בית פורומים פורום הפילוסופיה

אפשר לקפוץ אחורה בזמן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/2/2009 15:39 לינק ישיר 
אפשר לקפוץ אחורה בזמן?

עם התקדמות המדע הטכנולוגי נוצרה אשליה כי אולי יתכן להגיע למצב בו אפשר לקפוץ קדימה או אחורה בזמן ולטייל בתקופות מוקדמות או מאוחרות.

אין לי מושג מה בדיוק הנוסחאות המדויקות שנתנו דרור לדמיון בצורה פרועה כ"כ, ואדרבה אם מישהו מכיר את הנושא יהיה מענין לשמוע איך הגיעו למסקנה שזה כמעט אפשרי, אבל אני רק רוצה לכתוב את טענותיי על זה.

קודם כל יש את הטענה המפורסמת אם אני יחזור אחורה בזמן האם אני יוכל להרוג את אבא שלי? 
טענה זו אני לא כ"כ מבין מה זאת אומרת? ואם אני לא יחזור אחורה אני לא יכול להרוג אותו?!...

אבל מה שאני לא מבין זה שיש כאן פרדוכס נוראי הרי היום שהמצאנו את המכונה הזאת שעל ידה ניתן לחזור אחורה אני אמור לחזור לתקופה בה עוד לא המציאו את המכונה אז איך אני בדיוק יצליח להגיע לשם?! ואם אנחות שם איך בדיוק אחזור? האם אצטרך לחכות עד שימציאו את המכונה?!...

וחוץ מזה אם נניח שבעתיד יצליחו להמציא כזאת מכונה, הרי המדע מתפתח עם הזמן לא? איך זה שאנחנו לא מוצפים באנשים מהעתיד שבאים לבקר אותנו?... 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2009 18:35 לינק ישיר 

קודם כל יש את הטענה המפורסמת אם אני יחזור אחורה בזמן האם אני יוכל להרוג את אבא שלי? 
טענה זו אני לא כ"כ מבין מה זאת אומרת? ואם אני לא יחזור אחורה אני לא יכול להרוג אותו?!...
הבעיה היא כשתהרוג את אביך לפני שנולדת.

אבל מה שאני לא מבין זה שיש כאן פרדוכס נוראי הרי היום שהמצאנו את המכונה הזאת שעל ידה ניתן לחזור אחורה אני אמור לחזור לתקופה בה עוד לא המציאו את המכונה אז איך אני בדיוק יצליח להגיע לשם?! ואם אנחות שם איך בדיוק אחזור? האם אצטרך לחכות עד שימציאו את המכונה?!...
אם במכונה עסקינן (ולא באפשרויות אחרות שגם קיימות) באמת לא יהיה אפשרי לחזור אלא לפרק הזמן שבו המכונה קיימת, ונדרש כך מפורש בספרי הפיזיקה.

וחוץ מזה אם נניח שבעתיד יצליחו להמציא כזאת מכונה, הרי המדע מתפתח עם הזמן לא? איך זה שאנחנו לא מוצפים באנשים מהעתיד שבאים לבקר אותנו?... 
שאלה זו כבר שאל גדול מדעני דורינו "סטיבן הוקינג" אך שוב, אם במכונה עסקינן איה מכונה שדרכה יגיחו? ואם באמצעים אחרים עסקינן שאלה זו קשה, אך התשובה מסובכת ולא לעכשיו ניתנה. וברמיזה העבר כבר היה אך העתיד לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2009 19:39 לינק ישיר 

בידלהפייטן

א. עיקר הטענה שלי על הבעייה הזו היא שלעולם לא אצליח למנוע את לידתי בהריגת אבי שהרי כבר נולדתי... וגם אם חזרתי אחורה בזמן הרי אני חוזר אחורה בגופי עתה, הגע בנפשך אם כשאני יחזור אחורה אהיה יותר קטן הלא אם אחזור לתקופה קודם זמן לידתי לא אהיה קיים כלל, אלא ודאי אני חוזר בגופי הקיים כעת וא"כ מדוע לא אוכל להרוג את אבי?

ב. אתה אומר שספרי הפיזיקה מדברים על מכונה, אשמח לשמוע פרטים על כך.

ג. כשתחליט לחזור ע"י המכונה (או באמצעים האחרים) לתקופת הפרעונים למשל, גם הם יגידו "העבר כבר היה אך העתיד עדיין לא"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2009 23:08 לינק ישיר 

הציטוט דלהלן העתקתי למענכם מעלון "עולם קטן" של השבוע האחרון, מתוך פינה חדשה של חיים ולדומירסקי:

חזרה בזמן

לא ברור מהי המניעה החוסמת את אפשרות החזרה בזמן. הסיבות הפיזיקליות למניעה זו אינן משכנעות: הטכנולוגיה השתפרה, כלי הרכב מהירים יותר. תאורטית אין שום מניעה לחזור בזמן ועדיין נראה שלא התקרבנו באמת לעבר החזרה בזמן. לא מעט אנשים עומדים תמהים מול עובדה זו. בעיקר נשים. 

מחקרים מראים שככל הנראה הסיבה שבגללה א"א לחזור בזמן באמת אינה פיזיקלית. או במילים אחרות זו אינה בעיה אובייקטיבית אלא סובייקטיבית. זה תלוי באדם עצמו. יש אנשים שמסוגלים יותר להתקרב לגבול החזרה בזמן מאחרים, וזו עובדה. בין אם אלו גורמים גנטיים, תכונות אופי או אולי חינוך אחר.

ישנם המאפיינים את הבעייתיות שבחזרה בזמן בכלל כבעיה אתית. הטיעון הוא בערך כך "אם יהיה אדם שיוכל לחזור בזמן יצפו מכולם שיוכלו לחזור בזמן" בעיקר הנשים יצפו.

(האמת שפעם שמעתי טיעון פילוסופי נגד החזרה בזמן, פרדוכס: אם תחזור בזמן אז תוכל להרוג את סבא שלך. אבל אף פעם לא הבנתי אותו.  מה אתה דפוק? סבא שלך??? חוץ מזה, מה הקשר: ואם לא תחזור בזמן לא תוכל להרוג את סבא שלך?).

לא צריך לצפות לגדולות ונצורות מהחזרה בזמן, מה כבר ישתנה? לא ממש ברור איך החזרה בזמן היתה משנה את חיינו. אולי היינו רגועים קצת יותר. בעיקר הנשים. 

רק אתמול כשחזרתי הביתה מהעבודה, אשתי שאלה אותי בכעס: "תגיד לי, זה כל כך קשה לחזור בזמן?" יאללה, כולה רבע שעה איחור, מה הסיפור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2009 03:29 לינק ישיר 

א. עיקר הטענה שלי על הבעייה הזו היא שלעולם לא אצליח למנוע את לידתי בהריגת אבי שהרי כבר נולדתי... וגם אם חזרתי אחורה בזמן הרי אני חוזר אחורה בגופי עתה, הגע בנפשך אם כשאני יחזור אחורה אהיה יותר קטן הלא אם אחזור לתקופה קודם זמן לידתי לא אהיה קיים כלל, אלא ודאי אני חוזר בגופי הקיים כעת וא"כ מדוע לא אוכל להרוג את אבי?
התכוונת שהרי אני כבר יוולד, דמה את עצמך ממשיך במסע בזמן משייט בו קדימה ואחורה ואינך מוצא זמן שבו אתה נולדת, חלק מהפרדוקס הוא באמת מה יקרה אם אני יחזור לתקופה שלפני לידתי, רק לחידוד הפרדוקס נקטו בדוגמה של הריגת גורם ההיוולדות.

ב. אתה אומר שספרי הפיזיקה מדברים על מכונה, אשמח לשמוע פרטים על כך.
אין לי עדיין סבלנות להתיישב לכתוב על כך, רק בקצרה: יש אפשרות להאטת הזמן על ידי מהירות גבוהה ויש על ידי כבידה גבוהה, הרעיון הוא ליצור מנהרה שבפתח אחד שלה הכבידה תהיה גבוהה מאוד יחסית לצד השני וכך יווצרו שני זמנים, זה בקיצור נמרץ.

ג. כשתחליט לחזור ע"י המכונה (או באמצעים האחרים) לתקופת הפרעונים למשל, גם הם יגידו "העבר כבר היה אך העתיד עדיין לא"...
ע"י המכונה לא שייך כי איננה כננקט לעיל, באמצעים אחרים: נכונה השאלה, אך ברור שצריך שפעם אחת יקרו הדברים כדי ליצור עבר, תניח שעכשיו הדברים קורים בפעם הראשונה ולכן אין ביחס לעבר עתיד שיבואו ממנו יצורים.
וכאגב כל העסק של מסע בזמן אינו כה פשוט עד כדי דימוי של כניסה למכונה, (כמו שהביא לצערי חזןגדול. הפינה שהוא הביא יכולה לשמש בקושי כפינת הומור מדעי וודאי לא כציטטה ראויה בפורום ה"פילוסופיה" - וסליחה על התוקפנות) אלא זהו עסק מורכב בהרבה הדורש הרבה חשיבה על איך, באיזה צורה, ועוד אי אילו מיליוני פרטים מתימטיים, פיזיקלים, וטכניים מורכבים מאוד, שלכל הדעות רק בעוד שנים רבות יצליחו להגיע לכך, סביר יותר שהאנושות תשמיד את עצמה הרבה לפני כן.
ספרים מומלצים בנושא: "עולמות מקבילים" של "מיצ'יו קאקו". ובנימה קלילה יותר: פנטגון הספרים של "דאגלס אדאמס" "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 00:36 לינק ישיר 

בידלהפייטן, מה שכתבת על האטת הזמן ע"י מהירות גבוהה וכדומה, היא נכונה, והתפרסמה בעיתונות, אבל שם מדובר בהאטת הזמן, כלומר, שבפועל עברו נניח 10 שניות ולדידך רק 5, אבל לא מדובר בחזרה בזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 11:41 לינק ישיר 

מחשבון יקר תאיץ עוד ועוד בסוף תגיע אחורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 13:06 לינק ישיר 

אם תאיץ עוד ועוד תגיע קדימה.

כנראה התכוונת אם תאט עוד ועוד תגיע אחורה, אבל זה אינו מובן לי כי האטה רק תוכל לקדם אותך בזמן יותר לאט אולם איך תגיע אחורה על ידה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 13:30 לינק ישיר 

בידלהפייטן, סולח על התוקפנות ומודה על הביקורת, בכל אופן לא נראה לי שאתה מתחרט שקראת את הציטטה שהבאתי, אם אני אצטרך לחשוב כל פעם לפני שאני מגיב אם זה שייך לפורום או לא, אני לא יגיב לעולם, לכן אני כותב מה שנראה לי ואתה תכתוב כל פעם האם לדעתך זה קשור וככה אולי אני ילמד...

שים לב שבתוך כדי הציטוט מובאת איזו טענה שהגיוני הזכיר ורציתי שיראה זאת.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 15:30 לינק ישיר 

הגיוניי - באופן תיאורטי אם תעבור את מהירות האור תחזור אחורה בזמן, תדמה את זה לעצמך כאילו אתה רואה את מה שכבר היה, ביאור: אני רואה את מה שהתרחש לפני 1/300000 חלקי המרחק ביחס לקילומטר, משמע שאם אהיה במרחק 600000 קילומטר אראה את מה שהתרחש לפני 2 שניות וכן הלאה, לכן אם אני נמצא בנקודה A ואני נוסע אל B המרוחקת מרחק שנת אור בחצי שנת אור, הרי שאני צופה אחורה בזמן, ושוב ההמחשה היא רק המחשה, כי בפועל הזמן עצמו יחזור לדידך אחורה ולא רק הצפייה שלך במאורעות, כגון אם תסוב במעגל במהירות גבוהה ממהירות האור, הזמן גם כן יואט לדידך, ופה נפצחים הפרדוקסים.

חזן גדול - עיקר הביקורת שלי, היא ההצגה הפשטנית וההצגה כאפשרי, את מה שלא פשוט ולעת עתה וגם לא בעתיד הקרוב אפשרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2009 08:25 לינק ישיר 

חיינו כבני אנוש רוויים בעמל וצער, קללה שנגזרה כתוצאה מהחטא הקדמוני.

לו יכולנו במכונת הזמן לחזור לאחור ולתקן את החטא הקדמוני היינו כולנו מסתופפים בגן עדן, בצל עצי הדעת והחיים, נהנים מזיו השכינה וחיים חיים נטולי עמל וסבל.

ומאחר שהמוות היה מבולע לנצח - הפונקציה של הריגת אבותינו היתה בטלה ומבוטלת.

זה הפירוש שלי לשורה הבאה:

"לו להשיב ניתן / את מחוגי הזמן / איזה עולם נפלא / היה עולמינו. " [יהורם גאון]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > אפשר לקפוץ אחורה בזמן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext