בית פורומים פורום הפילוסופיה

אופטימי ופסימי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/1/2009 14:41 לינק ישיר 
אופטימי ופסימי

אציג בפניכם שאלה שראיתי מישהו שואל, אני מעונין לשמוע דעתכם לכן הצגתיה בזה:

האם כיף יותר בבית שהוא נקי  או שפחות כיף בבית שהוא מלוכלך? תשובה לשאלה זו אין, זה עינין של פסימיות ואופטימיות, בעוד שהאופטימי רואה כמובן מאליו את הבית כמלוכלך והוא שמח שהבית נקי, הפסימי רואה כמובן מאיליו את הבית כמלוכלך ולכן הוא מבועס שהבית מלוכלך (הבית והלכלוך כדוגמה כמובן) אז זה בעצם הפוך על הפוך לא?.. הפסימי הוא אופטימי במובן מסוים כי הוא רואה את הבית כנקי והאופטימי רואה אותו כמלוכלך, אז אוליי כל הפסימיאופטימי הזה זה ענין של לקיחת המובן מאליו?  וכך אני מגיע לאיזושהיא מסקנה שאפשר לשלוט בהיותך פסימי או אופטימי אבל פה הרבה אנשים עושים טעות , כי הם רוצים להיות אופטימים אז הם רואים את הבית כנקי כמובן מאליו.  הדבר הנכון לעשות הוא לראות את הבית כמלוכלך וכשהוא נקי לשמוח.. ואז שאתה לוקח כמובן מאליו שהבית מלוכלך (אם אתה אופטימי) אז אתה בעצם משלים עים זה.. ואם אתה פסימי ורואה כמובן מאליו שהבית נקי אתה גם מבועס שהוא מלוכלך וגם לוקח את זה כמובן מאליו.. אז כן כדאי לקחת כמובן מאליו שהבית מולוכלך אבל להשלים עם זה \ לקחת כמובן מאליו שהכוס ריקה ולהשלים עם זה . זאת מסקנתי  . התבלבלתם? גם אני :-)

תגובתכם?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 00:46 לינק ישיר 

יש כזה מושג לא לפתח ציפיות כדי לא להתאכזב. אך נראה לי שההגדרה של פסימי ואופטימי מוטעית אצלך.

אופטימי רואה בכל דבר את חצי הכוס המלאה ללא קשר לעבר. הוא יכול להיות שמח בבית המלוכלך כי אז פחות צריך לשמור על סדר או עוד סיבות אחרות וטובות, אך לא בגלל שהוא מגיע מנקודת התחלה שהכל צריך להיות רע. אז הוא בטוח לא אופטימי. מסיכימים??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > אופטימי ופסימי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext