן בתחום המעשי והן בתחום העסקי."

מקור

שתוליכנו ותצעידנו לשלום... בברכת נסיעה טובה ובטוחה!  

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2010 22:21 לינק ישיר 

אין זה בר השוואה! במקרים מסויימים טוב יותר לקנות פלאפון מחנות פרטית (מאשר דרך החברה) ובבוא היום לשדרגו או למוכרו ולקנות חדש!!

"כל מי שאומר בנגלה שאינו מאמין בנסתר, יש לחשוש שבנסתר אינו מאמין בנגלה". (ר משה סופר מפרשבורג)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אחר > השכרת רכב > גם המנכ"ל הגדול היה פעם רק נהג
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext